Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
tomb
csendes tag
Kb. 1 hete használom a 46B650(SQ04) TV-met, így gondoltam írok néhány gondolatot, hátha hasznos lesz valakinek. Előtte egy felső kategóriás LG-t, egy 37LY95-öt hajtottam, tehát a FullHD TV nem ismeretlen számomra.
Az antennajel kábel TV-s, tehát jó közepes minőségű.
Nos. A két TV ég és föld. Azért nagyon látszik a két év technológiai fejlődése, ill. a spec. megoldások a Samuban. Az analóg csatornákon sokkal szebb, tisztább, kontrasztosabb a képe, vsz. a külön chipnek köszönhetően. Azt hiszem, az mindennél többet mond, hogy a 46 colos TV-n sokkal jobb analóg kép van, mint az előtte lévő 37-esen. Digit-en pedig egyszerűen tökéletes a kép. Elsőre megtalált vagy 70 TV és rádió csatornát, persze ebből az a bizonyos 5-6, ami nem kódolt. Az M1 HD-ban gyönyörű, és nagyon látszik mikor natív HD és mikor felkonvertált a kép.
A lejátszó funkciói is nagyon jók. Olyan AVI-t is sikerült vele lejátszanom, amit a Popcorn A110 sem játszott le. Ennek a hangja MPEG1-es. DTS-es mkv-t valóban nem visz.
Popcornról HD anyagot lejátszva. Na ez a non plus ultra. Tökéletes, tűéles, hihetetlen kontrasztos kép, semmi ugrálás vagy mosódás.
A képbeállítás szerintem gyárilag nem rossz, én állítgattam sokféle leírás alapján, de végül a normál beállításnál maradtam, kissé lecsökkentett háttérvilágítással és fényerővel.
A 100 Hz nekem nem jön be. Nehéz megfogalmazni a különbséget, olyan a kép mintha műteremben vették volna fel és még mintha a kép is csúszna a hanghoz képest. Kikapcsolva rögtön visszaáll a tökéletes kép érzete.
A hangja tényleg picit doboz, az LG-é jobb volt, de filmeknél úgyis az erősítő szól. Lehet, hogy az annak is köszönhető, hogy nem előrefelé sugároz.
A bekapcsolás, csatornaváltás és a menü navigálás sebessége elfogadható, nekem nem tűnik lassúnak.
Az LG távirányítója szebb és funkcionálisabb volt, de hát nem lehet minden tökéletes.
Ingadoztam, hogy ezt vegyem vagy a 40B6000-et. Azt kell mondjam, szerintem jól választottam, eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Ja és fekve hoztam haza Budapestről (kb. 100 km) a kocsiban, semmi baja nem lett.
Ennyi. Bocs ha kicsit hosszú volt.
Aktív témák
- Politika
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Bestbuy játékok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Autós topik
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest