Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
vendingo #4298 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy megelégedéssel használod hanem, hogy piacot teremtenek, hogy az emberek többsége nem ért hozzá...
Veszel egy olcsó klónt, s már nem 50-100%-al fizetsz többet egy jobbért, hanem 300%-al.
Ismerősnek volt több olcsó klón gépe, egy idő után nem olajoztak, vagy köpték az olajat.
A szervízbe azt mondták neki, hogy az olajozás gyárilag úgy be van építve, hogy nem éri meg javítani. Vett egy drága ismert márkás gépet és azóta megelégedéssel használja.
Kinyomta volna ő is szilóval, vagy vesz bele fillérekért olaj szivattyút továbbra is megelégedéssel használta volna. -
vendingo
veterán
válasz
#20584850 #4297 üzenetére
Más gyártó jobbat/többet ad ennyi pénzért?
Sok tesztet végigolvasva nekem az jött le, hogy ennyi pénzért ez van. Ebben az árkategóriában nincs kompromisszummentes gép.
Van egy belépő kategóriás oleo kaszám is, nem kímélem, írtottam vele 2 méteres gazt is, sokat futott már, semmi baja, pedig bch sorozat. Berántom és dolgozik, hasonlókat várok ettől a fűrésztől is. -
törölt tag
válasz
vendingo #4296 üzenetére
Csavarelhagyás, vagy építse be vagy hagyja az egészet. [link]
Kivan nyomva szilóval gyárilag, így már neked nem kell. [link]
Ezek a gépek, a Stiga is egy jobb minőségben felépített klónok pl jobb szimeringek, csapágyak, walbro karburátor de ennyit nem érnek.
Walbro karburátor az Oleo-nak gyártva, 10 üzemóra után. [link] -
vendingo
veterán
Végül gs371 lett a befutó. Anno megbántam, hogy kínai oleo macot vettem, most nem estem ebbe a hibába.
100-ba eltudtam hozni, de csak azért mert 35-ös lappal volt szerelve. Nekem az elég, rönközni nem tervezek.
Gsh és gs között amatörként is voltak érezhető különbségek. Hosszú távra szerintem jó döntés lesz.
-
vendingo
veterán
válasz
Butcher82 #4290 üzenetére
Holnap dől el, hogy melyik modellt választom, a helyi boltban olcsóbbak szoktak lenni, mint a netes árak.
A vágandó fa mennyiésége nem fix, mindig változó. Évek óta kidöntött oszlopokkal, gyümölcsfa maradványokkal tüzelünk.
A GS sorozat a tartóssága miatt került képbe. Ha 90-100 környékén megkapom valamelyik gs-t, akkor az lesz, ha nem, akkor gsh400 lesz 75-ért. -
Butcher82
senior tag
válasz
vendingo #4289 üzenetére
Értekelek, egyébként rákeresve a Stiganak sem rossz a szervízháttere. Viszont írtad, hogy igásló kell, illetve lehet Gs371 vagy Gs411 lesz inkább. Azért azok árban és használhatóságban már egyáltalán nem a Husi120 meg Ms170 és gsh400 kategória. Hány m3 lenne az a darabolandó tüzifa éves szinten?
-
vendingo
veterán
válasz
Butcher82 #4286 üzenetére
Igásló kell.
560 is tetszett,amíg kézbe nem vettem. Nagy, nehéz, otromba. Jól lehetne vele kuglizni, de minden másra kompromisszumos.
400 pont középút nekem. Kisebb munkákból van több, a nagy munkák, pl télre való vágása ráér apránként év közben. Lehet gs 371, 411 lesz. Anno oleo olcsóbb kaszáját vettem, de már megbántam, jobb lett volna picivel drágábban a minőségi sparta változat a bch helyett. Nem pár évre kell. -
Butcher82
senior tag
válasz
vendingo #4285 üzenetére
Nekem is van egy Oleo Mac, egy Gsh 560. Azt tudnod kell, hogy ezek azért (szerintem) kidolgozottságra nem annyira "minőségiek" (az enyém meg pláne), mint egy stihl. Viszont ha az ár/lóerő arányt nêzzük akkor az oleo a nyerő. Nem tudom mennyi tüzifát szeretnél darabolni, ha inkább az van előtérben akkor természetesen én is az oleot venném. Ha a metszés, ágvágás akkor a sthilt, mivel könnyebb.
-
Butcher82
senior tag
válasz
vendingo #4283 üzenetére
Szia,
szerintem teljesen jól megtaláltad melyik márkás belépőszintű gépek kaphatók per pillanat 100k alatt. Apósomnak van MS 181 (tudom ez drágább már) amivel meg van elégedve jó pár éve. Én ebből a sorból az MS 170-et preferálnám, a Husi 120-ról vegyes véleményeket hallottam.
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Márkás, benzines belépőkategóriás fűrészből tudnátok ajánlani párat, ami vehető?
Háztáji munkák lennének. Gyümölcsfák "metszése", szőlőtőkék kivágása, darabolása, tüzifa darabolás. Néha lenne neki szőlőben lévő akácoszlop darabolása. Kb ez lenne a legnehezebb feladat a számára, de ez is csak ritkán.
Husqvarna, stihl, oleo m. érdekelne a 100 alatti szegmensből.
Amiket néztem gsh 400, husq 120 matk II, stihl ms 170/180.
Parkside, straus, hecht és hasonló csodák nem játszanak.
Évi pár alkalommal lenne vele munka, így drága gépet nem szeretnék. -
perge666
veterán
válasz
perge666 #4277 üzenetére
Egy kis élménybeszámoló az 1 akkus Parkside láncfűrészröl.
Lementem vele takarítani a fiatal akácost,nagyon könnyen kezelhető gép,a súlya iszonyat jó,2 óra használat után sem fájt tőle a kezem mint a nagyobb benzinestől.
1 tartalék akku mindenképpen kell hozzá ha emiatt nem akarjuk szüneteltetni a munkát. Én elhoztam fateromtól a másik 4AH-s akkut és így első osztályú volt.
A fiatal erdőm után van egy ugyanekkora öreg akácos is,3-4 db letört vastagabb ágat összeszecskáztam vele ilyen 10 pluszos vastagságúakat,ezt is elvitte rendesen de érezhető volt hogy itt már jobban erőlködik.
Nekem teljesen jó ez a kis fűrész,nem bántam meg a vásárlást.
Van ithon nem 1 nem 2 olyan szerszámom amit megvettem,kipróbáltam vagy éppen lekínoztam vele 1 melót és azóta is a szekrényben vagy a dobozában pihen,na ez a fűrész tutira nem ilyen lesz.
51000ft-ért nem tudom van e jobb vétel nála+15000ft-ért még egy 4AH-s akkuval le sem fogom tenni,még a kenyeret is ezzel fogom szeletelni.
Bocsi hogy ennyire áradozok róla,de régen vettem olyan szerszámot amivel ennyire meg voltam elégedve. -
lemmy71
őstag
válasz
attiss66 #4279 üzenetére
Ez sem rossz gép és bőven 50 alatt van. Nekem a GH-EC 1835 van belőle, rettentően megvagyok vele elégedve, max annyi hogy maga a motor egy picit széles de más hibája nincs. Ja és nem üvölt úgy mint a szomszédom hulladék parksidéje
-
perge666
veterán
válasz
#20584850 #4276 üzenetére
Én a Holzfformáról eddig jókat hallottam.
Az szerintem éri az árát nagyon is,az Efco-t nem ismerem.Más : Csütörtökön rendeltem egy Parkside akkus láncfűrészt,a 3 éves akácosomat akarom vele kitakarítani. / a nyári szélvihar megtördelt jópár 4-5 centi átmérőjű csemetét /
MS251 szerintem nem ilyen munkára való,elég lenne egész nap emelgetni a gallyfák miatt,az marad az öreg erdő ritkítására.Más esetleg használ akkus fűrészt hasonló munkához?
Azért mertem megvenni mert nyáron a Quad garázs építéshez kaptam kölcsön egy ilyet,és a tetőn nagyon kényelmes volt vele dolgozni,meg elég könnyű volt a Stihlhez képest. -
törölt tag
Üdv. A két típus közül melyiket választanátok?
Efco 5100 (Oleo Mac GSH510) vagy Holzfforma G255 (Sthil MS 250 klón)Efco 50.9 ccm 2,2kw = 75eFt
Holzfforma 45.4 cc 2,2kw (tudja vajon a 2,2kw-ot) = 58eFt -
Üdv!
A lánckenő olajra van esetleg olyan ajánlásotok, hogy mivel tudnám helyettesíteni? (Sthil Forest Plus a jelenleg használt)
Épp elifogyott, és állnék neki a ténykedésnek, de magas a parafaktorom, így inkább kérdezek.Hallottam olyanról, aki motorolajat használt erre (ráadásul már autóból leengedettet 😱).
Vagy inkább csináljak mást, és ha bemegyek a városba, akkor veszek, és szent a béke?
Még csak egy éve van meg a fűrész, Sthil MS170, nem szeretném tönkre tenni idő előtt. Hobbi / háztartási favágásra használom csak.
-
flpuovd
csendes tag
Sziasztok,
Apóstól örökölt kínai láncfűrész bemondta az unalmast, így szeretnék egy új láncfűrészt helyette. Tűzifa vágásra szeretném használni, de kb csak 7-8cm vastag fák vannak (gallyfa, van ami ennél is vékonyabb). Van kb 10m3 amit fel szeretnék vágni idén.
Sajnos apósom már nem él, és mi Budapesten élünk, kb havonta egyszer járunk haza Szabolcsba, így havi egy szombat délelőtt tudnám vágni a fát.
Ilyen felhasználásra alkalmas lehet egy Stihl MS 170? Egy alkalommal kb 3-4-5 tank benzint használnék el (legalábbis a kínaival, azt hiszem GardenMaster volt ennyit lőttem el, de az ha jól tudom 45cm3-s gép). Bírná ezt a felhasználást az MS170?
Vagy esetleg más alternatíva? Az se baj ha olcsóbb
(nem értek a láncfűrészekhez, ne kövezzetek)
-
válasz
Juhász Imi #4261 üzenetére
Ez a lánc most lett hozva a Husi boltból élezésből. 3 kuglit vágtam vele, igaz keményfa és 30-as, na de akkor is...
Vettem a Stihlbe élezőkészletet ami jó a 261-hez. Első 1-2 élezés elég jó volt, de utána semmit sem ért. Ezért is vittem el élezőhöz. Úgy tűnik az se sokat segített.
Vigyem el máshova vagy reszelőt vegyek? Pontosan melyiket vegyem? -
kovacsahq
újonc
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a láncfűrész(Egy Riwall RPCS 6250-ről van szó.) nagyjából 10 perc használat után felmelegszik és leáll?
A gyertyát megtisztítottam, 1 mm a hézag. A levegőszűrő szintén tiszta. Jelenleg karburátor tisztító folyadékkal próbálkozok az üzemanyagba.
Beragadt fűrészport sem látok a lánc körül sehol.
Szerintetek mi lehet a baja?
A téli időszakban erdőben is volt használva a gép kb. hasonló átmérőjű fák vágására, akkor nem volt vele gond.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Butcher82
senior tag
Az ISO VG jelöli itt a viszkozitást, az a szabványa, hogy melyik a jobb passzlom. Én eddig mindig VG150-et vettem, mert azt kaptam.
Találtam egy táblázatot, motorolaj viszkozitásokkal összehasonlítva, remélem vmit segít, ez alapján, ha minnél nagyobb a szám, annál "sűrűbb", de javítson ki valaki, ha tévedek: -
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Meg tudnátok nekem mondani, hogy a három lánckenő közt mi a lényeges különbség? https://www.hungarolube.hu/sl-55-fureszlanckeno-olaj-iso-vg-150-20-liter-19003968 https://www.hungarolube.hu/lm-fureszgep-lanckenoolaj-vg-150-20l-19004247 https://www.hungarolube.hu/sl-55-fureszlanckeno-olaj-iso-vg-80-20-liter-19003941
Köszönöm. -
Kolty
aktív tag
Kinek a pap, kinek a papné. Én eddig csak kézzel éleztem. Úgy se volt gondom.
Viszont véletlenül ajándékba kaptam egy gagyi ilyen jellegű élezőt. Megtetszett.
Vigyázni kell a beállítására, hogy ne menjen mélyre, mert belereszel az összekötő szembe és arra is érdemes odafigyelni, h épp, h csak vigyen valamit a fogból., tehát ne essen neki durván.
Ha vennék, mindenképp valami lassú fordulatút keresnék, mert könnyű alapból megégetni vele a szemet. -
Üdv,
Stihl MS 261 láncvezető orrkerék beszorult. 1x korábban is, de takarítás után jó volt. Most megint, pedig előtte pár percel volt takarítva. Olajozás volt előtte pont láttam a szembe lévő fára, hogy vitte fel. Kézi erővel még kesztyűbe sem tudom megforgatni, csak segédeszközzel nagy erővel, kihülve se.
Kérdés: Mit tudok tenni? Javítható?
Emiatt vagy ettől függetlenül ha veszek rá milyen legyen és hol vegyem? Vegyem a gyárit vagy van rá olcsóbban jó minőségű Oregon vagy valami más? -
petike26
csendes tag
Sziasztok!
Látom pont most volt róla szó, én is láncélezőről kérdeznék. Ha semmi gyakorlatom sem a kézzel sem géppel való élezésben, egy ilyen gépet megvehetek erre a célra?: [link]
Láttam már olcsóbban is és gondoltam jobb lenne mintha ügyetlenül össze-vissza reszelgetném a láncot. Nyilván ezt is meg kell tanulni, meg kell rá egy jobb korong.
Köszönöm. -
lemmy71
őstag
válasz
BLUE TORNADO #4250 üzenetére
Én is ettől tartok
-
lemmy71
őstag
válasz
Berci2020 #4244 üzenetére
Én nem rég vettem egy Einhell -t, meglepően jó gép, igaz van egy rakat piros Einhell gépem és még sosem volt velük gondom. Nyakazásra kisebb írtásra a ház körül ez tökéletes. Másra meg ott van a 281 XP -m, az meg mindent visz
Nézegettem én is a hyundai -t, de ez 10K val beljebb van és a teljesítmény, méret is bőven elég nekem.
Amúgy nálunk 10K -ért újítanak fel kisgép forgórészeket, olyan lesz mint az újPont egy hete csináltak nekem egy vésőgép forgórészt.
-
lemmy71
őstag
Valakinek van tapasztalata ilyen vagy ehhez hasonló élezőkkel. Két láncosom is van és már unom a reszelgetést, ezért hajlok valami köszõrű felé.
-
Berci2020
újonc
Sziasztok! Elektromos láncfűrészt szeretnék venni otthoni használatra. Volt egy Partner 2200 W lánc fűrészem ami hosszú ideiig jól működött, most a forgórésze elfüstölt. Kerestem hasonló tudású/árú láncfűrészt ezt találtam.> Hyundai HYD-7016E 2000W elektromos láncfűrész< Vélemény róla? Esetleg kategóriájában hasonló más láncfűrész. Főleg otth
oni tűzifa összevágáshoz használnám.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
6 m3 fát kéne feldarabolnom (állami támogatott). Állítólag 2m; 25-40cm átmérő.
Milyen láncfűrész ajánlott hozzá? Ez a mennyiség nekem 4 évre elég, de jó lenne egyszerre feldarabolni az egészet, hogy száradjon..
OLEO-MAC GSH 560 volt itt korábban ajánlott. Megfelel ez a célra? Hol érdemes megvenni? Egyáltalán ez milyen gyártmány?
Köszönöm. -
Lacuss20
senior tag
Sziasztok.
Erről a márkáròl valaki vélemény? 110€ ba mérik kb féláron al egolcsòbb már akciòs helyhez képest is. A link csak a termek miatt van.https://www.heavins.ie/p/proplus-20-51cm--petrol-chainsaw-50cc--pps5020cs/5391526964064?gtagrefurl=https%3a%2f%2fwww.google.com%2f
-
bul07
nagyúr
Ide irányítottak, de azért off-ba teszem, mert nem láncfűrész hanem fűkasza, átmásolom
Adott egy Stihl FS38 ([link]) nem mai darab, és csak kölcsönbe van, tehát bármikkor visszakérheti a gazdája
Gondja a karburátor
Aki ránézet vagy felújító készletet mondott vagy karburátor csere, de inkább cserére szavazott mert elégé kopott márÉn nagyon nem vagyok benne ebben, füvet se szeretek vágni,
Én inkább hagyjuk meg jó nagyra azzal is hűvösebb az udvar szellembe intéznémKészletek ilyen 3-4e Ft+postáért találtam, nem tudom milyen gyártmányok
Találtam viszont karburátort 6e Ft+ posta áron [link]
Fő kérdés az hogy egyáltalán passzol e hozzá?
Gondolom egy ilyen is kibír két nyarat kb két hetente elég kis terület levágassa mellet, akkor már megérné megvenniEredetit is találtam 23e Ft magasságában, de az már sok úgy hogy a gazdája bármikkor visszakérheti a gépet
-
benfolds
őstag
nekem dupla akksis parkside van, 50 cm törzsátmérőjű fenyőfát is a vágtam már ki vele. ház körüli munkára jó, vág ezerrel, de pl. több m3 tűzifát nem ilyennel állnék neki felvágni, mivel huzamosabb ideig nem lehet vele dolgozni, mert melegszik. külön emiatt akksikat, töltőt meg pláne nem vennék, mert a szett az árából már majdnem kapsz egy benzines stihlt vagy egy husqvarnát.
amúgy ebbe a parkside akksis gépbe (bár gondolom, hogy ez nem típus specifikus) milyen láncolajat ajánlotok, ami nem olyan drága? a gyári bio a bio volta miatt szimpatikus volt, de lehet, hogy amúgy meg nem sokat ér, nem tudom.
-
Lacuss20
senior tag
Ìrországi LIDL best buy 3 év garit sehol nem kapsz gépekre 40V ez elég korrekt ház körülire. Én könnyen vagyok mert minden gépem lidl aksis ìgy akksi van bőven
[kép] -
Butcher82
senior tag
Nincs tapasztalatom akkussal, de körbe nézve az árakat talán ez a legkorekktebb. Ha valóban csak pár alkalomra kell, illetve kertben "nyers" ágakat akarsz aprítani akkor szerintem nem nyúlsz mellé. Egy 25cm-es átmérőhöz azért biztos kell némi türelem.
Illetve ehhez illik azért 2db 4Ah akku is feltöltve mielőtt nekiállsz dolgozni.
-
Rekro
aktív tag
válasz
dellfanboy #4233 üzenetére
Köszi a választ!
Madzagossal az a baj, hogy a farakás elég messze van és kellene egy 30+m-es hosszabító ami elég kényelmetlenné tenné az egészet ezért gondoltam, hogy az akkus egy "kompaktabb" megoldás lenne. Igen a bérlésre gondolkodtam, de az úgy gondoltam az is olyan áron van, hogy 3-4 év alatt elkölteném arra egy gép árát ami mégiscsak saját nem kell a kölcsönzőből hozni/vinni mindig.
3év akksi kipurcanás azért lenne mert ezeknek ennyi az alap szavatosságuk vagy a rendszertelen használat miatt?
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Akkus készülékekről mi a véleményetek? Kert környéki felhasználásra lenne, évente 2-3 alkalomnál nem lenne gyakrabban elővéve. Néhány 20-25cm átmerőjű fát is fel kéne vágni, de nagyrész ennél kisebb fák lennének aprítva. Ahogy láttam a teljesen basic kateróriánál eggyel nagyobbak már a 75k-100k(ami azért elég sok) környéki ársávban vannak aksival/töltővel. A fenti felhasználásra(amibe azért annyi kraft van, hogy ne legyen kín a munka) tudtok ajánlani esetleg 1-2 típust, erre elég lehet a full belépő szint vagy azért az kevés?
Eddig egy benzines készüléket használtam, de sajnos elromlott és valami olyan készüléket keresek ami minél kevesebb karbantartást igényel és egyszerűen használható ezért gondoltam az akkus irányba való elmozdulást.
Köszi!
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Csak most találtam ezt a topikot.
Két hete került a kezembe egy '84-es Stihl 045 a super.
Tíz köbméter 2.4-es bükk rönköt kellett összevágni kazánméretű (40 centis) darabokra. Akkor volt először a kezemben, két nap alatt (ketten) le is nyomtuk az adagot.
Légszűrő takarítás után elég jól bírta az iramot, eddig Stihl olajjal kapta a benzint, 1:40 keveréket.
A kérdésem pedig: mennyire érdemes egy ilyen veterán fűrészt szétszedni, kitakarítani? Láncot és a vezetőlapot már levettem.
Megtartós darab, függetlenül attól hogy tíz kiló fém. Munka közben mindig pöccre indult, vastagabb rönköket is szépen vágta.
Karbantartás leírást vagy videót eddig nem találtam.
Köszönöm! -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4228 üzenetére
Ja, bocsi. Két értelmű volt az írásom. A régi alatt azt értettem, hogy amivel hozzám került a fűrész. Azóta már újat vettem rá. Az már néhány köböt összevágott, de még mindig olyan, mint a borotva. Pedig vágtam vele nyerset, félnyerset, csont szárazat.
-
dellfanboy
őstag
válasz
BLUE TORNADO #4227 üzenetére
örömmel olvasom soraidat. én még nem találkoztam az általad említett hibával.+ a régi lánc alatt mit értessz? 1,5 éves?15 , esetleg 150éves múzeumba való stihl láncra gondolsz?
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
dellfanboy #4224 üzenetére
Ez nem teljesen igaz mindig. A régi Stihl lánc, amivel cseréltem a fűrészt, fűrészpor képletre nagyon szép volt, ellenben semmit nem vágott. A mélységhatároló is jó volt
-
csiga8
senior tag
válasz
dellfanboy #4224 üzenetére
Igazad van, ezt kihagytam. Minél jobban "porol", annál életlenebb.
-
dellfanboy
őstag
figyeled a forgácsot, az alapján is meglehet állapítani, hogy a lánc elkopott.
én pár éve uj láncal nekiestem egy tuskonak. valszeg elkaptam 1-2 követ de kb 3 vágás után éreztem hogy itt a játéknak vége.nagymuternél elektromossal felaprítottam 35m3 keménytuzifát. figyelve hogy véletlenul se érjen a lánc a földhöz. láncnak semmi baja
-
csiga8
senior tag
Ha homokos, sáros, száraz, kb 1 tank.
Nedves, nem homokos kb 2, nagyon max 3 tank.
Élezésről nagyon jó videók vannak a youtube-on. ha életlen a láncod, nyúlik, égeti a lapot, nagy plussz terhelést ad a kuplungnak és a főtengelycsapágynak. Sokkal többet fogyaszt a gép, jobban is elfáradsz, ha életlen. A legjobb "tuning" a mindig éles lánc.
-
Üdv, nemrég vételeztem egy új MS261-et. Kemény tűzifát darabolok vele. Lánc élezéssel kapcsolatos kérdéseim lesznek. Pl. új gyári láncnál kb. mikor kell nézegessem a láncot, hogy mennyire van megkopva. Leginkább kihajtott tank vagy liter elhasznált anyag mértékegységben lenne jó megadni. Tudom ettől is függ meg amattól is, de mégis el kellene induljak valahonnan. Sajnos ez nekem mindig nehezen ment mind érzésre mind ránézésre, hogy mikor nem kellően éles már.
-
csiga8
senior tag
válasz
stigmata #4216 üzenetére
A műanyagházas gépeket engedd el. De tényleg.
MS260 sokáig volt a jófogáson ukrán szürkeimportos 160.000 Ft-ért. Ha még találsz ilyet, nyugodtan belemehetsz. Tán MS261-et láttam mostanság.
Volt Hechtem, nem rossz, de nem éri el az Oleo szintjét szerintem: [link]
Tűzifa darabolásra 50-60 ccm gép a minimum. Ha vastagabb, 30+ cm-es, akkor még akár a 70 ccm is szóba jöhet.
10 erdei köb nem a világ, de az 50 ccm alá ne menj [link] [link]
Az Oleo kipujából ki kell szedni a katalizátort, lehúzod a karbi határolót és pici kaját adsz neki. Onnantól öröm és boldogság.
-
stigmata
tag
Köszönöm a választ.
Amire használnám: Jelenleg 4-5 fűzfa kivágás darabolás (30-40 cm átmérő), későbbiekben pedig esélyesen az évi kb. 10m3 tüzifa darabolása esetlegesen kivágása.
Sajnos nem egyszerű a döntés. Van a családban 2 db Stihl MS260 azokat szerettem használni. De gondolom egy olyan, ehhez a munkához szinte ágyúval verébre kategória lenne.100-120 környékén érdemes e venni inkább kisebb teljesítményű stihl-t a kínai helyett?
(MS 170, 171, 180, 181, 211 nullás vagy egyes végűt)Jó lett a videó grat.
-
stigmata
tag
Sziasztok.
Vásárlás előtt állok. Három gép közül kellene választanom.
HECHT 956 82e
HECHT 958 100e
OLEO-MAC GSH 560 105eA Hecht 956-ra jó lehet ez a lánc?
https://www.kisgepweb.hu/termek/stihl-rapid-super-fureszlanc-325-15-mm-66-szem/
és ez a láncvezető
https://www.kisgepweb.hu/termek/stihl-028-vezetolemez-16-16-mm-40-cm-67-szemes-lanchoz/Segítséget köszönöm.
-
csiga8
senior tag
-
csiga8
senior tag
Marketingfogás.
A Husi XP olaja sem full szint. A biztonsági adatlap 3. pontját nézd.
Parafinos desztillátum, HC olajok keveréke. (CAS számokra keress rá) [link]Nem tudom hány kisgépet szedtél szét eddig, de semmi olyan nincs benne ami "láncfűrész adalékot" kívánna.
Az olajoknak teljesítmény szintjük, +egyéb mutatóik vannak.
Belsőégésű, kényszerlevegő hűtésű kétütemű motor a láncfűrész. Szabvány csapággyal, tűgörgővel, dugattyúval, szimeringgel.
A komolyabb technikába való olajak komolyabbak, hidd el. Ja, és olcsóbbak is...
-
Butcher82
senior tag
Én nem vagyok egy "szakértő", de ép ésszel gondolkozva ugye az 1:50-es keveréknél 1 liter benzinhez kell 20ml olaj, az 1:40-es keveréknél kell 25ml olaj. Mindezt úgy, hogy a gépek tankja kb. fél liter, tehát 2.5ml olaj az eltérés tankonként, nem tudom mennyire számottevő.
Én maradok az 1:40-nél, nem volt még problémám, se fűrésznél se kaszánál se motornál, pedig volt pár. Husqvarna Xp és Stihl HP Super olajat használtam mindig.
Plusz, akinek volt/van Simosnja, mi van a tanksapkára írva? (1:50) Pedig nem mai gyerek. Jó tudom, az nem láncfűrész.
-
Kolty
aktív tag
válasz
Butcher82 #4199 üzenetére
A husqvarna 281XP. utasításába is ez áll:
"Kétütemı olaj• A legjobb eredmény érdekében használjon HUSQVARNA kétütemıolajat,
amelyet speciálisan a láncfırészek számára fejlesztettek ki. A keverék aránya 1:50 (2%).•
Ha nem jut hozzá HUSQVARNA olajhoz, akkor valamilyen más jó minŒségı, kétütemı léghıtéses motorok
számára gyártott olajathasználjon. Az olaj kiválasztásáról beszéljen a szakkereskedŒvel.
Keverékarány: 1:33 (3%) - 1:25 (4%)"A minap néztem Youtube.on egy videót, most nem tudom ki töltötte fel, de talán Bíró nevezetű.
Szerinte is híg az ötvenes. Csak környezetvédelmi okok miatt írják a dokumentumokba. -
Butcher82
senior tag
Sokan ezt nem tudják, ha nagy tételben (pl. egy konténernyi, www.made-in-china.com ) rendelsz kínából (tökmindegy miről van szó), ki lehet választani, hogy milyen minőséget szeretnél. (Persze egyedi megrendeléskor is, csak akkor utána kell olvasni, mi a pontos típus, ami "jó" )
Meglesem
És egy szónak is száz a vége, tessék venni rendes fullszint olajat. Azt tessék bekeverni 100-as benzinbe (ha otthoni használatra kell, kár a 95-öt venni, nem nagy a különbség 5 literre vetítve) 1:40-es arányban és ha bármi probléma fordul elő, biztos nem a keverék lesz a ludas. Nem olyan bonyolult ez szerintem. Persze ezt csak akkor kell betartani, ha a legjobbat akarod a gépednek.
-
csiga8
senior tag
válasz
Butcher82 #4200 üzenetére
Levágtam, értem.
Picit visszamegyünk az időben, ezért nem volt minden sarkon fullszintetikus 2T olaj, vagy ha volt, nagyon drágán.
A jó nép ( árérzékeny) inkább az olcsóbbat veszi. Ezt már tudták akkor is.
Valószínűleg emiatt van az 1:25 arány erőltetve, HA nem fullszintetikust használsz. Komolyabb gépek könyvében benne van.
Ugye a kínai egykaptafa, gyakorlatilag japán Komatsu klónok. A kalapos piacos is, meg az olcsóbb Oleo, vagy pl Hecht. A Hecht gépeken látszik némi dolmárosodás ( kuplung, légszűrő), de alapjaiban a Komatsu másolat az is.
A Hechtnek már 1:40 van írva, az Oleonak meg 1:50. Az igaz, hogy kínában gyártottak ők is, de minőségben jobbak. ( szimering, csapágyak, főtengely).
A kínai olyat gyárt, amit kérsz, csak pénz kérdése.
Az Oleo, Hecht gépeket sokan 1:50-ben is használják, DE! JÓ olajjal.
A Hecht gyárilag túl van dúsítva, ( nekem Hecht58-am volt kíváncsiságképp, kb 11.200 rpm a gyári végfordulat, ami beállítva kb 11.800 lesz, ezt szegényítéssel éred el) biztos, hogy nem lesz baja, főleg, ha kiszeded a kipuból a katalizátort. ( erősebb is lesz érezhetően utána)
Az 1:40 és JÓ olajjal olyan tartalékot képez, ami esetlegesen egy szűrő dugulás miatti elszegényedést is kibír. Próbáltam
( Mesterségesen szegényítettem a H csavarral) Persze, hogy kínain, a drága gépeim nem akartam.
Volt régen egy Schindaiwám is, na annak korrekt a gépkönyve! Keress rá neten, ha érdekel.
Ők 1:40-et ajánlanak. Még külön diagramm is van benne, ha túlszegényíted a H csavarral, mennyire emelkedik meg a kipufogógáz hőmérséklete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Warhammer 40.000
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest