Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
válasz simlisgumis #3996 üzenetére
Én nem tudom, ez mit tud amit azok nem tudnak amiket linkeltem.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
simlisgumis
tag
válasz petike26 #3997 üzenetére
Ha van egy kis kézügyességed,veszel légszűrő szivacsot,különböző sűrűségűek vannak ,és kivágod belőle. A másik megoldás ,hogy 1987 től már nem szivacsos légszűrővel volt a 40 es, szóval ha nézel hozzá bontottan légszűrőtartót , akkor már lehet venni hozzá szinte bárhol levegőszűrőt. [link]
-
petike26
csendes tag
-
simlisgumis
tag
válasz gyulank #3995 üzenetére
Én egy ilyet használok. [link]
Ez egy erős középkategória! De például itt is voltak problémák a gyári korong minőségével.Viszont igen jól állítható. Ezért írtam ,hogy lehet macerásabb mint egy gép ,de egy ilyennel [link] sokkal jobbat élezel egy jó reszelővel ,mint ezekkel a reszelő helyettesítő gépekkel. -
gyulank
addikt
válasz simlisgumis #3994 üzenetére
Én is azért írtam. A fűrészmániának megfelel, és reszelő helyettesítésére vették. Szerintem a másik kettő tudja amit a hecht, az olcsóbbakról olvastam, hogy nem rögzül a lánc, meg műanyag, meg ott kell fogni a köszörűkőnél, meg ilyenek. A drágábbak meg túl drágák.
-
gyulank
addikt
válasz simlisgumis #3991 üzenetére
De most komolyan, megnézted mikről van szó? Milyen dőlésszöget nem lehet állítani amit kell? Úgy gondolom, hogy ezek jobbak, mint amik ezeknél olcsóbbak, viszont ezek fölött már minimum duplázódnak az árak. Ezt a 3-at találtam a kettő közt.
-
gyulank
addikt
válasz simlisgumis #3989 üzenetére
Mi hiányzik?
-
gyulank
addikt
A MAR-POL M79102 , a MAR-POL M79101 , és a HECHT 9230 közül szerintetek melyik a legjobb?
-
gyulank
addikt
Ez magyar oldal lenne, magyar márka? Mert a cím alapján az, de a szöveg alapján lefordított. pl. A kompakt, ergonomikus kialakítás nagyon élethűvé teszi az élezőt.
-
benfolds
őstag
milyen típusú fűrész? az én láncfékemet legnagyobb megdöbbenésemre megjavította a szaki. fabrikált egy pici sarokpántot, ami összefogta a láncfékrugó által szétrepesztett műanyagot. mondjuk azóta "kímélem" a láncféket. egyszerre két gombra úgysem fogok rá véletlenül.
szétcseszett kuplungot vagy csillagkereket vajon javítanak garanciában? -
mzso
veterán
válasz benfolds #3982 üzenetére
Az enyémnél érdekesen úgy van megoldva, hogy miután meghalt a láncfék rúgó ugyanúgy használható, csak nincs láncfék, úgyhogy azt nem is vettem hozzá, csak egy olajpumpát, azt még megérte. (Bár az is túlárazott, 3700Ft két darab műanyagért egy fém pöcökkel és hengerrel benne, meg egy fogaskerékkel a végén.)
-
mzso
veterán
válasz perge666 #3970 üzenetére
Hát azért elég drágán akarták adni a csavart, 140 Ft 6*120-as állványcsavar, online 41 Ft volt 6*150-es. (Végül találtam, elérhető közelségben másik boltot is, ahol 35Ft volt 6*120-as.)
Végül ilyen fűrészelő állványokat hoztam össze:
Nem egy mestermunka. A fából lévőnél kicsit probléma, hogy el kell tolni középről a fát, hogy beférjen a fűrész, mert vastagak a függőleges elemek. -
wargabe
csendes tag
Üdvözlet!
Nem vagyok egy nagy fekete öves láncfűrészes. Vettem egy Stihl láncfűrészt, a kérdésem, hogy az indítási mechanizmus során meddig és mikor kell a láncféket használni, mert az üzletben mondottak és a leírás teljesen eltér. Köszönöm
-
benfolds
őstag
válasz benfolds #3962 üzenetére
úgy néz ki, hogy jól sejtettem, hogy nem az olajjal van baj. kimostam a tartályt és a csöveket, megszárítottam őket. összeraktam, új castrol motorolajat öntöttem bele. semmi, 0 kenés van. szétszedtem még egyszer, az olaj mindkét csőben megjelenik, de a kifolyó rész előtt 2 centivel megáll. a burkolatelemet is kimostam, amin a kifolyólyuk van. még mindig nem tudom, hogy mi hajtja az olajat. a motor? vagy gravitációs elven működik? a motor alatt van egy csatlakozó, amibe a két cső belemegy, szóval gondolom, hogy inkább motor hajtja.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert szeretet fénykardomból (Bosch AKE30) elkezdett folyni a láncolaj. (Ha lerakom, szivárog belőle.) Mi lehet a gyíkja? Nehéz megjavítani? Esetleg szerelő kell? Nem szeretnék sokat költeni rá, ritkán használjuk, akkor is keveset. Meg akkor inkább veszek egy aksisat, uncsi a drótot rángatni, többet is használnánk akkor.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Lacuss20
senior tag
válasz benfolds #3971 üzenetére
Fáradt motorolaj-dízel-benzines gépé is mehet ( benzinesé talán ugy kevésbé kormos így optimálisabb) csak használd ki belőle... nekem elég tiszta motorolajok ahasználtak is nyilván mihez képest...Viszont annyi van, hogy ez kicsit jobban pacsál mint egy "hivatalos" lánckenő mert hígabb stb.
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
-
perge666
veterán
válasz Lacuss20 #3965 üzenetére
Én azért ezt nem reklámoznám,az egy dolog hogy ezt így leírod,de szerintem sem a lapnak,láncnak,olajszivattyúnak,környezetnek,neked nem tesz jót.De te tudod,nekem nem kell magyarázkodni.
mzso : Nem értem a kérdést.
Olyan szeget,csavart használj ami tutira összefogja az anyagot,ne legyen túl rövid meg vékony sem.
30-40 db csavarról van szó,az csak nem tesz tönkre anyagilag. -
mzso
veterán
válasz benfolds #3966 üzenetére
Nem ált benne? Nem büdös? Az étolaj egy idő után elkezd rohadni és ilyen megszilárdult gusztustalan ragaccsá válik. Hogyha belerohadt azt nem tudom hogy fogod kimosni. Talán agresszívabb féle zsíroldóval, de mire az keresztül haladna csövön... (már ha nem marja szét a csövet, mert elég agresszív vegyszer.)
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
Azért gondoltam az étolajra, mert gyárilag is növényi olajat adtak hozzá. Bele nem száradt, mert lötyög, és amikor először beleöntöttem, már akkor sem volt jó. Nem tűnt sokkal sűrűbbnek, mint a gyári olaj, de lehet, hogy tévedtem. Milyet tegyek bele, ami nem drága? Bemegyek szakboltba, úgyis lehúznak valami "márkás", de tök közönséges olajjal.
Autó motorolajom van itthon.[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz perge666 #3964 üzenetére
Fáradt olaj mehet bele ami tiszta... évekóta azzal vágom otthon magamnak a rönköt és köszöni hibátlanul elvan vele a kis husi. A környezetet meg pont nem terheli meg, mert az olajos fűrészport is összegyűjtöm mindig abból csinálok gyújtós gombócokat Azaz extrán nem locsolom sehova sem azt az olajat igaz amúgysem csapódik annyira, no meg az mennyire környezetterhelő, ha külön erre gyártanak olajat amit szintén ellocsolsz...
-
perge666
veterán
Étolaj??
Ezt ki mondta neked?
Öntsd ki belőle a maradék olajat és próbáld meg a tartályt átmosatni akár tiszta benzinnel.
Ha jó lesz utána csak lánckenő olajat használj bele,sokan azzal vágják haza az olajzót hogy beleöntenek mindent amit othon találnak. ( kedvencem a fáradt olaj volt amit eddig hallottam )[ Szerkesztve ]
-
Btamas81
csendes tag
Nagyon rossz ötlet volt az étolaj, meg a bio lánckenő is. Valószínűleg beleszáradt. Ki kellene pucolni az olajtartályt és az olajpumpáját is és utána rendes lánckenő olajat használni.
Hogy mivel pucold ki azt nem tudom. Mert nekem még nem sikerült találni semmit ami ezt az átkozott bio lánckenőt oldaná. Talán a hideg zsíroldó vinné, de ogt meg vigyázz a kezedre meg a műanyagokra mert mar. -
benfolds
őstag
sziasztok! van egy aldis akkus láncfűrészem, aminek nem igazán működik az olajozója. úgy rémlik, hogy már azelőtt gond volt, hogy a gyári bioolaj helyett sima étolajat töltöttem volna bele, de nem zárom ki, hogy az étolaj túl sűrű neki. ötlet? ebben valami olajpumpa lehet, vagy gravitációs elven működik? ha nem jó bele az étolaj, akkor mit használjak helyette? köszi.
-
gyulank
addikt
válasz perge666 #3959 üzenetére
De milyenhez való jó ezekhez is? Az egyiken van egy PRS6500 jelzés, és arra se találok semmit, csak, hogy sokkal kisebb a hengerűrtartalma, de a másikon ennyi sincs. És vegyek még beléjük mindent, meg láncvezetőket, meg láncokat? Én is tudom, hogy ennyiért újat vehettem volna ilyet, erősebbet, de én nem ilyet akartam venni. Én már végignéztem minden MS440 alkatrészt, hogy mi mennyibe fog még kerülni, aztán nem jó bele semmi gondolom, legalábbis nem lehet tudni. A henger biztos nem jó.
-
perge666
veterán
válasz gyulank #3958 üzenetére
Én azt hittem hogy viccelődöl,de úgy tűnik megvetted a kínai csodát.
Ennyiért új kínait is lehetett volna venni,faternak 1,5 éve 13000ft-ért vettünk szállítással együtt szerintem ugyan ilyet,csak más kínai márkajelzéssel.Félre ne érts,nem gúnyolódni akarok!
Mint előttem írták,valószínű hogy a piacon amit kapni alkatrészt láncfűrészekhez az jó lesz a vásárolt gépedhez,de csodát ne várj tőle.....
Egyébként alkalmi használatra jó lehet,fater se minden nap használja és még üzemel.
25-30 centis akáccal simán megbírkózik akár döntés akár darabolásról van szó,de nem napi szinten mert akkor 1-2 hét után lehetne kidobni.[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Tudja valaki, hogy milyen alkatrészek jók bele?
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Van ajánlott benzines láncfűrész 50k alatt esetleg? Évente talán 5x1 órát használnám szóval nem kell ultra profi gép. -
gyulank
addikt
Mi a különbség a csillagkerekek közt? Melyik a jobb? A betétesre lehet külön csak betétet venni?
-
gyulank
addikt
Stihl MS 440-re milyen láncvezető, és lánc kell? A Tajga ZID-é rámegy?
-
gyulank
addikt
válasz simlisgumis #3945 üzenetére
Hát ha a RON a Kísérleti oktánszám, a MON a Motoroktánszám, amit eddig még nekem senki sem mondott meg, pedig már több helyen kérdeztem, sőt azt kaptam, hogy ilyenek nincsenek is, és hülye vagyok, akkor ez alapján tényleg jó a 95-ös sima benzin, mert (95+85)/2=90
-
gyulank
addikt
A 259. oldalon leírt benzinnek melyik felel meg? Mi az a 89 ([R + M]
/ 2)?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
Ha semmi nincs, mit javasoltok rendelni, és hol? Szóval pl. keveréshez, töltéshez, szűréshez, méréshez.
-
gyulank
addikt
A fűkaszák, fűrészek árai nem igen fognak csökkenni mostanában igaz?
-
mzso
veterán
Helló!
Megbontottam a gyengélkedő (Nem működő olajozás/láncfék) láncfűrészemet. Nem néz ki valami szimpatikusan...
Nem tudom honnan jutott be ez a sok fűrészpor amikor gyakorlatilag zárt tér. Most ilyen olajos sárrá vált a jelek szerint, Gondolom az olaj valahol kiözönlött.A törött rúgó darabját megtaláltam, ott fénylett az első kép jobb oldalán. Bár pont az ellenkező oldalon kötött ki, de ettől még gondolom okozhatott kárt az olajcsőnél, vagy olajzónál is.
Van mit takarítani... Meg filózni, hogy hol megy be a sok por.
[ Szerkesztve ]
-
-
mzso
veterán
Fotók vannak?
Sajna alapanyag nem nagyon van most, de gondolkodom rajta. -
Lacuss20
senior tag
Szia, a leges legy egyszerűbb, ha magadnak kreálsz egyet deszka anyagból vagy pl raklapból meglehetősen olcsó kis odafigyeléssel elég tartósat is tudsz alkotni Raklapnál pl simán megtudod oldani, hogy neked megfelelő helyeken tudd vágni a kisebbre szelt rönköt is nem kell sakkozni a leesővel, hogy billeg rátartani stb
-
mzso
veterán
Helló!
Tud valaki olcsón fűrészbakot, amivel gyorsan három felé lehet vágni néhány fát?
-
kisZ2
csendes tag
Karburátor membrán cserekor, ha a szettben van a békaszelepeket tartalmazó membránból fekete és barna akkor melyiket kell használni? Ha jól gondolom a fekete gumi a barna pedig műanyag.
Köszönöm. -
Juhász Imi
újonc
válasz gyulank #3925 üzenetére
Sziasztok! Látom fűkaszáztok. Ilyen kínai szörnyeteg nekem is van a többi mellett. Ha valaki áldoz rá pár ezer forintot, akkor 5-6 évig megbízható gépek lesznek. Esetleg még kap egy 44-es hengert is, erő is lesz. Nem szoktam bérkaszálást csinálni, de rá szorulón segítek. Elhívtak, mert piaci kaszával már nem tudták levágni. Akkor vigyük a straust! 😀 Olyan majdnem derékig érő, széna jellegű gaz volt. 3-as rövid damillal, jobbra félbe, balra lent. Csak nézett a tulaj. Ezt így is lehet? 😆Sokan kaszálni se tudnak. Azt hiszik, csapkodás az egész. Láttam videót. A csávó jobbra bele csapot, a végén kiemelte a kaszát. Utána gázfröccs, és balra ugyanez. Még nézni is rossz volt! Nekem egy picit magasra van állítva a hám, hogy elől vágjon rövidebbre a damil. Picit a húzás irányába döntöm a gépet, így nem lesz csíkos. A húzás sebességét úgy választom meg, hogy a damil ki tudja szórni a levágott gazt. Látszólag lassan kaszálók, de szélesebbet vágok egyszerre. Így a gépnek is könnyebb, meg haladósabb is. Nem tudom kinek a bejegyzéséhez írtam. Karburátoron, a gázkart támasztó csavart tekerje beljebb kezdésnek. Ha így se lesz alapjárat, máshol kell keresni a hibát. Felesleges rángatástól, a barántó idő előtt tönkre megy. Na csá! 🤚
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Az mitől lehet, hogy a fűkaszán ha nem nyomom a gázt, leáll? Elvileg csak a damilnak kéne megállni a motornak pedig mennie kéne. Nem az, nem árt a spórolás a benzinnel, csak kérdezem.
-
MODERÁTOR
Ma láttam a váci ALDI-ban - de biztos máshol is van még - kéthengeres Ferrex kompresszort, 89900Ft-ért. Csak gondoltam szólok.
-
imyourfriend
őstag
A Straus 5.2 lóerős szörnyetege túl erős számomra, beérem egy HQ 165R-el is, abban valamivel 3LE feletti erő lakozik csak.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz gyulank #3910 üzenetére
Időintervallum eltolódás (is)van. Évente 4-6 köb. Az reális.
A 73 ccm és az 5,8 paciból kb 45 ccm és ( talán) 2,8 paci a valós. Ha így hirdetné, még azt mondanám rá, hogy korrekt.
Venni kell egyet, szétbontani, megvizslatni, majd másikkal ( ugyanilyen kínaival) öszemérni.
Meglepő lenne a hasonlóság minden téren.Nekem van egy ( kölcsönadós) tényleg legalja Kraftwelle gépem, azzal akár össze lehetne mérni, de nem akarok még egy kacatot...
-
lemmy71
őstag
válasz gyulank #3912 üzenetére
STRAUS 5.2 LE ha ha ha, álmodj királylány. Ennél a márkánál hitvány gagyibb dolgot még nem láttam Nekem egy motoros hátipermetezőm volt ebből a márkából. Ahogy előttem is írták az anyagminőség egy hulladék, folyamatos motor gondok (gyújtás karbi stb.) ráadásul használat közben annyira berezonál hogy három puttony vegyszer (cirka 60 liter) kifújása után 20 percig dadogós voltam Egyszer kinthagytam a hobbitelken a teraszon, hátha elviszi valaki, egy hét után még ott volt, a végén bosszúból az egyik ismerősömnek adtam
-
perge666
veterán
válasz gyulank #3912 üzenetére
Nekem volt a pont említett 5,2 lóerős Straus fűkaszám.
Mindennek lehet nevezni csak minőséginek nem.
Az anyaghasználat,az összeszerelés elég gagyi volt,motorikusan nem volt rossz,de rohadt hangos volt és nagyon sokat evett.Használat közben nyakig benzines voltam tőle Majdcsak 4 szezont kínoztam mire rávettem magam hogy lecseréljem. / 1.szezon után ki kellett volna hajítani / -
gyulank
addikt
válasz perge666 #3911 üzenetére
A STRAUS AUSTRIA is 5,2 LE mondjuk fűkasza. Azért én azt gondolnám, hogy aminek a nevében benne van egy ország, az nem lehet rossz. Milyen lenne, ha egy bóvlin az lenne, hogy Magyarország? Olyanra tennénk rá, ami minőségi nem?
-
gyulank
addikt
-
perge666
veterán
válasz Butcher82 #3908 üzenetére
Pedig kár ezért a topikért.
Szívesen olvasgatnék praktikákat,tanácsokat ki,mit,hogyan csinál….
Fateromnak van egy kb 25-30 éves nagyobb teljesítményű Stihlje ami csak befecskendezésre indul hidegen,utána már 1 rántás……Karbi lett takarítva,membrán cserélve de nincs változás. Erős,könnyű vele vágni,erről is szívesen fogadnék tippeket.
Hátha egyszer beindul megint a fórum.
Facebook nem a barátom,de úgy hallottam ott is csak a f*s* méregetés megy. -
Butcher82
senior tag
válasz perge666 #3907 üzenetére
Én nyitottam még ezt a topikot anno, igaz, szépen lassan elhanyagoltam, sok más dologgal foglalkoztam/foglalkozok most is. Egy idő után örömmel láttam, hogy csak-csak beindul, most meg megint semmi. Nem voltam rest, visszanyálaztam pár hónapot, hogy mi történt. Gyerekek (és most ez a régi és újabb "segítő" szándékú szakikra vonatkozik) azért a f@szméregetés fölé kellett volna helyezni a segítő szándékot és akkor nem lenne egy "kihalt sivatag" a fórum. Az egyik ezért hagyta a másik meg azért. Gratulálok mindenkinek. Pedig felénk azt mondják okos enged...
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
perge666
veterán
válasz perge666 #3903 üzenetére
Jó reggelt.
Tegnap megérkezett a 251.Első beüzemelésnél10-11 rántásra röffent szivatón,utána félgáznál egyből indult de le is állt 3x is.
Meg 1-2 rántásig a berántás is nehézkes volt utána elég könnyű volt.
Ez normális dolog?Járatás után egyből indult melegen.
Viszont 1,5-2 óru mulva próbáltam indítani egyböl szivatóval és kb 15 rántás után visszaraktam 1 állásba úgy röffent 2 rántás után aztán gázzal egyből beindult csak eléggé befüstölt,gondolom túlszivattam.
Létezik hogy nem kellett volna szivatni ennyi pihenés után?Van valami praktika hogy indítsam hogy állítsam le könnyen??
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
Ha valakit érdekel.
Husvarna 365 átalakítása Farmerteces big bore hengerre+ Hyway pop up dugóra és némi "reszelgetés."
Felömlők:
Kipufugó rés belülről:
Kipufogó ( leömlő) kúposítása:
szívórés:
Kipufogó dob cseréje hangtompító nélkülire + a 12 mm belső átmérőjű cső cseréje 16 mm-re:
A képen az AIP 272XP ( ablakos) dugattyú van, mellette a gyári farmerteces. (A Hyway is ablakos, de arról nincs képem)
Hyway pop up
Eredeti dugó tömege:
Hyway
Kompresszió: ( kicsit sok lett, faragnom kell belőle)
Egy rövid videó a működésről ( google drive) [link]
Röviden.
-
csiga8
senior tag
válasz Intruder2k5 #3902 üzenetére
Vettem hármat, köszi.
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Néhány éve szereztem az udvarra gallyazni egy Makita DCS4610 láncfűrészt,ami a gyenge láncolajozás kivételével nagyon jól üzemel még most is.
2 éve vettem 10 köbméter tölgy tüzifát aminek a kb 70-75%-a olyan nagy volt hogy nem tudtam összevágni szalagfűrésszel ezért vettem egy kínai Flinke láncfűrészt erre a célra.
Néhány vágás után rájöttem hogy a lánc az kuka és vettem rávaló Stihl láncot amivel frankón fel tudtam darabolni a nagy fákat.
Ez a gép a mai napig meg van csak baromira sokat eszik és minden 2-3 tankolásnál ki kell takarítani a levegőszűrőjét mert úgy eldugul hogy fullad,nem bír vágni.
Tavaly vettem fél hektár akácerdőt,meg ugyanennyit telepítettem 3 éve,és most nézegettem hogy milyen géppel tudnék mindenféle folyamatot nem szenvedősen elvégezni.
Stihl MS251 lett a kiszemelt amit ma meg is rendeltem.
Ettől többet nem igazán akartam rá szánni,meg nem napi szinten fogom használni a gépet hanem amikor lesz időm meg kedvem.
Gondolom ez sokkal kevesebbet fog fogyasztani mint a kínai,meg remélem a légszűrője sem fog úgy eldugulni!
Kíváncsi leszek hogy a kínai 65ccm 5LE ( papíron ) - höz képest milyen lesz a Stihl 45ccm 3LE.
A kínaival tudtunk kivágni ( mondjuk én még nem döntöttem,fater szokott ) simán 30-35 centis akácot,tesztek alapján a 251-nek sem probléma ez.
Ha valakinek van ilyen Stihlje,én kíváncsi lennék a véleményére hogy mit bír és hogy meg van e vele elégedve? -
MODERÁTOR
Parkside, tehát LIDL - Akciós újság 15. hét, 27. oldal.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz Intruder2k5 #3899 üzenetére
Aldi vagy Lidl?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.