- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kendioxid
csendes tag
amúgy honnan veszed, hogy 150W-os a procim, az enyém kb 40W terhelés alatt...
-25C az lótúró, ha ennyi lesz, a kompresszor repül, mint a vadliba...
szereztem kompresszort, ill kaptam.
három tű van rajta, az ellenállások
1-2: 22ohm
1-3: 18.5ohm
2-3: 15 ohm
testzárlat nincs.
melyik lehet a 0?
hogy működik az indítása? egy indítótekercs kap indításkor egy rövöd ideig áramot, és ha kipörög, akkor a normál tekercs?
nincs indítórelém, hogy indítsam?
[Szerkesztve] -
kovilac
tag
A kiépítést most egy picit halasztom. A 7800GTX+A643500+ páros kicsit megcsapolta pénzmag állományomat
-
kovilac
tag
A kiépítést most egy picit halasztom. A 7800GTX+A643500+ páros kicsit megcsapolta pénzmag állományomat
-
kendioxid
csendes tag
én is akarok csinálni, de házilag, nem holmi gyári kompresszorral, ami eleve hűtőhöz van.
kb 5kból ki lehet hozni egy -40 körüli procit, veszel egy használt hűtőszekrészt és ott van készen a kondi, komprsszor, még 1k és esztergáltatsz egy blokkot és kész is.
persze ettől jobbat is lehet és kb ennyiért ha magad csinálod a kondit és a kompit stb. én íígy akarom saját közeggel ÉS -70c A CÉL.... -
kovilac
tag
ok!
Várom az infókat! -
relic
tag
Csá!
Nekem Dodo csinált anno 60ból 12 cm3 aspera kompival. Elég jó, szigetelt dobozban -55re is lehűlt. A proci biosban -32 fok volt, aztán tuninggal már 2800 mhz-ig jutottam egy mobil bartonnal 1,9V-on, 400 fsb-vel. Ekkor a mag -20 fok volt és full terhelésen -16. A blokk meg -49ről -40re melegedett.
Ha mindenképp ilyet szeretnél, akkor Dodonál érdeklődj, mer magadtól nem fogsz olyan teljesítményűt kihozni. Legjobb esetben eléred, h a proci lehűljön kb 0 fokra, de lejjebb nem nagyon. Sok minden szükséges ehhez. Én azt ajánlom gyűjts 70k-t kb. és akkor lesz egy frankó high-stage kompid. Amúgy a fogyasztásról annyit, hogy 400W-ról indul a kompi és -50nél kb. 190W. Majd később megadom Dodo számát, mer most nem otthon vagyok. Ha tőle rendelsz, akkor kb 2-3 hónap mire kész lesz, de az is lehet, h csak 2-3 nap. Kamionos a csávó és szinte csak hétvégén van otthon, leginkább külföldön van anyagbeszerzésen. További infók majd később. -
kovilac
tag
Nehéz lesz, de szeretnék már végre olyan emberrel beszélni, aki esetleg hasonló elven hűti prociját
-
Sky-Zetor
csendes tag
A sz.....gep.hu-n volt egy cikksorozat erről.
-
kovilac
tag
Okés! (burkolt up!
-
Florida
tag
(lenne egy szerény javaslatom,miszerint ne upolj naponta ennyit.miért?annyira speciális a téma,hogy ha valaki direkt erre keres rá,az úgyis megtalálja,de az egyszerű átlagjúzerek,mint én,nem tudnak neked segíteni,hiába látják mindig a listában)
-
kovilac
tag
up
-
kovilac
tag
UP!
-
kovilac
tag
Up!
-
kovilac
tag
de szerintem játékok alatt nem
Na mind1. Továbbra is várom az ötleteket, esetleg tapasztalatokat vagy website címeket.
-
kovilac
tag
Amúgy SZVSZ az AMD esetében +200Mhz is rengeteget jelent. Sokkal hatékonyabb órajelciklussal rendelkezik mint az intel.Így elméletileg egy 2400Mhz-s AMD egy 3.6 Ghz-s intel szintjén van......sőt.......játékokban simán meg is veri.
Felkészültem az újabb támadásokra -
kovilac
tag
A hangproblémára már én is gondoltam, aza, hogy hangos lenne az egész system. De mire van a hungarocel és egyébb zajszintcsökkentő anyagok
A már felépített rendszert egy saját ízlésnek megfelelő ''dobozba
'' kell tenni, és azt megtámogatni egy kis zajcsökkentéssel. De ugassatok le nyugodtan, ha hülyeséget mondok. Már felkészültem a támadásra
-
Router
őstag
válasz
Overlocker #21 üzenetére
a szárazjeges dologban nem vagyok igazán otthon csak annyit tudok róla hogy a szárazjég nagyon gyorsan szublimál azaz hirtelen szilárd halmazállapotból légneművé alakul át és ez jó sok hőt von el.... amúgy azthiszem a szárazjég szén-dioxidból van és nem tudom honnan lehetne beszerezni és milyen áron de biztos nem olcsó mulatság
-
Florida
tag
válasz
Overlocker #19 üzenetére
Azért a 8 fokos levegő anno az A64-emnek +300Mhz-et hozott.
Pedig az még első szériás s754-es volt.
Az enyémhez érdemes lenne ilyet építeni?
2600mhz stabil 1.9v-al,2700 fölött is jártam már windowsban,mindezt sima léggel.Meglehetne stabilan a 3000,kompival? -
Router
őstag
válasz
Overlocker #14 üzenetére
Na igen... ez a nagy probléma vele és az hogy nem is valami halk megoldás...
Engem most a régi ammónia alapú hűtők ragadtak meg eléggéazoknak nulla hangjuk van és nem is kell sokat várni hogy üzemkész legyen.. a lényege annyi hogy egy adott pontját melegíteni kell és a másik fele erősen lehűl... kb olyan mint a peltier elemek csak ehhez nem kell annyi áram
-
kovilac
tag
A64-hez miért felesleges? Up!
-
kovilac
tag
up! Látom még rengeteg erős fejtörést fog okozni a rendszer kiépítése. Honnan, mennyiért, mibel..........stb. De ha már sikerült emberkéknek megéíteni, akkor másnak miért ne sikerülhetne?
UP! -
kovilac
tag
nekem is mondták, hogy azt érdemesebb lenne megpróbálni, mert 5-8perc ''előmelegítés'' kell a kompinak és utána lehet startolni a gépet. Ezért szeretném olvasni a tapasztalataitokat, de sajna nem hiszem hogy sok mindenkinek lenne ezzel kapcsolatban
-
bastya
csendes tag
SZVSZ valami bontott klíma-hőcserélőt lenne érdemes beszerezni.
-
kovilac
tag
esetleg ki milyen hőleadó egységet ajánl hozzá?
-
kovilac
tag
Köszönöm szépen az eddigig hozzászólásokat. Én személyszerint saját kompresszoros hűtőt szeretnék készíteni szakemberek segítségével, hisz az általatok megemlített fiatalember nem hiszem, hogy csak a kellékek árát számolja fel
Értesültem egy kidobandó hűtőről
aminek remélem, hogy a kompresszoros hűtése tökéletesen működik, csak esetleg a ''vázzal'' lehetnek problémák. Továbbra is számítok a hozzászólásaitokra, hisz úgy érzem, hogy egyedül nem csak engem foglalkoztat ez a dolog.
-
rnagy
tag
Ilyenre gondoltál ?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kem
addikt
Hé emberek! Nem az a topic címe,h hol lehet venni negyedannyiért mintaza másik, hanem,h hogy építsünk...
-
kem
addikt
Én is vállalkozó szellemü vagyok, és a tuning is vonz, de nincs 200k-m gépre, nemhogy még hűtésre. Én is bennelennék egy ilyen projektben, bár még vizem se volt
-
Fade_Away
őstag
biztos vanmár erről topic.
egyébként hwswn árulja vki a saját kompis megoldását 55ért ami állítólag jobb mint a vapo ''éscsak'' 55. -
kovilac
tag
up
-
kovilac
tag
Valamelyik nap a szemem elé került egy cikk, ami a vapochill LS kompresszoros hűtés leírását tartalmazta. A hűtő fantasztikus. Fantasztikus tuningeredményekre képes az ember ennek felhasználásával. Azonban az oldal végére érve láttam, hogy ára kb. 200ezerFT.
Ezt nem sok magyar ember teheti meg, hogy megveszi. Így hát arra gondoltam, hogy miért nem építhetném meg házilag egy ilyesfajta hűtőt. Ha valaki ismer esetleg egy magyar leírást tartalmazó oldalt, vagy van valamilyen tapasztalata, annak szívesen olvasom sorait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest