Új hozzászólás Aktív témák
-
bibababa
csendes tag
-
oba
addikt
Sziasztok!
Van egy Samsung plazma tv, 105 cm. Azt csinálja már régóta, hogy a bekapcsoló gomb körüli led villog és nem lehet bekapcsolni. Este ki kell húzni a konnektorból. Reggel mikor bedugom, egy pár percet kell várni míg el kezd villogni a led és amikor megáll a villogás csak akkor tudom bekapcsolni a tv -t. Most már hiába kihúztam nem villog, nem lehet bekapcsolni a tv -t.
Mi lehet a gond? Táp? Kondenzátor? Lehet javítani és ha igen kb. mennyiért?
Köszi!
-
gubanyij
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! Samsung LE40A656 2008 as TV-m függőleges csíkokat kezdett produkálni. A kép hátterénél fényesebb pont pl. 1 betű megjelenik ,vagy egy mozgó világos tárgy, mozgó világos hasonló színű függőleges sávot kreál. Teljesen sötét háttérnél vagy sötét jelenetnél a hiba egyáltalán nem látszik. -
axlrose32
őstag
válasz
bibababa #5442 üzenetére
Szia!
Már kértem régebben, hogy ne így lazán lökjétek "PB5600", mert nagyon nem mindegy, hogy egy 50PB5600-ról vagy egy 60PB5600-ról beszélgetünk, mert sem a táp, sem a plazma kijelző elektronikái z-sus y-sus nem egyeznek.
Egy biztos, a plazma sus-ok, főleg (L)akatosék (G)ézukájánál elég hangosak.Menet közben változik, mert világos képnél nagyobb a teljesítmény felvétel, mint sötét képnél.Nem úgy van mint egy lcd-nél ahol 180W és állandó, itt a Hóesés a havasokban című filmtrilógia például 187 ft-tal terheli a pénztárcádat, míg a Sötétség birodalma megtekintése kijön 98Ft-ból. (Az ősrobbanás c.pedig leállítja a Paks I.-t)
Remélem elég képletes és érthető voltam. . -
bibababa
csendes tag
Sziasztok !
Van egy LG PB5600 -as plazma televízióm.
Az utóbbi pár héten jelentkezett nála egy olyan jelenség, hogy bekapcsolás után elég hangosan zúg.
Csatornaváltáskor még színezi is. Pár percmúlva mérséklődik. Korábban is volt egy kis zaja de most már sokkal rosszabb.
Mi lehet vele a gond ? -
Ggyugyo88
újonc
Sziasztok!
Samsung TV-hez keresek "doktort" Budapesten. Bekapcsoláskor az alábbi kép fogad ami egy idő múlva valamikor megjavul valamikor nem.Érdemes e a javítás, ha igen kb. mennyibe kerülne és mennyi idő?http://kepfeltoltes.hu/view/150504/IMG_20150504_102343_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Steve 53
csendes tag
Üdvözlet Mesterek !
Toshiba TLP 660 projektorral küzdök, tud valaki doksit róla ? Köszi
-
moonguru
őstag
válasz
Katilla #5432 üzenetére
Szia!
Mivel sose húzód ki, így a készenléti kör "elfáradását" nem is veheted észre!
Így valószínűleg a legolcsóbb javítási módszer elég lesz (szerintem)
Ui:
Hogy miért (nem mindig) érdemes elvinni a legközelebbi szerelőhöz?
Mert én nem is merem!
Viszont nagyon vegyes a felhozatal...
-
Katilla
csendes tag
válasz
moonguru #5431 üzenetére
Köszönöm Moonguru a leírtakat. (idődet)
Tény hogy semmi villám, semmi extra hallható jelenség nem történt. Sőtt a TV be sem volt kapcsolva csak bedugva a hálózatba. Lehet köze nincs az áramszünethez nem tudom. A tény az hogy éjszaka vihar volt (TV nem üzemelt) reggelre nem volt áram. Akkor elmentünk melózni. Este már áram van csak a TV nem kapcsol be! Tehát nem villám okozta a dolog. Az hogy hogyan jött vissza az áram azaz az áramszolgáltató mit tett kibe kapcsolgatta vagy egyből vissza adta azt nem tudom.Egyébként ki kell húzni a TV ket a hálózatból ha nem használjuk? Vagy éppen az a baj? Én sosem húzom ki csak Vihar esetén!
És miért nem kötelező a "helyi TV mágushoz vinni? Mire gondolsz, hogy esetleg én is meg tudnám csinálni, vagy nézhetem így is a TV-t csak a műsorokat nem?
-
moonguru
őstag
válasz
Katilla #5430 üzenetére
Szia!
1.
Nem kötelező a helyi "mágushoz" vinni!
2.
Általában táphiba!
2/a
Olyan jellegű hiba, ami akár a normál használatban is előjöhetett volna. (csak nem szokták éjszakára kihúzni a TV hálózati dugóját)!
2/b
Olyan jelegű hiba amit a zivatar okozta áram szünet okozott, ez már nagyobb károkat tehet a tápban mert ilyenkor (közvetlen vagy közvetett villámcsapás, vagy vezetékszakadás) miatt a szabványtól jóval eltérő feszültséget kap a TV.
2/c
Olyan jelegű hiba amit az áramszolgáltató gyors és lassú visszakapcsolási kísérletei okoztak, (ez automatikusan működik) a súlyossága kb. a 2/b ponttal egyezik!
2/d
Közvetlen vagy közvetett villámcsapás miatti áramszünet (a 2/b. ponttól éltérően itt nem az áramszünet okozza a kárt, hanem a villámcsapás elektromágnese mezeje)
2/e
A tápegység olyan jellegű meghibásodása ami miatt túlfeszültség jutott a készülék többi paneljára is!
3.
Közvetett vagy közvetlen villámcsapás olyan hatása (a tápegységtől függetlenül), ami gyakorlatilag nagyfeszültséget juttatott a teljes elektronikára! (ezt általában meghallod)
A javítás ára emelkedik a felsorolás szerint!
A 3. pont általában gazdasági totálkárral egyenértékű!
A tápegység mindenképpen javításra szorul, de cserélni szokták! (legalábbis másik javítottra)
A javítása általában olcsóbb és még tartósabb is lehet mint a cseréje.
Természetesen nem csak a tápegység lehet hibás a TV-ben!
Ui:
Van olyan biztosítás ami esetleg fedezhet valamennyi kárt...
-
Katilla
csendes tag
-
Katilla
csendes tag
Szép Napot!
Tegnapelőtti viharban elment az áram nálunk,így TV nézés így elmaradt. Tegnap este kapcsolnám be de se kép se hang! Egy Samsung plazma 7 éves körüli TV ről van szó : PS42 -C62HX/XEL
Eddig kiválóan működött, de most úgy néz ki nem kap áramot. Ugyanis hiába dugom be a 220-ba, a visszajelző LED sem ég.
Kérdés, javítható e a hiba? Ha igen kb milyen összeget jelentene, mert ilyen 40-100 ezreket mondogatnak nekem a javításra.
Köszönöm a segítséget!
-
axlrose32
őstag
válasz
hard123ver #5425 üzenetére
Szia!
Kijelzőhiba, elméletileg javítható.
Írj privátot! -
axlrose32
őstag
-
hard123ver
csendes tag
Sziasztok, kérem segítsetek!
Van egy kb. 4-5 év körüli LG H3000 TV-m, aminek a kijelzőjén pár napja megjelent az alsó részén egy fehér csík (pixelhiba), ami a képen látszik is, majd ezt követően pár órára rá kb. egyenlő magasságú sávokban elszíneződött a kép.
Minden egyéb funkciója működik.
Lehet-e javítani és kb. mennyibe kerülhet? -
vegso79
csendes tag
Sziasztok adott egy projektoros tv (nem lámpás)bekapcsoláskor egy kattanás zöld led felvillan majd egy újabb kattanás és sárgára vált a led. sekép se hang?mi lehet a baj?
-
axlrose32
őstag
válasz
szilacska #5420 üzenetére
Szia!
Csak a szokásos mainboard hiba.
Javítható 20-25 körül, vagy új main kb 60-70.
Szerintem az első verzió a nyerő.
Bontott main beszerzése felesleges, tapasztalat, mind szar vagy szar lesz....az új is két-három év múlva ismét.
Érdemesebb ezt normálisan megjavítani és akkor általban örök élet+2nap.
Írj privátot! -
szilacska
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 42LD750-s LCD TV-m a kovetkezo videoban lathato hibat produkalja kb 5 perc mukodes utan. Majd ujabb ot perc utan rendbejon es nincs baj!
Itt a video!
https://www.youtube.com/watch?v=HvsHqJOXzl4
-
axlrose32
őstag
"Szógálati" közlemény.
