Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
10 éves Panasonic TX-P42G20 plazma TV-n a kép hirtelen szétesett, villózott majd teljesen eltűnt, a TV közvetítés hangja továbbra is hallatszik. Áramtalanítás, újrabekapcsolás után kb. 10-15 másodpercig újra rendben volt a kép, de utána újból a fenti hibajelenség történt. Újra áramtalanítás, most kb. 1-1,5 órát kikapcsolva hagytam. Bekapcsolás után egy kicsivel tovább bírta de kb. 1 perc múlva újra előjött a hiba. Különböző input csatornákon is előjön a hiba, függetlenül attól, hogy van e bemeneti jel. Felvétel a problémáról: [link]
A Videopart KFT-nél a fentiek alapján azt írták, hogy alaplaphibás de gyári alkatrész már nem rendelhető.Kérdezem tőletek, hogy találkozott e már valaki ilyen problémával és ha nincs gyári alkatrész az azt jelenti, hogy nem javítható a TV egyáltalán? Kuka?
Esetleg ha javítható, tudnátok segítséget adni, hogy kit keressek fel?köszönöm
-
Nzothan
tag
Sziasztok!
adott egy lg 32lh500d , kép nincs, hang van.bekapcsoláskor egy tized másodpercre a lg logo látszik.mi lehet a hiba?gazdaságosan javítható?
-
oil120
senior tag
Szerintem a fölső sor ment tönkre, egyelőre.
A márkaszerviz komplett kijelzőt cserél, nem foglalkozik a háttér világítás javításával, az pedig tényleg vetekszik a készülék árával.
De lehet cserélni természetesen csak a háttér javításával, pontosabban az összes ledsor cseréjével. Azért kell mindet cserélni, hogy neked hosszú ideig jó legyen, mert a ha nincs cserélve rövid időn belül tönkre megy a maradék régi is. -
CB
senior tag
válasz
Zotyatv #11641 üzenetére
Ma rákérdeztem a szekszárdi márkaszervízre, és azt mondták, hogy feltehetően kijelző hiba, a a javítás vetekszik a készülék árával. Bevizsgálás 3500 Ft. Mivel a LED-ek úgy vannak mint a karácsonyfa izzók, mindet cserélni kell. Bár akkor nem tudom, miért csak felül sötétedett el.
Mindegy, elviszem, nézzenek rá, mondjanak egy árat, és eldöntöm. -
CB
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg valaki tudna választ adni?
Egy 2014-es Samsung UE46F6650 LCD tv-ről van szó.
Köszönöm -
törölt tag
Olyan problémám van, hogy az ue55f8000 tv-m rengetegszer csak úgy magától újraindult, teljesen véletlenszerűen... volt hogy 1x2x, de volt hogy reboot loopba került vagy 10x sorozatosan egymás után, aztán egy időre abbamaradt......így ez kicsit zavaróvá kezdett válni
Gondoltam biztos idős korú már szegény TV és mivel használtan vettem meggyőzve éreztem magam, hogy kicsit átb*sztak és ezért volt eladó ez a jó kis tv (gyönyörű kép és tényleg prémium minőség)
sok-sok fórumot (angol, német olasz....) olvastam és különböző elméletek születtek, hogy mi lehet a baj (érintkezési hiba, tápkábel, táp hiba, szoftveres bug, alaplap hiba stb...) de semmi nem oldotta meg a problémát... ezek után egyik este bekapcsolom és a logóig sem jut el és újraindul folyamatosan. Ha kihúztam és újra bedugtam és próbáltam bekapcsolni akkor is ugyanez van.Kihúzva tároltuk két napig azután elvittük a szerelőhöz akinél már bekapcsolt a tévé és nem volt vele semmi gond ott hagytuk nézze meg a belsejét hátha valami processzor vagy Táp baja van. A szerelő még felmelegítette a procit és a tápot is úgy hogy hátha a túl melegedés okozza a gondot de semmi nála nem csinálta. Hazahoztuk a tévét és most használjuk még internetre nem mertem rádugni illetve wifi hez csatlakoztatni hátha ez a problémája viszont felmerült egy olyan gond ami lehet hogy valóban a megoldáshoz vezet. A szerelő úgy gondolja hogy lehet hogy a modern konnektorok a probléma mivel nagyon vékony a tápkábelnak a csatlakozója mármint a konektor végig így mozog a legújabb modernebb Philips elosztóban is ezért elő kaptuk a olcsó teszkós 500 Ft-os hármas elosztót és abba dugtunk bele nos azóta nem indul újra viszont telefon töltővel a Philips modern drága elosztóban valóban csinálta azt hogy picit megmozgatok a töltőt és már nem érzékelte a telefon a töltést magyarul lehetséges hogy a hosszabbító a hibás az az érdekes hogy mikor elkezte csinálni az újra indulásokat akkor még kicseréltem egy másik hosszabbítóra és már én is gondoltam erre a problémára de a másik hosszabbító is ugyan ez a típusú Philips volt így nem tudom hogy kiderült volna el hogyha valóban emiatt van-e .
Visszahoztuk és működik egyenlőre .., se WiFi-t se LAN t nem merek bele dugni mert felek az is lehet oka a restartolásnak. (Smart hub frissítés volt mindig a bekapcs után és ez nem tudom hogy okozhat e gondot) A szerelő a dugalj vekonysaga miatt a hosszabbitóra gyanakodik és ebben lehet is valami. Mi a véleményetek mi lehet az ok?? -
lala666
őstag
Sziasztok! Ezzel a 48JS9090 tévével lenne némi probléma. Mennyibe kerülne a javítás?
-
SzilagyiK
friss újonc
Es ezzel mi a teendö?Javithato?En is ki tudom cserelni(nem vagyok tv szerelö) vagy draga es kuka az egesz?
-
SzilagyiK
friss újonc
Szia !
Van egy Samsung plasma CA42C9 tipusszamu tv-nk.
Par honapja kezdte a szarakodas,bekapcsoltuk es varni kell perceket hogy bejöjjön a kep meg a hang.Mara odaig fajult a dolog hogy a kek led alul vilagit ,bekapcsolasnal esetleg kattan egyet aztan nem törtenik semmi.Ha ezt 50x megismetlen,esetleg kihuzom az arambol visszadugom es ujraprobalkozom akkor bekapcsol hosszas kinlodas utan,de legtöbbször mar azt sem.
Mi lehet a baja,javithato-e vagy mehet a kukaba es ujat kell venni.Jo kis tv volt de mar nem fiatal.minimum 10 eves.elöre is köszi a valaszt
-
fgp303
csendes tag
Hali,
Havernak van egy Samsung P50P96FDR plazmaja es tobb problema van vele, elsokent csinal green dots-ot ami a sotet feketeben latszik ilyen random apro zold zizegesek formajaban. Ezzel mit lehet kezdeni? illetve nagyon kicsi a tv max feny ereje, ramertem egy xrite-al es 65nit korul ad fenyt full feherrel bemelegedes utan. (alapbol 90 korul csinal)
a feny erot lehet allitani valahol a panelon vagy mi okozhatja ezt?
koszonom!
-
válasz
Andrea-H #11629 üzenetére
Szia,
Ismerősnek is egy 4A 32-es van és ugyanez volt, elment a kép (nála teljesen, menüre sem reagált) rá pár hónapra és nem reagált a hangvezérlésre sem. Övét gariban cserélték és ha nálad is még garis, akkor mindenképp a bolttal vedd fel a kapcsolatot, hogy érvényesítsd a garanciát, mert egyértelmű, hogy valami alaplapi gond lehet nálad, ha egyik bemenetre sem reagál, de majd a többiek megírják, hátha találkozott még valaki hasonló jelenséggel. -
macmelon
csendes tag
Sziasztok!
TX-P42C10EA jelenség: Pár napja blokkosan jelenik meg a kép. Van olyan kép, ahol alig lehet észrevenni, van, ahol feltűntő, főleg az emberi arcok furák, sárgán foltosak. Mintha piros közeli színeknél jobban csinálná. Az egész képernyőn jelentkezhet, de ha ugyanazt a képet jelenítem meg, akkor az adott képen ugyanott van mindig.
Mindkét HDMI-bemenetnél egyformán produkálja (kábelt és forrást tudtam cserélni, de nem okoz változást). Analóg eszközöm nincs (de ha érdemes tesztelni, szerzek). Viszont SD-kártyáról megjelenítve képet NEM produkálja a jelenséget, így laikusként valahol a HDMI dekódolásánál sejtek gondot.
8 órás áramtalanítással és sima gyári alapértékekre visszaállással próbálkoztam, sok ötletem nem volt ezeken kívül. Szervizmenübe belépni sikerült, de ott nem csináltam még semmit, mivel nem tudtam, merre induljak.
Mit gondolotok, mi lehet a hiba, javítható-e?A képek: az elsőn a hiba látható, a foltokkal több helyen, sajnos nem tudtam, hogy kell szépen fotózni. Utána bekeretkeztem pár ilyen blokkot. Végül az eredeti kép. A színek rendben vannak a blokkokon kívül, és azon belül sem nagy az eltérés! Az a fotóm hibája csak, nem zöldebb. A blokkokkal van a gond, a valóságban a két lenti kisebb inkább a jellemző, nem a nagy fenti csík.
-
Andrea-H
friss újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hátha valakinek van ötlete lentiek alapján, mi lehet a hiba?
A tavaly tél végén vásárolt Xiaomi TV-m (4S 43) sajnos úgy fest, máris elromlott.
Hang van, kép nincs (se TV, se Netfix, se Chromecast, illetve helyettük fekete képernyő, viszont a menü és a képernyővédő megjelenik), hdmi kábelt, telekom set top boxot, routert és az összes TV portot teszteltem, eredménytelenül.
Köszönöm szépen a segítséget! -
rolkamac
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 32LJ500V típusú tévém, ami egyik nap a bekapcsoláskor pukkant egyet és utána se kép se hang. Belenéztem és a táp panelen a bekarikázott kondi körül égési nyomot találtam. Kis naivan azt gondoltam, hogy ha kicserélem a kondit, akkor jó lesz a TV, de sajnos az új kondi is rögtön elfüstölt. Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi okozza a problémát?
-
sixer66
senior tag
Sziasztok. Egy érdekes jelenség van a 2 hete vásárolt 55NANO793NE típusú tévémen. Ha rácsatlakoztatok bármilyen külső médialejátszót, akkor a HDMI Simplink - CEC kb. 20 másodpercig működik, tehát tudom vele irányítani a készüléket, majd eldobja a kapcsolatot, de kép van továbbra is. Azt figyeltem meg, hogy ha kiválasztom a bemeneteket akkor ott felugrál az adott HDMI bemenet majd eltűnik, tehát mint ha egy kis ideig nem érzékelnè a CEC kapcsolatot, majd pár másodperc múlva újra igen, lásd a videón. Nehéz ezt elmagyarázni, elnézést ha zavaros, de a többi tévén tökéletesen működik a HDMI Simplink-CEC (van még egy OLED C9 és egy másik LG 4K-s tévé) viszont ezen olyan, mint ha valami gond lenne vele, mert kb folyamatosan eldobalja a kapcsolatot, de a kép nem megy el. Találkozott már valaki hasonlóval, vagy lehet panel hibás? Az összes HDMI bemeneten ezt produkálja.
-
Fesq
tag
Hello!
Mi lehet a gond....bekapcsolom a TV pár másodpercig tökéletesen van kép utána csak árnyak és hang.
Javítható szerintetek?
Picike 24" LG tv lenne szó -
snowball
tag
Üdv, Van egy LG 47LA620-as tévém amin az egyik napról a másikra elszállt a háttérvilágitás. Be/kikapcsoláskor egy pillanatra felvillan a kép, de utána/előtte teljes sötétség. Minden működik csak a kijelző nem. Szerintetek ez javitható még? Ha igen kb. mennyi lehet a javitás? Emiatt kénytelenek voltunk venni 55nano793-at. Viszont, ha lehet, jó lenne megmenteni azt is, mert jó lenne a konyhába a falra
-
Mujuka
friss újonc
Sziasztok!
A Samsung hd tvnk képernyőjén a tegnap lila foltok jelentek meg és kicsit zúgott. Kikapcsoltam majd újra vissza,utánna nem volt semmi gond. Ma egyszercsak zugás ,mire a kép elfeketedett de hang van ugyanúgy. Találtam egy képet itt egy nagyon régi bejegyzésben ami tökélesen tükrözi a jelenséget. Volt már esetleg ilyen tapasztalata valakinek a csoportban?
-
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG UE40ES7000-es TV-m.
Mostanság 1-2 csatornán vacakol (kockásodik, lehet, hogy az antennát kellene megnéznem, majd csekkolom).
A lényeg: hátul ahol ugye a csatlakozók vannak (TV, RCA miegyéb), FORRÓ a panel.
Nem hiszem, hogy ennek így kellene lennie, esetleg valami gondot, hibát jelez előre?
Valami alkatrész túlmelegszik? Vagy alapon forró (ezt nem hiszem...)? -
Viktoár
addikt
-
dino_m
senior tag
Tudom, hogy Lcd, plazma és projektoros TV-k a topik témája, de látom, hogy elég sok szervizes szakember fordul meg itt. A kérdésem kicsit off, de nem tudja valaki, hogy honnan lehetne beszerezni Pioneer házimozi erősítőhöz HDMI main board-ot?
-
Galopp
tag
válasz
axlrose32 #11604 üzenetére
Ez az én kérdésem is, mint Asrock16 kollégáé... Lehet gazdaságosabban javíttatni, mint az említett horror összeg? (És persze kinél...)
Mert ha nem, 1-2 hétig hirdetem valahol alkatrésznek, és ha nem kell senkinek sem, megy a levesbe. Ha leviszem a ház elé, a tesók biztosan elviszik ártalmatlanítani az elektronikus hulladékot fél órán belül... -
Viktoár
addikt
Sziasztok
A múltkor jeleztem itt a fórumban hogy meghibásodott a tv-nk és a hibaleírás alapján a háttérvilágítással lehet a baj vagy esetleg a ledeket meghajtó tápegységgel.
Még aznap találtam egy videót és az alapján ellenőriztem a "tápegységet" ami megfelelőnek bizonyult.
Így meg is rendeltem Ali-ról a tv-hez való ledcsíkokat.Tegnap megérkezett a csomag, nekiálltam szétszedni a tv-t. Mivel nem csináltam még ilyet, nagyon óvatosan bántam vele, el is szaladt az idő.
Aki ilyesmire vetemedik, nagyon figyeljen mert rengeteg kis műanyag fülecske meg alkatrész van ami elpattanhat vagy eltörhet. Nem feltétlenül az "erőszakoskodás", hanem akár az elöregedés vagy a hő hatására rideggé válás miatt is.
Nekem az egyik, fólia réteget tartó műanyag távtartó kis pöcke elpattant, de pillanatragasztóval megragasztava mintha új lenne.
Tehát ezekre nagyon kell figyelni a szétszedés során. Nem sokkal ezután már hozzáfértem a ledcsíkokhoz és megtörtént a csere. Ugyanolyan óvatossággal összereltem mint ahogy szétszedtem.
Pár óra feszült idegállapot és izzadás után, végre ismét tökéletesen működik a tv.
Teszek be képet a ledcsíkokról hátha valakinek ugyanilyen (32LB650V) tv-je van akkor megspórolhatja a pontos tipus utáni guglizást. Ezt rendeltem mert itt választható Lengyel raktárról így 5 nap alatt megérkezett. ~ 5800Ft-volt futárral együtt.
Kiszereléskor (már ha a feltépést annak lehet nevezni
) maguktól leestek a prizmák a ledekről. Az alsó sorban, balról a harmadik led volt a bűnös.
Egy közelebbi kép az ebadtáról.
Köszönöm a segítséget a fórumtársaknak!
Azért álltam neki saját magam mert egy másik tv-nket szerelőhöz vittük amiért otthagytunk 30k-t és nem sokkal lett jobb javítás után. Ott féhér körök voltak a képenyőn (mintha átvilágítanának a ledek), a szerelő állítása szerint kicserélte a ledeket de annyit ért el vele hogy halványabbak lettek a körök (lehet hogy csak a fényerőn állított....
) . Most megint ugyanolyan szar mint volt, lehet az lesz a következő project?
-
Uborka88
friss újonc
Sziasztok!
Egy Samsung LE37B530P7W tvm van. Pár napja be volt kapcsolva, minden oké volt vele, majd mikor kis telózás után újból rápillantottam, az egész kép zöld és rózsaszín színekben pompázott.
Ha leveszem a kontrasztot, akkor kivehető lesz a kép, de nem jó minőségű.
Tudtok esetleg segíteni, hogy mi lehet a baja és hogy megérné-e javítani? 10 év körüli már.
Még annyi info, hogy átrendeztük a szobát aznap, amikor ez történt, úgyhogy letettük a földre, meg visszaemeltük, de utána órákig nem volt még semmi baja.
Szoftverfrissítést megpróbáltuk, de semmi sem változott.
Köszi, ha elolvassátok! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VoLTE/VoWiFi
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest