- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz mazdacomprex #8698 üzenetére
Feltéve ha van valódi pwm-s(attól,hogy 4 pin még nem az) aljzatod.Le kell ellenőrizni a venti aljzatok lábkiosztását a user manual internal connectors fejezetben.Ha nem vagy biztos vagy nem megy,akkor gyere Ventis topicba.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz mazdacomprex #8696 üzenetére
Abban a házban,a vastagabb radis LF240-re én push-pull kiépítést tennék,hogy elég levegőhöz jusson a vga és a lap is.Ritka kivételek egyike,mikor javaslom ezt a felállást kompaktra.A lényeg,hogy 4 egyforma venti legyen rajta és egyformán legyenek szabályozva.Ha kevés pwm-s aljzattal rendelkezel,akkor javaslom az Alpenföhn Wing-Boost 2 Plus-t,mivel ezek gyárilag összefűzhetők és 4 db se lépi át az 1A-s határt,tehát nyugodtan köthető egy aljzatra.Vagy veszel elosztókábelt és még más alternatívák is vannak venti terén,pl:
Lepa Bol.Quiet,Akasa Apache...Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz mazdacomprex #8694 üzenetére
Mindenképp 240/280-s szettet,a bibi csak az hogy abban a házban csak előre tudod tenni és alapba is elég harmatos a front intake.Az Enermax/Lepa 240-sét sokan használják megelégedve és az ár-érték bajnok az Arctic LF240.Azt számold bele,hogy mindegyik esetében a gyári venti cserés két minőségi darabra.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
mazdacomprex
csendes tag
Sziasztok.Milyen kompakt vízhűtést ajánlotok,ami megbíyható és halk.Jelenleg i5 4670-re lenne,de ezt cserélem Januárban i58600k-ra.NZXT S340 Elite házba kell,ami ha jól tudom max 240-es radiátort fogad be
alaplap : Asus Z97 pro gamer
proci: i5 4670
ram : G.Skill Trident x 2x4Gb ddr3 2400MHz
videokártya: MSI GTX 1060 6Gb
ssd: samsung 850 evo 120Gb
táp : EVGA Supernova 650 G2 80+ gold
Max ár 60-70 ezer kb .
Segítségeteket köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Nemrég megjöttek a 14es akasa Viperek, este pattintom is fel az X62-re.
Kérdés:
így a megmaradt Nzxt ventik mehetnek vissza pullba a radira?? Nyernék vele pár fokot? Vagy teljesen felesleges és hülyeség mert nem ugyanaz a push - pull venti?
Nem tudom, ezért kérdezem! Thx -
fogtunder
nagyúr
papíron elfér fent a 240-es radi, de még nem szereltem Meshify-ban, szóval nem merem biztosra mondani. viszont ha fentre rakod a radit, akkor 3*120-at ajánlok előre, úgy lesz egy alsó venti, ami a VGA alá fogja fújni a friss levegőt.
de ha esetleg találsz léghűtést, amit megtetszik, én továbbra is azt ajánlom, nagyon jó kis ház a Meshify, én is szemeztem vele jó darabig, de nem adom el a H440-et mégsem, mert nem érné meg.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Zufo
tag
válasz fogtunder #8685 üzenetére
Köszönöm a választ, nagyon régóta keresgélem az ütött kopott cm690 -nek az utódját és annyi ház közül végre találtam egyet ami tetszik Viszont az NZXT hűtésével az a helyzet, hogy brutális tetszik és nem hiszem hogy letudnék mondani róla De igaz amit mondtál, viszont az x52 es az elférne a ház tetején kiképzett konzolra és előre mehetne két 120 as venti, úgy viszont szerintem már kilehetne alakítani egy nagyon jó airflow-t.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
be kell férjen. a limitáció az lesz, hogy egy hosszabb VGA már lehet nem fog elférni, ezt le kell mérni, pl a GTX970 Strix és egy LF240 3mm híján már sok lett volna együtt. a másik pedig az, hogy a bejövő levegőt le fogod fojtani, a GPU-nak nem lesz olyan jó a szellőzése.
én a Meshify C-be léghűtéses rendszert építenék, kvázi akármekkora toronyhűtőt bele lehet pakolni, előre két jó 140-es venti, sose lesz bajod a hőfokokkal. és a kraken áráért már tényleg akármilyen léghűtést megkapsz, vannak nagyon pofás darabok is.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Zufo
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérkedezni, hogy jol tudom-e, hogy a Meshify C házba előre belefér egy x62 kraken ? Amennyiben igen milyen "megszorításokkal" (ahhoz 3.5 slotokat el kell távolítani )?
Válaszokat köszönöm!
-
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #8682 üzenetére
Jónak jó,de én 1,5K helyett megcsinálnám otthon-mondjuk nekem adott minden.Örülök,hogy bevált az aura-majd ha rendesen letesztelted,akkor írd meg légyszí a tapasztalataid Ventis topicban!
-
juliensorel
senior tag
Ez nem lenne jo szerinted? [link]
En itthon nem tudok mibol csinalni hasonlot ahhoz ugyanugy kene venni kabelt, csatit.
amugy megvettem a rajintek aura 12-t, ha lesz egy kis idom letesztelem. De azt mar most erzem, h 5400ft-ot a 2 db nagyon megerte, 800rpm korul megy, mint eddig a bol.quiet vagy a wb2, igy halk, legszallitasa jobbnak tunik mint a wb2 plus-nak azonos fordulaton, a vilagitasa pedig nagyon szep egyseges, lagy, feldobta a gepet -
Grózi
Topikgazda
válasz juliensorel #8677 üzenetére
Csinálj egyet otthon,5 percig tart-mostanában nem láttam ilyet.Azért 7V alatt nem próbálkoznék.
-
juliensorel
senior tag
-
Tuhajohn
tag
Pár hete elég furcsa dolgot művel a gépem. Mikor bekapcsolom azonnal 50 kokos a cpu (i5-4670k 3,4GHz), ami azért gond mert játék alatt vagy nagyobb terhelés alatt is ritkán éri el az 50 kokot vagy többet. Alapból 28 körül mozog, terhetlés alatt 40-50 közé melegszik. De nem is ez a lényeg hanem, hogy a cpu hűtő nagyon nagy fordulaton megy ok nélkül. Vagyis nem egészen ok nélkül, hanem a semmitől (feladatkezelő szerint alacsony kihasználtság mellett is: https://imgur.com/eR16OVb ) magas a hőmérséklete. És ha ilyenkor valamit pl.: böngészőt megnyitok 70 fokra is melegszik és egyszer 100-at is mutatott.
Ha ez történik, hogy kikapcsolom a gépet és újra bekapcsolom, ekkor eltűnik a hiba és újra minden rendben van, újraindítás nem oldja meg a gondot.
Valamilyen cooler master vízhűtésem van, ha kell akkor megkeresem dobozát, de most nem tudom a nevét.
10 indításból kb. 1x csinálja.Egy másik topicban kaptam egy olyan választ, hogy vagy az alaplap vagy a hűtő pumpája ment tönkre. Ma már nem, de holnap megnézem a hűtő pontos nevét.
-
juliensorel
senior tag
Hello!
Van neklem a gtx1060-on egy ARCTIC COOLING Accelero Hybrid III-120 hűtés. ennek a pumpája most a leghangosabb a gépben de mivel molexes nem tudom leszabályozni alaplapról. Milyen molex-3 pin adaptert vegyek hozzá? vagy inkább ne alakitsam át? -
t72killer
titán
válasz Vigneau #8675 üzenetére
Értem! Meglássuk hova tudom a házban tenni a radit - ha elég magasan van a cpu-blokkhoz képest, akkor gondolom jobbak az esélyek... (első körben: remélem befér a HAF-XB-be, elvileg raktak már bele 360-as radit mások is)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vigneau
félisten
válasz t72killer #8674 üzenetére
A Silent Loopon van utántöltő nyílás. Ezt nevezhetjük annak. De én hiába rázom, idővel visszasereg a buborék a radiátorból. Míg mikor próbáltuk egy kis tartály közbeiktatásával, akkor nem volt semmi gond.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Grózi
Topikgazda
-
Vigneau
félisten
válasz t72killer #8664 üzenetére
A 240-es verziója van nálam, alapból halk. Viszont az Istennek se tudom teljesen lelégteleníteni. Így közbeiktatok egy tartályt a szívó oldalon, mert már kezdett a 2-3 naponkénti szörcsögés az agyamra menni.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
törölt tag
válasz juliensorel #8667 üzenetére
Gigabyte GA-X58-UD5
Pwm szabalyozas be van allitva, szabalyozza is a fordulatot, de minimumot nem tudtam lejjebb huzni -
törölt tag
Hogy tudnám a venti fordulatát fixen 1000rpm-re állítani induláskor?
SpeedFan elindul Windowssal, de 1300-ról indul és mindig kézzel kell lejjebb állítanom....
-
bandika0626
senior tag
válasz juliensorel #8663 üzenetére
Akkor oké. Köszi.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
juliensorel
senior tag
válasz bandika0626 #8662 üzenetére
A forgatastol biztos felkavarodott kicsit, az a levego hangja, sztem nem lesz gond, majd kidolgozza a radiba
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az aláírásomban lévő folyadékhűtés első indításnál lehet hallani ahogy forgatja a folyadékot. De ez 1-2 percen belül elmúlik. Tegnap meg ma reggel csinálta eddig nem. Annyi, hogy tegnap reggel az oldalára volt fordítva a gép mert volt egy kis átalakítanivaló. Átnéztem de nem szivárog sehol sem meg rendesen hűt is.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
t72killer
titán
A be quiet! Silent Loop 360mm-es hűtő mennyire ajánlott kazán proci (húzott 7900x) lehűtésére? Ahogy nézem, ami jobb, az hangosabb is nála.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Grózi
Topikgazda
válasz Freezee #8654 üzenetére
Az a trutyi az adalék lesz-a színező 99%-ban.Épített víznél is ez van a csili-villi színezett folyadékokkal-aki olyat használ általában rendszeresen takaríthatja a rendszert.De te akarsz szép színes csöveket..
Ventibe nekem az Apache vált be a legjobban kompaktra,alternatíva még a Lepa Bol.Quiet és az Alpenföhn Wing-Boost2 plus(csak aminek színes a belseje,a tiszta fekete Pure változatot ne!).
Szereléshez kell egy jó csavarhúzó,nem nagy ördöngösség-arra figyelj,hogy a blokk egyenletesen feküdjön fel a procira(a csavarokat átlósan és egyenletesen húzd) és nem kell izomból betépni őket.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
alázógyík
addikt
Sziasztok!
Lesz egy In Win301-es házam, amiben Xeon E3-1270v2 proci, és valszeg RX 580 vga lesz.
Kicsi a ház, léghűtőre is max. 158mm magasságú menne bele.Van értelme vizezni a procit? A házba előre mehetne be állítva a radiátor.
Hozna annyit hűtésben mint egy Scythe Mugen 5 Rev. B, azonos hang mellett? Ha igen, mit ajánlanátok?Üdv.
Gyík
-
Freezee
senior tag
A LEPA-nál utána olvasva pár véleményt néhányan valami "trutyit" emlegetnek ami miatt nem tudott áramlani a folyadék és túlmelegedett a CPU. Ez milyen trutyi és miből rakodik az ki?
Illetve ezek a folyadékok nem okoznak zárlatot, elég pár csepp vagy nagyobb "tó" kell ahhoz hogy valamit elintézzen? -
Freezee
senior tag
Óó nem köszönöm fölöslegesen nem bonyolítom az életem szeretném egy kompakttal "megúszni". A fő irányvonal az egyszerűen szépet volt nem akarom húzni tehát sejtettem hogy nem kell egy nagy hűtés rá. Akkor szerintem belevágok egy LEPA EXllusion-ba. Milyen ventilátort javasolsz rá a gyári helyett?
Illetve ha vannak buktatók amiket kerüljek és megosztanád velem azt megköszönném. A házba felülre raknám a radiátort. Valamilyen eszköz/alkatrészt még kellene venni hozzá esetleg?Alcsi69: a Kraken X62 is egy jó ötlet köszönöm talonba tartom. Jobb választás lenne mint a LEPA?
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Freezee #8648 üzenetére
Igen,35K körül van+ 2 jó ventit számolj hozzá,mert a gyári csapnivaló.Az épített víz az kicsit bonyolultabb és 60K alatt nem úszod meg sehogy,csak jóval többért.Arra a procira még egy kompakt is felesleges,nem hogy egy épített szett,viszont persze ha nagyon akarod akkor lehet-viszont akkor fáradj át vízhűtés topicba.
A Tritonnal az a baj,hogy 1000-ből 999-n elrepedt a blokk-tartály kombó.Van akinek csak állandó folyadék eltűnése volt(hajszálrepedés),de volt akinek az egész gépe megúszott.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Alcsi69
senior tag
válasz Freezee #8648 üzenetére
Matterhorn Rev C
phanteks ph-tc12dx
Szerintem ezek jól néznek ki -
Freezee
senior tag
Igen a Triton-t tesztjét láttam pont azért szerettem volna hozzá hasonlót. Viszont a problémákat nem láttam hogy mik vele. EXllusion 240 is szimpatikus most ahogy nézem. Ha valaki segít annyiban hogy mikre érdemes figyelni felszereléskor meg használatkor szívesen tesztelem. Hol érdemes beszerezni? Jól látom hogy kb 35.000Ft ba kerül?
Esetleg érdemes ennyiért építettet venni amit nekem kell összerakni, vagy az annyira nehézkes hogy nem érdemes azzal kezdeni?
A többi amit írtál az a gond vele hogy fekete és úgy néz ki mint egy vastag tápkábel . Ergo nekem esztétika miatt is számít olyan helyen van a gép, nem melegszik semmim így is tökéletesen működik, tehát ha már váltanék akkor ez is szempont lenne hogy jól nézzen ki. Hobbi inkább mint létszükségjuliensorel: Nincs gond, azért kérdezek és fordultam ide hogy tudjam milyen irányba érdemes indulni.
Alcsi69: háát szép léghűtést még nem nagyon láttam ami felérne a "kesze-kusza" színes csövekkel
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz Freezee #8643 üzenetére
Olyan nem lesz,a leírás csak a Triton-ra illik(nagyon kerülendő) és a Lepa EXllusion 240-re,amíről tapasztalat még nem bukkant fel és azért van ára.Egy Enermax 240 vagy Lepa AquaChanger 240 nem tetszik?
-
Freezee
senior tag
válasz Alcsi69 #8642 üzenetére
Sziasztok,
Segítséget kérnék , nem foglalkoztam eddig vízhűtésekkel. Most is azért váltanék mert a procim körül kevés a hely, hangos a léghűtése (valami baromi nagy brutál hűtő van rajta ) , illetve kinézet szempontjából sem előnyös.
Ami szeretnék, hogy halk legyen viszonylag, és átlátszó csöves, színes folyadék legyen benne. ( színezhető).Milyen házba kerül? AeroCool P7-C1
Milyen alaplapra lesz? Asus P8Z77-V LX
Processzor típusa? Intel Core i5-3550
Ramok típusa? 2x8gb HyperXKöszönöm előre is
Alcsi69: Bocsánat nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Chris1983107 #8632 üzenetére
Arctic LF240 és 2 nagyon jó venti-úgy mehet előre a házba.Viszont ha forrófejű vga-d van ,akkor abba a házba nem hülyeség a push-pull se.
-
bombibmw
veterán
Nálam semmi gond a CAM szoftverrel, pedig három monitorozó program is fut mellette.
A pumpa a leghalkabb, ami nálam járt eddig.
Persze feladhatja, de akkor maximum leáll a gép és megy gariba. -
veterán
Ilyen házban használok egy Enermax LiqMax II 240-et, és bár a ventiket cserélni kellett rajta (végül kidobtam az S340-ét is), így már rendben van a szett.
Abban igaza van az előttem szólónak, hogy csak előre érdemes berakni a radiátort, és a levett előlap is csodákat tesz, de hogy őszinte legyek, viszonylag csendben teszi benne a dolgát a hűtésem, és a hófokok sincsenek elszállva, igaz, nem tuningolok, alapórajeles 1600X-et kell kiszolgálnia.
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
ezt a házat vízhez ne
csak előre fér el, ott viszont tömör az előlap, sajnos emiatt a hatásfok is sokkal rosszabb. Én próbáltam az X42-őt felrakott és levett előlappal, nagyon is érezhető volt akülönbség hőfokokban :/
-
Pro!Petya
addikt
Nálam is kraken62 nyert, 6 év garival nehéz mellé lőni...
Persze kilehet fogni hibás darabot, de nem véletlen vállalnak rá ennyi garit. -
KaZaA
tag
Majd mondanak itt sok jót, én Kraken x52 vettem, mert az fért be a hátba felülre, és egy i5 8600k fog hűteni!
Corsair-t is néztem még de nálam a 6 év gari nyert NZXTnél -
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Egy kis ajánlásra lenne szükségem:
A ház amibe megy:
NZXT S340 Elite (Black)Alaplap:
Asrock Z370 Extreme4Processzor:
Intel i7-8700KRamok
G.Skill DDR-4 16GB /3600 TridentZ KIT (F4-3600C16D-16GTZ)A design miatt, elsőre az NZXT Kraken X62-őt néztem, de 1. akkor még 36 ezer körül volt, (Most 50 :-) Illetve ennyire szélsőséges értékeléseket még nem olvastam végfelhasználóktól, mint amit a Kraken-ről írnak. :-)
(Pump fail, CAM software)Szeretnék kérni ajánlásokat, ehhez a konfighoz. :-)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv..
Krisz -
KaZaA
tag
Szia!
Nekem a Fractal Design Meshify C ajánlották, és nagyon brutális, elől 3x120 venti, vagy 2x140, felül is kettő 120 venti elfér, ide megy majd a 240 radi (de előre is mehet egy 280 de érdemes felülre rakni), és hátul is van egy 120 venti plusz alulra is rakhatsz egy 120 ventit!
Kinézetre meg... nem kell meséljek szerintem, legalábbis nekem nagyon bejött, örülök, hogy itt kérdeztem meg mert azelőtt nézegettem de nem volt sok ami elnyerte volna tetszésemet!
Ára se sok, 29K ért kapható már!
[link] Plusz pár infó videóban!
-
Grózi
Topikgazda
A lekváron csak a delid segít,az biztos.Viszont afölött a ház fölött elszállt az ídő,egy olyan amit ajánlottam súlyos fokokat jelent ugyanazon konfignál(vga és cpu is).
-
Tom5
addikt
Én szeretem ezt a házat. Szerintem elég nagy és masszív is.Nem recseg nem ropog van benne anyag. A Ventiket lecseréltem benne silent verzióra (topik ajánlás alapján) plusz előlapi szabályzóval vezérlem őket. Sosem volt hőmérsékleti gondom. Pedig volt benne OC-zva 8350-es AMD.(arról meg szegény nem tehet h intelék a lekvárnál is szarabbul kenik a kupak alatt a K-s tunignra kiadott CPUi-kat) Plusz külsőleg ez a minimál stílus tetszik, nézegettem a házakat de nem csábultam el. Hazaértem azért mérek, szerintem alul el kll férnie a blokknak.
[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz brandarchi #8626 üzenetére
Akkor már inkább valami léghűtés szerintem a H60 helyett.
Grózi
Ha nem fér be az LF240 mert túl vastag, vagy csak valami speckó, vékonyabb fajta ventivel, akkor mit ajánlasz? H100i v2 esetleg? -
brandarchi
tag
Idővel cserélve lesz sok minden. A ház is meg a proci is szóval azért akartam a vízhűtést, hogy majd későbbre is jó legyen. Arra gyanakszom, hogy mikor az i7 gyári ventivel felmegy 80 fokra kellemes meleget nyomat a házba és ezért van meleg bent de ha a a vízhűtés mar nem a házba nyomja a meleget akkor csak nem lesz nagy baj :S Meglátjuk.
Corsair Hydro Series H60 ehhez mit szóltok?
Galaxy Alpha
-
Grózi
Topikgazda
Neked is azt javaslom amit a kollégának korábban-add el azt a házat és nézz egy jobban szellőző darabot,amibe legalább 2 db 120-140-s(inkább útobbi) front ventit lehet rakni.Ez legyen az első,mert tehetsz akármit a 8600K-ra abban a házban.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Sziasztok.
Kérdésem az lenne ,hogy egy Evga clc 120 elég lenne e egy Ryzen 1600 ra, mérsékelt tuning mellett? -
Tom5
addikt
Sziasztok!
Coffe Lake vonalon utazom. A minőségi Intel pasztázásnak köszönhetően a kis I3-ra is már kevéske a Mugen 2. rev B.(1,3V-tól már szinte lángol) Év elején váltanék 8600K-ra. (ott már lesz delid) de mindenképpen szeretnék egy másik/jobb hűtést. kacérkodom a kompakt vizzel. NZXT Kraken X62-ben gondolkodom szemben egy Be Quiet! Dark Rock PRO 3-al. Teszteket nézve elég jó eredményeket produkál a kraken.
(krakent apróról veeném így árban is majdnem ott van mint az új Be Quiet.)
Vélemények?Válaszokat előre is köszi!
-
Grózi
Topikgazda
válasz brandarchi #8618 üzenetére
Akkor ott a ház levegőztetésével lesz gond,szívesen segítek Ventis topicban.Ha mindenképp kompaktot akarsz,akkor 240 alattit nem javaslok.Bár azt a procit egy közepes léghűtés is röhögve lehűti,de ha ez a vágyad akkor ajánlok kompaktot is.Egy Enermax/Lepa 240-s 2 jó ventivel csöndesen lehűti,vagy ha elfér akkor a mindig ajánlott LF240 is jó választás-még ha felesleges is.
Viszont én a helyedben inkább eladnám azt a házat és egy jól szellőző,minőségi darabba költöznék-ott a ház a legfőbb gond.[ Szerkesztve ]
-
brandarchi
tag
Köszi a válaszokat skacok!
Igen gondoltam, hogy a levegőt ne a házba keverje nekem hanem a felső részén. A ház elég meleg 3 ventivel is :S
Galaxy Alpha
-
juliensorel
senior tag
válasz brandarchi #8612 üzenetére
Sajnos egyet értek a többiekkel, munkahelyemen 3 db ilyen procival szerelt gépünk van, napi 13-14 órában vágunk/renderelünk rajta full hd videókat, és konkrétan ilyen hűtő van mindegyiken évek óta:
[link]Ettől függetlenül ha vízhűtés tetszik, nyugodtan vegyél rá valamit ami szimpi, pl az ajánlóban találsz típukosat
-
MésziGab
tag
Hasonló konfigom volt i7-4790-el,felesleges rá a kompakt vízhűtés!!
Nekem egy DEEPCOOL Gammaxx 300 hűtés bőven ellátta a dolgát!Azok a CPU-k még megfelelő pasztával voltak szerelve,nem melegedtek úgy mint egy vegyes tüzelésű kazán....mint most nekem pl az i7-8700K.....
-
nagyúr
Nem annyira fontos a zaj, a teljesítmény viszont annál inkább.
B85, és 4790. nem éppen erről híres kicsit ellent mondasz saját magadnak
a 4790. alulfeszelve 1.volt alatt vidáman el ketyeg, ugye tuning kizárva mind 2 oldalról, egy közepes léghűtés is simán lehűti felesleges 50k ért vizet venni
-
brandarchi
tag
Sziasztok!
Mennyit szánsz a hűtőre? kb 50k de minden választ meghallgatok
Milyen házba kerül? Segotep Warship Eva Red
Milyen alaplapra lesz? Asus B85-Plus
Processzor típusa? Intel(R) Core(TM) i7-4790
Ramok típusa? 4x4gb ballistix
Mindenképp vízhűtést akarok. Nem annyira fontos a zaj, a teljesítmény viszont annál inkább. És talán még egy nagy plusz ha olyan hűtő ami majd esetleges cpu vagy alaplap csere után is jó lesz. Gondolok itt arra, hogy ha újabbra váltok
Köszi előre is a válaszokat. Szép hétvégét!Galaxy Alpha
-
VTom
veterán
válasz MésziGab #8608 üzenetére
Jó az Eisbaer, de a blokk felrakásánál nagyon kell vigyázni. Nekem egy épített kompakton volt egy Eisberg, de az istenért sem bírtam normálisan feltenni a 4790K-ra. El is adtam inkább. Olvastam sok topikban, hogy könnyű elrontani a felrakást.
A Vipernél meg jobb ventit nem találsz radiátorra/bordára szvsz.[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
MésziGab
tag
Üdv
Használ valaki Alphacool Eisbaer 280 CPU & Akasa Viper Fan párost?
Nagyon jó hűtési értékeket hallottam a Alphacool-ról,és sajnos az i7-8700K-ra kell a jó jó jó hűtés
-
Tanisz
senior tag
válasz bombibmw #8539 üzenetére
Köszi szépen! Már úton van
(#8540) juliensorel Köszi néztem azt is, de végül az Arctic Liquid Freezer 240 lett
(#8541) fogtunder Köszönöm, levélben azt írták, hogy 4-8 nap a szállítás. Bár nem ismerik a magyar postát, hogy még rátesz 2 hetet alapból
A kérdés, amit az Arctic Liquid Freezer 240 -hez adnak pasztát az mennyire jó? Gondoltam rá, hogy veszek másikat, de előbb inkább megkérdezem Egy 1800X-re kenném
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Villanyszerelés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Robotporszívók
- ASUS routerek
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- 1db Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm radiátor !
- Eladó Lian Li GA II LCD és Hydroshift 360-as Vízhűtők!
- ELKELT! - Thermaltake TH120 Argb Sync AIO vízhűtés - Packeta vagy Foxpost az árban
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest