Új hozzászólás Aktív témák
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
fi:zi'k #34197 üzenetére
Nálam az alja kategória a GE egyfázisút kb 6000 Ft körül veszek, ebben megbízok.
Ha villanytűzhely van, az alaphangon felvehet 4 kW-ot (pl egy sütő és egy lap), 16A karcsú lesz (főként úgy, hogy én tűzhelyhez minimum 4mm2 vezetéket viszek (ha lehet külön a sütőnek 2,5mm2-et) és ha a kapacitás megengedi akkor tűzhelytől függően 20-25-re védem)16A-es kismegszakítót nem teszek 1,5mm2- vezetékre.
Ezek nem fikázások voltak (bocsánat ha annak vetted), csupán észrevételek.
-
-
-
DeFranco
nagyúr
parkettában jártas fórumtársakat kérdezném:
ha egy parketta helyenként nyikorog akkor azt még érdemes felcsiszoltatni, vagy annak már kapáltak?
felszedetni, újrarakatni szerintem nem fogom, mert szurokba van lerakva (leglalább is ahol megbontottam (beép. szekrény) ott abban volt) és azt letisztítani, visszapakolni senki nem fogja emberi áron (javítsatok ki ha tévedek)
vagy felcsiszoltatom, ha van értelme, vagy lamináltat rakok rá, vagy megy vissza rá a szőnyeg
a szőnyeg nem faltól-falig padlószőnyeg, bár a kisszobát szinte teljesen takarja (ahol nincs ágy), a nappaliban csak a dohányzóasztal alatt van. a kisszobából ha majd gyerekszoba lesz, maradhat a szőnyeg elvileg, ha csak nem lesz indokolt felszedni a por miatt (elég hosszú szálú, kb. 1 cm).
erre gondolva merült fel, hogy lehet érdemes lenne még rendberakatni most, amíg "lelakjuk" a költségét, vagy hagyni így, és ha fel kell szedni a szőnyeget akkor max. megy rá valami lakossági laminált.
én padlószőnyeges panelban nőttem fel, 0 problémám volt belőle, de egyre többet hallok arról, hogy a kicsiknek nem jó, ha szőnyeg van a szobában, mert nagyon megfogja a port.
-
Retro DJ
aktív tag
-
ftc
nagyúr
Vkinek tapasztalata ezzel az anyaggal?
SikaMur InjectoCream 100
-
batagy
őstag
Festőt tudnátok ajánlani, aki panelben az erkély vasalatát relatíve rövid határidővel felújítaná? Olyan mint ez. A drótüveg ki lenne szedve előtte, szóval a belső résekhez is hozzá lehetne férni. Persze ha valaki nem tériszonyos. (5. emelet)
Budapest 21. kerben van.PÜ-ben is írhattok, ha ide nem lehet!
Kösz!
-
Integra
titán
srácok, vízkárt akarok javítani a garázsban a falon. levertem tégláig a vakolatot. nem vészes, nagyjából 1-2 centit kell felhordanom javításként, hogy utána lefesthessem az egészet. kérdés az, hogy van e valami előre all-in-one javító vakolat, amit obi-brico helyeken megkapok, csak vizet öntök hozzá a vödörbe, fúrógéppel összekeverem és már vihetem is fel? presze pár rétegben.. nothing fancy, csak optikai javítás lesz ház eladáshoz, nem akarom túlzásba vinni.
-
hzsolee
őstag
Üdv!
Tud valaki olyan kémiai cuccot amivel fémről eltávolítható a porfestett műanyag? Kromofágom perpi nincs itthon, az lehet, hogy oldaná (ha egyáltalán még kapni) Egy zselés festékmaróval próbáltam de semmi eredménye. -
föccer
nagyúr
válasz
Dluinet #34163 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy kitaláltam a technológiát, csak azt, hogy kitaláltam a koncepciót.
philoxenia: persze az lehet. De dizájnos.
Egyébként a sima "olcsó" napelemeknek sem sokkal több a hatékonysága. Ha sikerülne a hatékonyságot 15% körülire növelni, kb megoldódna az emberiség villamos energia gondja.
üdv, föccer
-
batagy
őstag
válasz
flegga92 #33861 üzenetére
Visszatérek erre a szellőzés kérdésre.
El tudnád küldeni nekem (akár PÜ-ben) a légtechnikai cég elérhetőségét?
Kint volt nálam egy ablakos felmérni, és kvázi lebeszélt a minden szobába rakott Aereco-król. Az indokait többé-kevésbé el is fogadom, pl:
- Bejön rajta a hideg/szél, és a zaj is. Van ugyan elzárható típus is, de az elzáró csak egy vékony lamella, aminél tömítés sincs , és sokat nem ér.
- Létezik valami akusztikus zajcsillapító cucc is kívülre az Aereco-ra, de az túlságosan kiér (kb 5 cm-es), és a redőny miatt nem fér el.
- Aztán a profilt összefúrogatni nem szép, azontúl az szárnyban felülre kerül egy üreg, ahová a kosz is bemegy és eljut a profil üregeiben is. Állítólag a tokot és a szárnyat is átfúrják 30 cm hosszan. Kívülről a tokban megy, belülről a szárnyban, és az ablak csukott állapotában felül összeér a két lyuk, ott megy át a levegő.Helyette inkább a résszellőzést javasolta.
Mindenesetre felmerült, hogy a konyhába esetleg falba épített szellőző legyen, ott se Aereco. Ezért aki tud ajánlani ilyen céget, azt megköszönném. Legalább tájékozódni vagy felméretni. (Bp, panel)
-
DonMenyet
tag
válasz
Bacusuz #34156 üzenetére
Van aki a festést teszi a parketta csiszolás elé a sorrendben, van aki fordítva.
Ha előbb festesz, az új parketta nem lesz festékes, pöttyös, ha előbb csiszolsz, akkor a frissen festett fal nem lesz tele nagyon finom fűrészporral.
Mi inkább letakartuk a kész parkettát hullámpapírral és lemaszkoltuk a szegélyeket a festésnél. -
föccer
nagyúr
Nem hiszitek el, de jó néhány éve nekem is megfordult már ilyen a fejemben, hogy az energiaelnyelő rétege csak azokra a fénytartományokra terjed ki, ami az emberi szem számára nem érzékelhető. A fény energiájának egyébként sem az hordozza a nagyrészét.
Komolyan már nem ez az első ilyen eset, hogy van valami ötletem és néhány év múlva visszaköszön.
üdv, föccer
-
Sickboy25
addikt
válasz
Ton-ton #34158 üzenetére
Köszönöm ez most egy kis wc- volt az első glettelesem és a gipszkarton illesztése két csak egyszer gletteltem le, majd szaradas után telibe gletteltem rhimano plusszal. Tehát akkor a gipszkarton illesztéseket Varioval kell kikenni? Olyankor mi a helyzet, ha a gipszkartonos nem csinált hézagot? Kell utólag csinálnom, ha igen hogy? Ha telibe gletteltem gipszkartont, akkor nem is kell az alapozó?
-
Ton-ton
tag
válasz
Sickboy25 #34153 üzenetére
Az üvegszálat (hézagerősítő szalag) hivatalosan más gipsszel kerül be (pl. Rigips Vario). Ettől függetlenül a hézagot minimum kétszer szoktuk áthúzni (tehát áthúzzuk, fyba háló betesz, lesimít, majd kötés után ismét átgletteljük ez a kartonos munkájába tartozik), majd a festő is átgletteli (telibe a teljes felülettel együtt). Erre azért van szükség, mert ahol vastagabb a gipsz ott kicsit "beszívódik", tehát egy kis gödör lesz ahogy a gipsz zsugorodik. A gipszkartont azért szokták telibe glettelni, hogy azonos legyen a nedvszívása mint a toldásoknál lévő gipsznek. Persze erre a célra megfelelne az alapozó is, azonban jellemzően a lap felületén előfordulhatnak apró sérülések, benyomódások amit egyből "kisimít" a glett. Arról nem beszélve hogy a glett olcsóbb, s alig több idő mint alapozóval kenegetni.
-
Bacusuz
őstag
Adott egy régi 1907-ben épült társasházi lakás mely 95m2.
Lenne benne egy pár munka , ,elyet anyagi kereteink miatt külön külön szakemberekre fogunk bízni.
Lenne itt munka :
-fő-tartó,és vékonyabb illetve vastagabb mellékfalak kibontásával,felhúzásával.
-fűtés kombi kazán beszerelése-kéménybélelés stb
-víz hálózat+lefolyó hálózat kialakítása új helyen konyha,fürdő marad
-elektromos hálózat kialakítása
-hidegburkolás
-festés
-parkettacsiszolásKérdésem lenne hogy ezeket milyen sorrendben érdemes csinálni , és kik tudnak dolgozni párhuzamosan?
Mire érdemes odafigyelni? -
Orlin
addikt
Teljesen átlátszó: az új napelem úgy néz ki, amilyennek mindig is szerette volna
Az új napelem az emberi szem számára teljesen átlátszó, így akár ablak gyanánt is felszerelhető lesz...
[link]Gondolom méregdrága lesz még sok-sok évig...
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Glettelesi segítséget kérnék. Impregnalt gipszkarton (zöld) van a wcben... A gipszkarton illesztéseit legletteltem 3-6 rigipsszel és üveghálót is tettem rá! Ezt egyszer csináltam meg elég lesz egyszer? Ezt a zöld Gipszkartont telibe is kell glettelni rhimano plusszal?
Koszonom
-
föccer
nagyúr
válasz
fi:zi'k #34149 üzenetére
Azt magyarázza már el nekem vki, hogyha 1 kulcs nyitja mind a 3 zárat, akkor hogy lehet különböző a zárbetét?
Tehát nem tudja ugyanazzal a kombinációval nyitni a 3 zárat.
1 cilindert 2 különböző kulccsal is lehet nyitni. Al'a mesterkulcsos zárbetét. Nem újdonság. Régen a szállodákhoz és irodákhoz találták ki, hogy a takarító személyzetnek ne kelljen 300 kulcsot magával cipelnie és a vendégek mégse tudjanak bemenni egymás szobájába.
üdv, föccer
-
fi:zi'k
nagyúr
No, készen van a villanyos felújítás.
2 nap alatt megcsinálták az egészet. Mivel egyrészt régi másrészt takony munkát végeztek a ház építésekor ('74), így néhány helyen volt szopás, de a lehető legkisebb rombolással megoldották a dolgot. Komplett újra vezetékelés, 4 csillárnak plafonba bevésve a kábel, 1 kapcsolódoboz kivésése, szerelvényekkel együtt cakk-pakk 180e-ből volt meg.
A kapcsolók, dugaljak Schrack Visio 50-es szériából vannak. Van egy nagyon hasonló Legrand is, de igazából nem éreztem jobbnak felhasználói szempontból. Így első körben részemről ajánlott.
A kapcsolótábla is új lett természetesen. Eddig 3 körös volt a hálózat (meg felette egy csokitábla, amin már pár csoki korábban leégett), most 9 kör lett kialakítva. A kismegszakítók egy része Legrand, a másik márkára nem emlékszem. Van FI relé is természetesen.
A villanyászokkal (laikusként megítélve) elégedett vagyok. Pontosan kezdtek a megbeszélt időben, 4 órakor nem esett ki a szerszám kezükből. Pörögtek amennyire lehetőségük volt rá, lévén, hogy itt van minden cuccunk a lakásban és nem egyszerű a logisztika. A munka vagy egy szakasz befejezése után takarítottak, elpakoltak maguk után. Ha vmi változott az eredetihez képest (pl plusz kapcsolódoboz), akkor azt rugalmasan kezelték.
Részemről maximálisan ajánlottak.
Ha vkinek kell kontakt, akkor szívesen megadom.Időközben megrendeltük a fali csempéket és járólapokat is. Sajnos van amire ~3 hetet is várni kell, mert a nagykernél nincs, az olasz gyártónál meg nyári leállás van.
Burkoló jövőhéten jön felmérni a terepet.A neduddki által javasolt vizes ember pénteken volt, tőle hétfőn várom az ajánlatot.
Végül mi is a Nívó ajtó mellett döntöttünk. Pénteken beszéltem velük, ma (azaz tegnap) kis is jöttek és leadtuk a rendelést. Sajnos az ajtó mellett és felett még van egy pozdorja(?) betét, amit szintén cserélni kell, ami 65e-rel megdobta költségeket. Erre jön még rá, hogy nem az alap Elzett zárral kértem.
Már nem Mauer-t használnak, hanem vmi olaszt (nappal megnézem a nevét), ami szintén csak kártyával másolható. Helyben történő beszerelést kértem.
Azt magyarázza már el nekem vki, hogyha 1 kulcs nyitja mind a 3 zárat, akkor hogy lehet különböző a zárbetét?Tehát nem tudja ugyanazzal a kombinációval nyitni a 3 zárat.
A festő is megvan már, de vele még nem egyeztettem.
Közben meg úgy néz ki, hogy a konyhát kb egy az egyben lecseréljük. Ma voltunk IKEA-ban apró lomokért és végig néztük a bemutatóteret is. Volt egy konyha, ami ugyan nagyobb volt miénknél, de néhány dolog elhagyásával megoldható. Lényeg a lényeg, hogy megvettek kilóra.
Szóval csere lesz itt is, már hirdetem a vesémet, hogy legyen miből fizetni.
-
jolti05
őstag
Két boltban voltam (nem webshopoztam idáig), egyik a Lomex volt, elmondtam mit szeretnék és azt kaptam, amit írtam. A két tápcsati megfelelőnek tűnik, a krimpelést el akartam kerülni, mert nincs hozzá célszerszámom, de max fogoval és ónnal megsegítem, nincs menekvés úgy tűnik. Amiket kimásoltál, azt hiszem tökéletesek. Egyébként ~24V egyenfeszültség lesz a tető és egy 15Wos ketyerét hajt majd meg, amit kitaláltam.
Az 1) akkor pipa, köszönöm. A másik kettőre szeretnék még választ, ötletet
-
harry
veterán
válasz
jolti05 #34143 üzenetére
1) Milyen célra? Mekkora áram, feszültség, stb. De amúgy a legtöbb elektro boltban találhatsz hasonlót, pl. lomex, hestore, elektrokontha. [link] pl
TÁPCSATL. 4.2mm 5P ANYA HÁZ NCHS420-05F (G-S) ˝MINI FIT˝ EGYSOROS [43-14-30]
TÁPCSATL. 4.2mm 5P APA HÁZ NCHS420-05M (G-S) ˝MINI FIT˝ EGYSOROS [43-14-26]
Csak a ház, kell még bele az érvégcucc, amit rákrimpelsz a kábelra, majd megy a házba, 5 apa, 5 anya. De a boltban majd útbaigazítanak (illetve a hestore webshop). -
szabjan
tag
válasz
[HUN]Zolee #34142 üzenetére
Sokfélét szerelek be, de szinte mindenhol ez lesz a végső....
[link] -
jolti05
őstag
Sziasztok!
A következő dolgok érdekelnének nagyon:
1) Szeretnék valahol vásárolni 5 pines szerelhető műanyag apa és anya csatlakozókat, de nem tudom hol keressem őket, idáig ahol voltam, nagyfrekis lengőcsatlakozókat kaptam csak mikrofonhoz és hasonlóakhoz, de nekem azok nem felelnek meg. Leginkább valami molex-szerű csatira lenne szükségem. Tudnátok esetleg tippet adni, ilyet/ilyesmit hol találok?
2) Lecsiszoltam itthon egy küszöböt és szeretném lelakkozni. Mi erre a megfelelő termék, ami a lehető legolcsóbb?
3) 7 és fél gardróbajtót sikerült lefestenem magasfényű trinát krémfestékkel, majd elfogyott a festék. Természetesen az egyik ajtó külsejére nem maradt. Nem kapni kisebb, mint 1 literes kiszerelésben (feleslegesen sok és drága), így enyhén meggondolatlan állapotomban vettem egy nagyon pici bézs színű festéket, de nem merem kipróbálni. Nagyon nagy különbség van a két szín között? (Nem szeretném, hogy hülyén nézzen ki.)
Köszönöm a válaszokat!
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Akarok egy huzatszabályzót tenni a vegyes kazánra. Mit ajánlatok?
35Kw-os Márkói kazánom van.Üdv.
-
neduddki
nagyúr
-
fero02
nagyúr
válasz
DonThomasino #34138 üzenetére
Az olcsók közük is az alja. Én XBS alá nem adok. De ha jót akarsz magadnak, akkor Schneider Resi9 család. Nagyon jók.
-
fero02
nagyúr
válasz
DonThomasino #34136 üzenetére
Zext. Hitvány. Olcsó kategóriában az XBS alá ne adj. Kismegszakító, vagy ÉV relét kínáltak?
-
DonThomasino
veterán
Milyen villanyszerelési márka a
zact vagy zect vagy zaxt vagy vmi ilyesmi ....
Jő minőség? -
zoli03
őstag
400V-os hosszabbítót akarok csinálni, kábel van otthon hozzá (kb 40 méter 5x4 mm2 MT kábel). 16 vagy 32 amperes dugót+dugaljat vegyek rá? A falon az aljzat 32A-s, 3x25A van a házban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BRIKLY #34132 üzenetére
Ha állna ott víz, akkor lenne jelentősége, de a fröccsenő víz ellen mindegy lesz alapozás nélkül is. Ellenben, ha vízköves a vizetek, (ha jól emlékszem arra valahol meleg víz jön a hálózatból) a festéken hosszú távon meg fognak látszani a foltok, meg porosodik is, tehát elég korán újra kell majd festeni, ne dobd ki a maradékot, fagymentes helyen pár évig eláll.
-
BRIKLY
veterán
Ahogy elnézem 3-4k-ért lehet ilyet venni, ennyiért ide tényleg drága.
Nem akarom azzal megoldani ami van itthon,de azért jó lenne nem túl drágán megúszni.
Csemperagasztó vízzáró? akkor ha ezt megerősítitek,meg van oldva a dolog,hisz azt a falat épp flexibilis csemperagasztóval "vakoltam".
-
szabjan
tag
válasz
Pikkolo^^ #34127 üzenetére
Nem a számokról beszéltem, hanem a saját hőmérőmről.
Szinte a világ minden fajta szelepét szereltem már az elmúlt 25 évben. Elhiheted tudom miről beszélek.
Az, hogy a Herz-et cserélted az jó döntés volt. Viszont sok a pénzkidobás sokszor a szabályozás hiánya és a nem megfelelő kivitelezés miatt. Ez az én véleményem, félre ne értsd, nem vagyok a modern megoldások híve. De néha drágább a leves mint a hús..Mondom én aki 15 évvel megelőzte a mostanában terjesztett konvektorokra szerelhető ellenállásfűtött vezérlést. Csodájára jártak sokan. A legtöbb kérdés az volt, hogy: minek?
A válasz: miért ne? Ráadásul programozható termosztáttal....
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
szabjan #34125 üzenetére
A számok nem pontos hőfokok
runner: [link], nekem minden helyiségben van egy programozható termosztát és 1-2 szelepfej. Direkt kicseréltem a régi szutyok Herz-et Siemens szelepekre, mert ezek legalább nem sípolnak, mert olyan a belső kialakítása, hogy laminális legyen az áramlás. Nem csak Siemens szelepre hanem más típusra is rá lehet rakni, van hozzá csatlakozó idom. Egyébként Danfossnak és a Honeywellnek is van ilyen rendszere.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Luck Dragon #34111 üzenetére
A festék adott,és ahhoz ragaszkodom,mert a csempézetlen falak is azzal vannak festve. Csak valami kellene alá,ami nem engedi a vizet a falba. Nincs egy négyzetméter se az a felület ahol ezt meg kellene oldani.
-
szabjan
tag
válasz
Pikkolo^^ #34123 üzenetére
Ezek nem jó megoldások ahogyan a sima termofejek sem
Azért ezt így ne jelentsd ki szerintem. Speciel nálam egy sima tojásgránát giacomini termofej van a radiátoron és fél fok pontossággal tartja a szobában a hőfokot. Olcsó ICMA és hasonló tipusoknál néha van 1-1.5 C lengés. De még mindig jobb mint ha termofej nélkül túlfűtik a szobát.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
runner 125 #34117 üzenetére
Ezek nem jó megoldások ahogyan a sima termofejek sem, mert túl közel vannak a radiátorhoz. A linkelt Conrad-os cucc jónak tűnik, nekem Siemens van, már 2 telet ment.
-
zoltan6
addikt
válasz
nekem ilyen van az összes radiátoron,(4db),van hozzá egy központi egység ami rádiójellel kommunikál a szelepekkel,évek óta ezt használjuk,teljesen jó,egy ilyen mechanikus szelepet váltott le:
kb pár perc felrakni,még csőfogóm sem volt hozzá,egy kombináltfogóval raktam fel.lehet hozzá venni tetszőleges szelepet,és összelehet párosítani a központtal. -
genndy
addikt
válasz
Csak akkor lehet, ha a szeleped termosztatikus. Ha valami sima elzáró, akkor nem is fog rámenni.
Meg nézd meg hogy melyikhez jó, írják. -
SG3rg0
őstag
válasz
Egy ilyen mennyibe kerül?
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Mennyire jó döntés utólag a radiátorokra rakni digitális termosztátot?
-
Met
Topikgazda
válasz
philoxenia #34099 üzenetére
Gondolom a meleg levegő áramlását elősegíteni és ami fontosabb, hogy ne a készülék felé áramoljon vissza az égéstermék, tudom elvileg kell lenni huzatnak, de ha nincs elégséges?
Sőt, a régi lakásban a fali gázfűtésnek a cső idomjai nem úgy voltak összedugva mint a csatornánál szokás, hogy a rések nem a folyásiránnyal szemben vannak, hanem fordítva, megkérdeztem és azt tényleg úgy kell összedugni. -
szilchi
őstag
válasz
philoxenia #34112 üzenetére
Rendben,köszönöm :-) .Akkor veszek két bilincset.A csövek elég nehezek.Esetleg keresek valami kèmènyseprőt a környéken,hátha az tud segíteni.De azok is csak a pénzt szedik...A leírásban is csak ideális kémény nyomás szerepel, Pa-ban.
-
-
kisfer
aktív tag
válasz
Luck Dragon #34110 üzenetére
Javítjuk az egészet,mit értesz alap alatt? a glettelést? mély-alapozó is jól jöhet neki szerintünk.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
szilchi #34109 üzenetére
Ha stabil a két vége, talán megtartja, de a bilincs az mindenképp hasznos lenne.
A huzathoz kéménymagasság és átmérő a lényeg, meg az, hogy az uralkodó szélhez elég magasan van-e kémény vége a tetőgerinchez képest. De kandallónál, ha nincs külön füstgázhasznosító elem, nem kell extrém erős huzat. A kandalló leírásában gondolom van valami adat a minimális huzatra. (Mint itt.) A füstcsőnél nem számít a dőlésszög nyilván, mert a füstgáznyomás a fontos. -
-
-
szilchi
őstag
válasz
philoxenia #34099 üzenetére
Ez az,amit èn sem tudok.Meg nincs ismerős,aki ebben jártas.Csak nem akarok olyan kialakítást,ami esetleg akadályozza a szabad füstáramlást.Legszivesebben a huzatot is mérném,hogy elegendő e.Most csak annyit néztem,hogy egy füstölgő fadarabot tartottam a falba dugott egyik 1 m-es cső végére és szépen beszippantotta a füstöt.De azt még mindig nem tudom,hogy az a 2 m egyenes cső önmagát meg tudja e tartani vagy kell e vennem valami bilincset és azzal rögzíteni az illesztésnél.
-
BRIKLY
veterán
válasz
fi:zi'k #34090 üzenetére
A festék adott. Héra dekor,nem kimondottan fürdőhöz,de piszkosul durva cucc,az ajtókeretről ahová rá ment festéskor csak csiszolópapír szedte le,hiába mostam vízzel,szivaccsal,még csak nem is kopott. De nem is attól tartok hogy attól a pár csepp víztől lejön a festék,hanem hogy a festék átengedi a vizet,és ázik a fal.
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Most vettünk egy kis házat ("kádárkocka"), felújítjuk majd "kicsit" (szigetelés, ablakcsere, fűtés), jelenleg konvektorok+gázbojler van.
Kondenzációs kazánt tervezünk radiátorokkal. A melegvizet mivel lenne célszerű megoldani? A konyha elég messze lenne a kazántó, a ház másik felében. Oda esetleg egy kis tárolós (10l-es Pl Ariston Shape) vízmelegítőt? A fürdésre+mosdóhoz kombi kazánt érdemes vagy sima kazán + tároló? Bár az utóbbival az a bajom hogy nagy bumszli tárolók vannak, és nincs pincénk vagy külön kazánházunk, ahol nem zavarna...
3 fő lenne kb havi 3 m3 melegvíz használat volt korábban a panelban... -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Igazán jó (tehát van vele tapasztalat) szakembert keresnék Budapesten, aki egy panel majdnem teljes felújítását tudná vállalni rövid időn belül, korrekt áron, olcsón... Tudom, ebből maximum kettőt választhatok, de hátha!
Nagy segítség lenne.
üdv
-
genndy
addikt
válasz
Bacusuz #34100 üzenetére
Érdemes felújítani, ezek a régi kádak nagyon jó anyagból készültek, nem nyeklik, vastag, tartós. Nekem nagyon bejött a kádfelújítás (panel, öv kád). olcsó (~20e), nincs koszolás, nem kell bontani/új kádat betenni. Nagyon szép lett. Aki tudja hogy felújított, az látja a jeleket (ecsetnyomok picit maradnak, de csak közelről látszik), de aki nem tudja az csak egy vadi új hófehér kádat lát. Nem lehet megmondani hol a régi zománc és honnan műgyanta. Színesben is kérheted. Hogy mennyire tartós azt nem tudom, egy éve van, de semmi nyoma kopásnak vagy pattogzásnak. Állítólag ugyanolyan jó mint az eredeti zománc. Folyékony súrolóval érdemes tisztítgatni, akkor sokáig szép is marad, karcolós tisztítószerrel nem szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Riasztó topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egérpad topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Horgász topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Apple Watch 9 45mm LTE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged