Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grabovsky2

tag

válasz MaBaker #3911 üzenetére

Optika tisztítás:

Minden külsö és belső lencsének van egy fészke, ha úgy tetszik foglalata. Minden ilyen foglalat szélén az utolsó pár miniméterén található egy menet. (Írdatlan finom, úgyhogy vigyázva minden művelet elvégésével) A menetbe be van tekerve egy feszítő gyűrű, aminek akét átellenes oldalán van egy-egy bemetszés.

-A feszítő gyűrű eltávolítása: Fogsz egy nem rajtolódó rongydarabot és belefeszíted a gyűrű belső falához, hogy a bemetszésekbe bele akadjon a szövet, majd szorítva kitekered a gyűrűt.
    (ez általában 80%-ban mükszik)
    Másik és egyben veszélyesebb módszer: Fogsz egy csavarhúzót, ami beleillik a vájatba és lassú kocogtatással kioldod a gyűrűt úgy hogy valamilyen tárgyal ütögeted a csavarnyúzót.
    DE ÜGYELJ, HOGY MEG NE SÉRTSD A LENCSÉT!!!!!
    Ha kilazult a folytatás az első módszerrel.

Most jön a röhely: szinte mindegyik lencse elött találsz egy ilyen gyűrűt. Nekem a Zeis optikában 8db lencse volt és 9db feszítő gyűrű. Szanaszét oboáztam megam, mire szétkaptam...

Ha meg vannak a piszkos lencséid:
    Gyógyszertári tiszta alkoholt kell venned.
    Egy nem rojtolódó és foszló anyagot.

Sorrrend:
    -Mosogatószeres langyos vízben kézzel elmosogatod a lencsét.
    -A rongyal áttörlöd
    -Tiszta alkoholba mártod.
    -Egy másik rongyra fekteted száradni.
    -Addig ismétled a 2. és 3. valamint a 4. pontot ameddig nem éred el a kívánt hatást.

Lehetőleg szintén a gyógyzertárban beszerezhető gumikesztyűben végezd ezeket a műveleteket, hogy a bőröd zsírtartalma ne kerüljön a lencsére. Ügyelve csak a szélét fogd!

Ez a módszer csak üveg lencse esetén működik!!!!!! (alkohol)

Összeszerelés:
    -Fordított sorrendben, gumikesztyűvel. Ügyelve hogy se szösz se por ne kerüljön a lencsére és az objektív testébe se.
    Kb ennyi.

Esetleg kérdezz meg egy optikust, hogy vállalná e. Nekem nem volt ilyen szerencsém....
    Sok sikert az építéshez, és a mosogatáshoz!

Új hozzászólás Aktív témák