-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
gorog67 #16649 üzenetére
Látom winchester topikba is beírtad, megadtál néhány plusz infót, amit itt nem...
1. előfordul ilyen, hogy a SATA-n partícionált HDD-t, a külső ház nem ismeri fel, vagy éppen fordítva. Megoldást jelenthet, a külső rack vezérlőchipjének firmware frissítése. Másnak is volt hasonló gondja [link], [link], Az U3e modellhez pont ezen hiba kijavítására adott ki nemrég a gyártó egy firmware frissítést [link]. Viszont a sima U3-hoz nem találok...
2. Írtad winchester topikban is, hogy belsőként használva SATA-n is csak 3x MB/s tud, tehát a gyatra sebesség okozója nem a külső ház, hanem a merevlemezzel van vmi gond...vissza gariba!!
3. Ha megnézed Fantec gyártói oldalát, láthatod, hogy van többféle ehhez hasonló rack. Ami neked van, az az DB-AluSky U3 6G, ami csak USB 3.0-t tud. Az DB-AluSky U3e 6G, ami USB 3.0 + eSATA.
4. Utóbbi modellről van tesztünk, fórumtárs is említette, hogy ezen kapcsolótípus kevésbé előnyös, mint a billenőkapcsoló, de komolyabb hibára nem panaszkodott.
-
gorog67
aktív tag
válasz
King Unique #16648 üzenetére
Sziasztok! Van egy WD RED 4TB-os vinyóm fantec DB-AluSky U3-6G házban. Az első problémám vele, hogy a gépbe szerelve létrehozott partíciót a ház nem ismerte fel, újra kellett csinálni elölről. A második bajom, hogy belső és külső lemezként is csak USB2 sebességet tud. A harmadik meglepetés, hogy nincs rajta eSata port. A negyedik hiba, hogy a kikapcsológombját ujjal nem lehet eléggé benyomni, hogy kattanjon, rövid rajta a sapka.
Létezik olyan ház, ami az oprendszerrel azonos módon kezeli a 2TB-nál nagyobb lemezeket vagyis a számítógépbe szerelve is működik? Ötlet a sebesség növelésére vagy tapasztalat erről? -
King Unique
titán
válasz
grunker #16647 üzenetére
Az első megoldás jónak mondható, WD Red egy strapabíró merevlemez. A Fantec háza full alu, így nyilván megfőni sem fog benne.
Második megoldás, a My Book is ok, bár háza műanyag, de vannak rajta szellőzőnyílások, így az sem lesz kenyérpirító. A belseje Caviar Green.
Általában leállnak vele együtt, de a menüjében is szokott lenni leválasztási opció.
Látom megkérdezted a topikjában is, majd ott megmondják mit kezel, ottani userek mit használnak hozzá, de nagy eséllyel a gyári külső vinyók inkább kompatibilisek vele, mint amilyen a My Book is.
A jobb a kettő közül egy fokkal talán a Fantec + Red megoldás, már csak utóbbi NAS merevlemez miatt is. -
grunker
tag
sziasztok
wdtv live mellé keresek stabil külső HDD megoldást
1. ötlet:
Fantec DB-ALU3 3.5" külső SATA mobil rack USB 3.0 fekete /FT1434/
+ 3TB WD 3.5" SATA-III 64MB Red NAS winchester (WD30EFRX)
kérdéseim:
- lehet-e gond a hűtéssel
2. ötlet:
3TB WD 3.5" My Book Desktop Storage külső winchester fekete (WDBFJK0030HBK-EESN)
ebben nem tudom milyen belső van
árban a kettő nagyjából megegyezik nem ez a döntő szempont.
ha kikapcsol a lejátszó kikapcsolja a külső merevlemezt is?
mindkét megoldást kezeli a wd tv (legújabb amit most lehet kapni), nincs kompatibilitási gond?
melyik a hosszabb távú és megbízhatóbb megoldás, és karbantartásmentes megoldás?
előre is köszi -
Sareth
senior tag
válasz
King Unique #16642 üzenetére
Közben megnéztem a használati utasítását (SAMSUNG UE32F6400) és ott ír egy lehetőséget, de hiába van használatban a HDD ha ez az opció nem elérhető. Érdekes. Azért köszönöm a választ.
-
Sareth
senior tag
Ha már úgy is központi téma ez a leválasztás... Anyámék hétvégi filmnézésre használnak egy (szintén itt ajánlott és azóta is tökéletesen működő) WD My Passport Ultra 1TB 2,5" HDD-t. A kérdésem az lenne hogy szerintetek mi a helyes protokoll a HDD TV-ről leválasztása tekintetében? Külön le/ki kapcsoló nincs rajta, leválasztó lehetőség sem, így azt szoktuk alkalmazni hogy kikapcsolom a TV-t, majd lehúzom a vinyót. Jó ez így szerintetek?
-
King Unique
titán
válasz
doni11 #16637 üzenetére
Unlocker általában megoldja az ilyen gondokat, de van, hogy a Windows egyik, a program számára láthatatlan folyamata tovább használja a külső lemezt és azért nem engedi leválasztani. Illetve ez programfüggő is, ki mit pakol fel, mert volt, hogy éppen a HD Sentinel használta a lemezt és amiatt nem engedte, azt kellett kilőni, vagy akár a vírusírtó is bekavarhat. Ilyenkor tényleg csak az x perc várakozás, vagy gép újraindítása/ leállítása segít. De ez ugyanúgy fennáll XP esetében is, tehát nem volt annál se zökkenőmentesebb a dolog. Sőt ott volt, hogy eltűnt tálcáról a leválasztás ikonja és úgy kellett külön futtatásból előhívni...
-
King Unique
titán
Azért pontosabb leírás nem ártott volna:
• mégis milyen gyári külső SSD, esetleg SSD + 2,5" külső rack kombó, utóbbi pontosan milyen, milyen chipes?
• milyen fájlrendszer van rajta, vagy netán vmi OS?
• amikor először csatlakoztattad, az eszközillesztő sikeresen települt hozzá, eszközkezelőben rendben volt?
• Windows lemezkezelő pontosan mit mutat a partícióra, kifogástalan elsődleges, RAW stb.?Mert ennek több oka is lehet, ha nem ismeri fel rendesen:
• vannak olyan külső rackek, amiknél, ha kivették belőle a merevlemezt és gépbe SATA-ra dugták, akkor ott nem ismerte fel, betűjelet kellett neki adni, vagy teljesen újra kellett partícionálni, vagy éppen fordított eset állt fenn.
• előzőhöz kapcsolódóan, van amikor egy másik OS, akár egy másik Windows nem megfelelően ismeri fel, az előzőben partícionált, vagy xy programmal titkosított meghajtót és újra kell formázni.
• ha olyan fájlrendszer (ExtFS, HFS+), esetleg adott OS helyi titkosítása van rajta (LUKS, FileVault), akkor azt a Windows értelemszerűen nem ismeri fel és fájlkezelőben sem jeleníti meg a meghajtót.
• nem megfelelően lett leválasztva (hardver biztonságos eltávolítása), mert ez is okozhat felismerési problémákat. -
FR33
aktív tag
Volt már valakinek hasonló Win7 problémája? Külső SSD-t (és USB pendrive-val is előfordult már) nem látja a Win7. Google-ben rákerestem, mindenhol azt írják, hogy ha nem látom a Sajátgépben, akkor a Start menü / Számítógép jobb klikk / Kezelés / Lemezkezelés ablakban ki kell választani egy meghajtó betűjelet. Sajnos nálam ez is inaktív. A lemezkezelőben látom a meghajtót de nem lehet betűjelet váltani, csak a törlés menüpont elérhető. Átdugtam már az összes USB aljzatba, reboot...de nem látható. (más gépben látható illetve a Win eredeti).
-
doni11
tag
válasz
King Unique #16636 üzenetére
Az évek során már több leválasztó,bezáró programot próbáltam,de hol működnek hol nem. Eleinte még a gépet is újrahúztam, csak emiatt,hogy biztasson kizárjam az op rendszer esetleges hibáját,de aztán már kénytelen voltam belátni,hogy egyszerűen nincs megoldás. Ment tönkre az évek alatt több külső hdd-m is és valahol ennek is köszönhető szerintem. A WD-nél megnyugtató látni,leválasztás után a teljes leállást. így leválasztva már sokkal több az esély a vinyó megkímélésere hosszútávon.
-
King Unique
titán
válasz
doni11 #16634 üzenetére
Azért az kicsit túlzás, hogy ne lehetne rendesen leválasztani, mert a fő művelet - OS-ből szoftveres leválasztás - az megtörténik, csak az USB-portok marad(hat)nak aktívak. De ez a különféle mobil kütyük optimális töltési módjai miatt van úgy tudom, vagy valami ilyesmi.
Illetve az is érdekes, hogy a Win7 Ultimate nem veszi el a portokról az áramot, pl. rádugsz, majd leválasztasz egy pendrive-ot, világít utána is a LED-je, mert a port aktív (áram alatt van) marad. Annál meg lehet próbálni a registry érték hozzáadását. Viszont Win7 Prof meg nálam leválasztás után elveszi a portról az áramot anélkül is, ahogy most a Win8.1 is. Kicsit kacifántos...
Igaz ez nagyban külső merevlemez vezérlőchip és firmware függő is, ha az nem támogatja, akkor nem fog fullosan leállni egyik OS-en sem.
Jól tetted, hogy azt vetted, az ügyes kis programcsomagja többet között erre is jó.(#16635) lugosi: Unlocker pont az ilyen beragadt folyamatok feloldására való. Illetve eSATA-s külső meghajtókhoz ott a HotSwap, amiben van olyan opció, hogy "Meghajtó pörgetésének leállítása".
-
-
doni11
tag
Azért azt nem nagyon értem,hogy az XP-óta miért nem lehet rendesen leválasztani a külső tárolókat. Mi oka volt annak,hogy az újabb Win op.rendszereken már csak ímmel-ámmal lehet rendesen eltávolítani az usb eszközöket?
Nekem sokszor van,hogy egyszerűen nem lehetséges a leválasztás és kénytelen vagyok úgy kihúzni a kábelt és akkor van az a bizonyos kattanás,amit rossz hallani. Miért csak a WD talált erre megoldástEzért is vettem 2TB WD 2,5"-t és azóta nincs ilyen problémám,mert mindig simán leválasztható.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #16632 üzenetére
+ annyi, ha főleg 2,5" -osnál leválasztás után megy még a motor, ugyan ki lehet húzni, de ha vészleállást csinál és nagyot kattan, az nem jó annyira. Ha egyenletesen, csendben leáll, az már ok. Ezért jobb, ha rögtön leválasztás után leállítja a vezérlő.
-
King Unique
titán
Igen ki lehet
, a lényeg, hogy az adott OS-ben a leválasztás történjen meg, hogy utána a fájlrendszer, partíció ne sérüljön. Az, hogy merevlemez leáll-e benne, meg a LED kialszik-e, az már másodlagos dolog, főleg az utóbbi.
WD-k többnyire leállnak rendesen tálcán leválasztva is, de ha felrakod a programját és annak a tálcás Quick View ikonjára kattintva választod le, annál egy fokkal biztosabb a full, motorlekapcsolós leállás. -
ta777
csendes tag
hi
sikerült vissza olvasnom elég sok mindent, meg kell , hogy mondjam nem igen vagyok jártas ilyen dolgokba ..... szóval az én választásom is egy 2 tb WD my passport ultrára esett
igaz még azért megkérdezném, hogy ha windowsba leválasztom tálcán, akkor ugye még villog led + nem megy a motor, akkor gondolom ki lehet húzni a gépből a kábelt .... , de majd feltelepítem a szoftvert és ott , ha jól vettem ki a dolgokat ott teljesen le lehet választani ....
szóval többségében king válaszaiból ezt vettem ki, szóval köszönöm előre is ....
-
King Unique
titán
válasz
kexksz #16627 üzenetére
Láttam a másik topikban, már adtak választ.
CHKDSK futtatása valóban megoldhatja [link], de vigyázni kell vele, mert van, hogy többet árt, mint használ.
Ha nem fut le, akkor ott vsz komolyabb hiba van, jó lenne látni egy HDS SMART táblát, ott vannak-e adatátviteli hibák, mert az utalhat rossz adatkábelre is. Ki kéne próbálni másik USB-kábellel is!
"ha kihúzom és visszadugom" - eközben hardver biztonságos eltávolítása meg szokott lenni, mert anélkül fel-le csatlakoztatva, nem igazán tesz jót neki?
Valamint milyen gépen, milyen USB-portban használod, kap rendesen tápot?? Esetleg a másik kábel, lehetne USB Y kábel is és azzal, mind2 vonalát bedugva kéne megpróbálni.Ha javítás, új kábel sem oldja meg és a HDD maga ép, akkor át kell róla ideiglenesen menteni az adatokat (I)(ha lehet)(/I) és egy újrapartícionálás, újraformázás vsz megoldaná, vagy HDS fizetős verzióban egy felület újrainicializálás [link].
-
King Unique
titán
Van Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja is, de elfér itt is.
Feltétlen kell a FireWire is, csak mert minden FW / Thunderbolt csatis házért (komoly) felárat kell fizetni ??Ilyen multiinterfészes rack, van pl. az InXtron, az I-Tec, RaidSonic kínálatában is. Ami még könnyen beszerezhető és viszonylag "jó áron van", az az I-Tec féle MySafe Advance.
(#16628) INTELligent: ennyiből simán futja egy 2,5" 1 TB-osra, alternatívák ITT. Vannak My Passportokról is házi tesztek [link].
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
25k körül keresnék megbízható külső HDD-t, 1 TB körül. Sokat hallottam a WD megoldásairól, csak sajnos nem vagyok járatos a témában.
Köszi a válaszokat!
-
kexksz
addikt
Erre tudtok valamit esetleg?
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Olyan házat keresek 2.5-es 1TB-os WD-nek, ami USB3- és Firewire csatikkal is bír. És hüt is valamennyit.
Ha rossz helyen kérdeztem akkor valaki tegye át legyenszíves. -
King Unique
titán
válasz
KisTücsök #16622 üzenetére
De előtte az OS-ben hardver biztonságos eltávolítása, majd utána jöhet az áramtalanítás kapcsolóval (Intenso Blacken van) / kábelek kihúzásával.
Illetve, főleg a gyárilag összerelteknél, mint akár az Intenso, gyárilag be van állítva x percre az Idle Timer és üresjáratban is vsz lekapcsol, igaz az nem teljes leállítás, csak alvó mód.(#16624) rokafiu77 ez belső HDD, nem külső, utóbbiakhoz van az ESwin. Belsőkhöz is van vmi Drive Diagnostic [link], [link], de amióta felvásárolta a Seagate, kicsit átrendezték az oldalt.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #16611 üzenetére
Samsung HD502HJ vinyóm van, ennek is van gyári tesztprogramja?
-
KisTücsök
addikt
válasz
King Unique #16613 üzenetére
Köszi!
Vacs: Ha nem kell a HDD, hogyan kapcsolod ki? Csak kinyomod a külső házon a főkapcsolót? Vagy előtte valahogy leállítod a HDD-t?
-
vacs
veterán
Nemrég olvastam itt, hogy külső házat kerestek páran, ezért leírom ide (is) a tapasztalatom:
Én már több mint egy éve vettem egy Delock 42444 3,5" USB2.0 ATA/SATA merevlemez ház-at, és azóta is tökéletesen működik.
Én régebbi ide(ata/pata) vinyóval használom, de az újabb sata-s hdd is tehető bele.
Masszív fém háza van, fél óra után szépen átmelegszik, ezért kéz melegítőnek is jó, de tökéletesen működik ilyenkor is.
Bárki nyugodtan megveheti, akinek hasonló házra van szüksége, én nem csalódtam benne. -
sz.j
nagyúr
válasz
Jarod1 #16617 üzenetére
Nem lett semmi más beállítva a mentéshez.
Egy "érdekesség"
Az előzőleg leírt hiba az asztali Gigabyte P35-DS4 gépem (win7) 2.0-ás portjához (nincs 3.0) csatlakoztatva jelentkezett, viszont a HP notimnál (win8.1) direkt a 2.0 portjához csatlakozva rögtön felismerte a külső hdd-t és betűjelet is adott neki, sőt ami a lényeg, a fenti hiba nélkül simán mentette a kijelölt win8.1 rendszerpartícióit....
Ki érti ezt...? -
sz.j
nagyúr
válasz
Jarod1 #16615 üzenetére
Bocsi, de ezt nem teljesen értem ....
Úgy javaslod, hogy a win 7 rendszeréből csak a "C" vagy csak a "100MB"-os partíció valamelyikét mentsem le?
Ha így tennék, és ha jól gondolom, akkor baj esetén nem tudnám visszaállítani a rendszert, mert mindkét partícióra szükség van a win működéséhez. (A belső vinyóra is együtt voltak mentve, illetve onnan visszaállítva) -
sz.j
nagyúr
Hosszas "vajúdás" után rászántam magam és megvettem a Samsung M3 külső vinyót, de sajnos amiért vettem (rendszermentések tárolása) valamiért nem akar sikerülni ..., mert amikor a Macrium Reflect -el szeretném a rendszert a külső vinyóra menteni, akkor ezt a hibaüzenetet kapom ....(A gépben lévő HDD-re továbbra is gond nélkül megy a mentés)
Szerintetek mit rontottam el?
(A samun lévő programok közül semmit nem telepítettem, simán csak csatlakoztattam az usb-n keresztül a külső vinyót, adtam neki egy betűjelet és megpróbáltam a rendszert erre menteni .., mint írtam sikertelenül.) -
King Unique
titán
válasz
KisTücsök #16612 üzenetére
Passz... én annyira nem ismerem őket, innen topikból is csak egy Intenso tesztet tudok mutatni, konkrétan a Memory Drive-ról.
Néhány korábbi hsz linkjeit megnézed ezen topik oldalán, találsz alternatívákat bőven. -
KisTücsök
addikt
Az Intensonak a MemoryBox Black szériája ajánlott vétel?
-
King Unique
titán
válasz
ariel96 #16610 üzenetére
1 db hibás szektora van, ami még "elmegy", de van rá esély, hogy tovább szaporodjon.
Jó lett volna screenshot faőblakról, SMART-tól is, de mindegy.
Továbbra is azt tudom mondani, mint korábban, ha a gyártói tesztprogram hibát dob, nem fut le, az már kellő indok lehet a cserére + megtoldani, "néha nem látja a gép, leválasztódik, belassul" stb. panaszokkal. -
King Unique
titán
válasz
qwe155 #16607 üzenetére
Ez külső merevlemez topik...ez a kérdés winchester, vagy hdd probléma topikokba illene inkább.
Modellszám alapján az egyik WD AV-GP, a másik meg Caviar Blue. Ha fizikálisan meg is lehet oldani az átszerelést, ilyen esetben működni fog-e megfelelően a másikéval azt nem tudom, de lehet nem ártana egy ugyanolyanról áttenni. -
qwe155
csendes tag
Sziasztok
Szóval van egy WD5000AUDX Merevlemezem. A hátulján a nyomtatott áramköről a sata bemenetnél feljött az egyik láb, és leltem az internetet egy ehhez hasonló merevlemezt (WD5000AAKS), ha arról áteszem a nyomtatott áramkört menni fog úgy a merevlemez? -
King Unique
titán
válasz
ariel96 #16605 üzenetére
Tehát ez még a korábbi esetből meglévő My Passport, aminek vsz "odavágott" az a PC és ezt szeretnéd gariztatni?
Mindig a gyártói tesztprogramok a mérvadóak, ha az hibát jelez, sikerül többször is reprodukálni a sikertelen meghajtótesztet, akkor az már kellő indok a cserére.Főleg, ha ugyanezen tesztek HDS-ben sem futnak le, illetve a program szektorhibákat, kondícióesést mutat. Esetleg berakhatsz róla egy screenshotot főablakról, illetve a SMART tábláról (jobb klikk decimális adatmezőre átállítva).
HDD regenerátor és társai van, amikor hasznosak és javítanak apróbb hibákat, de sok esetben csak rontanak a helyzeten...illetve, ha gariztatni akarod, akkor meg pláne nem érdemes velük szórakozni.
-
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #16604 üzenetére
Jól emlékszel. Azóta nem használom azt a PC-t, és a külső merevlemezt sem. Gondoltam, futtatok néhány tesztet, és aztán megpróbálok vissza menni a kereskedőhöz...
Nem tudom, mit mondjak. Nem hivatkozhatok a HDS-re.HDD regenerator nem javítja ki a gyenge szektorokat?
-
King Unique
titán
válasz
ariel96 #16601 üzenetére
Ha jól emlékszem, nálad volt az az eset, hogy egy asztali PC sorra gyilkolta le az USB-s külső vinyókat, vsz táp, v alaplap hiba miatt. Remélem az új My Passportot nem azon használod, mert akkor nincs min csodálkozni, ha ezt is tönkrevágja...
Ha saját diagnosztikai tooljával nem futnak le a tesztek, az nem jó... HD Sentinelben is van, ezen kettőnek megfelelő rövid és részletes önteszt [link]. Ha a program megnyitás után hibát ír ki, SMART táblánál is, valamint a két teszt után is, akkor vagy selejtet fogtál ki, v az ominózus gép tette ezt is tönkre...(#16600) gorog67: van külön Milyen winchestert vegyek? topik.
Röviden WD RED, vagy Purple, ezen 2 típus a legajánlottabb 3,5" adattár winchestereknél a topikban is. -
gorog67
aktív tag
válasz
gorog67 #16600 üzenetére
Közben az AV kiesett a listából, bejött helyette a RED. Ha jól értem a fordulatszáma kisebb, mint a PURPLE-nak, ezért a fogyasztása is. Van egy adata, amiben szintén jobb(?): Load/unload cycles: 600e a 300e-el szemben. Ez mit jelent? Az MTBF mindkettőre 1 millió feletti. Önmagában lesz, ezért a "3D Active Balance™ Plus" nem annyira számít. Nem fog napi 24-be menni, a hosszútávú adatmegőrzés fontosabb. Tehát Green, Purple vagy Red?
-
flymi
addikt
WD MPPU lett a választás.
Sok helyen olvastam, hogy az Adata vacakszik működés közben, szó szerint "eltűnik". -
ariel96
aktív tag
válasz
King Unique #16307 üzenetére
Üdv!
Itt beszéltünk a WD külső merevlemez problémáról: [link]
Ma próbáltam a rajta lévő programmal tesztelni:Nem tudom, hogy ezzel kellene-e egyáltalán csinálni, de nem is sikerült. Meglehetősen aggódom, hogy a nem éppen olcsó külső merevlemezem rövid életű lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Medence topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autós topik
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- További aktív témák...
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged