Új hozzászólás Aktív témák
-
Grabovsky2
tag
válasz
MaBaker
üzenetére
Optika tisztítás:
Minden külsö és belső lencsének van egy fészke, ha úgy tetszik foglalata. Minden ilyen foglalat szélén az utolsó pár miniméterén található egy menet. (Írdatlan finom, úgyhogy vigyázva minden művelet elvégésével) A menetbe be van tekerve egy feszítő gyűrű, aminek akét átellenes oldalán van egy-egy bemetszés.
-A feszítő gyűrű eltávolítása: Fogsz egy nem rajtolódó rongydarabot és belefeszíted a gyűrű belső falához, hogy a bemetszésekbe bele akadjon a szövet, majd szorítva kitekered a gyűrűt.
(ez általában 80%-ban mükszik)
Másik és egyben veszélyesebb módszer: Fogsz egy csavarhúzót, ami beleillik a vájatba és lassú kocogtatással kioldod a gyűrűt úgy hogy valamilyen tárgyal ütögeted a csavarnyúzót.
DE ÜGYELJ, HOGY MEG NE SÉRTSD A LENCSÉT!!!!!
Ha kilazult a folytatás az első módszerrel.Most jön a röhely: szinte mindegyik lencse elött találsz egy ilyen gyűrűt. Nekem a Zeis optikában 8db lencse volt és 9db feszítő gyűrű. Szanaszét oboáztam megam, mire szétkaptam...
Ha meg vannak a piszkos lencséid:
Gyógyszertári tiszta alkoholt kell venned.
Egy nem rojtolódó és foszló anyagot.Sorrrend:
-Mosogatószeres langyos vízben kézzel elmosogatod a lencsét.
-A rongyal áttörlöd
-Tiszta alkoholba mártod.
-Egy másik rongyra fekteted száradni.
-Addig ismétled a 2. és 3. valamint a 4. pontot ameddig nem éred el a kívánt hatást.Lehetőleg szintén a gyógyzertárban beszerezhető gumikesztyűben végezd ezeket a műveleteket, hogy a bőröd zsírtartalma ne kerüljön a lencsére. Ügyelve csak a szélét fogd!
Ez a módszer csak üveg lencse esetén működik!!!!!! (alkohol)
Összeszerelés:
-Fordított sorrendben, gumikesztyűvel. Ügyelve hogy se szösz se por ne kerüljön a lencsére és az objektív testébe se.
Kb ennyi.Esetleg kérdezz meg egy optikust, hogy vállalná e. Nekem nem volt ilyen szerencsém....
Sok sikert az építéshez, és a mosogatáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Zalman Z3 PLUS alsó tápos, plexi oldalú minőségi ATX ház! AkciÓÓ
- Zalman ZM1200 ARX 80plus Platinum 30 hónap garanciával!!! AkciÓÓ!
- AMD Wraith Prism AM4 Proci hűtő RGB
- Corsair CX500 (CMPSU-500CX) 500W tápegység
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest