Hirdetés
-
PROHARDVER!
Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #6076 üzenetére
Úgy tűnik valóban az Evolveo Dion 1 dokkoló volt a ludas!
Amióta cseréltem Axagonra, megszűntek a random RAW esetek.
Úgy tűnik nem bírta sokáig a 0-24h-s üzemet a vezérlője. -
tomp
félisten
Újra csatlakoztatás előtt le akartam választani a windows-ban a dokkolót. Ettől a Windows teljesen kiakadt. A System folyamat szépen tekerte a cpu-t és a leválasztás nem történt meg. Le kellett kapcsolnom. Bekapcsolás után már a másik HDD is RAW lett. Pedig előtte még egyes mappákhoz gond nélkül hozzáfértem.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #6073 üzenetére
Kábelhiba kizárva mert más kábel van berakva a rendszerbe. Ha hub hiba lenne akkor a többi eszköznél is produkálná amelyek eleve a hubról kapjál a tápot is.
A másik HDD a dokkolóban félig még olvasható Windows alól mert több mappát is lementettem róla. De van olyan mappa ami reggel még megnyitható volt, délutánra meg már nem.
Nem volt átrakva egyik HDD sem másba így aztán a GPT védőpartíció megjelenése érdekes.
Reggel megnézem egy dokkoló újracsatlakoztatás után, hogy lefut e az inicializálás. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6069 üzenetére
Több mint 1,5éves a dokkoló és majdnem folyamatosan megy. Még azt is el tudom képzelni, hogy valami már haldoklik.
pl a vezérlő már olykor hibázik és akkor ugrik az NTFS tábla.
Az Axagonnál a leválasztás után volt RAW. Amíg nem volt leválasztva addig nem volt gond vele. De ott a boltban lévő eladó nem lepődött meg, hogy visszavittem. Lehet az már járt valakinél.
Itt viszont menet alatt Windows értesít, hogy ellenőrizni kell a meghajtót mert hibát talált. Ekkor még mutatja az NTFS meghajtót, hogy mennyi a foglalt és mennyi a szabad. Csak mappák tűnnek el illetve némelyik mappát nem lehet megnyitni mert a rendszer szerint sérült.
Ha ilyenkor futtatnék egy meghajtóellenőrzést akkor közli, hogy használatban van de ha mégis szeretnék akkor nyomjak a gombra. Ahogy rányomok azonnal bezáródik és máris RAW lesz.Azért tippelek a dokkoló meghibásodásra mert a dokkolóban lévő mind2 HDD egyszerre produkálja. A dokkoló egy aktív hub-ra van kötve de a hubról megy egy noti vinyó is(sata-usb adapterrel) és annak semmi baja. Ezen felül közvetlenül a gépre van kötve egy SSD is és annak sincs baja. Ha szoftveres környezettel lenne gond akkor azoknál is jelentkezne.
A dokkolóból 1,5év alatt összesen 2x lettek kivéve a HDD-k. Mozgatva sincsenek. Kábelek is fixek.
Szerintem újból rendelek egy Axagont mert maga a háza nagyon bejött.
-
tomp
félisten
Van egy Evolveo Dion 2-es dokkolóm és sokadjára játsza el, hogy a benne lévő 2db HDD-re először hibát jelez a Windows, aztán RAW lesz.
Az egyik meghajtó éppen használat közben lett RAW így a Windows már nem lát róla semmit de a Plex még vígan viszi a filmet.
Lehetséges, hogy a dokkoló kezd dögleni? -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6035 üzenetére
Természetesen ezeket hajtottam végre igen. MBR helyett már GPT-re csináltam. Amig nem csatlakoztattam újra addig nem volt gond. De ahogyan visszakapcsoltam és felpörögtek a HDD-k újra RAW.
Próbáltam a laptop saját 3.1 Gen2-es USB-A portján és a Thunderbolt 4 képes USB-C-n is a Sabrent gyári USB-A-C adapterén keresztül amit a sata-usb adapterhez járt.
Mindig leválasztom Windowsban a meghajtót mert már megjártam anno. Hiába nem volt semmilyen művelet a meghajtón de miután lehúztam és visszadugtam szólt a Windows rögtön, hogy gond van. Azóta egy szimpla Windows restart miatt is leválasztom.
A csomagon amúgy nem lehetett látni korábbi használatot. Még a doboz fedele sem volt betörve a hajlatnál. -
tomp
félisten
Visszavittem a dokkolót. Hiába formáztam a HDD-t benne a következő csatlakozásnál újra RAW köszöntött.
Az eladón látszott, hogy nem most hallja ezt először. Rögtön adta is a pénzt.
Jó lenne találni egy másik dokkolót. Most így a 2 HDD 2 külön eszközön van. Az 500-as 3,5-es egy ős régi Sharkoon rackben, a 2TB-os 2,5-es pedig egy Sabrent sata-usb adapteren. -
tomp
félisten
A 2TB-os merevlemez kész. Igaz lementettem mindent róla de a MiniTool hibajavítása szépen listázta az összes fájlrendszer hibát és szépen javította pár mp alatt. Visszajött minden.
Amúgy ez az Axagon dokkoló eléggé érdekes. Ha üzemel akkor a MyAsus program nem tud elindulni. Bejön az üdvözlő animációja majd mikor bejönne maga a program felülete, rögtön bezáródik. Ha még a dokkoló bekapcsolása előtt indítom el a programot akkor nem záródik be de ha én magam zárom be akkor már nem indul el. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6029 üzenetére
Laptopról van szó. Már van egy dokkoló a gépre kötve egy Evolveo Dion 2. Az a hubon keresztül megy. Mellé dugtam be az Axagont is.
De akkor az Axagont közvetlenül a laptopra csatlakoztatom. Legyen fizikailag is elválasztva a másiktól. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6027 üzenetére
Újrainicializálás meg sem fordult a fejemben. Az egyik HDD 500GB-os a másik 2TB-os. Eddig ezek amúgy MBR voltak.
Alaposan le fogom tesztelni! RAW-ba fordulást amúgy egy aktív hubra(tp-link uh700) kötve produkálta. Megnézem majd hub nélkül is. Ki tudja nem e a hub vezérlője akadt össze a dokkolóban lévő vezérlővel és emiatt lett RAW... -
tomp
félisten
válasz
King Unique #6023 üzenetére
Nem tudom mi okozta mivel a HDD-k korábbi helyein(rack és adapter) rendesen leválasztottam ahogyan kell. USB Safely Remove programot használom a leválasztásokra.
Ahogyan átraktam őket az Axagonba, jött a baj.
MiniTool program szerencsére lát minden adatot így most átmásolok mindent aztán az Axagonban formázom a 2 HDD-t és remélem nem lesz több ilyen...
Ha viszont 14napon belül újra csinálja akkor megy vissza a dokkoló... -
tomp
félisten
Vettem egy Axagon ADSA-ST dokkolót amiben bele is raktam 2db HDD-t. Bekapcsolás után közölte a rendszer, hogy mind2 RAW lett!
A korábbi rackben/adapteren semmi gond nem volt velük. Visszarakva azokra semmi változás. Na ilyenkor mit lehet tenni?
Vissza lehet őket hozni? -
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #5485 üzenetére
Nekem egy 5400-as Samsungon megy a torrent és bírja az 500-as netet is.
7200-al csak jobban melegszik és nagyobb lenne a hangja is. -
tomp
félisten
válasz
SunMount3r #5481 üzenetére
Zárt médialejátszóhoz miért veszel 7200-as HDD-t?
5400-as is bőven elég! Kevésbé melegszik. Androidon szerintem nem lehet megtudni a HDD hőfokot. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5437 üzenetére
Érdekes, hogy ha az egyik meghajtóról másolok a másikra adatot akkor csak 83-90MB/s a sebesség! Maga a 2merevlemez külön-külön 160-180MB/s-re képes.
Létezhet olyan, hogy dokkolón belül ennyit tud max? -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5435 üzenetére
Direkt bezártam a HDSentinelt és az Aida64-et is, hogy ne piszkálja. A Windows nem nézett rá. De majd még megnézem lehúzott USB-vel is.
Az SCSI hiánya a laptop ASMedia ASM1042 vezérlőjének a driver hibája. Hiába tudja maga a vezérlő de valamiért a driverben nincs benne...
Maga az SCSI milyen pluszt ad HDD esetében?
A "JMicron SCSI Disk Device" nem más mint a Samsung M3 külső merevlemez ami USB 2.0-n megy. Sikerült tavaly átneveznem mivel abban is JMicron vezérlő van...
Az Evolveo is tudja az SCSI-t. USB 2.0-n mutatja a rendszer. -
tomp
félisten
Immáron az Evolveo dokkolóban van a 2db HDD.
WD Purple. Alvó mód letesztelve. 20perc után sem kapcsolja le őket így úgy tűnik nem kell az M.P. Tool.
A HDD-k kissé előre dőlve állnak(gondolom a PCB védelem miatt vagy pont a stabilitás miatt) a dokkolóban így gyakorlatilag az önsúlyukkal tartják magukat fixen. Egyenesbe tudom őket billenteni de ahhoz gyakorlatilag a HDD súlyát kell kieemelni.
A dokkoló bekapcsolásakor van egy HDD indítás késleltetés. LED felvillanása után 5mp-el indítja őket. A Windows is csak akkor jelez, hogy eszköz csatlakoztatva.
Fw-ben nincs megadva saját gyártói márkanév a dokkolónak így a benne lévő HDD-t írja ki a windows.
Itt csak 1db HDD van még csak benne: -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5430 üzenetére
Feljegyezném az eredeti azonosítókat ha lenne de nincs. Eszközkezelőben a benne lévő HDD-t írja ki. Jobb alul a tálcán is.
Nyilván ha megpiszkálnám a fw-t az alvó mód miatt akkor előtte menteném az eredeti állapotot. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5427 üzenetére
Igen nyilván JMS561U chip van benne mivel az tudja a klónozást.
Természetesen nem a HDD-re értettem mivel azt ugye hogyan is tudnám átírni.
Ha üresen hagyva nyomok egy update-et akkor mivel üres így a benne lévő HDD nevét, típusát fogja kiírni a windows nem? Így értettem.
A HDS azon tudását jól ismerem. Aktívan használom is.
Még a szolgálatba állítása előtt azért meg fogom nézni, hogy gyári állapotával mi a helyzet az alvó móddal. Van e vagy nincs. Ha van akkor mennyi idő. -
tomp
félisten
Átvettem az Evolveo Dion 1-et!
Masszív, minőségi darab!
A dokkoló szinte ugyan az mint RaTaTa esetében csak USB-C helyett USB 3.0 B van rajta. Stabil a csatlakozó, nem mozog.
Alja, teteje műanyag, oldala azaz a váza alumínium. kép
Próbaként egy 2,5-es noti vinyót raktam bele. Olyan masszívan fogja a SATA port, hogy fixen áll benne.
M.P. Tool segítségével ránéztem a dokkolóra (próbához csak USB 2.0-ra kötöttem)
Ahogy látom JMS561U van benne.
Gondolom ha itt kitörlöm a HDD String és hasonlókat akkor marad a jelenlegi állapota azaz a windows a belerakott HDD gyártót/modellt írja ki.
Standby Timert nem néztem meg mivel a dokkolóban lévő próba HDD már a 6. rákötött HDD a HDSentinelnek és elkezdi őket pörgetni ezáltal nem is tudna leállni de ezt majd úgyis 0-ra átírom. Ha esetleg meg lenne adva gyárilag egy idő akkor azt még az elején felejtse el.
Leválasztásnál azonnal parkoltatja a merevlemezt végül 10mp elteltével leállítja. Ez után lehet hátul kikapcsolni magát a dokkolót. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5409 üzenetére
Végül az EVOLVEO Dion 1-nél kötöttem ki csak még nem rendeltem meg.
Jó áron van és igazából az USB 3.0 is bőven elég nekem. 2db WD 5400-as vinyó megy majd bele. JM561 vezérlő van benne. -
tomp
félisten
Igazából az elején az a hatalmas Clone gomb sem tetszik.
Kicsit bazári hatása van számomra.
Az Evolveo viszont tetszik is! Minőségi hatást kelt még a képek alapján is.
Anyagi keret valójában a Sharkoon ára. Az a max. De ha kevesebből megvan az csak jó. Igazából az Evolveo és a Sharkoon között agyalok. Utóbbi csak azért mert van Sharkoon Rapid Case házam és kb 8éve hiba nélkül teszi a dolgát.
USB 3.1 Gen 2 nem fontos mivel úgyis 2db 5400-as HDD fog benne lenni ahhoz pedig a 3.0 Gen1 is bőven elég. De ha már megkapom "ingyen" a 10Gbps-es USB-t az csak jó. TRIM a HDD-ből kiindulva nem kell. UASP és USB-C viszont jó ha van. Azaz eléggé az Evolveo felé billen a mérce. Fémház nyilván előny. Alvó mód nem kell. Vétel után úgyis kikapcsolom az alvó módot ha van benne.
Klónozási funkciót úgysem fogom használni. Nem tart semmiből se manuálisan átmásolni az adatot. Szóval így az Evolveo felé billen a mérleg de a Sharkoon mögött ott a protekció. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5367 üzenetére
Még mindig nem került beszerzésre egyik dokkoló sem. Továbbra is csak nézegetem(0-24órás üzemre lesz azaz a legjobb legyen) de év elején már aktívan ráállok azaz beszerzésre kerül valami.
Az Axagonról olvastam, hogy némelyik HDD lötyög benne így ez kiesett nálam. Evolveo Dion 2 nagyon tetszik. Jelenleg kizárólag az Alza árulja de onnan még semmit nem vettem. Mennyire ajánlott hely?
Néztem még a Raidsonic ICY BOX IB-123CL-U3 dokkolót is de az elején lévő Reset gomb eléggé nem tetszik. Könnyen megnyomhatónak tűnik...
A 3. dokkoló pedig a Sharkoon QuickPort Duo USB3.0
Minőségben melyik lenne a legjobb a 3 közül? -
tomp
félisten
válasz
King Unique #5367 üzenetére
Ohh! Az az Axagon nem is tűnik rossznak! Köszi!
Nem lenne rossz ha megúsznám kevesebből.
Kerestem több oldalon is de nem leltem rá, hogy milyen vezérlő lehet benne. -
tomp
félisten
Sziasztok!
Beszerzésre fog kerülni 2db 3,5-ös merevlemez amelyeket külsőként fogom használni.
Ehhez kinéztem egy Sharkoon QuickPort XT Duo Clone dokkolót.
[link]
Ha jól értem ez a 2 merevlemezt tudja külön-külön kezelni de akár klónozásra is képes?
Klónozás nem rossz tudás mivel ezért lesz 2db. Jelenleg is 2-t használok 2,5-ös méretben csak kézzel klónozom őket.
Gondolom a HDS tökéletes kezeli ezt a dokkolót. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #3422 üzenetére
Illesztőt nem telepítette újra. Csak újra előhívta a drivert az újbóli csatlakozásnál. Ez ugye rendszer indításnál is így van.
U3T-30_1051 V1.2 van ráírva a nyákra. Maga a chip alul van amihez darabokra kellene szedni az egészet. 2010.07.07-es dátum van ráírva. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #3420 üzenetére
Na igen érdekes jelenség volt ez. Csak ez nem állt le. A másik rack rendben leállt. Nem ment ki a leállítás parancs vagy mifene?
HDSentinel támogatással rendelkező ASM1051. PID: 55AA
2014elején vettem. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #3418 üzenetére
Átdugtam közvetlenül a gépbe. Leállt. Visszadugtam a hubra és már ott is újra leáll.
Érdekes mert amíg nem raktam közvetlenül a gépre csak parkolt az elmúlt 2napon. Hiába volt áramtalanítva a hub, a rack és a gép is újra volt többször indítva. -
tomp
félisten
Sziasztok!
Van egy Sharkoon Rapid-Case usb 3.0-s rackem ami egyik napról a másikra leválasztáskor elfelejtette a merevlemez leállítást. Eddig leválasztáskor leállt, csak a LED világított. Most leparkoltatja a merevlemezt de pörög tovább. Aktív hubra van kötve, a hubon lévő másik 2 merevlemez(külső+2,5-ös rack) rendben leáll leválasztáskor.
Szerintetek mi lett vele? -
tomp
félisten
Hali!
Nektek az elmúlt nagy melegben mennyire melegedett fel az USB 3.0-s Rapid-Case-ben a vinyó?
Nekem egy Samsung HD502HI vinyó van benne ami 5400-as 1tányéros. Sajnos elég rendesen melegedett. Alapjáraton 45-47fokos volt, használat alatt elérte az 51fokot is. A fém ház is nagyon meleg volt.
Beszereztem hozzá egy ilyet. Ezzel már lement az alapjárat alatti 45-47fokról 40fokra. Terhelés alatt sem volt 45foknál melegebb. -
tomp
félisten
Kb 3,5órája megy 80-100%-os kihasználtsággal a Rapid Case.(~380GB adat sorbarendezése...) Elég meleg van a szobában(víz leverős) és a Samsung F2 Eco Green (5400-on pörög) szó nélkül fel megy 47fokig. Biztosan menne tovább is de inkább elé raktam a szoba ventilátort így 43-44 fokon dolgozik.
Hűtés nélkül készenlétben ma 43fokos volt. Amikor elé raktam a ventit akkor lement 38fokra és mondhatni szokatlanul hideg volt a Rapid háza.
Eddig a legforróbb érték az 48fok volt. -
tomp
félisten
Ha pc-n használod akkor a HDSentinellel megoldható, hogy ne álljon le. Nekem a 1051-es chipesnél folyamatosan fut a program a háttérben.
Amúgy nem tudom másnak is feltűnt e de ha az usb kábele be van dugva a másik eszközbe akkor leállhat a merevlemez. De ha kihúzzuk az usb-t akkor már nem állítja le!
-
tomp
félisten
Nemrég a melegedés volt a téma a Rapid Case-nél. Nos! 5400-as vinyón fut a töredezettség-mentesítő és jelenleg már 46fokos a vinyó benne.
-
tomp
félisten
Szétkaptam a Rapid Case-t.
A nyákon a felirat: U3T-30_1051 V1.2
2010.07.07
Azaz ASMedia 1051. -
tomp
félisten
válasz
liszi70 #2509 üzenetére
Nekem a Rapid Case-ben egy 5400-on pörgő Samsung F2 EcoGreen van. Intenzív használattal a nagy hőségben 45-ig ment fel a hőmérséklete. Most is aktív a lemezhasználat és a meleg szobában 42fokos. Ha leállítok minden használatot akkor kb 40-ig visszahűl.
A maximális sebesség amit elértem vele az 108MB/s volt.
-
-
tomp
félisten
Mitől van az, hogy ha a laptop bekapcsolása előtt bekapcsolom a Sharkoon Rapid Case-t és utána a laptopot akkor a laptop a gyártói logo(asus) után a kijelző felső fél centis sávban lila lesz és megáll? Üres járatban ragad. Ha lehúzom a racket és újraindítom a gépet akkor betölt a windows. De üzem alatti rackel nem. Találkozott már ilyennel más is?
-
tomp
félisten
válasz
tupacamaru #2330 üzenetére
Ja, hogy inaktivitásnál is lekapcsol a Rapid-case? Azt nem tudtam, nekem a háttérben folyamatosan fut a HDSentinel.
Nálam inkább pörögjön nonstop mint, hogy leálljon, felpörögjön. Március 26-a óta kb 12órát pihent csak a Rapid-Case azt is csak azért mert a laptop túlmelegedett és ki kellett kapcsolni lehűteni.
A QuickDeck Pro kb 500napos(2év alatt) üzemidőt bírt hibamentesen. Azt is szerettem mert láttam mindig a csupasz merevlemezt.
-
tomp
félisten
válasz
tupacamaru #2328 üzenetére
Nekem is ASMedia chipes. A fw verziót nem tudom. Gondolom az eszköz kezeléstől is függ, hogy lekapcsol e. Azaz kiadja e a tv a lekapcsolási parancsot vagy nem. Ha a gépen leválasztom akkor lekapcsol. De ha szimplán lehúzom a kábelt, akkor pörög tovább.
Nekem a Sharkoon SATA QuickDeck Pro adta meg magát 2év kemény használat után. Az csapja le a vinyót random időnként.De nem dobtam ki, elraktam a dobozába, csak a kábelét vettem elő a Rapid-Case-hez mert a Rapid saját kábele hibás.
-
tomp
félisten
Javítom magam: nem döglött meg a dokkoló vezérlése csak random időközönként lecsapja a vinyót. Nem terhelés alatt hanem amikor szinte semmit sem csinál a vinyó. Van amikor napokig nem csinálja.
Én nyugodt szívvel kijelentem, mehet 0-24h-ban. Az usb kábelét teszteld le! Mozgatsd a pc csatlakozójában, hogy elő jön e a "szellem" hiba vagy nem. Nekem a rack kábele nem passzol teljesen a csatlakozóba így ha elmozdul a kábel akkor egyszerűen nem látja a gép. A dokkoló kábelével használom. -
tomp
félisten
válasz
tupacamaru #2322 üzenetére
Amióta megvettem (kb 3-4hete) max 3napot volt kikapcsolva. Folyamatosan megy. Előző sharkoon dokkoló 2éves használatnál kb 80%-ban ment. Nem is a táp döglött meg hanem a vezérlése.
-
tomp
félisten
hmm!
Megint eltűnt a rack. Pár mp múlva újra megjelent. Gépelek a laptopon majd újra eltűnik. Megfogom az usb kábel laptop végét, bejön. Kihúzom, kicseréltem a régi sharkoon usb kábelére és rögtön bejön. Mozgatom a kábel végét, semmi gond. Most vettem észre, hogy a Rapid-Case kábele lötyög a laptop portjában és a kábel végén a fekete kemény vége is kisebb. Lehet, hogy gyári hibás a Rapid-Case kábele? -
-
tomp
félisten
Mivel nem sűrűn indítom újra a gépet(havonta 1x a pecs kedden) most vettem észre egy hibát a Rapid-Case-nél ami nagyon nem tetszik! Amikor leáll a windows, lekapcsolja a rack a vinyót. De amikor a laptop előröl kezdi a bootot akkor újra felpörög. Azaz leállás után 2mp-el már újra felpörög. Ez így bosszantó. :-(
-
tomp
félisten
Minden féle hibaüzenet nélkül egyszer csak újraérzékelte a racket azaz kiírta újra a windows, hogy external hdd de már nincs sehol. Eszközkezelőben az eszközre azt írta ki, hogy nincs csatlakoztatva. A vinyó közben pörgött a házban leparkolt fejjel. Amióta töröltem a dupla illesztőt, nem tűnt el. Azóta is aktív a lemezhasználat. Amúgy volt egy 3. lemezmeghajtó eszköz név de nekem az ismeretlen volt. Valami external usb device. Lehet ASMedia agybaj. :-D
-
tomp
félisten
Másik porton is szellem volt. Restart többször is. Aztán megnéztem az eszközkezelőt! Rejtett eszközöket megjelenítve a lemezmeghajtó opcióban 2x szerepelt a samsung hd502hi. Töröltem mind2 illesztőt+ a régi sharkoon illesztőjét majd bekapcsoltam a racket. Windows rögtön felismerte és megjelent a rendszerben.
-
tomp
félisten
Érdekes dolgot csinált a Rapid-Case.
Kikapcsoltam a laptopot, leállt a rack ez oké. Bekapcsolásnál boot előtt kihúztam az usb-t amitől megfagyott a laptop. Reset után betölt a windows. Rádugtam a racket, hallottam ahogyan kijön a parkoló sávból a fej de semmi. Nem látja a windows. Restart után bekapcsoltam a sharkoont de semmi. Felpörög és csend. Várok fél percet majd egyszer csak aktivitás és bejön a meghajtó.
Amikor lehúztam a boot előtt, lefagyasztottam az ASMedia chipet a rackben? -
-
tomp
félisten
Megvettem a Sharkoon Rapid-Case-t.
Végre van SMART.
HD Sentinel -
tomp
félisten
válasz
King Unique #2254 üzenetére
Azt hiszem holnap megrendelem a racket. Ha dolgoztatva van a vinyó azaz írás olvasás van akkor okés. Ha már sokat "pihen" rögtön lecsapja és újra felpörög. Most volt megint. Ez előtt az utolsó éjszaka volt. Nem nyúzom tovább a vinyót nehogy tönkre vágja.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #2254 üzenetére
Még a nagy meleg előtt el is viszem kitakarítani és újrapasztázni. Lassan 2,5éves lesz a laptop.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #2252 üzenetére
A Samsungomnál kb 4fokkal kell feljebb állítani a HDSentinelben a hőfokot mert ugye érdekes ha egy 20fokos szobában 16fokról indul a vinyó.
Volt egy maxtorom egy belső rackben ami nyáron többször is 59fokig melegedett. Meg is lett az eredménye. Hibás szektorok. Azóta már nem rackben megy és megállt a romlása is. Laptopban lévőnél 45fok volt a max nyáron amikor hőségriadó volt. Most 40, de szerintem már alig van szellőzés belül mert nyáron a laptop alapjáraton már túlmelegszik. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #2250 üzenetére
Nyáron csak a teljes felület olvasással tudtam úgy felmelegíteni a Samsung EcoGreen vinyót, hogy a kezemet rárakva "hmm meleg" reakcióm legyen. Alapesetben langyos. Gondolom sokat jelent, hogy 7200 helyett 5400-on pörög a motor/lemez.
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #2248 üzenetére
Háát sehogy sem tudom SATA-ra rakni.
Ha kb 45 fokra melegszik fel az még nem vészes. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #2246 üzenetére
Hát nem tudom. Sokat megy, lehet ezt nem szereti.
Most a dokkolóban nincs SMART így örülök ha a Rapid Case-nél már megy. Mennyire melegszik benne a vinyó? Oké alu ház azaz elvezeti a hőt, de mégis zárt. 5400-as vinyó lenne benne.Ha merevlemez motor hiba lenne az hallható felpörgés közben? Illetve képes lenne üzem közben leállni?
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #2229 üzenetére
Úgy tűnik nem driver hiba. Nekem dokkoló hibának látszik. Hosszú pihenő után(1,5-2nap) nehézkesen indul el azaz többször is lecsapja a merevlemezt de aztán helyrejön. Ha leterhelem a vinyót a HDSentinel véletlen elérési tesztjével vagy a felületet olvastatom végig akkor sem áll le. Így gondolom a vinyó hiba kizárva, mivel akkor lekapcsolna főleg az elérési tesztnél.
A Sharkoon Rapid Case USB 3.0-s eszköz már támogatja a SMART-ot?
-
tomp
félisten
válasz
King Unique #2229 üzenetére
Windows 8.1, ASMedia ASM1042 chip, a legfrissebb driverrel a rendszer ASMedia USB 3.0 eXtensible Host Controller-nek nevezi.
Lehet az kavart be, hogy kb 3hete cseréltem 1 dll-t, hogy működjön a Sony telefon Windows 8.1-en. Gondolom most akadt össze vele. -
tomp
félisten
válasz
King Unique #2227 üzenetére
Kiderült, hogy a windows tréfált meg. Visszaállította a gyári 2012-es drivert ami hát nem az igazi. Eszközkezelőben frissítettem és az ez év januári driverrel 102 helyett már 108MB/s a sebesség.
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Van egy Sharkoon SATA Quickdeck Pro-m és tegnap a bekapcsolás után 5percel folyamatosan lecsapta a merevlemezt. Felpörgött, kattant, leállt. 4x ismételte meg azután már nem indult el a merevlemez(gondolom valami védelem aktiválódott) csak villogott a led. Lekapcsoltam, kivettem a merevlemezt, kábel ki-be, vinyó vissza majd bekapcsolva gond nélkül elindult. Amikor lecsapta egymás után többször akkor a laptop kijelzője is megvillant.
Most csak 39-40MB/s-el tudok írni/olvasni vele amikor eddig 102MB/s volt. A dokkoló 2éves elmúlt, és sokat megy. Átlagos üzemidő 2nap folyamatos használat, de nem ritka amikor 2hétig is megy. "elhasználódott"? -
tomp
félisten
Tiédben nincs benne?
Engem amúgy piszkosul bosszantott. 1percig nem csinál semmit sem a vinyó, azonnal lekapcs. Ha 2mp-el később mégis kellene, újra felpörög. Inkább menjen folyamatosan, akár üresben is. A sok felpörgés nem tesz neki jót.(op rendszer nélküli gépet hogyan kapcsolsz ki? Hosszan nyomod a bekapcsot. Azzal szimplán lecsapod a tápod. Ergo a vinyó alól kirántod a tápot. Mivel nem csinál semmit, rendesen leáll)
-
tomp
félisten
Ha leválasztod még nem parkol. Csak onnantól nem csinál semmit.
Ha ezalatt elmegy a táp, azonnal leparkol.(akár rámpára akár magán a lemezen)
Amúgy nekem a dokkoló magától leáll ha nem nyúl semmi a vinyóhoz. Led kialszik és leáll a vinyó. Na ezt a funkciót én meggátolom, mert idegesítő. -
tomp
félisten
Hali
Nekem egy Sharkoon QuickDeck Pro-m van Samsung F2EG vinyóval.
Én szintén leválasztom biztonságosan a win7-en, majd egyszerűen lekapcsolom a dokkolót.
Vagy leállítom a gépet(asus laptop) majd aztán kapcsolom le.Mivel leválasztod, onnantól kezdve semmit sem csinál a merevlemez. Olyan mintha egy op rendszer nélküli gépet bekapcsolsz. Nem csinál semmit.
Üresben azonnal leparkol a fej ha nem kap feszt. Nem lesz baja. -
tomp
félisten
Amit fentebb írtam nem vált be. Ugyan úgy leáll.
Viszont a HDSentinel segítségével megoldható. Be kell kapcsolni a lemezek leállásának megakadályozása opciót. Fél percenként egy üres parancsot küld a lemeznek a program.
Még jó, hogy van megoldás. Az elején kb 20x állt le 1óra alatt.
Ennek a dokkolónak bitang vastag usb kábele van. Majdnem olyan vastag mint egy asztali gép tápkábele.Akinek kell egy "dizájnos" dokkoló, annak ajánlom.
Sharkoon SATA QuickDeck Pro -
tomp
félisten
Nagyon aktív vagyok. Utólag is bocsánat!
Bekapcsoltam a gyorsítótárat+kikapcsoltam a windows usb szelektív felfüggesztését és most nem áll le.
Csináltam egy aida sebesség tesztet.
katt
Ugyan ennyi volt sata2 csatin asztali házban.
Jó ez az USB 3.0 -
tomp
félisten
Ha nem használom, 1perc után leállítja a vinyót.
Hogy lehet ezt kikapcsolni? -
tomp
félisten
Átvettem a Sharkoon QuikDeck Pro-t.
Valahogy be lehet állítani, hogy kiírja a HDSentinel az állapotát? -
tomp
félisten
Kinéztem egy külső racket.
ezt
Mi a véleményetek? 3.0-s usb van a laptopon, így jobban szeretnék ilyet venni.
Ez a bluechip mennyire jó üzlet? -
tomp
félisten
Keresgélek külső racket, vagy dokkolót. Sharkoon-t néztem eddig.
Nincs olyan, amin esetlen LAN is van? 3usb van a laptopon.
1 a mobilnet, 1 a néha üzemelő egér.
Illetve ha eddig fektetve ment a merevlemez, nem árt neki ha állítva(csatlakozással lefele) üzemel tovább? -
tomp
félisten
Tudtok ajánlani egy megbízható minőségi 3,5-ös fekvő racket? Laptophoz kellene amin csak usb 2.0 és 3.0 van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 240GB ADATA SU650 2.5" SSD (Foxpost:+1400Ft)
- Western Digital WD Purple 256GB QD101 MicroSDXC memóriakártya biztonsági rendszerekhez
- Eladó WD5000LPLX 100/100-as, mentésre, keveset használt
- Western Digital Blue 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD10EZRZ)
- (új, bontatlan) 960GB Kingston A400 2.5" SSD (Foxpost:+1400Ft)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest