Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Taker1
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap megvételre került az új tv-m, egy Samsung LE40A656-os. Már a boltban rá lett kötve SD adás, és már ott elcsodálkoztam, hogy milyen jó a képe, mert rosszabbra számíttotam. Igazából nem tudom, hogy más tv-khez képest milyen, de nekem tökéletesen kielégítő. Playstation store-ból letöltöttem egy full hd filmelőzetest is, de azzal nem értem sokat, mert olyan gyorsan vannak az ilyenekben vágva a képek hogy nem lehet kiélvezni a nagy felbontást, úgyhogy arról - ha érdekel valakit, és megmondja milyen szempontok alapján - később írhatok.
A bordó színéről annyit, hogy kb akkor látszik, ha nagyon nézem, hogy hol is bordó, amúgy abszolúte nem zavaró, nem bordó az egész, csak alul-fölül egy nagyon sötét csík, tehát hirtelen ránézve egyáltalán nem is látszik, közelebb áll az " apró díszítés" fogalmához, mint ahhoz, hogy _bordó színű a tv_.Végül szeretném megköszönni mindenkinek aki segített, és válaszolgatott a kérdéseimre a választás során.
Ui: aki fent említette, hogy 239-ért vett ugyanilyet: én 228-ért itt
http://www.instagram.com/takeronegraffiti
-
Taker1
csendes tag
Értem, köszönöm mindkettőtöknek, ezt a dolgot azért még ellenőrzöm majd márkaboltban... alapvetően merőlegesen lesz az ablakra, de ha gép mellett ülök és onnan nézem akkor valszeg épp az ablakot fogom látni benne...sebaj legalább lesz motiváció megjavíttatni a leszakadt redőnyt
-
Taker1
csendes tag
Köszönöm a választ hdmi!
e.vid, neked is a tippet, valóban sokkal szerethetőbb árakkal dolgoznak másutt
ez a 40A656 akkor csaknem tökéletes, 100hz is, 24p is, 50K kontrasztarány, most már csak az a kérdés, hogy miben van ennek a szépséghibája? (a színén kívül)
és érdemesebb-e ezt választani a Sony 40V4000-el szemben?[ Szerkesztve ]
-
Taker1
csendes tag
Hm. Akkor az edigital leírásokra inkább nem hagyatkozom ha kb minden második sor kamu...a dvb tunertől el tudok tekinteni azt hiszem, most még úgysem túl aktuális. Olvasgatásaim alapján a 100hz-et sem tartom olyan fontosnak asszem...a 24p fontosabb. Az LE-40A656 szép, csak annak az ára már nagyon túlmutat a pénzem mennyiségén.
Vers ajánlata alapján is most rajtuk morfondírozok, azt hiszem, nagyon nem lőnék mellé. Jól látom, hogy a dizájnon kívül csak a digitális optikai kimenet megléte/hiánya különbözteti meg őket?http://www.instagram.com/takeronegraffiti
-
Taker1
csendes tag
-
Taker1
csendes tag
válasz Taker1 #25712 üzenetére
Némi átszervezéssel (kevesebbet fogok enni, meg ilyesmi ) Rá tudok költeni 240et is a TV-re...
ezt néztem ki:
KDL-40V4000
Kérdésem az, hogy itt azt írja, hogy a tuner tipusa MPEG-4, azért ugye a mai sima analóg tunert is tudja kezelni?
Illetve ezzel egyidőben a Leírásban ott az a randanagy piros blokk, miszerint "A készülék az MPEG4/H264 szabványt nem támogatja."
Namost akkor ez a kettő hogy illik össze?http://www.instagram.com/takeronegraffiti
-
Taker1
csendes tag
Sziasztok!
Elérkezett az ideje számomra is a TV vételnek végre, szűk 1 év után ismét lesz TV-m Ha szabad, itt kérnék némi segítséget a választásomhoz
Elolvastam a fél internetet, és itt is az utolsó 200 hozzászólást, úgyhogy ezek fényében írnám le az alábbiakat, amikre megerősítést várnék elsősorban, illetve végül ha valakinek van tippje ezen szempontok alapján konkrét tipusra, azt nagyon megköszönném.Amit tudni kell, az az, hogy párhuzamosan a TV-vel egy PS3 is új dísze lesz a szobámnak, amelyen inkább játszani fogok, mint filmeket nézni, utóbbi céljából a számítógépet fogom kikötni a TV-re, innen elsősorban divx filmek lesznek nézve, de azért beficcenhet néha HD anyag is. Ahogy persze a PS3-ba is 1-1 BD. Rendes TV adást is fogok nézni, spektrum-discovery-ngc szentháromság valószínűleg gyakran fog szerepelni a műsoron, úgyhogy végső soron "sajnos" minden létező tevékenységnek meg kellene felelnie az új jövevénynek.
A távolság a TV-től kb 2-2,20 méter lesz filmnézés esetében, viszont lehet, hogy játék közben kevesebb. (Guitar Hero és Endwar van betervezve PS3-hoz, előbbinél tuti h kevesebb) Úgy gondolom, hogy elég a 37" is, viszont fogalmam sincs, hogy az eddigiek fényében mennyire lehet jelentősége a full hd-nek
A divx filmekhez nyilván nem kell, esetlegesen számítógépről kikötött játékokhoz sem valószínű, hogy fontos, és azt olvastam, hogy a PS3 sem büszkélkedhet valami sok full hd játékkal, úgyhogy megkockáztatom, hogy nem éri meg a felárat ez a tudás. Hozzá kell tenni, hogy a szemem nincs annyira a topon, asszem a full hd részletek már elvesznének egy ekkora TV-n 2méterről számomra, (igaz, ezt semmilyen tapasztalat nem támasztja alá) de ha létezik más szempont, ami alapján javasolnátok mégis, akkor elő veleAmint megfigyeltem, annyi szempont van ami előbbrevaló a fényerőnél, kontrasztaránynál LCD TV-k esetében, hogy ezzel nem igazán érdemes foglalkozni. Max. ha marad a végére 2 amik közül nem tud dönteni az ember.
Olvasgatva a hozzászólásaitokat, az fogalmazódott meg bennem, hogy a 100Hz-től is el lehet tekinteni, mert mármár ízlés kérdése, hogy javít-e a minőségen, ezzel szemben a valós 24p fontos lehet, úgyhogy erre érdemes odafigyelni, hogy meglegyen.
Analóg tuner, ha jól sejtem, egyik tv-ből sem hiányzik, de azt hiszem, hogy ha minimum 2-3 évig szeretném a most vásárolt TV szolgáltatásait élvezni, akkor hasznos lehet bele a DVB-T is.
Márkapreferenciám nincsen, ellenben nagyon jó esetben 200-at tudok a TV-re költeni, ezzel szemben 150 körül/alatt sokkal boldogabb lennék. (persze ez nem full hd, és 37" esetén)
Viszont ha esetleg a fent említett távolságnál már érdemesebb 40"-osat venni, akkor már a 200 is kevés lehet, ha jól sejtem . (ennél több viszont nincs. esetleg +10-15...)Ami még nagyon fontos kérdésem, az az, hogy őszintén, mennyi értelme van beszivatni magamat boltokba, hogy a sok buta és unottképű eladót azzal cseszegessem, hogy ilyen-olyan feltételek mellett szeretném megnézni a tv képét? Oké, hogy ízlések és pofonok ami a minőség megítélését illeti, de már a technikai elvárások is olyan szűkre szabják a variációk számát, hogy ha azoknak meg akarok felelni, akkor mármár mindegy, hogy ott a boltban épp mit gondolok. (Persze, két-hármat még meg tudok nézni, csak kevés a valószínűsége, hogy ezeket egymás mellett fogom tudni, aztán hogy így pixelesedő SD adást, vagy úgy pixelesedő SD adást kell megszoknom itthon, nem vagyok biztos benne, hogy jelentőséggel bír. Persze ha megvan a végső tuti tipus, akkor a pixelhibaellenőrzés a boltban egy notival egyértelmű, de az mástészta.)
Nagyon köszönöm annak, aki elolvasta és bármit hozzászól, ami előbbre vihet a választásban (pláne aki megdob konkrét javaslatokkal is)
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Delta Force (2024)
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest