Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Flowtation #135848 üzenetére
függöny
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A bejárati ajtó mellett van két oldalvilágító, 40x200 méretben. Szeretnék erre valami belső sötétítést, mert nyáron elég durván világos van tőle. Külső redőny most nem opció. Tudtok valamilyen bevált megoldást?
Köszi előre is! -
A Zéé
addikt
válasz
Szevam #135838 üzenetére
Ilyen időben nem kell kipárolgásgátló. Akkor szoktuk használni, ha nagy meleg van, vagy ha nagyon nagy szél.
Használni pedig úgy kell, hogy miután le van húzva a friss beton, de még nem dobta ki a vizet a felszínére, rá kell fújni permetezővel.
Mi Mapei-t szoktunk használni.
Ilyen időben amúgy a locsolás sem kell túlzásba vinni, ha F3 konzisztenciájú betonból van a födém. Nem melegszik fel annyira a beton, hogy különösebben kipárolgása legyen, annyi víz meg van benne, ami a kötéshez kell. 2 hete betonoztunk 25-ös alaplemezt, egyszer sem locsoltam meg (ezt mindig én szoktam csinálni), és egy repedés sincs rajta.
Ha ráérsz, betonozás másnapján egyszer meglocsolod, meg még egyszer utána, aztán elég is lesz.szerk.: betont utókezelni úgy szoktunk, hogy ha ilyen 15-20 fokig, ha nem várható szél, és van idő locsolni, akkor 2-3 napig locsolás, napi egyszer, ha van kicsi szél, akkor kétszer. Ha nagy szél van, akkor kipárolgásgátlóval ugyanez. Amikor beütnek a 30+ fokok, akkor szigorúan kora reggel betonozás, kipárolgásgátlóval lefújni menet közben, aztán első locsolás még aznap este, utána 2 napig minden reggel, minden este, és ha nagy durvulás van, akkor egyszer napközbeni is. Minimális repedés mennyiség szokott csak lenni a födémeken, lemezeken.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Zola007 #135837 üzenetére
95 cm * 140 cm -s épített zuhanyzóm van.
Imádom....a párommal kényelmesen elférünk benne
Benne egy 7 cm * 70 cm -s lefolyókával.
( Egészen jó.....de a párom hosszú haja miatt kb 3-4 havonta egy takarítás kell neki. Az én 4 mm-s rövid hajam meg sem látszik benne. )A hosszú oldalon 80 cm -s nyílás hagyva ki/bejáratnak.
Itt van egy sima rugós , falnak feszülő zuhanykarnis + függöny....Ahogy kilépek a zuhany alól vagy a kádból ott van a falon a türülköző szárító ....bekötve a padlófűtés osztó-gyűjtőjébe valamint egy fűtőpatron is van benne....ha kellene. A 70 cm * 160 cm-s szárító pedig elég nagy 3 ember törülközőjének.
Kb ennyi....lusta voltam a dupla mosdó kagylót is berajzolni...
Ajtók kifelé nyílnak , szagelszívás a WC-ben és páraelszívás a zuhanyzónál , ahol egy ablak is van amúgy.A te eseted viszont feladja a leckét a tagoltsága miatt !
-
Zola007
veterán
válasz
WasabiTrsr #135840 üzenetére
Köszi
Páromnak is az van, hosszú haj mellé szívás valóban
Mindenképpen olyat akarok aminek nagy az áteresztő képessége#135843 mezis : félköríves biztosan nem lesz, volt már albérletben, egyszer kiugrott és úgy kaptam el az ajtót, majdnem kiestem vele a fürdő közepére. Egy kiadós káromkodás után leszereltem a p....ba inkább mielőtt agyonüt
-
Dorian
félisten
válasz
WasabiTrsr #135840 üzenetére
Nincs a vonalmenti összefolyóval semmi baj.
-
WasabiTrsr
csendes tag
válasz
Zola007 #135837 üzenetére
En csak annyit tennek hozza, mint epiteshez nem erto, hogy ez a vonal alaku lefolyo nagyon rossz. Elozo alberletben volt es megallt benne a viz meg a haj.
Konkretan ilyen volt mint a legelso kepen: http://www.passzivhaz-magazin.hu/milyen-szempontok-szerint-valasszunk-zuhany-folyokat/
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Kipakolván az eddig használt raktárszobát, látszódik, hogy az ablak bal felső sarkától van egy repedés a fal két oldalán, tehát az a sarok megsüllyedt. Átnéztem a ház azon oldalára az utcáról(oldalhatáros a ház) és látszik, hogy valamilyen örökzöld virágokat ültetett a házunktól lévő 1 méteres sávba + öntözőrendszer(!!!!!). Illetve a térköve is a házunk felé lejt, ami az 1 métertől kezdődik.
Láttam itt linkelve egy dréncsöves rétegrendet, amivel el lehetne vezetni a vizet. Van más megoldás ezen kívül? -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődők, hogy mi a véleményetek a friss beton kezelésével kapcsolatban (födém)? Úgy hallottam hogy célszerű egy ki párolgás gátló réteggel lelocsolni. Ez mennyivel jobb, mint a folyamatos locsolás? Pontosan hogyan és miként kellene alkalmazni ezt a kipárolgás gátlót? Kinek milyen tapasztalata van? Kellene locsolni miután ezzel van kenve, vagy esetleg előtte kellene meg egyet locsolni? Ha szerintetek is célszerű használni a kipárolgás gátlót, akkor milyen márkájú ajánlott?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Adott egy 55m2 lakás fürdője, amit teljes egészében felújítanék.
Az alábbi dolgokat szeretném beépíteni:
- épített zuhanyfülke üveg fallal, vonalmenti lefolyóval (nem tálcás)
- mosógép, szárítógép valószínűleg egymáson
- téglalap alakú mosdó és alá szekrény
- törölközőszárító radiátor
Alaprajzon szemléltetném a kihivást és a méreteket.
Az 50.5 helyen van a vízóra és 142 hosszú falon a jelenlegi kád és mosdó kiállásai.
Bármilyen kreatív ötletet szívesen fogadok. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Flowtation #135835 üzenetére
Vagy többet. Vagy köpsz egyet és használsz 5×35 mm reisser csavart is.
Ugye, a kisebb bútorösszehúzó csavar csak M4-es. A nagyobb már M6. Illetve a bútorösszehúzó csavar feje kiáll a síkból, ez akkor lehet kellemetlen, amikor a lapon csúsztatni szeretnél valamit. -
Flowtation
őstag
válasz
macilaci78 #135833 üzenetére
Köszi!
A szekrény már megvan, szóval ezzel kell dolgoznom. Viszont a csavar az csak 6-os szerintem, akkor lehet, hogy mégiscsak vennem kell nagyobbat. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Dorian #135826 üzenetére
Mi Obi saját márkás festékkel és színezőpasztával csináltuk, fakanállal kevertünk. 2 réteg fehér, 1 réteg szín. A színnel nem volt pontos elvárás, pár árnyalatnyi szórás belefért, csak legyen egységes a végeredmény.
A szín kb 6 m2 híján elég lett, feleségem vegyész, vele kevertettem ki kb 1,5 litert. Szépen kimérte az arányokat, nem volt színeltérés a két keverés között.A fakanállal keverés és a keverőszárral keverés között nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne időben, ha azt veszem figyelembe, hogy mindkettőt el kell tisztogatni, rakni, hogy ne legyen útban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Flowtation #135822 üzenetére
Elvileg igen. Ugyanaz a sín és vasalat tartja a 80×80 centis korpuszt is a porcelán tányérokkal, tehát el fogja bírni.
Bútorösszehúzóból én azért a nagyobbat tenném, amikhez 8 mm-es lyukat kell fúrni. És azt is körültekintően válaszd meg, hol fúrod őket össze, ugyanis a bútorlapok éle pár helyen ki van már fúrkálva pár helyen tipliknek, csapoknak.Lehet, egyszerűbb lenne a 2 db 80×40 centis korpusz helyett venni egy 80×80 centist, felülre felrakod az ajtót, a polcot meg úgy rakod, hogy az ajtóig érjen.
-
szaszyka
senior tag
Fúróhoz vehetsz festékhez való keverőszárat, azzal pikkpakk felkeverheted a festéket a vödörben, nem kell kézzel bohóckodni. Gletteléshez én az obiban szoktam venni Progold tükörglettet. Marha jó cucc. Én elég béna vagyok, nekem a rimano glettek mindig belekötnek a fángliba, de ez a Progold nem, van időm eldolgozni.
-
Dorian
félisten
- leragasztod Tesával.
- Márkákban mindenki másban hisz, az én festőm, a Tikkurila-ban. mennyiség a leírásukban benne van.
- glett tök mindegy, de kell neki idő, hogy meghúzzon, és csiszolni lehessen, így festés előtti napon flekkelj.
- tisztaságinak nevezett festés 1 rtg, de gyakorlatilag mindig 2 rtg javasolt.
- eszközöket leírtad -
Ispy
veterán
A feleségem csak nem hagy békén, festeni akarja a lakást, tisztasági festés, persze én nem értek hozzá, ő sem, szóval pár kérdésem máris felmerült ezzel kapcsolatban:
- elsőnek az előszobát csinálnánk meg, pici, gyorsan végezni vele, nem kell az egész házat összepakolni miatta
- ilyen az ajtók kerete, az előszobából nyilik két szoba is, ezt a keretet csak simán le kell maszkolni és kész, vagy inkább leszerelni, ha lehet egyáltalán?
- sima fehér festék kéne, kérdés milyen márka és mekkora mennyiség kell?
- ahol vannak kisebb leverések, azokat gondolom ki kéne glettel javítani a festés előtt, abból is van ami ajánlott vagy mindegy?
- ha kész a glettelés, csiszolás, akkor csak simán festeni kell egy rétegben vagy többen, vagy kell valami alapozó még előtte?
- milyen eszközök kellenek? gondolom kell festőhenger, kicsi nagy közepes, ecsetek, ilyen lehúzó cucc, maszkoló szallag, takaró fólia, spatula vagy mi, a gletteléshez, meg csiszoló papír (milyen?), meg még mi?Meg ha van valakinek jó tanácsa, azt szívesen fogadom.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Egy ILYEN szekrény van fent a mosogató felett. Szeretnék feltenni még egy ugyanilyet ajtó nélkül, ez alá, azt szeretném kérdezni, hogy elég ha n 4db bútorösszehúzó csavarral rögzítem össze a két szekrényt, tehát csak a felső lesz sínre akasztva. Ilyen csavarom van itthon, azért kérdem. A csempére is fel tud ülni, ha jól látom, de ez még nem biztos.
Köszi a választ! -
A Zéé
addikt
válasz
dethroner #135817 üzenetére
Már csak azért is esélytelen, mert ha találsz is hasonló színt, 99%, hogy a profilja, vagy a lap mérete nem fog stimmelni. Ugyanolyan gyártó, ugyanolyan cikkszamú, de nem egy időben gyártott lamináltjai se biztos, hogy összemennek, nemhogy a random régi lap a random maival.
-
dethroner
veterán
válasz
macilaci78 #135799 üzenetére
Nekem nem számítana a kopásállóság és vastagság sem, nem teljes lapot kell pótolni. Az a helyzet, hogy most 4cm-es szegélyek vannak fektetve, és én szeretnék állított szegélyt. Egész jó színben találtam szegélyt, az elég olcsó lenne. Viszont megbontottam a fektetett szegélyt, és valami gyalázatos módon van lerakva a laminált. Az utolsó lap és a fal közötti rész kb 3cm, és azt mindenféle mocsok kis darabokból hányták bele, se összeillesztve, se méretpontosság. Csak annyira van megcsinálva, hogy a szegélyt tartsa valami, mondván a fektetett szegély úgyis eltakarja. És tényleg eltakarja, de a 6cm-es állított szegélyléc csak 2 centit tud takarni, 1-1,5 cm kilógna, ott tátongana vagy egy üres sötét lyuk, vagy jó esetben egy ceruzányi kis hasíték. Tényleg a kezét törném le aki itt a lamináltat rakta. Vannak olyan részek, ahol 2 métereres szegélyléc után igényesen kb 2mm-es hézaggal berakott egy 15 centiset, majd újabb 2mm hézag és jön egy teljes léc a sarokig. És azt minden szobában eljátszották. És annyi esze se volt, hogy az ilyen ocsmány toldást valami eldugott sarokba rakja, neeem. Pont az ajtóval szembe, amint belépsz egyből azt látod.
Teljes újralapozásra most nem adnék ki pénzt, elég lenne a szegélyt rendbe rakni, azért kéne kb ilyen színnel 1-2 darab lap, úgyis csak 1-2 mm fog kilátszani a szegély alatt. -
Ispy
veterán
válasz
flegga92 #135805 üzenetére
Ez nálunk is ilyen, igaz családi ház, a hideg bejön, ha akarod, ha nem. Ami lehetett volna, egy hőszigetelt, motoros zsalus cucc, amit az leszívora lehet kötni és a motor nyít, zár, de ennyit nem akartam érte kiadni, mint amennyibe ez fájt volna. Én raktam egy lefelé néző külső rácsot, hogy legalább, ha szél van, ne fujjon be direktbe, a zsalus szart sem ér.
-
mezis
félisten
válasz
flegga92 #135805 üzenetére
Nálam is ömlik be a hideg, hiába zárnak le a szellőző zsaluk. Én a beömlő nyílásba "dugót" teszek és akkor nincs "hűtés". Az elvezető RM cső sem hűl, nem kellett hőszigetelnem, pedig a belső végére került a dugó.
Aztán a dugót meg elfelejtik kihúzni, szenved az elszívó ventilátor... -
MaciG
addikt
üdv!
Ha éjszakára 1-2 fokig lehűl a levegő, de napközben 8-10 között mozog, akkor lehet már vakolni, vagy még inkább várjak vele?
-
Morris
veterán
válasz
macilaci78 #135810 üzenetére
Az biztos. Én is inkább bútorlapozok.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
static00 #135806 üzenetére
1-2 óra alatt azt még nem fogod meg annyira, amennyire egy felszereléshez kell. Még pattintós Blum pántokkal sem.
Morris: Fenyő léceket festettem zománcfestékkel, garázsszint tárolójában (kb 8-10 fokban). Első körben bakon, perszer megfolyt. Száradás után fordítás, folyásnyomog csiszolása, stb. Baszogós volt.
Második körben már 2-2 csavart fúrtam a bütü végbe és lécek közé tettem, a csavaroknál fogva forgattam. Kevésbé is folyt meg, illetve egy lépésben tudtam festeni a 4 oldalt.
Harmadik réteg is ment rá, egyenletes fehér színe lett.De hogy 4× kellett elmosnom hígítóval az ecsetet, az nem tetszett. Ajtó fölötti polc aljára csavaroztam keresztben. A polc csak a két oldalán volt alátámasztva és a könyvek, társasjátékok alatt meghajlott. Fehér polc, maradék fenyő anyag és festék.
Utólag belegondolva a csomó száradási idő, ecsetmosogatás, baszogás helyett egyszerűbb lett vola 40 mm-es csíkokat élzárva leszabatni bútorlapból.lemmy71: bútorfrontot készül festeni, a csavarhelyek látszani fognak.
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
kolleganom Saunier Duval kazanja rosszalkodik, hol mukodik hol nem ...van valakinek valami megbizhato szereloje? budapesten lenne az aldozat! -
Morris
veterán
válasz
macilaci78 #135804 üzenetére
Én pont a külső felével kezdenék.
Festettek tőlünk nem messze egy szélezetlen deszka kerítést. Először belül festették, így gyönyörűen megfolyt a külső oldalon. -
static00
csendes tag
válasz
macilaci78 #135804 üzenetére
igaz!
Lehet úgy kéne leszedve kezdeni, hogy a pánt felőli élt és ami nehezen hozzáférhető lenne, azokat lealapozom, azt a pár centis belső csíkot, és 1-2 óra száradás után hogy ne kenjem össze semmit, felrakom, és utána mehet az ajtó full alapozása már felrakva, ez jó megoldás vajon?
Festésnél ugyanez.
Fel-le az ajtó párszor, de végülis nem nehezek, és nincs helyem hol szárítani, így feltéve azért csak megszárad.
Mit mondasz?
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Konyhai elszívó kivezetésével lenne olyan problémám, hogy szeles időben iszonyatosan hideg van a konyhában (illetve mikor az a pár nap -5 - -10 fokok voltak), panel lakás, északi oldalon van.
Jelenlegi felállás, egy beépített, kihúzható elszívó, annak a kivezetésében van egy visszacsapó, ami jól működik, mert nem az elszívón áramlik be a hideg, hanem a konyhaszekrényen keresztül. Az elszívóból egy alu flexi cső jön ki ami csatlakozik a falban levő PVC(?) csőre, végén van egy zsalus szellőző rács van.
Érzésre tömített minden, viszont az alu cső iszonyatosan hideg, korábban már egy törölközővel betakartam, ami viszonylag jó is, ha nincsennek mínuszok.
Most fogunk hőszigetelni, így mindenféleképp toldani kéne a csövet. Sejtésem szerint a zsalus szellőző a gyenge láncszem, vagy nem zár jól vissza, vagy a szél fúj be alá.
Milyen megoldást tudtok javísolni? -
static00
csendes tag
válasz
macilaci78 #135802 üzenetére
Sajnos nincs lehetőség fellógatni.
Leszedtem a szekrényajtókat, a szekrényt magát már lealapoztam, az ajtókon tanakodok, lehet akkor egy oldalát alapozom csak, száradás, majd másnap a másik oldalt, festést ugyanígy, de akkor eltart vagy 3 napig
Ha visszatenném az ajtójkat és úgy csinálnám, az necces? Gondolom jobb vízszintesen festeni.
Trinát univerzális alapozó és trinát magasfényű zománcfesték van, mindkettőre 24 óra száradási idő van írva, nem kevés
Az alapozót érdemes megcsiszolni, vagy kell is?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
static00 #135800 üzenetére
Fellógatod, de a fogantyú furata helyett én a pánttartó csavarra kötött drótnál fogva, így a drót nem fog a laphoz érni. A festék megfolyhat.
Amit még szoktak: a lap szemközti éleibe raknak valamit (csavar, szög) és ennél fogva két léc, bak közé lehet rakni és forgatni. Persze a nyoma látszódninfog, de legalább vízszintes lesz a felület, nem folyik meg a festék.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
static00 #135800 üzenetére
Biztos nem festenék egyszerre több oldalt, hacsak nem nagyon vékony rétegben csinálod. Fixen meg fog folyni a festék szvsz.
Ha fújod a festéket, akkor meg fel kell lógatni az elemeket pl a fogantyú helyére befűzött dróton. De annal jóval nagyobb hely kell, mint egy munkapad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Update 05.27 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest