- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hobby elektronika
- Philips LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
anrab
addikt
csak érdekesség képpen írom:
valamelyik nap elkezdtem nézni az éjszaka a múzeumban 2-őt. .MKV-ban.
szaggatott és szétesett a kép, úgyhogy nem tudtam megnézni. szokásos lejátszó, VLC.
átkonvertáltam VMV9-be. mostmár nézhető volt de még mindig meg-meg akadt!!! hagytam, nem néztem meg. szintén VLC. hozzátenném evvel filmezek mert mindent visz ISO-tól .MKV-n keresztül bármelyik AVI.
ezek után tettem egy próbát DLNA-val mivel a DVD9-et viszi, nem úgy mint az .MKV-t.
láss csodát, reccenés nélkül ment! -
troooper
tag
Hali!
Samsung LE26B350F1W van vkinek tapasztalata? V egyéb alternatíva is jöhet max. 90k ig.
Tv nézésre lenne használva, monitornak nem. Min 26" körül gondolkodom...
Segítséget előre is köcce!
Üdv! -
BBéci
legenda
-
-
tomej
aktív tag
Jó ez a fórum. Ha másra nem, hát arra, hogy megerősítsen benne, el kel menni és megnézni, mielőtt megveszed. Végigböngésztem kb. 6000 postot, de lassan elmegy a kedvem a vásárlástól, mert kezd olyan érzésem lenni, hogy nem a számomra legjobbat kell megvenni, hanem azt, amivel a legkevésbé fürdök be...
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Hülyének nézel???
Az a munkám, hogy tévéket és egyéb házimozis és hifis készülékeket tesztelek, majd cikket írok róluk.
A szóbanforgó esetben a Legenda vagyok című filmet néztük BD-ről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
eBeni
tag
Sziasztok!
LCD tv vásárlás előtt állok, de láttam egy kicsit feljebb, hogy nem biztos h érdemes most megvenni. Ezt ki tudnátok fejteni? Gondolom a LED tv-k árcsökkenését várjátok, de azok valóban sokkal jobbak mint a hagyományos társaik? Jelenleg egy 32"-os full hd tv-t szeretnék.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
BBéci
legenda
10 éve vagyok újságíró, hidd el, így működik, ahogy leírtam.
Persze csak abban az esetben, ha a hirdetőtől, (aki egyben az importőr, forgalmazó) érkezik a termék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fidel76
tag
válasz ezsoezso #43343 üzenetére
""Azt nem értem, ha szerinted 18 órát sz.gépre van kötve 1 lcd akkor kevesebbet bír, mintha napi 18 órát tvzel rajta"
Természetesen nem. Nem is ezt írtam. A tv-nek tök mindegy mi megy rajta, a Barátok Közt, vagy a Need For Speed.
Amiben lényeges eltérés van az, hogy azonos körülmények között használva egy monitor jóval tovább bírja.
Hidd el ez tény."Most akkor monitoron kellene tvznünk szerinted? Mert ebből az jön le, ha tvt tvzésre használom akkor gari után beszarik, de ha monitoron tvznék akkor jóval tovább tvzhetek.(mondjuk mennyi ez a "jóval")
Erről az alkatrész meghibásodásról van valami statisztika? Én el nem tudom képzelni, hogy pld egy 22" 3x.000be kerülő monitorba jobb alkatrészeket raknának. Másik meg ha elmennék 1 monitor szervízbe azt mondanám, hogy milyen sok a hibás lcd monitor, ugyan ez lenne az lcd tv szervizbe is, hogy milyen sok hibás tv van. (Pl ez olyan mintha eladtak volna idén 10.000 samsung tvt és 500 JVC-t és samuból 1.000t javítani kellett JVCből meg csak 50et. Most ha bemennél a 2 szervizbe azt látnád, hogy a samunál az udvaron is kazalba állnának a tv-k a JVC-nél meg fütyörészve a töküket vakarnák. Ebből lekövetkezteti a jó magyar, hogy a samu milyen szar a JVC meg milyen megbízható pedig statisztikailag nincs eltérés, sőt még a samu szervizesek is a samut szidnák elötted.)Monitornál is ugyan úgy inverter és táp problémák vannak, már csak az a kérdés, hogy mit értesz a jóval tovább bírja alatt. Másik meg az, hogy mennyi az annyi. Veszel 1 26-27" monitort aminek ugyan az a felbontása csak az lcd panelja jóval rosszabb TNes, vagy ugyanannyiért egy jobb panelos 32"os tv-t veszel. Mind2re 3 év gari van, tehát 3 év után mind2 javításáért fizetsz. Azt se tudjuk mi lesz 3 év múlva ezeken a piacokon.(Sőt szétkapod rákeresel a net, megrendeled, kicseréled és kész. Még kínából is a kezedbe rakják már. Mai lcd monitorokba/tvkbe már csak cserélgetnek, nincs semmi javítgatás)
Nagyobb monitorok meg 2-3x árban vannak a tvkhez képest. Általános pc használathoz meg minek vegyen az ember grafikusoknak/tervezőknek szánt monitort amiből ráadásul több tv ára is kijönne.
Másik meg jobban jársz ha 2 év után eladod, mert annyira esnek az árak. Akár monitorról beszélünk akárt tvről. -
amdkiller
aktív tag
Akkor egy egyszerűbb kérdés:
Van-e a Samsung LE32B650-től jobb választás?
Ha igen, ne kíméljetek![ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
Egy 2003-as plazmatévéről szóló cikk, nem hinném, hogy érdekes lenne.
A 21:9-es esetében nem (csak) rángatásról volt szó, hanem a háttér jelentős elmosódásáról.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Azokat én sem nevezem cikknek.
Az újságok és a weboldalak sem élnek meg hirdetők nélkül. Ez nem szponzorálás, hanem az általános gyakorlat.
A tesztekben a hirdetők termékei szerepelnek, közlés előtt az ő jóváhagyásukat kell kérni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szoja
tag
Ezt nem nagyon tudom elképzelni. Egyrészt sajtószabadság van, másrészt a teszteknek pedig pont az a lényegük, hogy kiderítsék, mi az adott termék erőssége és gyengesége. Más eset, ha az adott gyártó szponzorálja a sajtóterméket, ahol a cikk megjelenik, abba lehet beleszólása. De akkor az nem is teszt, hanem fizetett hirdetés, (x) jelöléssel a sarkában.
Amúgy egy index fórumos hozzászólást én nem neveznék cikknek. Ahogy egyébként egy blogbejegyzést sem...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Brekecs #43366 üzenetére
Elképzelhető, hogy a te tévéden nem jelentkeznek a többire jellemző hibák. Az is lehetséges, hogy a szemed nem érzékeny azokra, vagy netán a film (felvétel) normális tulajdonságának véled azokat, amit én digitális hibának nevezek.
Amikor a 21:9-es modellt teszteltük, engem is magával ragadott az összkép, ami tényleg csodás. Mellettem ülő kollégám rögtön elkezdte mondogatni, "hú de gáz", "iszonyú szar" és hasonlók. Kérdeztem, mi bajod van? Erre felállt, odament a tévéhez és megmutatta. Ő már korábban is látta működés közben, míg én akkor először. Utána már nem is tudtam másra figyelni és élvezni a filmet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
anrab
addikt
-
///M
tag
válasz amdkiller #43361 üzenetére
Az LCD ára lefele megy folyamatosan a 2010 es model megjelenésével meg méginkább.
A 32" B650 válaszideje a product specificatinon szerint 6,5 ms,a nagyobb kijelzősöké meg csak 6 ms.ez a szinekben is így van.Pl: A 32 "és a 37" osnak 16,7 millio szint ír,
a 40 " nak már 1,07 billiót ír. -
Brekecs
senior tag
" A cég képviselőjének megmutattuk kollégáimmal a hibákat "
Nos ezekre a hibákra én is kíváncsi lennék, hogyan és mikor, milyen körülmények között jönnek elő a hibák ? mit kell figyelni ? most épp az Einsfestival HD-t nézem és azon kívül hogy gyönyörű a kép mást nem veszek észre !
Üdv
[ Szerkesztve ]
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
törölt tag
válasz tib-bee #43359 üzenetére
Üdv! Olyan fele-fele arányban néznénk rajta hagyományos TV adókat (most DigiTV), meg DIVx, HDready videókat most, később Full HD-t is. Esetleg mégkésőbb lehet hogy kötnék rá egy HTPC-t is és netezés is lenne, ne adj Isten 1-2 játékot megnéznék, de az nem mérvadó.
Egyelőre WD TV Media player-t szándékozok majd mellé venni, HDMI-n ketesztül lenne használva. Kb 2-2,5 méterről néznénk.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Brekecs #43362 üzenetére
A cég képviselőjének megmutattuk kollégáimmal a hibákat, aki széttárta a kezeit, megvonta a vállát és azt mondta: tudjuk, ez van. Biztos neki is rossz volt a szeme.
Múlt héten a Saturnban éppen filipsz tévék előtt álltam, mellettem egy házaspár férfi tagja kérdezte az eladót: miért rángat a kép. Neki is szemészeten a helye?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Brekecs
senior tag
Talán csak nem volt nálad a szemüveged vagy előtte túl sokat ittál ! és ne értsd félre nem azért írom ezt mert nekem is philips tv-van és ha már az van meg kell hogy védjem ,ha nem azért mert amióta meg van semmi hibát nem vettem észre rajta !akár mennyire is hihetetlen a számodra ,pedig megy naponta 8-12 órát Dvd filmet is és Blu Ray filmet is nézek rajta. Legutóbb a Terminátort néztem és gyönyörű a képe szinte kilépnek a szereplők a tv-ből semmilyen általad irt rángatást, szaggatás, elmosódást nem láttam eddig !
UI : menny vissza a szemészetre minél hamarabb ! ( jobulást )
Üdv
Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)
-
BBéci
legenda
Félreértettetek. Azt írtam kicsit bővebben az Index Fórumban, amit itt az imént 3 sorban.
Filipszet többé nem tesztelek, mert nincs értelme. Első és egyben utolsó tesztemből kihúzatták a feltárt hibák leírását. Azt mondták, ha bennehagyjuk, nem jelenhet meg a cikk.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz amdkiller #43355 üzenetére
Az LG 200 hertze elég fura, a többi gyártó perli is őket ezért. A háttérvilágítást kapcsolgatják, nem köztes képeket generálnak.
A válaszidőről olvashatsz néhány érdekes cikket a neten. A tesztek pont nem a legkisebbnek specifikáltakat találták "gyorsnak".Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
tomej
aktív tag
Engem is érdekelne, légyszi linkeld be.
Egyébként az EISA az milyen díj? Az kapja aki a legtöbbet fizet a díjért, vagy akinek legjobb a TV-je? Mert első esetben értem a 'digitális bug'-okat, a másodikban viszont nem.
Azért is érdekelne, mert még nem eldöntött a típus, de hajlok a philips felé...
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok segítsetek nekem egy picit!
Sok a gondom:
Vegyek-e most TV-t vagy várjak tényleg egy pár hónapot?Ha vegyek milyet, vagy melyikre várjak, hátha lemegy az ára?
panelokban nem vagyok otthon egyáltalán.Haverok a samut ajánlják...
Nekem az LG paraméterei jönnek be: 2ms, 200Hz ezek azok amit samuban nem találok LE32B650 az 100Hz-es ez nem lenne gond, de h hány ms-os azt nem találom...Nekem a lényeg, h géppel összekötve játé, film tökéletes éles képet adjon!
Ezért gondoltam fontosnak a 2ms-od mert az már tuti jó, de tudom h minden a panelen áll v. bukik, szóval valamit ajánljatok nekem mit keressek???
32"-os már elég lenne! És olyan 150e környékén...de ami most 200 körül van az is jöhet mert lehet, h tavasszal már csak 150 lesz!
Ja és nekem ez kb. 5-6 évig ki kellene bírnia, gondolok itt sima lcd "fényerő" gyengülésére...a válaszokat előre is köszi!
-
anrab
addikt
-
tomej
aktív tag
Üdv. PHILIPS 32PFL5604H -t tervezek venni. DIGI kábelem van, kérdés:
Elvileg DVT -T -C-t tudja a tv, de valóban digitálisan lehet vele fogni a DIGI által tolt jelet? -
BBéci
legenda
Az Indexen már leírtam a filipszes tapasztalataimat. Azért írom így a nevet, mert ezt érdemlik.
A tesztelésre hozzánk küldött, Denon DVD-3800BD-ről hajtott tévé képén ugyanezt láttuk.
A Házimozi és Hifi Show EISA díjízottak termében kiállított tévén ugyanezt láttuk.
A filipsz sajtótájékoztatóján a demózásra kitett tévén ugyanezt láttuk.
Minek a hibája?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
olahjana
tag
válasz lalus8706 #43336 üzenetére
hi
sima vga kábellel is meg tudod oldani. 2 féle vga kábel van. az egyiken megy a full HD a másikon nem. a vastagak nem bírják, viszont nekem van otthon olyan ami vagy 3-4 mm vastag és az viszi stabilan. nem lesz annyira tűéles a kép mint HDMI-vel de nem rossz.
szóval próba aztán ha nem jön össze akkor cseréld ki a boltban egy másikra.
A SINI Kft, VII ker Wesselényi utcában vissza is veszik cserébe 3 napon belül -
törölt tag
Üdv! Az alábbi LCD TV-t nézegettem:
Samsung LE37B530
LCD, 94 cm, Full HD, 3xHDMI, DVB-T: Igen (DVB-C is van benne)
133eFt, elég sok helyen lehet kapni.
Mi a véleményetzek róla? Ismeri valaki? Avagy esetleg hasonló árban Full HD-ban 94 cm-resben mit ajánlanátok?Ebben nincs DNLA, de az nem tudom micsoda.
Ebben az árban van még ez is:
LG 37LH3000
LCD, 94 cm, Full HDMelyik jobb? Nekem Samsung-ok szimpatikusabbak, legalábbis PC LCD-ben azokról jókat hallottam/tapasztaltam.
-
hcs57
addikt
Érdekes... nekem itthon nem jelenkeznek ezek, sőt kifejezetten szép és éles képe van a 32PFL7864-nek. Igaz, ebben a Perfect Natural Motion van.
Talán ott helyben volt valami gond, mert több helyen láttam rángatós képet de ez nem volt márka függő, és kiderült, hogy nem a tv-k hibája volt.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BBéci
legenda
Csak rá kell nézni, a vak is látja.
30-án direkt filipszeket nézni mentem be az egyik Saturnba, hátha azok a tévék voltak hibásak, amiket korábban láttam, de nem! Hányingert keltő a képük. Az állókép hibátlan, gyönyörű, de amint megmozdul rángat, szaggat, elmosódik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ezsoezso
csendes tag
válasz Fidel76 #43342 üzenetére
Leírtad a lényeget. 60.000 óra a panel élettertama, ami ugye napi 8 óra használat mellett 20év, de nem is a display fogja megadni magát, hanem elsőként a táp meg az inverter.
És pont itt van a lényegi különbség a tv meg a monitor között."Azt nem értem, ha szerinted 18 órát sz.gépre van kötve 1 lcd akkor kevesebbet bír, mintha napi 18 órát tvzel rajta"
Természetesen nem. Nem is ezt írtam. A tv-nek tök mindegy mi megy rajta, a Barátok Közt, vagy a Need For Speed.
Amiben lényeges eltérés van az, hogy azonos körülmények között használva egy monitor jóval tovább bírja.
Hidd el ez tény. -
Fidel76
tag
válasz ezsoezso #43341 üzenetére
Hát szerintem lcd monitorba és tvbe is ugyan azzal a technológiával gyártanak panelt. pld samsung s-pva panelt rak a tvbe csak nagyobbak a pixelek mint a monitorba, eizo monitorokba is s-pva panel van(nagyobb felbontás+ kisebb pixelek, meg persze más elektronika) de ettől még mind2re 60.000 órát írnak panel élettartamára.
Azt nem értem, ha szerinted 18 órát sz.gépre van kötve 1 lcd akkor kevesebbet bír, mintha napi 18 órát tvzel rajta
u.i.:Mintha LGnél olvastam volna, hogy valamelyik monitorába is ips panelt rakna. -
ezsoezso
csendes tag
válasz gyáliSanyi #43327 üzenetére
Kedves Sanyi.
Az a fő különbség, hogy a jobb monitorokat arra tervezték, hogy gyakorlatilag 0-24órában használhatók. Masszívabb a tápjuk, jobb minőségű elkok vannak bennük, stb.
Az LCD tévéknek nincs rosszabb képük monitorként használva, de nem erre az igénybevételre lettek méretezve, csak ezt sajnos sokan nem fogják fel.
Persze aztán megy a sírás-rívás, hogy a tv a garanciaidő után nemsokkal megadja magát, igaz hogy a szerencsétlen napi 18 órát ment, mert az okos még a suliba a puskáját is a tv-n Word-özte, mert az olyan "trendi". -
hcs57
addikt
válasz Mushroom #43321 üzenetére
Nekem RGB 4.4.4 Pixel Format PC Standard (FULL RGB) -ben van.. a többin nekem is úgy csinál, itt nem.
A Philipsnek és az ATInak is írtak már sokan, de más megoldás még nincs.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
ORCA58
addikt
válasz Alex1978 #43325 üzenetére
AC panel valószínű AUO. Ha keresned kell a kékülést akkor azzal biztos nem lehet probléma. Egyébként szemből vagy kis szögből oldalról 4:3 -as képnél vagy szélesvásznú filmnél alul felül ha fekete akkor az biztosan jó. A pixel hibához egyszínű képek kellenek. Piros, kék, zöld, fekete, fehér esetleg szürke. PC-n lehet ilyeneket készíteni, legalább 1920x1080-as kell. A homogén képen közelről kiszúrható ha valamelyik pixel állandóan sötét, vagy mindig világít.
[ Szerkesztve ]
-
lalus8706
tag
sziasztok!
Szeretném összekötni b650-es lcd-met a pc-vel (eddig sima vga-kábellel volt kötve,de ott csak 1440x900-at tud a tv...).
Abban kérném segítségeteket,h milyen hdmi-dvi kábellel kössem össze őket,mivel dvi-kábelek között is vannak különbségek(Pl.:19p,24p,DVI D,stb.). Melyik fajtával tudom elérni a legszebb képet?Egy linket esetleg valaki mellékelne?Nagyon szépen köszönöm!
Ééééés B.Ú.É.K.!!!
-
westie1
csendes tag
Sziasztok.
Segitségeteket kérném Samsung PS58b850-esem van ,hogy tudom a szervizmenüjét elöhivni?
Megszeretném nézni mikori és menyi üzemórát ment.[ Szerkesztve ]
"Nincsen semmi, ami igazságosabban van elosztva mint a józan ész; mert mindenki azt hiszi, jutott neki belőle."
-
tothbe
addikt
válasz FerNandor #43324 üzenetére
ezek a filmeknek a felbonásai.
A mozifilm aránya 2,39:1 (nem 2,35, amit írtál)
Amerikában pedig a leggyakoribb képformátum felvételnél az 1,85:1Mozikban a vásznak is ennek megfelelően vannak kialakítva.
Az 1,85:1 arány a 16:9 kijelződön csak majdnem volt teljes képernyős, igazából egy kicsit mindkét oldalon lelógott, csak az nem tűnt fel, mert nem láttad és nagyon a szélei, tehát fontos dolgot úgysem vesznek oda fel általában.[ Szerkesztve ]
By(e) Tothbe
-
tothbe
addikt
válasz gyáliSanyi #43327 üzenetére
a különbség inkább csak elvi már.
Az egyik monitornak készült és tettek bele tv tunert, tehát jobban jellemzik a monitoros tulajdonságok, és kevésbé "okos" a tv tunere.
A másiknál pont forditva, ott a tunerre van kihegyezve, és a pc megjelenítésre kevésbé.De mint írtam a ma kapható szériáknál ez már inkább csak elvi kérdés.
By(e) Tothbe
-
Outlaw7
csendes tag
Sikerült downgradelni a 3.15-re:
USB meghajtó Lg_dtv mappába másold be az *.epk file-t. (Csatlakoztasd a TV-hez)
Távirányítón nyomd+ a menu gombot, navigálj az OPTION-ra (NE OKÉZD!!) nyomd+ 7-szer a FAV gombot. Ekkor előjön a TV Software Update Expert oldal - itt már az összes firmware kezelhető. Válaszd ki és OK.
Downgrade után a már leírt módon kell eljárni.
"Az ok gombot a távsz.-on és a tv-n (3. gomb fentről a jobb oldalon) is egyszerre lenyomva tartani,
a service engineer menu ekkor elindul a code az 0000, utána a 3-as opciót választani és a 'divx movie
playback via usb' -t HD-re átállítani."
Downgrade-nél a beállítások elvesznek, upgrade-nél állítólag nem (ott még nem tartok)
Angol forumon azt írja ezután vissza lehet tenni az új firmwaret, a HD lejátszás megmarad de a service menühöz nem férsz hozzá.
http://www.avforums.com/forums/lg-owners-f...lcd-thread.htmlköszönet (belgának) egy másik fórumról
-
gyáliSanyi
őstag
Van itt 2 kategória:
1. LCD Monitor TV
2. LCD TVMost mi a különbség a 2 kategória között? Lényegében mindkettő TV, de nincsenek egy kategóriába besorolva.
Számítógépes használathoz lényegébe mindkettő ugyanazt nyújtja?
(Most tekintsünk el a szélességtől és attól, hogy milyen felbontás. Az érdekel, hogy ezeken kívül mi teszi a kettőt külön kategóriává.)Live poor, die rich.
-
Alex1978
csendes tag
43299-re tudtok valamit mondani?
Szeretném kideriteni, vissza kell-e vinnem a TV-t cserére.
"In a digital binary world, are you the zero or The One?"
-
FerNandor
őstag
válasz guriga1234 #43310 üzenetére
Köszi, értem, de akkor van még ez a 2.35 : 1 meg a 1.85 : 1 ezek mik? Minek a méretei ezek? Mert ezek is valami arányok. a harmadik shreket néztem 720p-ben az 1.85 : 1-es és teljes képernyős volt.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
VGYke
addikt
válasz szati71 #43232 üzenetére
Digi Kábel: CI modult, és adnának egy kártyát, akkor sem fog működni, mert a kártyát párosítják az STB-vel
Köszönöm a választ. Akkor ezt magyarázhatta a magyar picit törni beszélni support, csak nem értettem.
A hír igazán szomorú, mert STB-m tuti nem lesz!kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
xcsab
aktív tag
Sziasztok!
Nezegetem az mm-ben 82cmes lcdtvket, es talaltam 4et 90 rugo kornyeken ami ok is volna arban.
Melyiket ajanljatok ezek kozul?panasonic viera txl32c10p
samsung le 26 b350f1
sharp lc32a47ebk
lg 32lg2000
koszii
Just do it!
-
Mushroom
tag
Köszönöm, hogy ezt megkerested nekem, én nem találtam még régebben mikor nézelődtem információ után arról, hogy más is szenvedne ilyen problémával. Csak az a gáz, hogy nekem 4:4:4 Limited RGB-ben van, és így is a bekapcsolás után van, hogy elmegy a kép kb kétszer aztán többet nem. A fene se érti, de már ez is haladás, mert a régi kártyával 3-4 percenként elment a kép. De ha ez egy ilyen ismert probléma, akkor nem ártana, ha a Philips, vagy az Ati tenne a dolog érdekében.
Esetleg, akinek itt a fórumból Philips tv-je és ati kártyája van az írna, hogy neki is vannak-e gondjai?
Ja és persze miközben a hozzászólást írtam csak kétszer ment el a kép, mindegy most túl jó kedvem van ahhoz, hogy szétverjem egy baltával az összes cuccot -
szaszapi
őstag
Úgy néz ki egy 32leb550es készülékre ruházok be.A neten legolcsóbb helyeken 115e körül mozog.Euronics-ba néztem ott 144 e pénz volt.Azt mondták hogy ha ilyen olcsón veszem azokon a helyeken és ha probléma lesz a klszülékkel a samsung nem foglya gariztatni a cuccot.Ebből mi igaz?
-
thesilent
csendes tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem,hogy mi a különbség a samsung 40b550 és a 40b551 között.
Egy árban kapnám mind a kettőt.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
penene
őstag
válasz guriga1234 #43310 üzenetére
Mostanában szoktam levágni a képből, hogy teljes képernyő legyen, 32-es TV-vel érdemes. Persze a brutál szélesvásznúakat nem, mert fél kép lemarad.
Olyan progit még nem találtam, ahol lehetne mondjuk félig vágni. Kis rész marad csak le. Lehet nagyobb TV kell majd.
[ Szerkesztve ]
-
Outlaw7
csendes tag
sikerült köszi a segitséget
teljesre mentem a keresésnél és elnyomtam az volt a baj mert lassu volt
szeretnék belenyúlni a softvare ébe h pendrivon tudjak filmezni... 3.40es firmware van rajta -
guriga1234
addikt
válasz FerNandor #43298 üzenetére
Valóban, a képarány számít. De mivel a 16:9 = 1.77, ezért csak azok a filmek jelennek meg teljes képernyőn veszteség nélkül, amik 16:9-es képarányúak. Amiknél nagyobb a képarány, vagyis "szélesebb vásznú" a film, ott alul-felül fekete csík lesz. Ha teljes képernyőre illesztené, akkor mindkét oldalról vágnia kéne, hogy a képarány megmaradjon.
-
olahjana
tag
üdv.
40b550 tv-nél tudja valaki hogy hogyan lehet megoldani, hogy ha a tv nem kap jelet a hdmi kábelről akkor ne fekete képernyő legyen hanem kapcsoljon ki? Ilyet még s crt-m is tudott. ha nincs adás 5 percig akkor kikapcs...
ötlet? -
anrab
addikt
válasz adriankoooo #43270 üzenetére
"A Philips új 3D kijelzői 142 cm (56 coll) és 132 cm (52 coll) méretben kaphatók. A kijelzők érdekessége, hogy a háromdimenziós képmegjelenítéshez nincs szükség szemüvegre, és a 3D hatás egyszerre több néző számára is élvezhető.
A Philips már tavaly óta forgalmazza 3DWOW - WOWvx technológiát alkalmazó LCD kijelzőit, de az eddigi modellek 107 cm-es (42 collos) méretben és full HD (1920x1080) felbontásban voltak elérhetők."
[link]
2008-as cikk.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Modellvasút topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve