Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Blu-ray lejátszók
- BIOS topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisTücsök
addikt
[link] Ezt a kiállítást ismeri valaki? Van a délelőtti, Juhász- és Pásztorkutya CAC meg a délutáni Szent Vendel CAC, de egyszerűen nem látom, hogy mi a különbség a kettő között. Nevezni külön lehet rájuk. Sarpomat szeretném elvinni, de nem tudom most, hogy melyikre nevezzem be.
Vagy ugyanaz, de ha mindkettőre nevezek, akkor van esély 2xCAC címre? Szóval 2x kerül bemutatásra, míg ha csak a délelőttire, akkor 1x? -
Alusky
aktív tag
A barnás még nem feltétlen méhgyulladás, rendes tüzelés színe is lehet ilyen főleg a végén. Ultrahanggal lehet megnézni, bár nyitott méhszáj miatt nem feltétlen látni, nagyfelbontásúval esetleg. Várni szoktak kutya viselkedésétől függően pár napot, 1-2 hetet, hogy mivé alakul, ha a gazdája nem akarja ivartalanítani. Kutya viselkedésváltozása, étvágytalanság, folyás változása ami árulkodó nagyon (mivel a méhszáj még nyitva marad kb. 2 hétig ilyenkor lehet várni kis ideig). Ezért is rakta be hétfő délutánra a szerda délutáni esetet, mert az ilyen méhgyulladások halaszthatóak, nem igényel azonnali ellátást, mint a zárt variációi, főleg ha előrehaladott.
Viszont ha van kan is mellette és ennyire lazán vannak szétválasztva egymástól akkor jobb is, ha meg van műtve függetlenül attól van-e méhgyulladása, mert előbb-utóbb odakölykezik.
Lehet együtt tartani ivaros kutyákat, csak ennél nagyobb komolysággal. Ha ez nincs akkor valamelyiket műteni kell. Utcaszéli keverékek esetén meg főleg, mert még fajtajellegűnek sem mondható ha véletlenül végeredménye van, keverékek meg tényleg vannak a menhelyeken is. Románia meg aztán főleg dúskál bennük, 10x annyi mint nálunk.Ilyenkor nem csak a méhét veszik ki, hanem a petefészkeit is, mindent. Méhgyulladás gyanúja vagy középkortól felfelé mindenképp. Méhnyaknál van lekötve, orvosa válogatja mekkora darabot hagy meg a hüvely és méh kapcsolatánál. Akárhol vágni sem lehet, mert az ereket le kell szorítani és varrni, a méhnek gazdag vérellátása van mivel kölykök táplálására lett kitalálva. Itt igazából csak annyi a szempont, hogy ritkán előfordul utólag méhnyak csonkjában is gennyes gyulladás, ezért általában nagyobb darabot kivesznek, de függ az életkortól meg mennyire van tele polipokkal stb. (legtöbb kutyának van középkor után).
Csak petefészkeket fiatalabb kutyáknál szokás kivenni, ilyenkor a méhet bent hagyják, gyorsabb felépülés, kisebb műtét, mivel nincs tüzelés többé, nincs a hormonszint ugrálásból a méh bioszférájának legyengülése és a méhfal sem redőzött a leváló petesejtek miatt, nem lesz méhgyulladás, bent lehet hagyni. Ennek is vannak különböző módszerei amikor nem kell a teljes hasfalat felvágni hozzá, illetve ilyen a petevezetékek átvágása is. Fordítottja a petefészek kímélő műtét ahol a méhet veszik ki és a petefészkek bent maradnak, ilyenkor tüzelés ugyanúgy lesz csak vemhes nem lesz soha. Itt fontosabb tényező hol van a méh levágva, mivel párosodásra képes marad a kutya, vagy meg kell hagyni a teljes hüvelyt vagy annyira lerövidíteni, hogy a népies nevén összeragadás ne tudjon fizikailag megtörténni egy műtött területen érthető okokból.
Ezek mind nyugatról átvett módszerek, főleg USA-ból, ott rengeteg kutya van ivartalanítva, sokkal több tapasztalatuk van a negatív oldaláról is már emiatt, ezért hajlanak egyre jobban az alternatív módszerek felé hogyan lehet meghagyni a hormonokat, kölyökkutyák nélkül, de nincs 100%-os módszer mert a hormonok jelenléte valamekkora esélyt ad daganatos megbetegedéseknek is.
Te kutyádnál mindenképp az első lesz.
Méhgyulladás gyakorisága teljesen lottó, vannak hajlamosabb, érzékenyebb fajták, ilyen pl. a német dog/dán dog, a többinél inkább csak ökölszabály kb. minden ötödik kutya 10 éves koráig. Aztán vannak gazdák akiknek pont egymás után több kutyája is épp az "ötödik", másoknak meg egymás után a többi négy és évtizedekig tart kutyát gond nélkül. -
H-Zol
senior tag
Van nekünk az a határból mentett sasok szétszedték rendesen kutyánk , nőstény soha nem volt kiskutyája , egy hete járt a kan után ( meg múlt csütörtökön nagyon kellett volna neki
, és van is egy ithon , de vigyáztunk rájuk , hogy ne
, már vasárnap nem érdekelték egymást ) , de tegnap a párom észrevette , ahogy leült a kő járdára véres maradt , és nyalja is magát rendesen , nem folyik de utánna figyelte és bizony véres barnás dolog a kövön , ha leül ! Ma elmentem a dokihoz és azt mondta , hogy ez méh gyulladás ( öreg kutyám pusztult el .ár ebbe 😪 ) , úgyhogy hétfő délután ki veszi a méhét mert szerinte ez csak rosszabb lessz !!
Nektek volt már hasonló esetetek -
Alusky
aktív tag
válasz
bandi0000 #38761 üzenetére
Hogy a feldagadás mennyire normális vagy probléma nem tudom, de ekkora távolság még bőven összefüggésben lehet egymással. Feldagadhat a térdműtét miatt a térd alatti terület a bokáig is.
Első lábakon a könyöknél ahol ki szokták feküdni és felfertőződik valami miatt az egész első lábat feldagaszthatja akár. Dokinak meg kell néznie milyen a feldagadás típusa, mert többféle is van. Lehet szöveti szinten vizes (én erre tippelnék) vagy más váladék vagy gennyes is akár bőr alatt vagy kis táska szerű burokban.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Most műtötték a kutyám a térdén, nem figyeltem a lábát csak tegnap, hogy majdnem az egész lába lefele be van dagava. Laikusként a térd körül elvárnám, de a könyök körül már talán nem
Beszéltem a dokival, de sajnos nem tudott megnyugtatni, persze azért mert belém tették az ideget jogosan, hogy nagyon kell rá vigyázni.
Van esetleg valakinek emléke hasonló műtétről, hogy milyen volt?
-
falabu88
aktív tag
válasz
vendingo #38759 üzenetére
[link] rendelni lehet vagy a partnereknél lehet kapni (én pl debreceni rendelőben vettem). Árban kb annyi mint a műanyag, ha előre berendeled akkor gyakorlatilag "ingyen" van, ha nem kéred az állatorvosnál a műanyagtölcsért.
Plusz ugye ezt leereszted, elrakod, és később még bármikor használható, nem úgy mint a műanyag ami pár napot él túl maximum.
-
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Megműtötték a németjuhászom, és kapott ugye egy gallért, ezt a tölcsér formájút.
Szerintetek [ez] a fajta gallér jólehet? Nagyon sajnálom abban a tölcséresben, mert olyan furán tudja csak tartani a fejét, hogy kilásson, meg nem is szereti nyilván
-
falabu88
aktív tag
Változik a piac, hullanak ki, meg jópár gyártó saját shopban árul és kb csak Facebookon hirdet.
Van ott azért zoopluson még pár nagyobb/nevesebb gyártó: purizon (ez pl még mindig - 15% zöld kuponos nagy kiszerelésben..) /applaws/hills/josera/lukullus/markus-mühle..
a saját márkás concept for life-ok se rosszak, nálunk pl a macskák (maine coon és utcai vegyes) azt kapják.
-
Kobe
veterán
válasz
falabu88 #38751 üzenetére
hát a millió az kb 20-25 fajta, de abból a 80%-a noname gyártó akiről életemben nem hallottam.
Brit care, eukanuba, totw, royal canin, az ismertebbek, összesen kb annyi van hogy 1 kezemen meg tudom számolni
igazából meglepődtem hogy anno az első kutyánál nem volt probléma levadászni a kínálatot, mert volt, pár évvel később már alig látni valamit a régiekből -
falabu88
aktív tag
-
Kobe
veterán
hi
lett egy második kutya, adoptált tacskó kölyök
kajaügyben egy ideje puppy változatot nem kellett keresni szerencsére de szomorúan látom hogy pár év alatt teljesen megváltozott a kínálat, leginkább eltűnt....menhelyen happy dogot kapott, így egyelőre azzal folytatjuk neki de minőségibb kölyök tápot brit caret láttam és ennyi, meg ND-t heroin áron. Többi márkával mi lett, totw stb ?
-
H-Zol
senior tag
válasz
whitezo88 #38746 üzenetére
Sok a beteg ember ( eléggé a fején áll a világ , és az a baj , hogy a segg áll felfelé
) Van ez a határtól megmentett kutyám ( szét szedték a sasok , olyan két hónapos lehetett , állat ember oda a szántókra az isten háta mögé kidobta
) , írtam már többet rolla majd két óra volt mire ki lettek a sebek takarítva és össze lett varva !! Ezt még itt nem írtam , a kutya tudja , hogy én mentettem meg ( így kutya örülni nem tud mint ahogy ez örül nekem , még olyankor is ha csak egy fél órára átmegyek a szomszédba
) , biztosan álmában támadta meg a sas mert ha álmos vagy alszik akkor nem lehet piszkálni , simogatni mert először nyöszörög utánna felhúzza a szája szélét közben morog és utánna harap , ezt az asszony ki szokta provokálni
, nem érti meg , hogy ő egy sérült kutya , de nem harapja nagyon meg , csak egy kicsit megcsípja és utánna meg szégyenli magát de ez van , megtanultunk vele élni , én soha nem bántom olyankor és nincs gond ( pedig benti kutya , most egyedül van , de még voltak ketten a másik kutya is megtanulta , hogy a kicsi morog ha aludt és ő túl közel ment hozzá , de soha semmi verekedés marakodás nem volt ) !
Több ismerős is megkérdezte , hogy miért nem adok neki nyugtatót, és sok gazda adott is volna neki , de nem kell
amikor alszik nem kell bántani és kész
Közbe lőttem egy képet rolla , itt szeret pihenni , hiába van nagy párnás helye itt a kemény padlón a kályha mellett sokat van , de többször kint alszik , mert van kutya ajtó és ott van ahol jólesik neki "kutya élete van "!!
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Alusky #38745 üzenetére
bocsássatok meg erre is reagálok mert tegnap óta ezen pörgök, most azon akadtam le, ami ennél sokkal károsabb, hogy állatorvos(ok) is promózzák azt, hogy ha problémás egy kutya, reaktív, akkor teljesen jó begyógyszerezni mint egy pszichiáterhez járó szorongó/bipoláris embert. A gazdik meg ujjonganak mennyire kezelhető meg nyugodt lett.. no shit, te is az leszel ha Rivózol basszus. A linkem alatt is részben ez a probléma. Komolyan azt hiszik, hogy ezzel kiölik a kutyából, és nem csak amíg a hatása alatt van? Milyen hatása lesz hosszú távon ennek?! De nehogy belerántsd a pórázba mert örökre megnyomorítod! Agyrém. Az echo chamber is pontos, láthatóan nem nyitottak a párbeszédre, a csoportjaikban tilos nem ilyen rendszert követő trénereket promózni, ellenben egymást felszopják.
-
Alusky
aktív tag
válasz
Major Lion #38743 üzenetére
Nem ilyen értelemben gondoltam. Ők még nem a csillámpóni tanításon vannak. Valakinél működik, valakinél nem ez a tükör módszer, most nem ezzel van problémám. Az olyan kijelentései, hogy a kaukázusit engedélyhez kötné, mint a fegyvereket, meg a moszkvai nem való udvarba, nem családi kutya, ezek erős túlzások. Ő egy értelmes, tapasztalt ember így gondolom szándékosan túloz a nézettség miatt.
A moszkvait eleve azért tenyésztették legyen egy a kaukázusinál kezelhetőbb, kezdőbbek kezében is irányítható kutya. Pont nem egy dilis fajta ami ne lenne tartható családi kutyának. Attól még, hogy nem kezdő kutya, mert az igaz, nincs a spektrum másik végén se. Még a kaukázusi sincs.
Végre kiléptünk abból a felfogásból, hogy ezek a fajták "őrültek" és mindenki meneküljön, nem kéne visszaterelni a gondolatokat ide, mert nem igazak.
Vannak itt közép-ázsiaival meg sárhegyivel is, ők is el tudják mondani, hogy egyáltalán nem olyan problémás fajták ezek ami ilyen kijelentéseket igényelne.Van egy ismerősöm moszkvaival, a kutya előszeretettel megy az üveg teraszajtóhoz és kaparja. Ő meg odamegy és belülről mutogat neki meg ejnyebejnyézik, hogy nem szabad szívecském stb. Gyakorlatilag játszik vele, a kutya annak fogja fel és még jobban megerősíti benne. Na ezt nem, ezt nem szabad, nem ilyen a határozott gazda, de aki ennél feljebb van már simán tarthat ilyen kutyákat. Még őneki is teljesen jól viselkedik és az enyém se kimondottan másabb, egyáltalán nem olyan, mint Beethoven Kalasnyikovval.
Neki régebben volt kettő is egyszerre, ők se voltak különösen problémásak.A force free módszer (nem tudtam, hogy ez a neve, de már hallottam erről a #hozzánemerjélnyúlni tanításól) meg tipikus újgenerációs snowflake agyhalál. Biztosan vannak amiknél jól használható, de az újgenerációs majmolást felszopkodó emberek szeretik úgy beállítani a dolgokat, hogy ez most megváltja a világot is. Meg úgy beállítani, mintha minden fajta és minden egyed és minden körülmény leegyszerűsíthető lenne egyféle módszerre és minden más elavult boomer volna. És minél többen vannak annál jobban erősítik az echo chamber hatást, annál magabiztosabb safe spacet húznak maguk köré, annál nagyobb a cancel culture is rá. Ezt meg alapvetően az az emberi tulajdonság táplálja, hogy a fejlődés jutalmazásérzést ad és unalmat űz. Ha valami jól működik idővel akkor is le akarják váltani másra, akkor is ha az rosszabb és inkább majd megmagyarázzák miért is nem rosszabb.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Alusky #38742 üzenetére
Pedig ők még nagyjából hagyományos módszerrel dolgoznak csak marketinget húztak varázsszavakra. Ami káros az az újvonalas "force free" emg hasonló agymenések, tegnap egy több perces videóban Workingdogshungary akadt ki egy ilyenre, csaj elítéli a negatív visszacsatolást és bármit ami kicsit is erővel jár (beleértve a pórázkezelést, megrántást, de még a sima nyakörvet is !!), közben meg lazán gyógyszerezi a kutyát, és nem csak a DP miatt. Teljesen tévúton vannak sokan, levéve a keresztvizet az összes neves és sikeres trénerről, Cezar Milantól kezdve nevesítve többeket itthon is! Közben meg szó szerint szinte semmi eredményük nincs csak könyvekből meg PPT-kből tanultak. Olyanokra húzzák rá a vizes lepedőt akik már akkor kutyát képeztek ki IGP-re mikor még kósza gondolat se voltak. Apropó van már trénerképzés is, tegnap találtam egyet, 5 hónap 48 óra! És ezután mehetsz kutyaiskolát vezetni is akár! Döbbenet.
Itt a videó. [link]
több külföldi valódi szakember is beszélt erről, alapvetésként hozva hogy a kutyák egymást közt is úgy rendezik le a viszonyokat, nevelést ahogy mi imitáljuk. Nem jutalomfalatokkal. -
Alusky
aktív tag
Ez a tükrös faszi láthatóan nem kedveli a terület/állományőrző fajtákat. Gondolom ezeknél a fajtáknál nem működik normálisan a tükör módszer és akkor le kell szólni bulvár szerű, kattintásvadász kijelentésekkel. Egy éve a kaukázusinál is ezt csinálta, meg most a moszkvainál is.
Most már előre gyanítom, ha készül közép-ázsiais, kuvaszos, tibeti masztiffos, sárhegyis, kangalos stb. videó az miről fog szólni... -
Alusky
aktív tag
A kennelköhögés az ilyen, több vírus okozza ahogy influenzánál is, a kombinált oltásban nincs is benne emiatt. Viszont aki adatja külön a kennelköhögés oltást, ő sincs teljesen védve pont ezért, ahogy az influenza oltás sem tud védeni teljesen, mert nem lehet minden variációt az oltásba beletenni.
-
Alusky
aktív tag
válasz
Dan-szan #38728 üzenetére
Arthrocol Rocky Pro vagy ha fájdalomcsillapítós kell akkor ebből a Mobility. Ezt hajlandóak megenni és jónak is számítanak, ennyi volt a döntés.
Hasonlóan jó minőségben van az Aniflexi+, a C11, a K9 fullflex vagy inuflex is. Ezeket mind próbáltam, de a porokat nem akarják megenni és ez mind poros. A fullflex ami karikázott kolbász alakú azt megették jutalomfalatként, csak pont az a legdrágább az összes közül, nem is akármennyire.
-
kavalkád
aktív tag
magyar nyelvű könyvet tudtok ajánlani ami a kutya viselkedéséről szól? elsősorban a testbeszéd érdekelne.
-
Dan-szan
senior tag
Porc és ízületvédőt tervezek kúraszerűen adni a kutyusnak. Elég sokfélét találtam, az Aniflexi eddig a legvalószínűbb választás. Ki milyen alapon tette le a voksát valamely termék mellett, vagy mit ajánlatok ami nálatok bevált?
-
kavalkád
aktív tag
válasz
Major Lion #38726 üzenetére
köszi az infót, hasznos, a póráz probléma nem is jutott eszembe a körbekerülős technikához, teljesen jogos az észrevétel.
javarészt a saját fejem után megyek parancsszavakban, csak nem akarok a nagy átlagtól eltérni, hogyha mondjuk nyaraláskor szittert kell hívnom ne kelljen egy szótárat is kinyomtatnom neki
-
Major Lion
senior tag
válasz
kavalkád #38725 üzenetére
Igen, raszolok, vagy porazzal jelzem neki nyomatekosan.
Nekunk szembol fordul a labunk melle, igy ha porazon van sincs gond.
Szerintem ez mindenkepp kell, egy Ul vagy Fekszik mindig addig tartson amig nem kap mas utasitast, ne o dontse el meddig akar ulni
Mi az OK-t hasznaljuk, de ez nem biztos hogy a legjobb, mert ez a szo sokszor elhangozhat egyebkent is, de pl ha a parancsokat mindig a kutyad nevevel kezded akkor jo lehetEgyebkent meg csinald ugy ezeket ahogy nektek bevallik, kezre esik stb.
-
kavalkád
aktív tag
válasz
kavalkád #38724 üzenetére
még pár kérdésem lenne a parancsokkal kapcsolatban.
séta közben használtok valami utasítást ha a jószág kezd elbóklászni a lábatok mellől?
a "lábhoz"-t már elhasználtam a mellém beállásra.
melyik beállást tanitjátok neki, a szemből érkezős, befordulóst (cseh) vagy a megkerülőst (porosz)?
néztem pár videót és ott használnak feloldó utasítást is, hogy tudja a kutya, hogy meddig kell csinálni az előző parancsot, pl, a "marad"-ot. ott "break" volt a leggyakoribb, ti mit használtok erre?
-
kavalkád
aktív tag
oké, köszi a válaszokat.
-
Dorian
félisten
válasz
Dorian #38716 üzenetére
Szerencsére egyelőre még bőven nem tartunk itt. Komplex neurológiai vizsgált történt, végeredményben még CT/MR vizsgálat sem kifejezetten indokolt (orvos azt mondta, hogyha van pénz lóvéra, akkor azért nem árt, de kb 300 csak ez). Hátsó végtagok reflexingerlékenyebbek és az idegi visszacsatolás némileg késik. Szóval az ok biztosan porckorong, de egyelőre csak pihentetni kell, B vitaminnal meg gyulladáscsökkentővel.
-
kavalkád
aktív tag
a "place" parancsnak mi a magyar megfelelője? (nem a szótári fordítás érdekel)
először azt gondoltam a "helyedre" lesz az, de ahogy nézem/olvasom ez bármilyen helyre alkalmazzák, nem csak a fekvőhelyre. -
Alusky
aktív tag
Gerincsérv műtét az 300-500 és nem biztos sikerül vagy nem újul ki később.
20+ ezerbe kapott valami ízületvédőt is szerintem, mert a klasszikus non-szteorid vagy szteroid gyógyszerek párezerbe kerülnek amit ilyenkor adnak, a vizsgálat meg nem lehetett ilyen drága.
Hacsak nem prednizolonból kapott lórúgással, mert annak adagja 15 ezer körül van valóban nagy kutyának. -
a kutyám elkezdte a "végtermékét" enni
lehet valami egyedi oka a dolognak?
éhes? unatkozik?
ilyenkor télen ugye keményebbek a "hurkák" és ha nem szedem össze azonnal, ami napközben azért előfordul, akkor bizony egy-egy darab a kutyaházból kerül elő -
H-Zol
senior tag
-
Dorian
félisten
Kutyámnál 2. fokozatú porckrongsérv tünetei jelentkeztek tegnap óta, úgyh most állatorvos keresés, diagnosztika, műtétre felkészülés. Meg pénztárca-nyitás....
-
chizuru
csendes tag
Persze, bár nyilván ahhoz bizonyítani is kellene hogy a NexGard okozta, ami valljuk be nem túl valószínű es nem is fogja tudni bizonyítani, szóval marad a vagdalkozas es mindenki más hibáztatja... az hogy o nem tudta fizetni a kutya kezelési, szintén más hibája mert ő mennyi segítséget kért. Allatvedo szervezeteket is támad, hiába próbálják neki elmagyarazni hogy azok nem a gazdas kutyak segitesere vannak...
valoszinu a te módszered lenne hatásos az esetében
-
H-Zol
senior tag
válasz
chizuru #38710 üzenetére
Helló!
Köszi , ez durva , hogy egy elmebeteg milyen bonyodalmakat tud okozni , az egyszerű emberektől egészen a hivatalos személyekig( tudnám én az ilyet kezelni , de nem írom le
) !!
De nem a volt főnököd ellen kéne feljelentést tegyen , hanem a gyártó ellen ( de az már nehezebb és bonyolultabb) , így marad a főnök ! Itt ilyen esetben a hatóság kéne erőteljesebben fellépnie egy ilyen zűrös pali ellen !!
-
chizuru
csendes tag
Szia! Kiderült, a mentális problémás srác. Nyilván én elmondtam a saját verziómat, bemutattam az oltási könyveket, illetve hogy kamera figyeli a hátsó kertet. A hatósági állatorvos közölte nem túl burkoltan hogy a jegyző és szerinte is a srác bolond szóval próbálja, nagy ívben kerülni (nem mintha eddig vágytam volna a társaságára).
Nekem úgy néz ki probléma nem lesz a dologból, mivel nincs is miből lennie, az közben kiderült hogy a srácnak kb az összes itteni rendelőben pld tartozása van, illetve többek között az én volt főnökömet is fel akarja jelenteni mert tőle kapta a Nexgard spectrat, amitől szerinte epis lett a kutya -
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó minőségű fekhelyet egy stafi számára( benti/kinti dög ), bentre lenne neki. Jelenleg van egy kuckója, de sajnos a jelenlegi helyén nem tud kinyújtózni rendesen, és ahogy öregszik, egyre jobban arra lenne igénye. Napközben kint nem számít, mert rengeteg helyen kénye kedve szerint tud feküdni. -
notika77
senior tag
Meleg volt januárban. Kinti kutyák (2 KAJ), 2-3 hete kezdtek el vedleni. Most csúnyán néznek ki, de nem akartam kikefélni a bundájukat, mert számítottam rá, hogy lesz még hideg. Ha nem "kopasz" foltokra hullik a szőre és nem nagyon vakarózik, akkor ez lehet az ok.
szerk.: ahogy Alusky is írta
-
Alusky
aktív tag
válasz
Vismajor01 #38698 üzenetére
Van téli vedlés, nekem is vedlett kettő. Ha nem csupaszra kopik, meg nem vakarja, nem vörös akkor nem aggódnék. Vedléskor kicsit korpásodhat is.
-
vendingo
veterán
válasz
Vismajor01 #38698 üzenetére
Nálunk étrendkiegészítő okozott ilyet. Mindenhonnan csomókban jött ki a szőre. Én a tápra gyanakszok nálatok.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Vismajor01 #38700 üzenetére
Akkor vagy koran kezdi a tavaszit vagy elkesett a teli valtassal
Nekunk iden majd kethonapig ment a csere, ilyenkor hatalmas csomokban hullik, vagy epp tudod kiszedni a szoret, minden nap porszivozas van hogy ketszer
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Vismajor01 #38700 üzenetére
Amúgy ikgazából enyémeknek is elkezdett hullani már 1 hete, csak érzik már a tavaszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest