- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #5352 üzenetére
1. 30 perc után vált alvó módba, lásd az egyik előző válaszban már linkelt hozzászólásban leírtakat.
2. Igen, külön kezeli JBOD módban a HDD-ket, lásd ugyancsak az egyik előző válaszban már linkelt hozzászólásban leírtakat. Az pedig adja magát, hogy ilyenkor a használaton kívüli HDD-k leállnak, készenléti állapotba (alvó módba) váltanak X perc teljes inaktivitás után. Feltéve, hogy nincsen zavaró tényező, ami ezt meggátolná, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #5348 üzenetére
Azt alapvetően neked kelleni tudni, hogy számodra melyik megoldás felel meg inkább. Ha nem cél a 4 db HDD egy tárolóeszközön belüli egyidejű elérése és használata, nem kell RAID támogatás (pl. IB-RD3640SU3), akkor a dokkolós megoldás is megfelelhet. Meg az utóbbinál nincsen hőtűventilátor és amiatt esetleges + zaj, bár arra itt a topikban az említett négylemezes külső háznál sem volt különösebb panasz. Ha annyira fontos a minél halkabb működés, akkor másrészt a 3,5"-os HDD-knél lehetőleg 5400 RPM-es modelleket javasolt használni. Ha még halkabb megoldás kell, akkor meg adja magát 2,5"-os HDD-k, vagy akár SSD-k használata. Igen, tudjuk, a 2,5"-os HDD és pláne az SSD az más, főleg az utóbbi jóval drágább lehet azonos tárolókapacitásnál stb., de hát valamit valamiért.
-
válasz
liszi70 #5345 üzenetére
Ja, csak hogy ne terjesszek rémhíreket. Nem 40-es venti van benne, csak az ipon leírása hibás. 80-as van benne. Az már biztos halkabb. De valószínűleg még mindig nem annyira halk, mint ebből kettő. Passzív hűtés, mondjuk a nyitottsága miatt viszont magának a hdd-nek lesz hallhatóbb a működése. (Fontos a zaj, filmnézéshez, médialejátszóhoz lesz.) A dokkolót külön-külön is tudom használni, akár két helyen is, a 4-es hdd-tár viszont csak egy usb helyet foglal, szépen egyben van az egész és nem lesz poros a hdd, mint a dokkolóban. Hát, nem tudom mi legyen.... Tudtok még érveket, ellenérveket?
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #5344 üzenetére
1. Igen, nyilván, pl. JBOD módban különálló lemezként kezeli a 2 HDD-t.
2. Az alvó mód működését, a kikapcsolásig eltelt idő hosszát lehet az OS energiagazdálkodási beállításainál is szabályozni, de az többnyire csak az eszköz (dokkoló) firmware-ben lévő értékkel megegyező, vagy annál kisebb érték beállításánál hatásos (példa). Véglegesen módosítani, megváltoztatni a gyári értéket viszont csak a firmware módosításával lehet, lásd az összefoglalóban lévő módszert. Ha esetedben kisebb érték beállítása a cél, akkor ahhoz megfelelhet az előbbi módszer is, az utóbbi amúgy is csak saját felelősségre javasolt.
Ha közben négylemezes külső házakat is nézegetsz, akkor az IB-3640SU3 modellel pont van itt a topikban tapasztalat.
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #5342 üzenetére
Ha kétlemezes dokkoló kell, akkor az említett Sharkoon SATA QuickPort Duo USB 3.0 megfelelhet a célra, az a specifikáció alapján az alvó módot is támogatja. Ahogyan pl. az AXAGON ADSA-ST, EVOLVEO Dion 2 és az ICY BOX IB-123CL-U3 szintén.
Az viszont más dolog, hogy az elsődlegesen támogatott környezet (PC, Mac & desktop OS) mellett médialejátszóhoz csatlakoztatva is működni fog-e az alvó mód. Lehet hogy nem (példa), vagy csak külön beállítás után (példa). -
King Unique
titán
válasz
liszi70 #3920 üzenetére
Üdv!
Ez a modell már valóban kifutó és az utódja a Swift Case Pro USB 3.0. Utóbbi nem mindenben ugyanaz, de hasonló az előbbihez. Az összefoglalóban van róla beszámoló, illetve az abban linkelt oldalon saját készítésű képek is.
-
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2553 üzenetére
liszi70:
Tessék, egy mondatban: megoldható a "stand by" és a "kikapcs.", ha alapból nem menne.
Olybá tűnik, aki most vesz Rapid Case 3.0-at, annak 1053-as ASMedia jut.Szerintem ne nagyon "Rack"-ezzél most, élvezd a nyaralást, kapcsolódj ki, úgy is hamar eltelik a szabi.
Jó pihenést!Gedeon31:
Persze, megy Sata2-vel és Sata1-el is (lásd nálam), arra vigyázz, hogy ne forrófejű példányt tegyél bele. Nálam a régi 7200-as túlságosan melegszik. -
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2528 üzenetére
Még mindig ugyanaz az öreg 120GB-os 7200.7-es Seagate, amit tegnap este említettem, nincs más S-ATA HDD, amit behajíthatnék a rackbe, a gépben pörgő 3db 2TB-os HDD-n kivül.
ha majd leáll a masina, megnézem újabb gyártású 7200-assal (a melegedés végett) és 5400-as WD-vel is.OFF:
Csak közbevetőleg jegyzem meg, nálam is az a távoli cél, hogy leálljon majd a HDD benne, lévén nemrég vett TV-hez kívánnám majd használni.
Az öreg 120-as sajnos ilyenformán nem lesz ide alkalmazva, hála a "hőemelkedésnek".Ja, 25%-ot gyorsult az olvasás (nem tesztprogrammmal, csak Total Commanderben nézve), nyilván gyorsabb tányér-sávokról olvasott ma reggel.
-
tomp
félisten
válasz
liszi70 #2509 üzenetére
Nekem a Rapid Case-ben egy 5400-on pörgő Samsung F2 EcoGreen van. Intenzív használattal a nagy hőségben 45-ig ment fel a hőmérséklete. Most is aktív a lemezhasználat és a meleg szobában 42fokos. Ha leállítok minden használatot akkor kb 40-ig visszahűl.
A maximális sebesség amit elértem vele az 108MB/s volt.
-
Davidkoma
tag
válasz
liszi70 #2509 üzenetére
Igazad van, a melegedés a HDD-től függ, Az öreg, 120GB-os 7200-as fordulatú HDD-ről másoltam USB3-as kábelével USB3.0-ás porton keresztül. Ment kb. 5-6 percet, több szünettel, de észrevettem, hogy intenzíven kúszik fel a hőmérséklet a HD Sentinelben. 42C-nál abbahagytam a másolást, vártam, de csak kúszott feljebb, erre asztali ventivel közelről direktben hútöttem, de még mindig emelkedett 47C-ig.
Igen, kipróbálom más wincsikkel is, 7200-as Toshibával és EARX-es WD-Green -nel is.
A kikapcs. tesztet még nem vizsgáltam, de megnézem majd.
-
-
King Unique
titán
válasz
liszi70 #2475 üzenetére
A régi Elements-ektől formában is, illetve azok még csak USB2-esek voltak.
Az új Elements széria már eléggé a My Book-okra hajaz, megkapta az USB3 csatlakozót is.
A különbség: a My Book tud hardveres titkosítást (lejelszavazás) és adnak mellé több programot.
+ !!! Elements az alsó kategóriás, fapados széria, vigyázni kell vele ilyen téren, mert nagyobb a selejt és a meghibásodás esélye, legalábbis a régebbieknél, az újak nem tudom milyenek e téren. 2,5" Elements Portable terén is több a selejt, mint a My Passportoknál-ez igazából külső vinyó topikba illett volna, de mindegy.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest