Új hozzászólás Aktív témák
-
axlrose32
őstag
válasz
coolicool_hu #11265 üzenetére
Én írtam Neked privátot!
-
coolicool_hu
tag
@Zotyatv
Még nem bontottam meg, ez LC550DUH-PGF1 vagy ez LC550DUH-PGF2 amit fórumokon láttam.
Nem tudom szétszedés nélkül mi az amit még meg tudok adni róla, de ha van esély rá akkor szívesen szétkapom -
Zotyatv
tag
válasz
coolicool_hu #11261 üzenetére
Milyen kijelző van benne?
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Lecseréltem a régi tévémet, de arra nem gondoltam, hogy az újnál a kábel csatlakozó a régihez képest az ellentétes oldalon van. A kábel [kép] hossza viszont eddig éppen elég volt, szóval most meg kellene toldani úgy 1 méterrel. Ehhez simán elég, ha barkácsáruházban veszek koax kábelt, és rádugom? Pl. egy ilyet?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
coolicool_hu #11261 üzenetére
GTK.
-
coolicool_hu
tag
Sziasztok,
Bár biztos vagyok a válaszban
de tartozom magamnak annyival, hogy megkérdezzem.
Adott egy LG 55LB671V ami szegény még nem jutott el odáig, hogy 1 percet is nézzem, sajnos csúnyán összetört. Van rá esély, hogy ebből még TV lesz reális áron ? Vagy áruljam ki az alkatrészeket belőle, kb minden tartozék bontatlan még.Köszöntem
-
red135
újonc
Sziasztok!
Samsung LE40A558P3FXXC készülék bekapcsolás után egy pillanatra feljön a kép és a hang majd elmegy és sötét a kép, a led az előlapon villog, egy idő múlva megint felvillan a kép és hang és így tovább. Kikapcsolni is alig lehet. Érdemes-e és lehet-e javítani? Várható költségek? Korrekt szerelő is érdekelne Budapesten.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Nunder
őstag
Üdv,
Adott egy LG 42LB650V típusú webOS okostévé. Nagyjából 2 hónapja cseréltük le, minden rendben volt vele, néha újraindult memóriára hivatkozva. Most akartuk újra üzembe helyezni, eddig a fal mellett allt befordítva, áramtalanítva.
Ma mikor bedugtam és bekapcsoltam ez fogadott.
Nyilván a pöttyök nem voltak ott eddig, valamint nem hajlandó tovább menni az LG logo után.
Minden neten fellelhető gombkombinációt próbáltam, áramtalanítva is volt ahogy írták, de semmi haszna.
Downgrade-elni szerettem volna a memória miatt hogy tiszta lappal induljon, de egy hard resetet se tudok csinálni így.
Két dolgot láttam még amit nem próbáltam: alaplapon baszkurálni valamit, és megsütni. Valami kevésbé unortodox megoldás nem létezik?
-
lkarcsi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy LG 42LA660S TV ami a következőket produkálja:
bekapcsolom, felvillan az LG logó, se kép se hang majd azonnal kikapcsol, aztán kezdi elölről egészen addig amíg ki nem húzom a konnektorból, mert ekkor már a gombbal nem lehet kikapcsolni.
Levettem a hátulját, a háttérvilágítás sem világit, a tápon viszont meg tudtam mérni a feszültségeket (3,5V, 12V, 24V valamint 50V körüli értéket a lednél).
Mi lehet a baja, egyáltalán érdemes javítani?Köszönöm előre is!
-
azelsomillio
csendes tag
Sziasztok,
A következő jelenségre keresem a megoldást:
Az új Hisense U7QF TV-n a PS4 pro-t indítva folyamatosan, random időközönként felugrik a TV-n az infopanel, hogy melyik porton csatlakozok, mint ha most kapcsoltam volna be a PS-t. Több portot is kipróbáltam, a PS-en a display automata, illetve explicit 4k állásban is csinálja. A médialejátszó semelyik port-on nem produkál ilyet.
Utánakeresve láttam, hogy sok készülék sok bemeneti eszközzel produkál ilyet, de igazi magyarázatot, vagy megoldást nem találtam még.köszi
-
axlrose32
őstag
válasz
Claude Leon #11254 üzenetére
Háttér hibás, írtam privit.
-
Claude Leon
senior tag
Sziasztok!
Hyundai DFL39285smart azzal kezdte, hogy kép nincs, csak hang, kikapcs-bekapcs nem segített.
Azután bedugva felejtettem, most már bekapcsolásra csak pislog a led.
Innen még érdemes javíttatni? -
axlrose32
őstag
Arra gondolok, hogy durván kedvezménnyel itthon 30-ért jön meg a háttér ehhez, ami "nullkilométeres és eredeti".Sőt van is egy raktáron, most nézem a listát.
Kínából az utángyártott,mint a kolléga is jelezte "szarérhúgyért", de elég rizikós az időpontot és a minőséget illetően főleg.
Lehetne javítani is, de nincs értelme, ahol egy kékül, ott az összes fog. -
zsiz
őstag
válasz
axlrose32 #11244 üzenetére
Na várj.
Mondtam, hogy nem cserélném le, ha nem muszáj, mert tényleg jó tv. A másik tv-nél mit tudtam volna csinálni? Meg volt beszélve, hogy hívnak, erre kérdés nélkül megcsinálták. Pont tőled vettem azt a tv-t 8 évvel ezelőtt, ami már akkor sem új volt. Amellett, hogy kicsi, régi és csak HD Ready, még sötét foltok is vannak a kijelzőjén és mellé a tönkrement tápegységgel nyugodtan rá lehetett volna mondani a gazdasági totálkárt. Amúgy is kiszolgálta már az idejét.
Pisztolyt éppen nem tartottak a fejemhez, de mit csinálhattam volna? Nem fizetem ki? Otthagyom náluk a tv-t? Épp ez az, hogy nem lett volna muszáj megcsináltatni. Ha felhívnak (úgy ahogy az meg is volt beszélve), hogy figyu, ennyi lenne, akkor mondom nekik, hogy inkább hanyagoljuk, kifizetem az átvizsgálást és kész. De így mégis muszáj volt. Nem a 4000 forint haszna zavar, hanem az, hogy inkább még hozzáraktam volna és vettem volna másikat. Nagyobbat, újabbat, garanciásat, jobb felbontásút. Nyilván nem Samsungot, de az nem is számít ebben az esetben. Így viszont rá kellett költenem 15 ezret egy olyan tv-re ami jó állapotban (ez nem olyan) ér mondjuk 20 ezret. És azt is erősen kétlem, hogy van még 12 éve hátra annak a tv-nek. Nem tudom, honnan szeded, hogy sajnálom a pénzt az alkatrészre meg a szaktudásra. Ebben az esetben igen, sajnáltam, mert nem volt ésszerű megcsináltatni, mikor 60 körül már 100 centis fullHD-t lehet kapni újonnan 2 év garival.De nagyon eltértünk a tárgytól, mert nem is amiatt írtam, a lényeg a H6400-as. Ha lecserélném, akkor rosszabbra/kisebbre nem váltanék. Nem néztem körül, de biztos nem úsznám meg olcsón, tehát marad a javítás, mert ennél megér(het)i. Tehát 30 ezer körül számoljak? Milyen kedvezményre gondolsz?
-
MADKING
tag
-
esicyhun
tag
Tárgytalan, találtam, rosszak voltak a kereső szavaim.
Sziasztok!
LG 43 UF640V szépen kékülget. Tudnátok segíteni háttérvilágítás rendelésében Kínából? Aliexpress-t nézegetem, de konkrétan ehhez a típushoz nem látok.
Kicserélni ki fogom tudni.
Köszönöm előre is.
-
MADKING
tag
válasz
axlrose32 #11244 üzenetére
Kb ennyi:
Az elromlott kocsit senki nem tudja megjavítani, hiába viszi gazdája szervizből szervizbe. Végül egy szerelő vállalkozik, hogy majd ő…
Fölnyitja a motorház tetejét, kettőt rácsap a kalapáccsal a motor, és csodák csodája, a kocsi úgy megy, mint új korában.
- Köszönöm, mivel tartozom?
- 2000 Ft, uram.
- Mit? Ezért a két ütésért?
- A két ütés csak 10 forint, a többit azért kapom, mert tudom, hová kell ütni. -
axlrose32
őstag
Akkor a tisztánlátás végett.
UE40H6400
3D smart, az F után a legjobb szériája a samsungnak.
Lehet vitatkozni, de az utána következők a tesco gazdaságos kategória.
A tévéd elment 5 évet, most bele kellene dobni egy új hátteret, ami nem tizenöt, hanem kb 30eFt kedvezménnyel. Nem kötelező megvenni, mint ahogy a 12 éves tévénél sem tartott a fejedhez a kolléga pisztolyt, hogy muszáj kicseréltetni. "Nagyon" átvert, mert kb. lehetett a mutatványon 4000 Ft haszna.Szörnyű.
Anyukádnak viszont van egy tévéje, ami még 12 évig fog működni.
Mutass egy mai modellt, ami ennyit fog hiba nélkül menni, vagy mutass egy olyat ami csak annyit, mint a H-s tévéd.
Szerintem szaladj és vegyél egy T szériás darabot 90-ért és két év múlva az is mehet a kukába.Mert sajnálod a pénzt alkatrészre, de ami még borzasztóbb, sajnálod azt a pár ezer forintot a szaktudásra, hogy valaki kicserélje Neked. -
MADKING
tag
Ez a "szerviz" problemaja hogy javitas elott nem ertesitett.
[innen kezdodik az ara alkatresznek]
es utana jonn a kijelzo kiszedese a mi nem sokan vallalnak 3mm uveg miatt. Ugyhogy eloszor kell egy szakember, megfelelo eszkozokkel. Es azt meg kell fizetni, na meg a tudasat. -
zsiz
őstag
válasz
MADKING #11241 üzenetére
Nem teljes a történet, anyám ragaszkodott a régi tv-hez. Nem tudtam rábeszélni újra. Elvittük szerelőhöz nézzék meg mi lett a tv-vel és ha megvan mi a baja és kb mennyibe kerülne telefonáljanak. Telefonáltak is, hogy kész van, ennyi lesz, mehetek érte. Ha előre szólnak, biztos nem csináltatok meg annyiért egy 26"-os HD Ready tv-t, amit 8 éve vettem már eleve használtan
-
zsiz
őstag
válasz
Lackooo84 #11239 üzenetére
Köszönöm
Egy kb. árat tudsz, vagy bárki tudna mondani az alkarészre meg a javításra? Nyilván nem kell forintra pontosan. Csak tudjam, hogy ha elviszem szerelőhöz, ne akarjon nagyon átvágni
Legutóbb egy tápegység cseréért fizettem 15 ezret egy olyan tv-nél, ami még javítás után sem ér 15 ezret..
-
zsiz
őstag
Sziasztok. A következő jelenség mitől lehet? Megjelent a képernyő szélén 3 kékes folt, minden bemeneten ott van. Kettő alul, egy jobboldalt. TV nézés közben egyáltalán nem, vagy alig zavaró, de homogén háttérnél már eléggé. [kép] [kép] A TV egy UE40H6400. Remélen nem döglödik, nem szívesen cserélném le
-
Héliosz
tag
Sziasztok!
Horizon 32HL7330H
Az alábbi smart tv màr legalább egy hete nem akar fellépni a wifire. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
axlrose32
őstag
válasz
Lackooo84 #11229 üzenetére
Akkor egyértelmű, hogy alaplaphiba.
De ha akarsz még egy okosabbat, akkor szétszeded lehúzod a tápcsatit az alaplapról, ha stabilan megy a háttér, akkor 99%, mármint a mainboard csere.(Csúnya volt a tegnapelőtti, a "társadalmi munka" mellett mindannyian dolgozunk is)
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok! 5 éves Samsung készülékemen megjelent egy "halvány lila" folt. Fehér képernyőn szembetűnő, de türkiz esetén is kivehető. Haldoklik a jószág? Fog ez tovább terjedni? Javíttassam, ütögessem vagy kukázzam?
[kép] -
Akos_21
csendes tag
Sziasztok! Adott egy LG60UH8507 aminek elszállt a háttérvilágítása.
Az a kérdésem, hogy honnan lehetne szerezni hozzá led stripeket? Egyelőre sehol nem találtam hozzá.
Köszönöm a segítséget! -
MADKING
tag
-
-
Lackooo84
nagyúr
Haverom másfél éves samsung 55Q6FN tv-je egyik napról a másikra benyomta az unalmast, és bekapcsolás helyett csak hibakódot villog (1 hosszú 2 rövid). Mi lehet a baja? UK-ban vásárolt, és ott csak 1 év volt a gari...
-
oil120
senior tag
válasz
AG Sheppard #11217 üzenetére
Nem ment mind tönkre, csak letilt.
És mivel sorba van kötve egy-egy csík, így ha egy megszakad az a csík már nem megy. -
junior11
veterán
Sziasztok, a szüleim 11 éves Samsung 32B450 tévéjének a távirányító használata során, ha hangot adok rá, egyre többször megesik, hogy a tévé kikapcsol, aztán van, hogy már nem lehet néha bekapcsolni sem vele. Elemet cseréltem, egy ideig jó volt, ma megint kezdte. Most a távirányító lesz rossz vagy a tévében lehet vmi gubanc? 🤔
-
oil120
senior tag
válasz
AG Sheppard #11213 üzenetére
Nem a drivert, hanem magukat a háttér ledeket kell cserélni.
-
Butters_
friss újonc
Sziasztok. Van egy Samsung LCD televízióm, elég régi konstrukció. (LE32A431T2XXC)
Kb 13 évig nem volt vele gond.
Pár napja magától bekapcsol, lépteti a csatornákat, (felfelé, vagy lefelé, változó) illetve növekszik, vagy csökken a hangerő, mintha folyamatosan nyomná valaki valamelyik kapcsológombot a készüléken. A távkapcsoló hibája nem lehet, kivettem az elemeket. A tévé oldalán mikrokapcsolók vannak, próbáltam kontaktspray-vel kezelni, de nem szereltem szét. Egy ideig megy, nincs vele gond, de aztán kezdődik újból. Éjszaka bekapcsol, csatornaváltogatás, vagy hangerő változás. Filmnézés közben is gyakran csinálja.Mintha szellem nyomkodná a gombokat. Mi lehet a gond? 4 kapcsológomb nem romolhat el egyszerre. -
AG Sheppard
csendes tag
válasz
AG Sheppard #11210 üzenetére
További kutakodás után kiderítettem a zseblámpás teszt során, hogy van kép is, csak világítás nincs.
Nem tudom az alkatrészek magyar nevét, de elvileg egy LED drivert kellene kicserélni? -
Davcy
tag
Sziasztok, egy LG43LH510V-ZE tévénknek fura lett a képe. A bal felső sarkában - egy kis foltban - tökéletes a kép, de a többi részen, mintha hiányozna a zöld szín. Ha ebből valaki tudja, hogy mi lehet a baja, akkor nmegköszönném, ha ájánlana szervízt, illetve, hogy érdemes-e vele valamit kezdeni.
Előre is köszi!
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy samsung ue40j5100aw eszköz, feszültség alá helyezve standby led megy,bekapcsoló gombra reagál,viszont csak a háttérvilágítás indul el,nincs kép!
Merre kell keresni a hibát? main board? vagy a t-con lenne a hibás?
-
AG Sheppard
csendes tag
Üdvözletem!
Egy 4 éves Samsung UE48H6400 tegnap megadta magát.
Egyik pillanatról a másikra elment a kép.
Először azt hittem, magától kikapcsolt, de nem tudtam újra bekapcsolni.
Áramtalanítás után bekapcsolható, de totál fekete a képernyő. (Nem úgy fekete, mint amikor fekete képet látok bekapcsolt állapotban, hanem úgy, mint amikor ki van kacsolva készülék.)
Kikapcsolni már nem lehet, csak ismételt áramtalanítással.
Mediaboxot bekapcsolva hang van.
Kuka, vagy esetleg a tünet alapján javítható?
-
Gabry77
friss újonc
Sziasztok. Vettem egy JVC LT50VU6905 tv-t majdnem minden tökéletes rajta egy apróságot kivéve bármilyen filmnél a gyors,pörgős részeknél olyan mintha elmosódna és egy kicsit fel lenne gyorsítva. Talán valami beállítási probléma lehet? A választ előre is köszönöm.
-
apszi
őstag
Eunos800 és axlrose32 nagyon köszönöm a válaszotokat, vázolom az illetőnek a helyzetet.
-
Eunos800
tag
Szia...
Ha a kijelző megsérült volna...akkor a következő bekapcsolás után sercegő hang hallatszott volna...(általában látható szokott lenni a sérülés törés)
Ebben az esetben nem gazdaságos a javítása...persze lehet a Kollégák közt olyan akinek van működő kijelzője...
Egyéb esetben az IGBT kör szokott elszállni ami javítható...esetleg a tápja is. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG50PA6500-as plazma tv, amin hang van, kép nincs, mint amikor ki van kapcsolva (se osd, se semmi). Annyit tudni kell, hogy bekapcsolt állapotában, tologatás közben meg lett ütve a jobb felső sarka, de csak nagyon picit, sérülés nincs (nem tudni, hogy a kép akkor szűnt-e meg létezni). Esetleg okozhatta-e ez a hibát? Illetve lehet-e vele valamit kezdeni, és megéri-e egyáltalán?
Előre is köszönöm! -
MADKING
tag
válasz
Kispotter #11200 üzenetére
A videonak az elejen mar megmondtad a frankot
Azon az oldalon a hova ujjal mutattal, azon a reszen serult a kijelzo, azert van 2mm horizontalis csik. Az ikonoknak felher arnyak azt mutatja hogy problema a testel van, eleg ha megpattan kijelzonek egy kis sarka es mar van repedes, a mi szakitja az aramot.
Tehat jobb oldala(a normalis poziciohoz nezve) also vagy a felso sarka utest ert. Kavan biztos fogsz latni nymoat.
Abbol adodoan azert is nincs menu, a mit annyira akartatok latni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest