- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
> > > F1 klub by Oliverda < < <
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mike-
addikt
Papírforma győzelmet láthattunk.
-
-Mike-
addikt
válasz
Oliverda #2994 üzenetére
Ja persze, simán kiteszik.
De nagyjából szerintem azért már lejött hogy működik a Ferrari.
A csapat az első. A mítosz fenntartása, a történelem, a múlt mindenek felett.
Egyik csapat sem szereti, a Ferrari meg különösen ugrik rá, ha a pilóta a sajtóban ekézi a csapatot. Akkor mehet is, legyen bármennyi vb címe.
Alonso is 99%ban védte mindig a csapatot, pedig ha valaki ő aztán kimondja amit gondol.
Hát ez így működik, ehhez ott hozzá kell szokni. Na meg kijönni a sok felsővezetővel, akiket év elején látni lehetett pl az autó bemutatónál, hát elég érdekes arcok voltak ott. -
Oliverda
félisten
Nem ő lenne az első négyszeres VB akit kitesz a Ferrari:
Ferrari had entered a downturn, partially as their famous V12 engine was no longer competitive against the smaller, lighter and more fuel efficient V10s of their competitors. The Ferrari chassis, despite a major revision by the French Grand Prix (F-643) was also not up to the level of the McLaren and the Williams models. Prost won no races, only getting onto the podium five times. He took this out on the team, publicly criticising the team and the Ferrari 643, and subsequently had his contract terminated before the end of the season, immediately prior to the Australian Grand Prix. He was replaced by Italian driver Gianni Morbidelli for the final race of the 1991 season and by another Italian, Ivan Capelli, for the following season. Despite being sacked, Prost received a significant payment from Ferrari to not drive for any other team.
Igaz, amikor ez megtörtént, még csak három címe volt Prostnak. -
Oliverda
félisten
Vajon Vettel és a Ferrari kibírja együtt a szezon végéig?
-
Oliverda
félisten
-
-Mike-
addikt
Ez a gyerek úgy haza lesz zavarva, mint Gasly. [link]
-
-Mike-
addikt
Perez out > Hülkenberg in > first podium > story ends
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2985 üzenetére
Ja, végül is 2000 előtt 1979-ben nyertek egyéni címet. Ha 2028-ban húznák be a következőt, azzal még csak beállítanák a negatív rekordot.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Oliverda #2984 üzenetére
Na igen. Briattore-ra akkor kellett volna lecsapni, mikor lejárt az eltiltása. Többre mentek volna vele, mint a Domenicali-féle szenvedéssel.
Mondjuk én még mindig úgy vélem, hogy a Ferrari bőven ott van, ahova tartozik. Ha megnézed a Brawn-Todt-Schumacher előtti érát, akkor átlag 5 évente van 1 VB-cím. Ha be akarják hozni a régi statisztikát, még 2027-ig nem nyernek újabbat.
-
Oliverda
félisten
Ferrari’s rivals rubbish Binotto’s claim they have also lost power since last year
Ki lesz Binotto utódja? -
Oliverda
félisten
-
-Mike-
addikt
[link] watch it
-
-Mike-
addikt
Albon a leaderhez képest +1min18s
Körhátrányba fejezte volna be ha nem jön Ham új gumikért, de majdnem így is.
Maxhoz képest 1perc10mp.
Nagyon gyenge.
Mondjuk Gaslynál jobb, tavaly őt itt körözte le Max, szerintem az volt az utolsó szeg a menesztésében.Eddig nem bíztam Vettel (vissza)érkezésében de a legutóbbi pletyka szerint, hogy Mateschitz szeretné vissza, szerintem megoldódni látszik,mindenesetre a döntésben része lesz Albonnak és a gyatra teljesítményének. Gasly v1.5 kb. Gyorsabb de max 1tizeddel egy körön.
Csak aztán nehogy Vettel is kapjon fixen 6-7tizedet egy körön mert akkor lesz sakkmatt a Red Bullnak. -
Oliverda
félisten
És onnan kit?
Bottas? Norris kizárt, ahogy Sainz is. Ricciardo ugyancsak elkelt már. Oconra szerintem nem tartanának igényt, pláne 18' Interlagos után.
Russelt ugyancsak kizárnám, és nem a frissen aláírt szerződése, hanem sokkal inkább a mercis kötelék miatt. Maradt Vettel és Perez.
-
-Mike-
addikt
-
Oliverda
félisten
Ha Albon így folytatja, ki ül majd 2021-ben a másik Red Bullban?
-
Oliverda
félisten
Ja, minden pénz kérdése, csak azt nem értem, miért érné meg sok-sok millióért Perezt lecserélni Vettelre. Ha már Aston és nemzeti érzelmek, akkor inkább el tudnám ott képzelni a Wolff pártfogolt és angol Russelt. Vettel részéről sem teljesen világos, hogy miért érne meg oda menni. A VB-re tuti nem lesz esélyük, ha az egy évvel korábbi Mercedesre építik az sasszét, ha pedig a Mercedes véletlenül mégis hátat fordítani a sportnak, akkor valószínűleg az RB venné át a helyüket az erősorrendben.
-
-Mike-
addikt
Ez a retro
[link] -
-Mike-
addikt
válasz
Oliverda #2966 üzenetére
Ez csak 1 dolog, hogy ki meddignek van szerződése.
Anno Kiminek is volt a ferrarinál, de megkínálták 17millió ojróval és el is ment.
Van az a pénz.
A mai pletykák meg már pont ugyanerről szólnak, csak most Pereznek hívják az alanyt.
A szerződés csak egy dolog, a pénz meg egy másik. -
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2967 üzenetére
A márka angol, a csapat központja is Angliában van, de a tulaj kanadai, a motor pedig német (oké, ezt is Angliában tervezik, de német pénzből). Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy a kicsi Lance hány verseny után verné ki apucinál a hisztit, ha a csapattársa folyamatosan elhalászná az orra elől a dobogókat, netán győzelmeket.
Továbbra sem látom értelmét a az Aston-Vettel felállásnak. Jövőre a legjobb esetben is a 4-10 helyekre lenne esélyre, talán becsúszna 1-2 dobogó némi mázlival. Szvsz 2021-ben a Red Bullnak és esetleg a McLarennek lesz esélye felvenni a versenyt a Mercedesszel, másnak nem hiszem.
-
-
-Mike-
addikt
Vettel - Aston 2021?
Egyetlen lehetséges opció és talán még jó is kisülhet belőle.
Gyári csapat. Pénz nem probléma.
Ferrarinál tuti jobb lesz. -
-Mike-
addikt
válasz
Oliverda #2962 üzenetére
Amikor úgy köszöni meg a csapatnak a futamot, hogy GG Guys akkor tudod, hogy ez nem mellékesen egy streamer srác
Furcsa idők, mentem ellene iracingben is, megvertem, (mondjuk ez nem annyira ritka hogy irl drivereket meg lehet verni) itt az F1ben meg szupersztár.
Tavaly az is furcsa volt, hogy lement a 2019-es f1-es magyar nagydíj Mogyoródon, 22órakor Max V. Monacoból, Lando meg kitudja honnan feljöttek iracing szerverre ahol én is voltam. Kockák. -
Oliverda
félisten
Szvsz az első két futam embere Norris volt. 2007 év után egy újabb potenciális szupersztárt hozott az F1-be a McLaren. Megtankolva még elég rosszul mozog az autó, de kevés üzemanyaggal top 3 a cucc. Jövőre a Mercedes motorral ott lehetnek a gyári csapat környékén.
-
Oliverda
félisten
Albon megint kapott bő fél tizedet VES-től, ami több is lehetett volna, ha utóbbi nem dobja el az utolsóban. Oconnak pedig jár a piros pont az 5. helyért, meg amiért majd 3 tizedet adott Ricsárdónak.
-
-Mike-
addikt
Alonzóóóó iz bek
-
Oliverda
félisten
Gains/losses for Austria qualifying vs 2019 times:
Racing Point -0.921
Williams -0.737
Renault -0.493
McLaren -0.473
AlphaTauri -0.360
Mercedes -0.323s
Red Bull +0.038
Haas +0.619
Ferrari +0.920
Alfa Romeo +1.119 -
Oliverda
félisten
89 évesen apa lett Bernie Ecclestone
Megáll az ace. -
Oliverda
félisten
-
-Mike-
addikt
A Williams évekkel elkésett a csapat eladásával – Ralf Schumacher
[link]Hogy kik lehetnek az új befektetők, arról egyelőre csak találgatni lehet. Két személyt viszont jó eséllyel érdekelhet a lehetőség: az orosz Dimitrij Mazepin már jó ideje áhítozik egy F1-es csapatra, és Latifi is komolyan gondolja az idén megkezdett szerepvállalását. Ralf Schumacher is e két üzletembert tartja esélyesnek. „Dimitrij Mazepin biztosan ott vár a rajtjelzésre, és kettejük közül ő a tehetősebb. Éppen egy csapatot keres most a fiának, és eddig a Forma–3-tól kezdve mindig vásárolt egyet neki” – mondta az oroszról, megjegyezve, ő még Michael Latifinél és Lawrence Strollnál is tehetősebb.
Oké
-
Oliverda
félisten
Sokak régi vágya teljesülhetett idén: már június van, és még egyetlen futamot sem nyert a Mercedes.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
A tavalyi produkciója alapján megérdemli. Lehet apucizni, de nem említhető egy lapon Strollal és kanadaihoz hasonló szupergazdag csemetékkel. Kíváncsian váron a Leclerc-Sainz rivalizálást.
Ricciardo és Norris pedig egyértelműen a mezőny jó értelemben vett leghülyébb párosa lesz.
-
Oliverda
félisten
Érdemes felidézni viszont Vettel korábbi Red Bull-os csapattársa, Mark Webber 2014-es szavait:
Azt hiszem, hogy mindent korán fog elérni az életben. A nagy győzelmeit és a vb-címeit is korán szerezte meg, korán születik majd az első gyereke, és visszavonulni is korán fog. Valószínűleg még megpróbál odacsapni a piros autóban, aztán szajonara – találgatott Webber még azelőtt, hogy biztossá vált volna, Vettel a Ferrarihoz igazol.
[link]
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Ha a tavalyihoz hasonló fostaliga az idei Renault, akkor Riccsárdó lesz a befutó. Sainz szerintem marad a McLarennél. Ja, és ott van Alonso is, aki szerintem bevállalna egy tisztán teljesítményalapú szerződést, amennyiben még terítéken van nála a visszatérés. Pilóta szempontból most viszonylag jó helyzetben van a Ferrari, hisz Leclercre lehet építeni, így a másik ülésbe nem feltétlenül kell 20 millióért leszerződtetni valakit. Csak nehogy Bottas legyen majd a befutó.
-
Oliverda
félisten
Szvsz Vettel a világbajnokok azon szűk táborát gyarapítja, akik több címet nyertek, mint emennyit a képességük alapján megérdemeltek volna. A másik táborból nagy hirtelen Mansell és Alonso ugrott be.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur #2928 üzenetére
"Binotto biztosan azzal fog takarózni hogy nagyobb leszorítóerőre mentek rá idén."
Ez a McLarennek is remekül működött a Honda érában. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda #2927 üzenetére
Én is így értelmezem. Ha nagy lesz a bukta akkor szerintem év végén mennie kell. Szerintem az idei év első felében "GP2-engine" lesz a Ferrari. Kérdés hogy év közben mit tudnak fejleszteni, akár büntetéses cserékkel is. VB-címért nem kell menni, az 100%, a kérdés az hogy a szezon végére csúnyán lesznek-e 3. erő, vagy szorosan..
Binotto biztosan azzal fog takarózni hogy nagyobb leszorítóerőre mentek rá idén. Valamivel meg kell majd magyarázni a ~10-15km/h-s végsebesség hátrányt.. mert lesz ennyi, azt tuti.
-
Oliverda
félisten
Analysis: What the FIA didn't say about Ferrari matters most
Ha jól értem, a tavalyi motorját az átfolyás kiskapuzására építette a Ferrari. VB-t nem tudtak nyerni vele, a szigorúbb szabályozás miatt pedig idénre újra kellett tervezni a PU nagy részét.
Ki hány évet ad még Binottónak? Vajon elég lesz a menesztéséhez az idei év is, vagy megvárják vele 2021-et?
szerk: Érdekes lett volna a végkimenetel, ha behúzzák vele valamelyik címet. Bár az RB valszeg így is bukott egy helyet a konstruktőriben ami pár milla mínusz nekik.
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Albon 2020-as szerződése után Gasly a pódiumon.
-
-Mike-
addikt
Mika Hakkinen reflects on his 1999 Japanese Grand Prix win
Aki látta élőben az egész szezont, meg az utolsó japán versenyt is annak sokat fog mondani ez az interjú. Persze lehet közben nézni youtube-on az onboard startot meg akár az egész versenyt is.
Az utolsó mondata, félmosollyal.. minden benne van és szerintem teljesen igaz. -
-Mike-
addikt
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2918 üzenetére
Gondolom ezzel próbáltak lelket lehelni bele. Jelen állás szerint 2020-ban is ott lesz a csapatnál, és mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri címhez jobb teljesítmény kellene, kevesebb pörgéssel. Ezért viszont a szárnyaló Leclercbe kellett belerúgni egyet, ami később még visszaüthet.
Szerintem is értelmetlen volt ez a húzás. Ez nem teszi helyre Vettelt, hisz pontosan tudja ő is, hogy csak a jobb taktika miatt került a csapattársa elé. Továbbra is azt gondolom, hogy Binottónak a mérnöki asztal mellett kellett volna maradnia, nem fog címet nyerni a vezetése alatt a Ferrari.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Oliverda #2917 üzenetére
Én azt nem tudom mit akar a Ferrari Vettel pátyolgatásával. Miért volt csapatérdek Vettel az élen szemben Leclerc-kel? Mert azt elfogadom, hogy a Mergák megmalmozásához előbb kellett hozni Seb-et, de a végén megcserélhették volna őket, ka már a nyílt sisakos kűzdelmet nem akarták engedni.
-
Oliverda
félisten
Vette alamizsna győzelemével is Hamilton malmára hajtották a vizet a csapatmorál kárára. Szép kis körbeverés volt a Mercedesek mögött/előtt az elmúlt pár futamon:
Leclerc: 200
Verstappen: 200
Vettel: 194 -
-Mike-
addikt
Az r/Motorsportsstreams -en eltűntek az F1es linkek.
Hol találom őket? -
TESCO-Zsömle
titán
Ami többé-kevésbé igaz is. A mai teli duffúzor-aljú kocsik nem tudnak úgy elsüllyedni, hogy az számottevően lassítsa őket. Csak úgy tudnak ,hogy a versenyüknek vége legyen, így egyúttal az izgalmakat is csökkenti, mert a pilóták inkább ráülnek a pontjaikara, minthogy kockáztassanak.
Ha biztonságot akarnak, csináljanak olyan érdesített aszfaltot, mint ami a francia pályán van, az megfogja a kocsikat.
-
tkesy
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #2908 üzenetére
A biztonság volt a fő okaként megnevezve, hogy aszfaltoztak, márpedig azért mert azt mondták, hogy a nagy sebességű autó elpattog a kavicságyon, és alig lassul le, míg ha aszfaltos, akkor a pilóta tud fékezni.
-
Oliverda
félisten
Tiszta sóderágy helyett aszfalt és hurka:[link]
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #2908 üzenetére
Én biztonsággal kapcsolatos magyarázatra emlékszem. Az izgalmakat pedig biztosan nem növelte, sőt. Ilyeneket manapság már minimálisan büntetik a pályák (kivétel pl. Suzuka), jellemzően simán visszajönnek a pilóták 3-4 másodperccel később és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Szerintem ez így egyértelműen unalmasabb.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Oliverda
félisten
"A vizsgálódás első eredményét a pálya főnöke, Nathalia Maillet jelentette a Belga hírügynökségnek, mely szerint a jelenlegi aszfalt bukóteret kavicságyra fogják cserélni."
Melyik kretén találta ki anno, hogy le kell aszfaltozni a bukótereket?
A biztonságot minimálisan növelte (már amikor nem csökkentette), a versenyek pedig unalmasabbak lettek.
-
Oliverda
félisten
Vagy Albon nyeri a következő versenyt, vagy még Kvyatot is viszont látjuk RB-s overálban az idén.
-
-Mike-
addikt
Ahh, végre slick-eken az F2004.
Mick Schumacher drives his father's Ferrari F2004 | Hockenheim 2019
-
-Mike-
addikt
Niki Lauda to Ferrari: Car is s**t
Cool story bro.
Tudom, hogy volt a Rush-ban is, de elsőkézből plussz infókkal azé' jobb.
-
tkesy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest