- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz rabbit87 #1579 üzenetére
"Az miért van, hogy az energiabeállításoknál megadott értékeim, beállításaim időnként megváltoznak"
Nem esetleg céges gép és domain-es belépés van? Ott előfordulhat olyan hogy a céges domain policy mindig felülírja a saját beállítást.
"Nagy fájl másolása: 60 Mb-ról indulva a másolás végére leesett 13 Mb-ig"
Inkább valami kapcsolódási hibára tippelnék. Másik USB3 kábellel is érdemes lenne megnézni. Illetve ha asztali gép, akkor első port helyett hátsó portban.(#1578) King Unique
"merevlemez / merevlemez kikapcsolása: alapból soha értéken volt, telepnél átírtam azt is arra, de ugyanúgy 10 perc után lekapcsolt a külső vinyó.."
Van mikor az OS, van hogy a rack firmware, és van hogy a HDD kapcsolja le magát.Nekem az asztali gépben Seagate ST500LM012 (500 GB) van fixen beépítve, nyár körül installáltam. (Ez a HDD arról ismert hogy nem parkolja a fejet, ezért szeretem.) Nemrégen elcsodálkoztam a HDD Sentinelben hogy alig pár hónap alatt az összes indulás/leállás száma 500 körülinél tartott, nem értettem hogy mitől indul annyiszor. Utána vettem észre a fentebb említett Win8.1 energiagazdálkodási beállítást, 20 percre volt állítva, ezért indult annyiszor a vinyóm. (Megjegyzem a hangját nem hallom mert Scythe Quiet Driveban van.) Mióta letiltottam a leállást az OS-ben, nem indul annyiszor, szóval ez esetben hat a beállítás, ez viszont fix SATA vinyó és nem akksis gép.
Lehet hogy USB rack esetén nem hat, de nem tudom.
Mikor a HDD maga kapcsol le, arra példa a WD Blue 500 GB WD5000LPVX, annál sehogyan sem voltam képes lekapcsolni a leállást. Vissza is vittem a vinyót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Starlink
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Apple Watch
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gumi és felni topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest