- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
-
PROHARDVER!
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
Melyik vinyót érdemesebb megvásárolni? Verbatim vagy Toshiba StorE Alu2 ? Elvileg mindkettőre 2 év jótállás van, árban is nagyjából ugyanannyi.
Electrobox-ból vásárolt valaki? Hogy kezelik a panaszügyeket meghibásodás esetén?
Köszönöm a véleményeket! -
pecel23
csendes tag
Hello! Valakinek van tapasztalata erről a hdd-ről / Western Digital 2,5" Elements SE 500GB (USB3) /
vagy ez?? / Toshiba 2,5" 500GB USB3.0 Store.E Basics / lg tévére kötném film nézésre valakinek van tapasztalata gondok?? Köszi. Üdv Robi -
vlevi
nagyúr
válasz
#75912448 #11995 üzenetére
Nem tudom, ma este hoztam haza, csak egy 250-es samu volt itthon, amit belerakhattam. Ez a 3TB dolog engem is érdekel. Vagy a bánat se tudja. A 3TB meghajtók majdnem másfélszer annyiba kerülnek, mint a 2TB-osak (mármint az iponnál a wd green-eket összehasonlítva), és nekem egyelőre elég lenne az is.
-
King Unique
titán
válasz
Maksifül #11991 üzenetére
TB-ra gondoltál,nem
Ha mképp kell eSata, akkor célszerűbb mobilracket venni (meg amúgy egy alu házast a jobb hőelvezetés miatt) , topicjában nézz szét, de az itt bemutatott Sharkoon RC sokat dícsért db, van eSata-s változata is
* Viszont vsz a vezérlő fejlettsége miatt max 3 TB-ot kezel leírás alapján, ellenben usb3-as változat 4 TB-al többi racknél is hasonló.
vinyókról meg topicjában érdklődj, bár ez a cikk is hasznos.(#11995) regger ajánlott, de nézd át fentebb említett cikkben ajánlott hdd listát te is és új 1 TB/tányér Greent vedd, v esetleg mást...
(#11992) vlevi köszönjük a tesztet
-
vasii
senior tag
válasz
King Unique #11985 üzenetére
& vlevi: Köszi a válaszokat!
-
vlevi
nagyúr
Nos, megvan az első tapasztalat a Sharkoon USB3 külső házzal. 220voltnál vettem, mert ott sem volt drága, és van helyi (nem pesti) üzeltük, ahol szállítási ktg nélkül átvehettem.
Egy, a fiók alján kallódó 250 gigás samut raktam bele, természetesen azonnal felismerte a gép.
Az első, amit teszteltem, hogy valóban USB3-e. Az átviteli sebesség alapján rendben van a dolog, ez a régi kis vinyó ennél többet nem tud. Ha valakinek van egy felesleges 256Gigás SSD-je, belepróbálhatjuk
Valaki érdeklődött, lekapcsol-e. Igen. Ha a gépen a leválasztást csinálok, akkor leállítja a vinyót, és halványan pislákol rajta a kék led. Természetesen, ha kihúzom az USB-ből, újra bedugom, akkor újra feléled.A dologhoz annyit, hogy a gépben lévő 1TB-os Samu Ecogrren vinyóról nem bírok ekkora sebességgel másolni rá, 70-et láttam Total Commanderből, pedig ISO-kat tolok át rá.
Egyelőre még nem is nagyon langyos a ház, inkább hűvösebb. pedig küldöm rá a cuccot egy ideje.
Szóval egyelőre pozitívak a tapasztalatok. -
Maksifül
senior tag
Hol, és milyen külső vinyót érdemes venni 2-4GB méretben 30-40e forint körül? Fontos a megbízhatóság, több év jótállás /melyik gyártó ad 2 évnél többet,/. Lehetőleg E-SATA csatlakozó is legyen rajta.
Esetleg az is érdekes lehet, hogy belső vigyót vennék, s azt tenném olyan keretbe, amin van E-SATA csatlakozó. Ilyet is ajánlhattok.
Végszükség esetében belső HDD is megteszi, az alaplapomon SATA2-es csatalakozó van.
Köszi!3,5-ös házat milyet érdemes venni? E-SATA csatlakozó fontos lenne.
-
Genji
őstag
2,5"ös külsőt vennék 500GB v. 1TB nagyságban. Melyik a legjobb választás ár/minőség/gyorsaság/zaj/design szempontokat mérlegelve? Köszönöm a válaszokat!
-
TomiLi
addikt
válasz
King Unique #11985 üzenetére
Külső hdd-vel megy, pen drive is okés (több márika, méret ....), pont ez a dokkoló nem tetszik neki....
fw: alatt a TV szoftvert kell érteni? Azt leellenőríztem - legfrissebb van fent.
-
King Unique
titán
Ja, ez így jó kis megoldás lehet
, adott eszköz irányítva, pl. TV-vel együtt áll le, indul, v készenléti módból aktiválódik stb. De pont az a jó, h van rajta kikapcs gomb, mert ha hosszabb ideig nem használod ,azzal áramtalanítod, mert előbbidolgoknál nem biztos,h full kikapcsol mindig, standby üzrmódban marad.
(#11984) ceaser: dokkolóval még próbáltam
, de "usb-s eszközökkel", mint külső kompakt/ mobilrackes vinyóm pendrive működni szokott a dolog 8azokkalmegy?), néha meg a készülék fw-ében nem szerepel, nincs támogatja az adott usb-s kütyü, azért nem ismeri fel, esetleg egy fw update ráférne. LG bizonyos szériáit fikázták előbb említett kompatibilitás terén.
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Ebben esetleg tudnátok segíteni? Köszönöm szépen!
-
vasii
senior tag
Üdv,
3TB WD green + Sharkoon rapid 3.0 ~40k bol, van ennél jobb ár/ertek aranyu, megbizhato megoldas?
Csak filmezésre kellene medialejatszohoz, foleg BD25 filmekhez.(ugye a vinyot nem a hatso kapcsoloval kell allandoan ki-be kapcsolni, hanem ugyanugy az usb eleszti fel/kapcsolja ki mint a gyári kulsoket?)
Köszi!
-
M1k133
tag
válasz
King Unique #11978 üzenetére
Köszönöm a leírást.
Arra lennék még kíváncsi , hogy létezik 1TB-os külső HDD amihez nem kell külön táp, mert az 500-ast találtam sokat, viszont 1TB-ban nem , elképzelhető , hogy ahhoz kevés az USB 2.0 port áramellátása?? -
Pepepapa92
csendes tag
válasz
King Unique #11972 üzenetére
kÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGETR, ELKEZDEK MAJD VIZSGÁLÓDNI!
-
King Unique
titán
válasz
M1k133 #11974 üzenetére
3,5"-hez kell neki + tápegység is, mert sima esata kábel csak adatot továbbít, 2,5"-hez is kell + usp táp neki, de ott létezik usb-vel tápolt esatap csati is, de akkor gépen, lapodon is olyannak kéne lennie (jobb notikon szokott).link
Tehát általad linkelthez kelleni fog + táp kábel, de ha külső vinyóként akarod használni, legjobb ha veszel egy easata-s 3,5" mobilracket (topicja), v akár usb3-asat, lapodon az is van, manapság azt célszerűbb, azon is uolyan gyors lesz.(#11977) Watto1991 az
jó vétel ez, ha kellenek progijai, titkosítása, ha nem akkor előnyösebb alu mobilrack (jobb hőelvezetés miatt, topic)+ bele vinyó, akár az újabb 2 tányéros, gyorsabb WD10JPVT, mert ezekben még a régi 3 tányéros van, de az is jó, megbízható eléggé, nekem is az van
(#11975) Xitro és állapota milyen ,kondíció stb. hány %, SMART ok-s
Ha rossz széria és írták , h megoldás lehet rá, érdemes próbálkozni, de előtte vinyó topicban kérj megerősítést, fw update szerintem csak vinyót naturba sata-ra dugva fog menni. -
Watto1991
senior tag
Hali !
Vásárlás előtt kérnék egy utolsó megerősítést az alábbi termékről !
Megbízható ?
[link]Köszönöm !
-
Samsung SPS
tag
válasz
Pepepapa92 #11971 üzenetére
Szia!
Szerintem az energiagazdálkodásnál kellene teljesítmény-orientáltat választani. -
Xitro
csendes tag
Sziasztok az lenne a problémám,hogy van egy Seagate 1 tb külső merevlemezem és kb két hónapja el kezdett kattogni és ami érdekes ha ráengedem a hdd sentinelt és végigfuttatom rajta az adatterület felfrissítését akkor hibátlan lessz és kb két hétig lehet használni aztán ujra kattog.Az lenne a kérdésem ,hogy ha a merevlemez firmware-t frissítem az megoldaná a problémát mert egy fórumon olvastam ennél a tipusnál az bejöhet.nem gondolom hogy fizikai problémája van mert akkor a program nem tudná helyrehozni.Ja és usb-n hogyan lehet frissíteni a firmware-t?Hát ennyi előre is köszi.
-
M1k133
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, ez a topic tűnt a legmegfelelőbbnek ehhez a kérdéshez.
Ez a kábel mire jó?
Hogy tudok e-Sata csatlakozót használni egy 2TB-os normál 3,5"-os HDD esetén? Ez a kábel megoldás rá, nem tudom hogy épül fel az e-Sata csatlakozó , képes megfelelő árammal ellátni a HDD-t , vagy csak 2,5"-ra használható??Ha nem akkor lehet kapni külső tápot erre a célra, vagy hogy képzelik el az e-Sata használatát?? Alaplap pl egy P67A - UD4...Választ előre is köszönöm!
Üdv,
M. -
s3toraph
senior tag
válasz
King Unique #11972 üzenetére
Nagyon nagy köszönet a segítségért, már majdnem teljesen képben vagyok!
Ezek alapján kifaggatom az ismerőst, hogy mi legyen, aztán még a célegyenesben lehet kérdezek 1-et 2-t. -
King Unique
titán
válasz
s3toraph #11970 üzenetére
Usb Y kábel szükségessége függ vinyó indítása áramfelvét igényétől, ezért noti, akár TV-nél előfordult, h kellett a +kraft, de ált.esetek többségében felpörgéshez elég 1 db usb2 port is, főleg 2,5" WD-nél, mert azok áramfelvétele alacsony
Jobb TV-ken ezért már un. 1A-es "külső vinyós portok" vannak, h biztos elég legyen, de nem szokott gond lenni, arra figyelni kell, h hosszabító usb kábelt használsz 2,5"-hez, ne legyen túl hosszú, mert akkor nem pörög fel (áramerősség csökken).
3,5" vinyónak azért kell külön táp, mert erősebb áramot igényel (1-5-2A), amit usb2 port (450-500mA) nemtud biztosítani, még usb3 (900mA) sem, tehát azok így nem mennek, csak külön 230V-os---12V hálózati táppal. Max vmi univerzális racket, több hdd-s tornyot tudok elképzelni, több méretű vinyóval, ami "2,5" módban" megy usb-ről is, de kínálatban nem nagyon láttam ilyeneket, több vinyóhoz ott is kellene a kraft, nem igazán életszerű, de ettől akár még lehet...
Gyári kompaktoknál vinyót cserélni macerás..., bizonyos típusoknál némi roncsolással lehet csak, v amelyiknél garivesztéssel, másiknál nem is lehet NYÁK-ra integrált usb portja miatt (Passport, de minek is,nem arra való), 3,5"-nél előfordul, h letilt elektronika, v csak azonos típusú hdd-t fogad el (pl.korábbi MYBook, de új is hasonló)
Tehát, ha cserélgetni akarod mobilrackes megoldás a nyerő, ill "szabadon cserélhető nagyobbra a vinyó" felvetésedre, akkor már veszel kompletten úgyis egy újat és használható lesz a régi is, mert maga a vinyó a fő költség-érték, ahol értékesebb maga a ház, pl. NAS, főleg ott célszerű előbbi.
Ha kell szoftveres körtés, titkosítás=MyBook, ha nem=mobilrack+hdd.(#11971) Pepepapa92: az normális, h üresjáratban lekapcsolva, forgás leáll stb., de menet közben, olvasás-írás közben az nem ok-s
, vinyó jó benne, az nem kapott egyet korábbi gépben ? Előfordult ilyen másoknál is, alaplapra panaszkodtak, volt aki lapot cserélt, v vett bele olcsóbban egy pci-e usb kártyát és az megoldotta, de lehet Revoltec rack xar, nincs hozzá fw update, driver, másik gépen is ezt csinálja, csak h lehessen látni, hol a hiba
Ha engedik, akkor meg cseréltesd ki másra - Sharkoon, Thermáltake - ,de előtte bizonyosodj meg, h nem oprendszer, alaplap e a ludas. -
Pepepapa92
csendes tag
Sziasztok,
lenne egy olyan gondom,hogy vettem egy Revoltec EX301 winchester házat és egy samsung 1TB-s vinyót raktam bele (hd103sj)
csatlakoztatom,elindul, majd akár pillanatok múlva van,hogy megy 10-15 percet is és lekapcsolódik(windows adja is a hangot) de egyből jelennek is meg az automatikus lejátszás ablakok, de a másolások megakadnak, film leáll.
Gariban visszavittem, 1,5 hónapot ültek rajta,majd visszaadták,hogy nem találtak hibát, hazahoztam és az első mozdulatra,csak 3X csinálta.
amit még tudni kell,hogy a vinyó az asztali gépemben volt, aminek az alaplapja kaphatott zárlatot. Ez miatt 3+1(win7 100mb partíciója) partícióra van osztva.
Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi Peti
-
s3toraph
senior tag
válasz
King Unique #11964 üzenetére
Köszi! Az biztos, nem vagyok még otthon a témában.
- Azon spekuláltam, hogy talán létezhet olyan megoldás, hogy külső tápos, de működik úgy is, hogy ha az nincs bedugva, akkor az USB adja a tápellátást is. Tehát lehet váltani, nem egyszerre. De akkor ilyen ezek szerint nincs.
- Ahogy nézem, 8-10e Ft-al több a 2 TB mint az 1 TB. Hmmm, hát ezt emberünktől kell megtudakolnom, meddig nyújtózkodhatunk.
- Ezt nem értem. Az "Y" kábel nem azért van, mert az adott merevlemeznek kevés áramot ad 1 db USB a működéséhez? Mert olyan kellene, ami 1 db USB-ről is üzemel hibátlanul, mivel TV-re is rádugná olykor, és azon - tudomáson szerint - csak 1 db usb van. Amikor kezdtek bejönni az USB-s TV-k, az én környezetemben nem is láttam olyat amin 1-nél több lenne (nem a csúcskategóriáról beszélek persze). Vagy most, ha nincs 2 db USB a TV-n, akkor ezt felejtsük is el?
- Csak kérdezte, van-e ilyen, majd mondom neki hogy ne dobálja.Olvasgattam, de nagyon sok, eddig amire jutottam (kérlek szólj ha félreértettem valamit, meg kérdeznék is):
Külső tápos egybe cucc azért jó, mert ad plusz szolgáltatásokat, van amihez vannak nem tudom milyen progik, van amihez van hardveres titkosítás. Ezeknél lehet cserélni a merevlemezt nagyobbra valamilyen módon? Ha igen, gari nem ugrik emiatt?
Márkában WD MyBook vagy MyPassport lesz, ha külső lesz, ez már eléggé biztosnak tűnik.Normál asztali 3,5" vinyó + külső rack neki, ez meg azért jó, mert olcsóbban kijöhet, és jobb a hűtés. Valamint, szabadon cserélhető nagyobbra a vinyó. A rack-es megoldánál létezik olyan ami csak USB-ról kap elég áramot, vagy ezek mindenképpen külső táposak?
Bocsi hogy ennyit kérdezek, nem csinálok belőle rendszert, csak kellene némi infó anélkül hogy teljesen végig keljjen rágnom több 10 oldalt. Hiába, időhiány.
-
King Unique
titán
válasz
oszkarfincs #11968 üzenetére
Hát lehet stabilabb rögzítésű 3,5" a normál usb3 B csati , a legtöbb mobilracken, v más gyári kompakton van, de h kiszakodjon stb., ahhoz meg kell..., mint mondtam, de túl gyakori ki-be dugdosás hatására lehet benn némi igazság, tehát hosszútávon max rajtahagyod, v ha aggaszt vegyél mobilracket, már csak alauház miatt is.
Azt mondtam én is, h fentebb említett ok miatt Passportokban 3 tányéros WD10TPVT van, új WD10JPVT abban jobb, h vékonyabb, szekvenciális írás-olvasásban gyorsabb, de előbbi is megbízható, bevált db, nekem is Passportomban az van, több mint 2 éve nyúzom, eddig minden ok.
Amit lentebb belinkeltél, az uaz a 2. generációs usb3 Passport (nekem 1 .generációs van micoB csatival, ami ráadásul NYÁK-ra integrált, de azzal sincs semmi gond, ) csak színben eltérő - fekete, ezüst - utóbbi talán jobban néz ki, divatosabb.( itt talász fotókat róluk), max csak ezen okból drágább egyes helyeken, de nem mindenholHa meg frissebb db kell és nincs szükséged progikra, titkosításra stb., vedd meg az új 2 tányáros WD10JPVT-t és hozzá egy 2,5" alu usb3-as mobilracket (topicja)
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
King Unique #11967 üzenetére
Ami az árat illeti, az nem érdekes. Úgy értem, nyilván drága mulatság egy winchester manapság, de ezt már elfogadtam. Viszont ennyi pénzért akkor már rendes, megbízható, tartós arabot szeretnék. 30 körül van az 1 terás passport és a 2 terás mybook is.
Tulajdonképpen nekem elég lenne 1 tera is. Meg úgy vettem észre, hogy a médialejátszóm is könnyebben olvassa be a kisebb kapacitásút, mint a nagyobbat. Még "üresen", azonos fájlrendszer esetén is. És ez lenne az elsődleges funkciója.
A mybook usb aljzatáról azt olvastam, hogy gyengén (és kevés helyen) van odaforrasztva a merevlemezhez. Tehát tulajdonképpen nem letörök, hanem kiszakad, amikor a kábelt ki akarod húzni belőle. Na most hogy ebből mennyi igaz azt nem tudom, egyszer már linkeltem ebben a fórumban hogy hol olvastam. Ezért lett volna jó egy újabb mybook.
A mypassportra viszont azt írta itt valaki (többször is), hogy a régebbi 3 tányérosakat pakolják bele. Azt erősen kétlem, hogy ez normál felhasználás mellett hátrányt jelentene számomra, de azért megnyugtatóbb lett volna egy frissebb ebből is.
Mi a különbség a 2 között:
Western Digital My Passport Essential 1TB WDBBEP0010BBK
Western Digital My Passport Essential 1TB WDBBEP0010BSLA BSL kétezerrel drágább.
-
King Unique
titán
válasz
oszkarfincs #11966 üzenetére
Árakat nemtom, vsz mivel jönnek a nagyobb tárhelyt kínálók, várható majd esés, de h mikor...
, azért árvíz előttihez képest mostani se túl sokkal több (pl. 1 TB 2.5" akkor akár 20k, most 25 körül)
Újabb MyPassport/Book mostanában nem valószínű h kijön, vinyó is azért régebbi van benne, mert korábban legyártott készlet még nem fogyott el vsz, de jók azok is
, MyBook microB csatija 3,5"-nél lehet kicsit fura, de h beletörje vki, az kicsit túlzás, ahhoz jól meg kell ízélni...
Hw-es titkosítás meg evidens, h nem lehet csak úgy átpakolni, ha nem kell, ill előbbi csati mizéria van, akkor vegyél mobilracket
, azt max hozz létre titkosított partíciót win Bitlocker-el, v még jobb a TrueCrypt progi, azt még FBI sem tudta feltörni link...
(#11965) WeeFeeri : formázva, particionálva van, lemezkezelő látja
-
oszkarfincs
aktív tag
Kábé fél éve halogatom a winchester vásárlást, de ha jól látom a kínálat és az ár alig változott. Elsősorban western digitalban gondolkozom. Mit gondoltok, várható hogy a következő néhány hónapban kijön a WD egy újabb mybookkal/passporttal vagy vegyem meg a jelenlegi modellt? Azért estem gondolkodóba, mert az újabb modellekbe már talán kevesebb tányéros merevlemezt raknak, esetleg javítják a mybook gyenge pontját: az usb portot. Állítólag sokaknak letört az usb aljzat, a titkosítotás miatt meg másik házba nem lehet ilyenkor áttenni a winchestert.
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
King Unique #11964 üzenetére
Az ssd 128 gb a hdd 7200 rpm csak most van vele kis gondom mármint a belső hdd vel mert lehúztam a telepítésnél most ugyan ugy vissza van dugva és ha inditom a gépet felpörög szóval működik de a gép és semmilyen program nem látja. Mitol lehet ez?
-
King Unique
titán
válasz
WeeFeeri #11959 üzenetére
Hát alapvetően belső hdd-re célszerűbb, az kap legalább vmi hűtést is, játékok mehetnek arra, mert SSD-n pl. pályabetöltés gyorsabb vmelyest, de gondolom az szűkös mérete miatt akarod másra pakolni.
Sebesség, ha hdd-re teszed függ annak sebességétől (adatsűrűség, rpm-7200-as jobb progiknak) és csatlakozótól, usb3-on is szinte uazt tudja, mint Sata-n, de ha sokat , közel 24/7-ben nyomatnád, túlterhelés, túlzott melegedés elkerülése végett inkább belsőre pakold.(főleg ha vmi combos CAD,FEM tervező , Photoshop stb. progikat is használnál)
Mekkora az az SSD, mert progok, ha ráférnek célszerű odapakolni, játékok mehetnek vinyóra ?(#11960) s3toraph: ej,ha jó kis kompakt követelményeket támasztottál, de akad pár ellentmondás:
- vagy usb-ről kapja (2,5"), v külső 230 V-os táp adapteres (3,5"), kettőt mixelve még nem láttam
- ha utóbbi nagyobb 3,5"-mél döntesz, inkább ár-érték arányt nézve 1,5-2 TB éri meg jobban
- 2,5"-nél Y kábel nem baj, pont azért jó, ha usb2-be használod (pl. TV, v régebbi noti), akkor is stabilan menjen, mert néha előfordulnak fekpörgési gondok
- ütésálló (+ akár vízálló) csak 2,5"-be van, 3,5"-est úgy kell elhelyezni asztalon fixen, ne történhessen vele gond, mert ha az leesik, az cumi, ill IoSafe gyárt abba is "csak" tűz-víz stb. állót is,de azok drágák (link)Ebben a hsz-ban össze lett szedegetve ez az, nézegesd át, találsz mind2 méretkategóriában, ill mobilrack, 2,5" ütésálló stb.-ben is altternatívákat.
(#11961) flash- ezen nincs, burkolata műanyag, a a másik WD, a MyBook legalább szellőzőnyílásos, de ha fontos hűtés vegyél alu mobilrack+bele vinyót, v annál akad aktív - ventis hűtés - is, 3,5" rack topicba olvasgass bele.
-
TeeJay
félisten
nem hogy nem sokkal drágább hanem már olcsóbb is vagy már USB2-es vinyót nem is kapni.
leálltak vele mert nincs értelme. laptop fronton az újabb intel és AMD chipsetek már alapból támogatják az USB3-at, valamelyik DELL notin már csak az található (4db USB3)
mivel az USB3 vezérlők újabb fejlesztések is, kisebb csíkszélességgel legyártják olcsóbban kevesebb fogyasztást adva szóval meg is értem hogy már el kell felejteni az USB2-t
pendrive-ok is állnak át arra vinyóból is csak azt szabad venni -
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy ezen van hűtés?
Western Digital Elements 1TB USB WDBAAU0010HBK -
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm akar külső vinyót venni, ehhez kérném a segítségeteket!
Szempontok:
- Nagyon megbízható legyen, mert pótolhatatlan családi képek, videók mennének rá.
- Napi használatban lesz, de nem 24/7-ben.
- Méret: 1TB.
- USB 3.0, 1 db kábel legyen, ne Y-elágazós.
- Külső tápos legyen, jó fix külső tápos, is, vagy olyan is aminél lehet váltani hogy USB-ről kapja az áramot vagy a 220V-os adapterről.
- Minél hosszabb garancia.
- USB-n TV-re dugva menjen a filmlejátszás, képnézegetés.Nem gond ha nagyobb a fizikai mérete (ahogy látom a külső tápos házak nagyobbak), súlya sem számít.
Esetleg - de ez csak bónusz szempont -, ha van olyan kialakítás, ami a fentieken túl strapabíró, tehát pl. kibírja meghibásodás nélkül ha egyszer véletlenül elejti az ember, akkor olyat is mondjatok légy szíves.
Árban két kategóriát adnék meg:
1.: max. 25e FT
2.: max. 30e FTKöszi előre is!
Üdv
-
WeeFeeri
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t rátelepítettem a win7-et.
Minden tök jól megy és van 1 HDD-m meg egy külső 1TB-s merevlemezem. Az lenne a kérdésem hogy ha én arra a külső merevlemezre telepítek játékokat programokat azok nem fognak lassan betöltődni? Az SSD gyorsan fogja őket betölteni vagy lassan mert a program a külső lemezen van. Ez mennyire befolyásolja a töltési időt? Ha belső HDD re telepítek akkor gyorsabban tölti be a programokat? -
vlevi
nagyúr
Még annyit felejtettem el, hogy az USB3-as HDD természetesen használható USB2-ben is.
Nekem van egy WD MyBook Essential 2TB USB3-as vinyóm , és gond nélkül kezeli a tévém, s droidos táblagépem is. Természetesen ott csak a 20-25MByte/sec körüli átviteli sebesség áll rendelkezésre, de ez nem gond, mert a filmek nézéséhez ennek a töredéke is elég. Majd ha lesz 150-200megabit/sec kódolású film, akkor kevés lesz az USB2, de addig nem. -
vlevi
nagyúr
válasz
Atigepesz #11955 üzenetére
Az USB3 elvileg csak a nagyobb sebesség miatt érdekes, és akkor is abban az esetben, ha a másik oldalon is van USB3. Számítógépről vinyóra másoláskor számít az az 5x sebesség, de filmnézéshez egyáltalán nem.
Azonban akkor is érdemes USB3-ast venned, ha jelenleg nincs USB3-as géped, mert nem sokkal drágábban az ilyen eszközök. -
Atigepesz
csendes tag
üdv!!
Érdeklődnék h milyen külső hdd vegyek egy LG LCD 3D(42LM345S) tv-hez h 3d filmeket tudjak nézni rajta.
Ill mi is pontosan a különbség 2,0 és3,0 usb között?
2,0 usb csatis a tv arra csatlakoztatható a 3,0 usb hdd??
Esetleg ha van ilyen eladó akkor érdekelne is.
Előre is köszi. -
DjKoxi
senior tag
válasz
King Unique #11953 üzenetére
Nincs megtörve, 3 féle kábellel is próbáltam. Telefonon megkérdezem majd az ügyfélszolgálatot, kíváncsi vagyok mit mondanak. Vigyáztam rá, mint a hímes tojásra.
Köszönöm szépen a válaszod
-
King Unique
titán
válasz
DjKoxi #11952 üzenetére
Előforduló hiba usb mini/microB és usb3 microB-nél, h az usb aljzat kilazul és ahogy kábelt mozgatod érntkezési hibák miatt adatátvitel szakadozik, ráadásul 2,5" külső Samsungoknál (és WD is) usb csati közvetlenül NYÁK-ra van integrálva.
Sokmindent nem lehet vele csinálni szerintem,max másik kábellel próbálni, hátha annak csatija jobban illeszkedik bele, kábel nincs megtörve?
(#11951) Newyorker: azért ennél kicsit pontosabban kéne behatárolni, de addig is itt egy pakk...
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Samsung M2 640GB-os USB 2.0 külső HDD-m. Azt vettem észre, hogy akármilyen kicsit megmozdítom a csatlakozóját, elveszti a kapcsolatot. Többféle kábellel próbáltam. Júliusban lesz két éves, 30 nap üzemidőt ír a Sentinel, és teljesen hibátlan.Lehet ez garanciális probléma? Találkozott már ilyennel valaki?
Köszönettel : Laci
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
20e körül milyen külső vinyót érdemes venni?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest