Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
camalot
tag
Ha kitolnám a költségvetés határát 140k-ig, ez [link] jobb választás lenne mint egy fullhd 82 centis lcd? 2-4 méterről, főleg sd-re.
[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
Hd film nézésekor (popcorn) az élességet mennyire szoktátok beállítnai? (samsung le40b650)
Van különbség 0 és 100 közt.
0-nál mindha elmosná a képet
100-nál megl átszik minden szemcse ishttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
Barnes
aktív tag
válasz guriga1234 #42794 üzenetére
bemutató adást láttam rajta az szép volt, viszont tv adást még nem tehát azzal még nincs tapasztalatom sajnos :S
-
guriga1234
addikt
válasz gyáliSanyi #42793 üzenetére
Van rá mód.
3:4-es tévéről nem tudok, 4:3-as van.
A HD és a szélesvásznú nem egymás feltételei. Szélesvásznút lehet analógban is adni (adnak is), és digitálisan is. A HD a felbontásra vonatkozik, nem a képarányra.[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Olyan kérdésem lenne még, hogy ugye mi a régi TV-n 3:4-es felbontásban nézzük a TV csatornákat. Ez a "nolmál, megszokott" módban nem torzul a kép, de gondolom egy szélesebb vászon már széljelebbhúzza az egész képet.
Ez hogy jelentkezik egy FULL HD (16:9) tv nél? Van rá valami korrigálási mód?
(Ez addig gond még nem megy minden adás HD-ba és szélesvásznúba.)Live poor, die rich.
-
Barnes
aktív tag
válasz guriga1234 #42786 üzenetére
pont azért kérdezem mert még nincs véleményem róla
de ha hallott valaki valamit azt megköszönném, nagyon szutykot nem akarok venni -
anrab
addikt
válasz Gááboor #42788 üzenetére
működik N-es router kell azt hiszem, de majd valaki megmondja mert nekem vezetékes a kapcsolatom.
csak a 9xxx széria tudja a vezeték nélküli és a vezetékes adat átvitelt. a 8xxx vezetékes kapcsolatban van a routeren keresztül a számítógéppel és internettel.
abban a nagy többség egyetért hogy tv műsorra a philips a megfelelő választás. hd anyagnál mindkettő jó szerintem.
mediában a samu tud .mkv-t lejátszani a philips nem. azt hiszem a többit mindkettő tudja. legalábbis a fontosabbakat.
a philips-el lehet internetezni, és sok-sok widget van benne.
a samu két widget-et tud az internetről. you tube és időjárás.
nekem ennyi jutott eszembe. a többit majd hozzá teszi valaki, pro-kontra. -
Gááboor
tag
végül is mind1 nekem küdöm vagy fogadom. A youtube teli van olyan videokkal ahol mobilról küldik a fotót vagy videot a tv-re.... örület.
De ez működik nagyobb bitrátájú filmekkel is a wifi-n?Ez a kettő, amit eddig megnéztem. A philipsnek ha jól értem alapból benne van vezeték nélküli kapcsolat lehetősége a samunál meg kell egy USB adapter még.
Philips 32PFL8404H
Samsung LE32B650T2WXXH LCD
De tv műsorra melyik a jobb?guriga1234: Értem. Végül is így kényelmes, ez a lényege. Még nem használtam ilyet és nem tudom érdemes e 20 -30 ezerrel többet adni.
[ Szerkesztve ]
-
-
anrab
addikt
válasz Gááboor #42782 üzenetére
nem tudom melyik a jobb háttérvilágítás! amit üzletben láttam, ugyan olyannak tűnt mind a kettő hd anyagnál.
fent samu b6000
alul philips 3xxx
nem küldöd a pc-ről hanem a tv-vel hívod le az anyagot. megjelenik a megosztott tartalom a tv-n és a tv távirányítójával navigálsz, indítod a filmeket, tekersz, stb.[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
két napja jól ment az EPG-m! most beléptem, a duna hd nem volt betőltve, rákattintottam és rögtön elcsúszott az idő!
most kivettem a kedvencekből az megy hd, mkettő hd-val együtt. /philips/
samunál nem tudom hogy van.
kihúz-bedug, minden jó. /egyenlőre/ -
tomb
csendes tag
Kb. 1 hete használom a 46B650(SQ04) TV-met, így gondoltam írok néhány gondolatot, hátha hasznos lesz valakinek. Előtte egy felső kategóriás LG-t, egy 37LY95-öt hajtottam, tehát a FullHD TV nem ismeretlen számomra.
Az antennajel kábel TV-s, tehát jó közepes minőségű.
Nos. A két TV ég és föld. Azért nagyon látszik a két év technológiai fejlődése, ill. a spec. megoldások a Samuban. Az analóg csatornákon sokkal szebb, tisztább, kontrasztosabb a képe, vsz. a külön chipnek köszönhetően. Azt hiszem, az mindennél többet mond, hogy a 46 colos TV-n sokkal jobb analóg kép van, mint az előtte lévő 37-esen. Digit-en pedig egyszerűen tökéletes a kép. Elsőre megtalált vagy 70 TV és rádió csatornát, persze ebből az a bizonyos 5-6, ami nem kódolt. Az M1 HD-ban gyönyörű, és nagyon látszik mikor natív HD és mikor felkonvertált a kép.
A lejátszó funkciói is nagyon jók. Olyan AVI-t is sikerült vele lejátszanom, amit a Popcorn A110 sem játszott le. Ennek a hangja MPEG1-es. DTS-es mkv-t valóban nem visz.
Popcornról HD anyagot lejátszva. Na ez a non plus ultra. Tökéletes, tűéles, hihetetlen kontrasztos kép, semmi ugrálás vagy mosódás.
A képbeállítás szerintem gyárilag nem rossz, én állítgattam sokféle leírás alapján, de végül a normál beállításnál maradtam, kissé lecsökkentett háttérvilágítással és fényerővel.
A 100 Hz nekem nem jön be. Nehéz megfogalmazni a különbséget, olyan a kép mintha műteremben vették volna fel és még mintha a kép is csúszna a hanghoz képest. Kikapcsolva rögtön visszaáll a tökéletes kép érzete.
A hangja tényleg picit doboz, az LG-é jobb volt, de filmeknél úgyis az erősítő szól. Lehet, hogy az annak is köszönhető, hogy nem előrefelé sugároz.
A bekapcsolás, csatornaváltás és a menü navigálás sebessége elfogadható, nekem nem tűnik lassúnak.
Az LG távirányítója szebb és funkcionálisabb volt, de hát nem lehet minden tökéletes.
Ingadoztam, hogy ezt vegyem vagy a 40B6000-et. Azt kell mondjam, szerintem jól választottam, eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Ja és fekve hoztam haza Budapestről (kb. 100 km) a kocsiban, semmi baja nem lett.
Ennyi. Bocs ha kicsit hosszú volt. -
anrab
addikt
ez az USB-ről való filmnézés nagyon érdekes ahogy 3D hatása van. akárhányszor lejátszok pen-ről, ezen mindig elcsodálkozom. kár hogy csak avit tudok lejátszani.
-
Barnes
aktív tag
válasz guriga1234 #42773 üzenetére
jó, de mégis
mi a vélemény a B530-asról? -
törölt tag
válasz gyáliSanyi #42774 üzenetére
Én LCD-t ajánlom, most nem részletezem miért.
A pixelek sehova sem mennek a képernyőről.
Pixelhiba pedig gyártás során szokott lenni, tehát amikor kibontod, akkor lesz látható, később nem igen alakulnak ki.[ Szerkesztve ]
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy melyik jobb az LCD vagy a Plazma? Esetleg más?LCD monitoroknál hallottam olyat, hogy némelyik pixel/pixelek (egymás mellől) elmegy a képernyőről, ami néha zavaró lehet. Az LCD tv-nél is van ilyen? Mert mondjuk gondolom vannak egy páran akik nem csak 3-4 évre vesznek ilyen TV-ket, hanem tovább és hát meddig bírja pixelhiba nélkül.
Live poor, die rich.
-
anrab
addikt
válasz Gááboor #42764 üzenetére
LED háttérvilágításra, vagy LED él háttérvilágításra gondolsz? mert a tv-k mindegyik LCD tv csak a háttérvilágítása külömbözik. majd jönnek az OLED tv-k. de az egy teljesen más technológia megint.
usb-n lejátszák az avi fájlokat. az mkv-t nem.
az eternet kérdés nem tudom mire vonatkozik.
egyébként megy a DLNA az internet és a widgetek. van amelyik wifi-n van amelyik vezetéken. -
Barnes
aktív tag
válasz guriga1234 #42766 üzenetére
igazából csak focis játékot játszanék ketten haverommal, ami nagyobba jobban adja mint egy akár 22"-os monitoron. úgyhogy csak ilyen jellegű játékra kéne, a többi az tv nézés lenne rajta.
esetleg így valamit?
a samsungtól a B530 az milyen? -
pbalu
aktív tag
Sziasztok!
Lenne olyan kedves akinek Samsung LE32B530 típusú LCD-je van hogy megméri a pontos szélességét? A leírás ugyanis nem egyértelmű: rajzon 795mm máshol 801mm-t ír... és pont ennyin múlik beférne-e a helyére.
Köszi, Balu''...Ayrton azt mondta: Látod, nem lehet. Egy folyó van a fal mögött, úgyhogy nem lehet máshova tenni. ...Pontosan ezen a helyen vesztette el az életét.''
-
camalot
tag
válasz guriga1234 #42748 üzenetére
Hát dvb-t tuner, mpeg4 dekódoló, most már működő mindigtv miatt gondolom kell - nem érdemes plusz 30k-t kidobni rá. Ahol használnák ott egyelőre tányéros digi van, de azért tv-t nem egy évre vesz az ember. Samu b530 -108k?
[ Szerkesztve ]
-
guriga1234
addikt
válasz Barnes #42762 üzenetére
Szerintem tévéműsorhoz és egyéb műsorforrásokról filmnézéshez tévét érdemes venni, PC-t meg monitorra kell kötni. A kettő együtt csak kompromisszumos megoldásokkal megy, én meg nem szeretem a kompromisszumokat. Ezért van külön tévém és monitorom. Ezzel persze itt sokan nem fognak egyetérteni, de éppen ezért azokat kérdezd inkább, akik monitorként is használják a tévéjüket.
-
Gááboor
tag
Na ez így érdekes, csak lehet a puding próbája az evés és hát mi van ha nem ízlik. Az élettartamról nem is beszélve, bár tudom a led maga sokáig bírja.
Egyébként a LED-nek vagy az LCD-nek van jobb képe az sd forrásoknál vagy a TV műsoroknál?
Az usb csatolón keresztül képesek az lcd-k avit lejátszani? Gondolom a filmkódolása befolyásolja azt. Tapasztalat van? És a gyakorlatban az ethernet itt hogyan használható?
-
oyko
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy Sony KDL 40Z5500 -nál hogyan lehet a szervízmenüt elővarázsolni!
A " info, 5, vol up, standby kapcs " lenyomása nem vált be!
Ha kikapcsolt állapotban nyomom le az alábbi bill kombinációt, akkor csak egy szervíz infót mutatja a tv!
Márk
-
Barnes
aktív tag
válasz guriga1234 #42748 üzenetére
Nekem is hasonló kérdésem van
az igényeim: rá tudjam kötni a laptopomat (TOSHIBA A300) és tudjak rajta játszani, valamint tv nézésre szeretném használni.
erre tudtok valami jó alternatívát(kat)?max 120 lenne a bruttó ár
-
Tyca
senior tag
válasz emre33 #42757 üzenetére
Azért nem teljesen úgy szaggat, mint a moziban, ahol minden képkocka 3x jelenik meg, mert 3/2-2/2-nél mondjuk minden páratlan képkocka háromszor, minden páros viszont csak kétszer jelenik meg, ezért mondtam, hogy aszimmetrikusabb a rángatás...
Van ez a tesztprogi Ez elsősorban lcd monitorok tesztelésére alkalmas, de tv-re is jó. Az lcd monitoromon pl. a Flag tesztben utánhúzással, de folyamatosan mennek a zászlók, míg a tv-n hol folyamatosan halad - hol meg egy kicsit bereccen...
-
törölt tag
Ezek a rángatózások nálam is eléggé szembetűnőek.
Ezen segít a 100/200/600Hz? Vagy az csak az elmosódáson javít?Egyébként anno direkt 24p-s tv-t vettem 3:2-es pulldown-al. Most ez mire is jó, mert anno nagyon istenítették. Mert pl gépről inkább 60Hz-en küldöm át a filmeket, mert 24Hz-n szembetűnöbb a szaggatás.
[ Szerkesztve ]
-
sztomika123
csendes tag
üdv
holnap veszek tv-t, már fogalmam sincs melyiket, olvastam hideget-meleget, de nem tudok dűlőre jutni. Egyszer írjátok mindent lejátszik a Samu, az LG-vel gondok lehetnek, az LG-nek szebb a képe... ááá, számítógépes összekötés, szaggat a kép...
Továbbra is kérdésem, ha valaki tud érvekkel segítsen:
LG 37LH5000
LG 37LH7000
Samu 37B650
Samu 37B620
köszi[ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
igen, de ugyan ugy szaggat moziba mind itthol.
Igen, villogás elkerülése miatt vevítenek 3 képet
Ha itthol meglátod mi a különbség a 100hz és a nem 100hz közt, akkor moziba is fogod látni, hogy milyen képminőséget tudnak a mai mozik.
Sok év kell még hozzá mire a 24hz eltünik. Sajnoshttps://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
emre33
addikt
na stop.
3x látsz egy képkockát. ? Mindegy hogy egy képkockát mennyi ideig látok. Baj az hogy két KÜLÖNBÖZŐ képkocka közt mennyi mozgás telt el.
Két különbőző képkocka közt ha az ember úl nagy távolságot tett meg, akkor fog akadni.
Ezen nem segít ha egy képkockát x ideig mutatod meg.
Erre van a sok hülye képkitalálós módszer.
Ahelyett hogy 48 FPS-el készülnének a filmek. Vagy még a 30 is elég lenne NTSC.
Itt lett egyébként a BLU-RAY szabvány elcseszve.
[ Szerkesztve ]
https://ts.la/imre655043 ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
-
Skyfish
tag
Átmenetileg megoldódott a probléma.Éjjel kikapcsoltam a tv-n levő kapcsolóval a készüléket,és reggel az eltárolt sorrendben voltak a csatornák.Hogy ez egy hét alatt miért nem jutott az eszembe... Várom a következő fw-t hátha az segít.
-
Tyca
senior tag
válasz emre33 #42745 üzenetére
a moziban 3x látsz egy képkockát, ami kb. 72 Hz, ezt egy 50-60 Hz-es tv nem tudja produkálni. A moziban is szaggat a kép, de nem "ugrálva" (hol jobban-hol kevésbbé), mint a 3/2-2/2-nél. Nem hiába találták ki a különböző True Motion vagy mianeve és egyéb képjavításokat ennek kiküszöbölésére a nagyobb szériákban... szvsz
-
camalot
tag
Hi! Lcd tv-t kellene vennem, a keret 120k. Kb 80 centis kellene. Mit vegyek?
-
-
Tyca
senior tag
válasz Ausztenit #42694 üzenetére
Az a baj, hogy nincs összehasonlítási alapom 100 Hz-es tv-vel. Ezt a 3/2-2/2-t észre lehet venni, aszimmetrikusan rángat a kép a hosszú kameramozgásoknál...Hd adásoknál nem nagyon zavart, mondjuk nem is nézek sok hd-s tvadást, inkább filmeknél jön ez ki. De ott meg azt vettem észre, hogy nagyban függ a film stílusától/minőségétől/kódolásától/vagy nem tudom mitől, hogy mi mennyire szaggat. A Cranck 2-t pl. eléggé fáraztó volt nézni egy idő után.
A képernyő szemből kellően matt, ami érdekes, hogy ha teljesen oldalról nézem a képet kikapcsolt állapotban, akkor viszont majdnem teljesen élesek a tükröződő képek. De ez használat közben nem szempont nyilván.
A pozitívumokat, amiket leírtál, meg tudom erősíteni, számomra negatívumok:
- a menüben kicsit lassan lehet navigálni
- EPG-be belépve nem látod/hallod az aktuális adást. TréHome-os boxban láttam olyan megoldást, hogy kis képernyőn ment epg közben is az adás
- ez apróság lehet, de hangerőszabályzásnál nincs számérték kiírva, csak egy háromszög töltöttsége változik
- ha nem tv-nézés üzemmódban kapcsolom ki a tv-t, hanem pl. számítógép üzemmódban, akkor a köv. bekapcsoláskor nem jegyzi meg az utolsó tv-adást, ha tv-re váltok (remélem érthetően írok), mindig az 1-es pozícióban lévő adóra ugrik (nálam ez az Al-Jazira). Ez is zavarni szokott néha... -
csucsu69
tag
Sajnos képcsöves lett a régi Sony tv-nk, van 4-5 kiszemeltem, segítsetek választani:
Sony KDL-32W5500
Samsung le-32b650 t2w
Philips 32PFL7404H
TX-L32G10E - Panasonic
LG - 32LH7000
A DLNA nem feltétel, számítógéppel nem akarom összekötni, a szoba mérete fölöslegessé teszi a nagyobb képátmérőt.Köszönöm! -
tuso
tag
válasz nightshadow #42737 üzenetére
37" van még:37P5600 (DVB-T MPEG-4) 30.0000 kontraszt, 37S5600 u.a csak 33.000 kontraszt, 37P5650 DVB-T és C MPEG-4 , 37S5650 u.a csak 33,000 kontraszt. Limitált széria, az alsó szegmensből, főleg kelet E.u piacra szánt. A tavalyi V,W szériák BE2-es processzorát kapták meg.
-
Ch68
csendes tag
válasz guriga1234 #42736 üzenetére
Hmm... szerintem inkább kicseréltetem, mert gondolom azért gyártják, hogy működjön
-
nightshadow
veterán
„Ezek után a Sony-t nem ajánlom senkinek,nagyon megszívtam.”
Ez a kijelentés így túlzás szerintem. A Sonynak jelenleg 37-es méretben 4 féle típusa kapható, ezek a következők sorrendben KDL-37P5500, KDL-37S5500, KDL-37V5500, KDL-37W5500.
A P5500 állítólag kimondottan a bevásárló központoknak (Tesco, Auchan) készült, egy igen gyenge készülék, engem két helyen is óvtak a megvásárlásától az eladók, mikor érdeklődtem a készülékről, mert 200k-át egyszerűen nem ér meg. Ami érdekes, hogy a Sony is mintha szégyellné ezt a típust, ugyanis a hivatalos sony.hu honlapon semmilyen szinten nincs megemlítve, mintha a készülék nem is létezne. Egyébként mind a P5500 és S5500 az „elavult” Bravia Engine 2-őt tartalmazza, ami arról híres, hogy az SD adást elég gyengén képes megjeleníteni. Szerintem ezek közül egyiket se szabad megvenni.
A V5500 és W5500 között csak az a különbség, hogy a W5500 az 100Hz-es. Viszont mindkettőben már az új Bravia Engine 3 található. A W5500-ról itt van egy magyarnyelvű teszt, ha érdekel: [link]Egyébként a Sonyval az a legnagyobb probléma, hogy a konkurenciához (főleg Samsunghoz) képest nagyon túl van árazva, ezért ár/érték arányban a Sony a legrosszabb választás. Csak a nevet fizeted meg.
-
nightshadow
veterán
válasz adriankoooo #42623 üzenetére
Konkrétumot még nem olvastam, de a 2010-es CES-en (Las Vegas január 7-10) fogják bemutatni a nagyközönségnek a különböző gyártók a 2010-es modelljeiket. Előtte nem is lesz róla konkrét információ szerintem, utána meg felkerülnek a net-re a képek és a készülékek speckói. A boltokba pedig általában valamikor tavasszal kerülnek a 2010-es modellek.
-
Ch68
csendes tag
Sziasztok,
"Boldog" tulajdonosa lettem egy LE40B650T2 készüléknek. Minden rendben is volt egészen addig míg az usb wireles lan adapter (Samsung) nem kezdtem használni. Youtube rendben megy stb. Egyszer csak azt mondja a drága, hogy usb túlterhelés és a készülék kikapcsol. Pen drive-nál úgy néz ki nincs ilyen gond. Jól gondolom hogy a lan adapterrel valami nem tökéletes?
Köszönöm.
-
RockHaRD
addikt
hát emberek
nem túl nagy öröm nézni ahogy egy 2 hónapos 300k-s tv megadja magát egyik napról a másikra... és leghamarabb holnapután tudok telefonálni, h mi a teendő...
vki esetleg intézett már garis ügyet avplanetnél?
-
Barnes
aktív tag
Hello!
LCD TV-t szeretnék vásárolni 32"-osat viszont az ár korlátoz, max netto 100-110 körül gondoltam de ez már a felső határ.
Milyent ajánlotok?ezt láttam:
SAMSUNG LE-32A656A1F/XXHsztetek?
előre is köszi
-
Bakkara
csendes tag
válasz guriga1234 #42726 üzenetére
Ezek szerint M6-ost kell belenyüzzentenem...
Befogom fúróba előtte a csavarokat és leszedek pár század mm-t a menetekről reszelővel.Köszi az infókat
-
Bakkara
csendes tag
Ennyit ír a gépkönyv:
Installing the Wall Mount Kit:
Wall mount items (sold separately) allow you to mount the TV on the wall.
For detailed information on installing the wall mount, see the instructions provided with the
Wall Mount items. Contact a technician for assistance when installing the wall mounted
bracket.Samsung Electronics is not responsible for any damage to the product or injury to yourself or
others if you elect to install the TV on your own.
Do not install your Wall Mount Kit while your TV is turned on. It may result in personal
injury due to electric shock.Van még a szöveg mellett egy kis mórickarajz a TV hátuljáról, ahol a furatokat négy pötty jelzi és ennyi... Biztos a mérnökök szabadságon voltak és a marketinges írta az idevágó részt.
-
sb
veterán
Én is kérdezgettem itt 37LH3000 vételt tervezgetve az infókat (vagy épp a B650 Game módjáról), de sok nem jött, hiába vannak tulajok...
Az usb lejátszás bekapcsolása után engem az érdekelne, hogy lehet-e képet nagyítani aránytartóan vagy bárhogy... hogy a 16:9-nél szélesebb filmeknél csökkenjen az alsó-felső fekete csík.
Meg tudnád nézni?
-
guriga1234
addikt
válasz Gááboor #42666 üzenetére
A DLNA nem vezeték nélküli kapcsolatot jelent, hanem hálózati kapcsolatot, ami lehet vezetékes, vagy vezeték nélküli. Nem macerás, és szerintem nagyon jó dolog. A vezeték nélküli kapcsolathoz venned kell egy samu adaptert is.
A LED-es háttérvilágítású szerintem semmivel sem ad jobb képet, mint a másik. Viszont jóval drágább. Valamivel vékonyabb, de ha talpra teszed, akkor tökmindegy, mert a talp foglalja a helyet. Kevesebbet is fogyaszt, de ennek az előnye csak hosszú évek alatt térül meg.
-
anrab
addikt
akkor inkább vegyél egy komolyabb tanítható távirányítót, ha nem sikerül a csere.
de szerintem egy antenna erősítő megoldja. ez a seria ezt tudja.
a haver V4000-el ugyan ez volt. beraktak egy erősítőt és egész szép képe lett.
és ne kábelről legyen a leágazás, hanem az első elosztóból közvetlen zsinór. -
hcs57
addikt
What is a VESA mount?
Flat Display Mounting Interface (FDMI) is a standard for mounting flat panel monitors and TVs. This is correctly
known as FDMI, but more often referred to as VESA mount. The interface is implemented on most modern flat-panel
monitors and TVs, but not all Sub-standardsThe first standard in this family was introduced in 1997 and was originally called Flat Panel Monitor Physical Mounting Interface (FPMPMI).
The original VESA mount (MIS-D) consisted of four screws arranged in a square, with the horizontal and vertical distance between the screw centers being 100 mm. This is still the most commonly used configuration for desktop computer displays. A 75 mm × 75 mm layout was defined for smaller displays.
The MIS-D screw holes have an M4 thread and are are typically 10 mm deep. Appropriate fasteners (typically ~10 mm long) are often supplied with the mount rather than the display, but they are also easily available from many hardware stores.
The FDMI was extended in 2006 with a collection of additional screw patterns that are more appropriate for larger TV screens.
MIS-D 75 75 mm × 75 mm
MIS-D 100 100 mm × 100 mm
MIS-E 200 mm × 100 mm
MIS-F 200 mm × 200 mm
400 mm × 400 mm
600 mm × 200 mm
600 mm × 400 mm
800 mm × 400 mm
280 mm x 150 mm
Examples of the full identification of a particular FDMI variant look likeVESA MIS-D, 100, C
VESA MIS-F, 200, 200, 6
wherethe letter after MIS- identifies the part of the standard used, e.g.
part B, C, D, E for flat displays with 10–78 cm diagonal
part F for flat displays with 79–230 cm diagonal
for part D, a number identifies the 75 mm and 100 mm variants (100 or 75),
for part F, a number pair identifies the maximum width and height of the mounting-hole pattern,
for parts B–E, a final letter identifies the interface location on the flat display as center (C), top (T), bottom (B), left (L), right (R), top and bottom (T/B), or left and right (L/R),
for part F, a final digit distinguishes between 10 mm deep M6 mounting holes (6) and 15 mm deep M8 holes (8).Forrás:[link]
ezek szerint az enyémbe Philips 32PFL7864H -> vesa mis-f 200 200 6 M6-os csavar kell..(a furat 10mm hosszú)
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Bakkara
csendes tag
válasz adriankoooo #42708 üzenetére
Sajnos a kézikönyvben nincs utalás a csavarok méretére...
Amúgy a PHOTO HALL -ban vettem a TV-t, a konzolt meg a SATURN-ban. Az univerzális konzolhoz adtak is M5, M6 csavaroka gyárilag, de az sajnos egyik sem jó. SAMSUNG-ékat még felhívom távrecsegőn, hátha..... -
VGYke
addikt
Boldog Karácsonyt!
Tudom olvassak vissza, megtettem, de nem igazából hámozom ki a megoldást.
Samu TV + DigiKábel= EPG, illetve TV idő ha automatán van késik 1 órát. Kézivel beállítva jó, csak ugye akkor nem frissít. Mi is a megoldás?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
adriankoooo
senior tag
válasz Bakkara #42695 üzenetére
"A boltban, ahol a TV-t és a konzolt vettem, már a mondatomat sem várták végig, az eladó hátrálva mondta, hogy sajnos nem tudnak segíteni. A Samsung weboldalán a SUPPORT nem válaszol..."
Ird meg esetleg a boltot, hogy hol ne vasaroljunk.
Samsungnak meg telefont dobj, ne emailben ekresd oket. Ingyenes a telefon is
-
hcs57
addikt
A Sony tunere szerintem hibás, nem lenne szabad gyengébbnek lenni a képnek, legalábbis nagy eltérés nem lehet. Azért van a tv-nek tunere, hogy azt használd... és ha nincs videomagnód?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest