- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
válasz
anjani182 #4967 üzenetére
Válaszoltam priviben is, de akkor ide is bemásolom:
Félreértés ne essék, nem mondtam azt, hogy a 32U2000 rossz TV, és azt is aláírom, hogy a Samu S szériájánál egy klasszissal jobb (a S széria a Samunál TN paneles, ami olcsó, de nem olyan hú de jó, a Sony csak PVA/MVA paneleket használ a 32''-nál nagyobb TV-ibe, ha jól tudom. A PVA/MVA egy osztályal feljebb van technológia szinten, mint a TN).
Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy a Sony a felső kategóriában van erősen ott inkább, de a vételár vagy 10%-a legalább a ''Sony'' logónak szól. Szivesen vennék én is egy X3000-es Sony-t, de annyi pénzt véteknek tartanék kiadni rá.
Ár / értékben szerintem nincs a csúcson a Sony, a Samsung, de főleg az LG lelépi e téren, persze megvannak azoknak a saját hibáik, ez nyilvánvaló.
Viszont ha tetszik a TV-d képe, és elégedett vagy vele, akkor ne zavarjon az én véleményem. A legfontosabb, hogy te elégedett vagy, és persze az sem baj, ha valaki leírja a saját tapasztalatait és véleményét, ami alapján más is mérlegelhet, hogy melyik TV-t választja esetleg. Ez a fórumozás lényege. ;)
A konkrét kérdésre: én mondjuk személy szerint ennyiért nem Sony-t vettem volna, ettől függetlenül ennyiért én sem tartom rossz vételnek. Ha valaki esküszik a Sony-kra, mert eddig csak jó tapasztalatai voltak vele, akkor nyilván nem fog számára ismeretlen márkákat próbálgatni (nekem is van ilyen barátom, aki kicsit ingatta a fejét arra, hogy LG TV-t vettem).
[Szerkesztve] -
-
válasz
anjani182 #4961 üzenetére
A szemed nem mondja meg, hogy tudja-e az a TV az 1:1 pixel mappingot HDMI-n, vagy VGA bemeneten milyen felbontásokra képes a TV. Egy agyonvilágított boltban, Blu-Ray lejátszóról componens kábelen etett TV-n nem fogod látni azt, hogy van-e clouding (a 2000-es szériájú W és X Sony-k egyik jellemző hibája), nem fogod látni, hogy milyen jó a feketéje a TV-nek, ahogy azt sem, hogy milyen lesz a sima kábelTV minősége rajta.
Ettől függetlenül nem árt megnézni a TV-t egy bevásárlóközpontban, de az is hasznos, ha utánanézel a fórumokban, hogy miket írkálnak az egyes típusokról, ill. milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban (ez persze inkább a külföldi fórumokban működik inkább).
[Szerkesztve] -
válasz
anjani182 #4931 üzenetére
A Samsung S osztály azért egy árkategóruával lejjebb van, mint a Sony U osztály (az U2000 a Samu S61 és S71 korosztálya inkább, azokhoz kellene árban hasonlítani).
Az 1200:1 kontraszt mire elég? Hát az tény, hogy nem kell hanyatt esni a 15000:1 kontrasztarányoktól. De a lényeg, hogy sötétben mennyire is fekete az a fekete.... -
thoomas26
csendes tag
válasz
anjani182 #4727 üzenetére
Amikor a számítógépen cseréltem ki a crt monitort lcd-re, az meg bevállt, sokkal jobb volt a szememnek, mint a crt... Hogyhogy? Nem az lehet az ok, hogy az lcd tv-m 50 hz-es? Ha 100hz-es lenne, ami dupla annyi képet jelenít meg adott idő alatt, mint az 50hz-es, ezáltal a szemnek nyugtatóbb, tökéletesebb képfolyamot biztosítva, az lehet, hogy jobb lenne a szememnek?
-
Renwick
őstag
válasz
anjani182 #4669 üzenetére
Két HDMI bemenetük van, plusz picit jobb a fényerő és a kontraszt (a 32U2000-nél nincs szó dinamikus kontrasztról, a két drágább modell 5000:1-ig megy - tudom parasztvakítás, talán egymás mellett kéne látni a két panelt).
Az itthon kissé mellőzött Toshibák ([link]) is érdekesek lehetnek, elég barátságos áron mérik őket, ráadásul három év jótállással. Mondjuk gondolom annyira nem jellemző ezekre a készülékekre a rövidtávú elhalálozás...
üdv
R. -
Renwick
őstag
válasz
anjani182 #4665 üzenetére
A Sonyk nekem is szimpatikusak, viszont eléggé összezavar, hogy van három modell gyakorlatilag ugyanazzal a műszaki tartalommal (KDL-32P2530K, KDL-32S2520 és KDL-32S2510 - utóbbi kettő mintha csak színben térne el). Mennyire régi modellek ezek, van-e valakinek egyikkel-másikkal konkrét tapasztalata?
Mégvalami: nem derül ki róluk számomra, hogy a HDMI bemenetük HDCP-kompatibilis-e. Az újabb tévékbe ezt már mind beépítik?
üdv
R. -
BlaBla2
tag
válasz
anjani182 #165 üzenetére
Hi!
Ez roppant egyszerű.
A DVD-k képaránya, amiket próbáltál 16:9. (a mozifilmeké még laposabb)
A Tv-é amin nézted 16:10.
Azonkívűl a wide monitoroké is 16:10.
Ez van.
A TV-n tudsz állítani zoomot, a pc-n szintén. (szofveresen).
Node ez le is lett itt írva nemrég.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- GTA V
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Ukrajnai háború
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest