Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csiga8

senior tag

válasz batai15 #3484 üzenetére

Értelek, úgy látom büszke kisgép szerelő vagy, és rendelkezel szaktudással,
    amit, ahogy írtad: átadtak neked. Tehát nem magadtól lettél okos.
    (Nem vagyok profilozó, de szerintem feltörekvő és fiatal is vagy.)

Rendelkezel tapasztalattal is, de leginkább a profik járnak hozzátok.
    No, azok meg ide nem járnak. Itt a személyek, és a gépek is mások.
    Kényszerből, vagy hobbiból bütykölgetsz itt. Ennyi.

Hasonló kaliberű személyek kérdeznek és segítenek hasonló kaliberű személyeknek.
    Ha van egy "profi", - mint állításod szerint- Te, akkor kisegít, kijavít, tanácsol.
    Ha visszaolvasod a topikban amit eddig írtál, ebből azért kevés van.

Stílusodból inkább az orr fennhordása jött le nekem, nem pedig a segítő kézség.
    Sok kérdés hangzott el az utóbbi időben, nem nagyon láttalak jelentkezni rá válaszzal...
    ( Persze lehet, hogy elkerülte a figyelmem)

MÁS.

1., A kuplung akkor pörög le gázadás-visszavételre, ha frissen tetted fel. Ha már használtad a gépet nem. A gyakorlat ezt adta nekem.

2., Az alapjáratnál én sem csavarom tökig be a T csavart, de mindenképp tekerek befelé én is valamennyit a biztos alapjárat érdekében. Majd visszaveszem.

3., A magas fordulat beállítása ( ahogyan a videó mutatja) ideje alatt semmilyen károsodása nem lesz a gépnek az alatt a 10-15 mp alatt.
    Ezt is gyakorlat mutatja nekem. Ahogyan bemutatja a videó, működik, bár én a lapot és láncot ráteszem terhelésnek és műszerrel pontosítok. Viszont akinek nincs műszere, a videó alapján is működni fog a gépe.
    Mivel itt hobbisták vannak és a saját vasaikat bütykölik, képesek a gyertyakép alapján is állítani. :) Erről még nem is volt szó, de szívesen belemehetünk a Lambda érték rejtelmeibe.
    4., A 100-as benzin előnye nem csak abban van, hogy kevésbé romlik és nem bántja az alut, vagy a gumis alkatrészeket. Nem is rakódik le tőle semmi.

Szívesen olvasnám tanácsaid, tippeid. Hamar kiderülne, mennyivel különb is vagy.

Új hozzászólás Aktív témák