Ezen a héten csökkentet módban futok, szabin vagyok költözés miatt.
Válaszolgatni is csak ilyenkor (este) lesz időm
Jövő héten gőzerővel megy tovább minden a régi kerékvágásban. -
SunCow
csendes tag
Most próbálgatom a tv-t,és azt vettem észre hogy ha teletext-et nézek akkor semmilyen hiba nincs rajta....
-
SunCow
csendes tag
Sziasztok.Hozzám került ( ingyen:-D) egy első generációs LG plazma tv ( 42 PC 1rv ).Olyan hibája van,hogy főleg a sötét színeknél,de nem mindig és teljesen változóan fényes pontok jelennek meg a kijelzőn.Néha semmi,de máskor jelentősebben.Így látatlanban mi lehet a hiba oka? Van értelme a javításán gondolkodni,vagy .....
-
MADKING
tag
válasz
gyeneratus94 #5407 üzenetére
Szia!
Kezd az alapoknal Google "Kapcsolási rajzok értelmezése" -
Rotor82
aktív tag
Sziasztok!
Van egy plazma tv -m:
PS51E550D1W
2 éves múlt decemberben.
A problémám a következő: kb 3hete megjelent egy függőleges csík a képernyő jobboldalánál. kb rá egy hétre mellette mégegy. És most pedig egy harmadik csík jelent meg, ami erősebben látszik az előző kettőnél...Mire utalnak ezek a hibák és mennyire javítható? Valamint rosszabbodhat a helyzet szerintetek?
Próbáltam pár képet készíteni: -
gyeneratus94
csendes tag
üdvözlök mindenkit! Megint csak a hyundy szerelésében kérnék segitséget. találtam hozzá szerviz manuált de nem igazán tudok ki igazodni rajta. Valaki tudna ebben nekem segiteni??
-
zsgodor
csendes tag
Sziasztok,
Van egy 1 napos LG32LB550B típusú LCD TV-m aminek betört a lcd kijelzője.
A szervízbe 50000 a panel + 20000 a javítás.Kérdeztem miért ennyi azt mondták mert csak és dobjam a kukába és vegyek másikat.
Felhívtam a SHARP-t is hátha, de ők meg 100000.- ről indultak a panel árakkal.
Rakok fel képeket a tv-ről és belejéről, hátha valaki tud segíteni panelt találni hozzá. A TV-ben SHARP panel van, melynek száma a QR kód alapján (abból olvastam ki)
X540941-1NZ-NS-02130.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni egy kompatibilis panel beszerzésében, ha valakinek esetleg van Lengyel ismerőse a gyár környékén az is kó lehet
Nem nagyon akarom 70.000.-ft javítani mert a TV új ára 63.900.- volt.Várom a lehetőségeket a probléma megoldására, egyszerűen nem vagyok képes elfogadni és épp ésszel felérni hogy miért van ez, hogy ellehetetlenítik a panel beszerzését.
Köszönöm a segítséget.
-
gyeneratus94
csendes tag
válasz
gyeneratus94 #5401 üzenetére
MÉg egy fejlemény! Találtam egy kondit aminek mintha picit pupos lenne a teteje. Megmozgattam és elég laza is. Ezutan árom alá helyeztem a gépet és egy pillanatra elkezdet bekapcsolni. De sajnos abba hagyta. Ez töbször megismétlődöt. Ez a kondi az:
-
MADKING
tag
válasz
gyeneratus94 #5401 üzenetére
Szia!
Bocsi hogy bele szolok.
Szerintem jobban jarsz, ha annak a keszuleknek keresel Service Manual.
De ha nem tudsz eligazodni egy kapcsolasi rajzon, akkor inkabb hagy a szerelokre, mielot nagyob baj lenne. -
gyeneratus94
csendes tag
válasz
axlrose32 #5400 üzenetére
Üdvözlöm! köszönöm a válszát! Egy két dologra figyelmes lettem még amir szeretnék megosztani! A relé ami8 bekapcsolásnál kattani szokott egyáltalán nem kattan és a bekapcsoló led sem vált át. Marad ugyan ojan piso szinben mint mikor ki van kapcsolva. Egy enyhén púpos kondit találtam, bár nem tudom, hogy az lehet e hiba forrás. Csináltam több képet amit most fel is töltök. Az lenne a kérdésem, hogy ezt az 5v- ot merrefelé kell kersegetni? Ez lenne az enyhén púpos kondi:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest