Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MADKING
tag
válasz
Spyke007 #5161 üzenetére
Szia
Altalaban kocsihoz adnak hasznalati utasitas, kezelesi konyveket, egeszet egy bor mappa tart, annak az egyik zsebebe kell lenni kartyanak, a mi a kulcs kodot es radio kodot tartalmaz. Radio hasznalati utasitasba megtalalod, hogy milyen gombokkal tudod beutni a kodot. -
Spyke007
csendes tag
Udv! Van 1 blau 7 612 002 071 bno 881 gps auto radiom ami akksi csere utan kodot ker ! Esetleg vkinek info ezzel kapcsolatban?? A valaszt elore is koszonom!
-
aszti75
senior tag
Udv urak!
Vettem egy Matsui 42P900(A) plazmat.A mellekelt kepen a hiba lathato.Miutan mar bemelegedett,akkor kezdi ennyire ezt produkalni.Hidegen alig eszreveheto.Fekete kepernyonel viszont szornyuLathato egy kis beeges is a kepen.
Erdemes javittatni esetleg hazilag megjavithato?Azt olvastam,hogy x,y,z panel valamelyiken elkezdtek kiszaradni a kondik es az okozza a szemcsesedest.Beeges nem zavaro annyira.
Nos akkor a kepek:Halas koszonet elore is.
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Toshiba 46TL933 típusú TV.
Hibajelenség: Bekapcsol, nem ad képet, csak bevillan egy pillanatra és ennyi.Ez alapján tud valaki valamit mondani rá? Mi baja lehet, mennyiért javítható?
Előre is köszönöm -
moonguru
őstag
válasz
GeneraL_XTX #5153 üzenetére
1. Korrekt megoldás 220/110 Voltos trafó (240/120) autótrafó is megteszi! (megfelelő teljesítményű)
2. Veszélyt keresőknek, de általában beválik: (kapcsoló üzemmódú tápnál)
A pufferkondenzátor cseréje 250 Voltosról 350/400 Voltosra + az esetleg beépített túlfeszvédő kivágása!
3. Amennyiben a készüléket gyártották Európai verzióban is, a kapcsolási rajzok beszerzése után a tápegység átépítése! (túlságosan sok alkatrészcserével jár)
-
moonguru
őstag
válasz
GeneraL_XTX #5151 üzenetére
Szia!
Jó lenne ha be se dugnád!
Mivel:
Power Source 120 V AC, 60 Hz!!!
Vagyis sok lesz neki a 240 Volt!
Ui:
Persze trafóval megoldható!
-
Zotyatv
tag
válasz
GeneraL_XTX #5146 üzenetére
Biztos, hogy Thomson?
Én ezt találtam: http://www.manualslib.com/manual/268076/Toshiba-32dt1u.html?page=7 -
pohicop
tag
Na most 10 percet bírt magas energiatakarékos módban és 20 fok van a lakásban. Most vagy a bemelegedés miatt kapcsolja le magát, vagy elfogy neki az áram..... nem tudom, de gondol egyet és lekapcsolja a csöveket, amik egyébként teljesen szuperül működnek.
-
pohicop
tag
Samsung LE46B650 tv fénycsöve egy idő után lekapcsol. Ha ki van kapcsolva az energiatakarékosság akkor pár perc után lekapcsolnak a hátsó fénycsövek. Ha az energiatakarékosság be van állítva magasra, akkor elég sokáig elvan, van, hogy le se kapcsol a fénycső. Szerintem a melegség is szerepet játszhat, mert múltkorában melegebb volt a lakásban és akkor a magasra állított energiatakarékosság ellenére is lekapcsolt 1-2 perc után. Az lcd-n a kép mozog tovább, közelről nézve látszik, a hang megy. Csak a fénycső kapcsolja ki magát.
Mi lehet a baj? Mennyibe fájhat a javítás?
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv urak! Ide irányítottak az LCD topicból
Ismerősöm szülei kaptak egy tv-t amerikából (Thomson 32DT2U név szerint) gyors google kereséssel azt sikerült kideríteni hogy valami régiecske LCD-ről van szó.
Ezt kéne beüzemelnünk, de nem tudom, hogy az hogy amerikából szármozik jelenteni fog-e itthon bármi problémát? Régen ugye volt a PAL meg az NTSC ennyit tudok, ezek lcd esetén is vannak még? Szerintem sima kábeltv-t szeretnének nézni rajta.
Eis köszi a segítséget
-
axlrose32
őstag
válasz
Tarlóbetyár #5141 üzenetére
Szia!
Tudom nehéz fotózni a jelenséget, de megpróbálod? -
axlfsi
veterán
Na ja!
Harom napja azt igerte, hogy utanajar es keresni fog telefonom, adjam meg a szamom... Azota is keres. Nem is ertem mit kezpelt... majd latatlanba utalok neki, ugy, hogy a hulye is tudja, hogy nem is tudnak Magyarorszagon ilyet legyartani? (arrol nem is beszelve, hogy meg Kinaban is dragabb...).
-
lehetek_én
újonc
függőleges csíkos Sony LCD-m van, de azzal sokra nem mész :-)
-
Tarlóbetyár
tag
Üdv Mindenki! Lenne egy kérdésem, adott egy Samsung ue46f6800 as Led tv mostanában világos háttérfelületeknél,oldalirányú mozgásnál olyan, mintha függőlegesen sötétebb elmosódott csíkok jelennek meg!
Olyan mintha maszatos lenne abban a sávban a képernyő!Ha áll a kép nem észlelhető a jelenség! -
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5137 üzenetére
Szia!
Engem érdekelhet, írj egy privátot! -
lehetek_én
újonc
válasz
axlrose32 #5136 üzenetére
Nos a feszültségek tökéletesek, mintha most jött volna ki a gyárból. Elég szerencsétlen kialakítás ez, hogy a main egyben van az interfészekkel, gondolom a gondos userek simán bekapcsolt állapotban dugdossák rá a kapcsolóüzemű tápos pc-t és egyéb vicces dolgokat, nem csoda ha hullanak a vezérlők. :-D
A gazdijának visszaadom, esetleg donorként érdekel valakit? Kijelzője LG PDP42V7
axlrose köszönöm a segítséget, ha valaha pesten járok jövök neked egy sörrel!
-
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5135 üzenetére
Szia!
Lehet szerezni maint, de én inkább egy törött lg donort keresnék és a kijelző át verziót választanám.
Sokkal stabilabb gépek mint ez a daewoo. -
-
axlrose32
őstag
válasz
lehetek_én #5131 üzenetére
Szia!
A VS 190 és a VA 65volt is feláll?
Sok volt ezekből a mainhibás, nem lennék meglepve ha ez is az lenne... -
lord_m
senior tag
Ezúton is köszönöm a gyors és szakszerű segítséget, axlrose32!
-
lehetek_én
újonc
Üdv! axelrose32-höz intézném a kérdésem leginkább, de természetesen bárkinek a válaszát megköszönöm.
Adott egy Daewoo 42" plazma, egész pontosan: DT-42A1 SP220P chassy. A hibajelenség: készenléti piros led világít, és itt véget is ér a tudománya, sem távval, sem gombokkal nem lehet bekapcsolni. Készenléti 5V megvan, a POWER jel 2V körüli. Ha a táppanelről lehúzom a MAIN PCB csatlakozóit és összezárom a POWER kapcsot a GND-vel, akkor a táp szépen elindul és minden feszültség rendben van /5V, 12V, 3.4V, 2.5V, 33V, 17V -17V, stb/
Állítólag úgy kezdte, hogy nem lehetett bekapcsolni, aztán egyszer csak elindult nagy sokára, jelenleg nem indul el nagy sokára sem. Ez sanszos hogy MAIN PCB hiba, vagy valamelyik remek kínai félvezető szívathat esetleg? Reset és NMI gombokkal lehet resetelni esetleg a drágaságot?
Válaszokat előre is köszi!
-
axlrose32
őstag
válasz
Frankónéró #5129 üzenetére
-
axlrose32
őstag
válasz
Frankónéró #5127 üzenetére
Szia!
Pedig úgy nyílik, de elég passzentos.
Én alul szoktam kezdeni.
De ha egy fotót mellékelsz, akkor megmondom pontosan melyik verzió. -
Frankónéró
újonc
Sziasztok4
Van egy LG flatron TV,nem tudom levenni a hátulját,se csavar se egy pattintó,nem mozdul rajta semmi,vékony plexi laptól kezdve már mindennel próbálkoztam ,elöl hátul,nem nem nem,mintha egybe lenne az egész,törést pedig nem szeretnék,nem merem elhinni mint ahogy mondják,hogy úgy nyilik mint egy 600-Ft-os távirányitó,(kiskés-csavarhúzó) kérem segitségeteket,elöre is köszi. -
Vangelis
félisten
válasz
axlrose32 #5123 üzenetére
Ki be kapcsolgat magától.
Aztán csak a led villog hosszan elől.
De tény, hogy megy néha elég sokáig is.
Most már inkább csak be és kikaőpcsol.
Aztánm átváltt villogásra.
Akkor hasonló a felállás mint a laptopoknál?
Van itt aki tud bga-zni. Aki nekünk is csinálja a laptopokat... -
Vangelis
félisten
Üdv öcsém LG 32ln575s tv-je azt kezde el csinálni:
Alúl a led villog és csak pár másodpercig megy. Néha kettő néha 8-10 vagy akár 1 órát is. -
axlfsi
veterán
válasz
axlrose32 #5120 üzenetére
Igen, koszi, erre gondoltam en is. Arrol nem is beszelve, hogy szerintem Magyarorszagra meg gyarto (LG, Samsung, stb) nem hozott gyarat, ami a kijelzoket is gyartotta volna (de lehet ebben most tevedek), viszont, akarhogyis, ezt egy magyar "kisiparos" NEM fogja legyartatni. Ez nem egy cipo vagy taska...
-
lord_m
senior tag
Üdv axlrose32!
Írtam egy privátot képekkel, egy SAMSUNG LE40A656 1FXXH Serial No.: ALS53SKQA00017 lcd hibajelenségével kapcsolatban.
Megtennéd, hogy ránézel és mondasz egy szakvéleményt?
Köszönöm szépen előre is!
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Valakinek ismeros az lsellp nevu elado az OLX-rol? Egy 107-es fullHD LG LCD panelt keresek hirdetesemre jelentkezett, hogy Ők gyartatnak ilyeneket es az utangyartott (uj) 17ezer a "gyáriba legyártott" (igy fogalmazott) az nagyjabol a duplaja...
Ez most komoly? Legfeljebb kinaban gyartjak le ennyibe, de lehet tevedek... Szerintetek?
-
Zekkk793
csendes tag
Sziasztok! A napokban vásároltam egy Samsung 32 H4000-es LED TV-t, azonban máris felmerült pár probléma illetve kérdés. A szolgáltatóm Telekom, tányérról jön a jel, HDMI kábelen keresztül megy a készülékbe. Az első és legnagyobb gond az hogy néha csak úgy magától kikapcsol majd egyből vissza, ezt abszolút nemtudom hová tenni, minden energiatakarékossági beállítás kivan kapcsolva, nincs kikapcsolási időzítő, hatszor végigzongoráztam minden beállítást mégsem találok semmit ami okozhatja.. Van ötletetek? felraktam a legfrissebb firmware-t is az sem segített...
-
hiresj
újonc
Sziasztok! Segitsetek légyszi. Samsung ldc tévében az utobbi hónapokban csikok jelentek meg. Olyan mint mikor az ember rosszul törli le a port, és félig ottmarad. De ez sajnos nem por
Lefényképeztem ,hogy miről beszélek. Fent egy hosszú csik van kb 2cm-re a tetejétől, meg baloldalt , meg középtájon is sötét csikos foltok. Nem egyenes csikok.
Mi lehet? Javitható? És vajon mennyibe kerül. Előre is köszönöm a segitséget.
Probálom mellékelni két képet is. -
janihunk
senior tag
Üdv nemrèg vettem használtan egy samu lcd tv monitor kombót. Az a hiba jött elő hogy hol normális a kèp hol pedig sötèt. Látni a kèpet de sötèt nagyon. Tud valaki szervizt ahol ki is jönnej èrte meg meg is csinálják normálisan. Garancia sajna nincs rá.
-
TecK
tag
Hali!
Eladtam egy Telefunken LCD TV-t, és nálam tökéletesen működött.
A srác bekapcsolta, megnéztük a menüt, oké azt mondta biztos működik, oda adta a pénzt, eldumálgattunk és leléptem.
(szitálás volt, és egy tetős, nem teljesen fedett teraszon álldogált a TV nála, kocsival vittem oda az árut)Erre felhív pár órával később, hogy a TV folyamatosan kikapcsol.
Állítása szerint rádugja a DVD lejátszót, és amikor meg akad a lemez, fogja a TV és standby-ba rakja magát, nemrég sikerült egy órát néznie folyamatosan, de valamiért megint kikapcsolt mikor kicsit megakadt a lemez.
Illetve volt amikor csak a csatornát próbálta állítani de akkor is ezt csinálta...Egy-két perc után kikapcsol magától ha nem használják.(állítása szerint ugyebár)Mielőtt eladtam, itt volt két srác és 10 percig állítgatták a TV-t illetve néztük rajta a Sport 1-t is és semmi probléma nem volt vele.
Valakinek valami tipp?
-
Frankónéró
újonc
Szia! LCD inverterem egyik oldala megy egyenlöre csak(2 tanyó hiányzik még) az is kikapcsol,a FET-et cserélném mert kukás de 600 V 8A helyett ,4 A van hirtelen ,ebben az állásban a FET kibir csö nélkül müszerrel egy üzempróbát? Elöre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest