- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
válasz
kmarci25 #2998 üzenetére
és (#2999) Dolphine:
Köszi mindkettőtöknek!
Úgy látszik alaposabban bele kell mélyednem a torrent klienseim beállításaiba!
-
Dolphine
addikt
válasz
Véreshurka #2997 üzenetére
Én mindkettőt használok. PC-n utorrent 2.2.1, NAS-on DS. Mindkettőben lehet mappázni. Ráadásul a DS-ben RSS is van és a Series mappába tölti az aktuális sorozat legújabb részét!
-
kmarci25
veterán
válasz
Véreshurka #2997 üzenetére
Ez csak egy gyors guglizás eredménye...
Jobb fölső sarok, ott tudod megadni, hogy hova töltse. Szerintem ez a funkció kb minden kliensben adott. -
Véreshurka
senior tag
válasz
kmarci25 #2996 üzenetére
A 2.2.1-es verzióval szerintem nem lehet, vagy csak eddig én nem kerestem ilyen lehetőséget. Pusztán csak a kíváncsiság hajtott, mert nekem is nyűg egy kicsit, hogy a letöltött cuccokat mozgassam, hogy a médiatár rendbe legyen. Egyébként synology Download Station-t használok már egy ideje, de ott sem rémlene, hogy lehet ilyet. De meg fogom nézni a tarnsmissiont is.
-
kmarci25
veterán
válasz
Véreshurka #2995 üzenetére
Továbbra sem értem a problémát. Utorrent-tel nem lehet azt megcsinálni, hogy az egyik torrentet az egyik mappába töltöd, a másikat meg egy másikba?
-
kmarci25
veterán
válasz
Véreshurka #2993 üzenetére
Nem használok utorrentet évek óta. Transmissiont használok egyébként. Tehát van egy movies és van egy series mappám. Ha filmet töltök le, akkor a movies alá tallózom be, ha sorozatot, akkor a series alá. Hogy ezeken belül milyen alkönyvtárat generál (vagy éppen nem), az engem nem érdekel, a kodi médiatára megoldja, hogy a jó adatokat találja meg hozzá. Nagy ritkán előfordul, hogy nem sikerül (pl. house of cards-nál az eredeti angol sorozatot találta meg, mert hiányzott az évszám), de ez ritka és pár mozdulattal orvosolható.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
kmarci25 #2992 üzenetére
"létrehozni és megadni egy filmek és egy sorozatok mappát és oda töltögetni." Én ezt úgy értettem, hogy létrehozol egy filmek és egy sorozat mappát, és mindkettőt be tudod tallózni a torrent kliensnél, hogy azért menjen még a visszatöltés is. Ezért kérdeztem, hogy ezt hogyan, milyen klienssel? Emlékeim szerint a uTorrent csak egy mappát tud kezelni, de persze ez lehet változott (2.2.1-nél még lemaradtam), vagy más kliens máshogy tudja kezelni a mappákat (akár többet is). Mert ahogy én értettem a kérdést @Weilan egy mappába tölt mindent amit viszont nem tud megosztani a médiatár általi csoportosításnak (film/sorozat/zene/stb)
-
kmarci25
veterán
válasz
Véreshurka #2991 üzenetére
most mit is kérdezel? Médiatárnak is megadhatsz több mappát, meg letöltésre is. Többféle klienssel is.
-
-
Weilan
csendes tag
Blakey ott a pont. Valóban nem a Médiatárból használom hanem a Video/Fájlok menüből tallózom be csak simán. Akkor ez a baj. Igazság szerint nem láttam értelmét eddig a Médiatárnak az én esetemben.... Minden filmet, sorozatot, játékot, stb... egy közös könyvtárba töltök le, amit aztán nem kezdek rendezgetni egyrészt a seedelés miatt másrészt mert átlag 2-3 hét után törlöm, és jönnek az újabbak.
A megnézett filmeket nekem is bepipálja még így is, ami amúgy nagyon is tetszik.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #2987 üzenetére
Van aki fájlkezelőből indít. A Videó fájlnézet a Médiatár része.
-
blakey
titán
Kodi is alapból tudja de valószínűleg "rosszul" használod. Kodi kezdőknek.
-
Weilan
csendes tag
Lecseréltem a WDTV médialejátszóm egy Amlogic-os kütyüre. Hogy tudom a Kodiban beállítani hogy megjegyezze hol tartottam egy filmben, ha befejeztem a lejátszást, és később onnan akarom folytatni? A WDTV alapból tudta, de a Kodiban nem találtam ilyen beállítást.
-
blakey
titán
válasz
Véreshurka #2979 üzenetére
Neo U1-el használj LE-t, droid alatt más a gombok programozása.
-
DoItYourself
addikt
válasz
Véreshurka #2979 üzenetére
A Kodi keymap editor kiegészítőjével átprogramozhatod a távirányító gombjait.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
SunMount3r #2978 üzenetére
Köszi!
Közben kicsit én is kutakodtam és valóban nem lehet külön vevőt venni az A2 Lite-hoz.
Egyébként sajnos valóban nem lenne elég az a pár tanítható gomb amit említettél. Annyira azért nem gáz, mivel csak pár hónapról lesz szó amíg több boxot használnék egy TV-hez, és mivel úgysem egyszerre mennek a boxok addig megoldom a vevő áthelyezésével.
Viszont most, hogy kipróbáltam más boxon az A2 Lite-ot LE alatt, sajnos így egyre jobban zavar az a probléma amit ebben a posztban említettem azaz, hogy túl nagyot lép vissza Minix-es XBMC-ben a visszagomb. Ha pl. egy sorozat részt akarok betenni akkor így választom ki azt: video --> médiatár --> sorozatok --> a sorozat --> pl. 1. évad --> a megnézni kívánt rész. Tehát ha itt vagyok és nyomok egy vissza gombot akkor nem az évadokhoz ugrom vissza, hanem rögtön a főmenübe. Ilyet tapasztalt valaki Minix Neo U1-en a legutolsó Jarvis alapú XBMC-nél (18.3?)? Azért is ilyen szembetűnő nekem, mert most, hogy kipróbáltam egy LE-es X96-al a Lite 2-t ahol a visszagomb úgy működik ahogy kellene, tehát nem vág vissza a főmenübe. Esetleg frissítsem az XBMC-t? Ha igen melyik verzió az ajánlott?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Véreshurka #2976 üzenetére
Nem, pl. aminek vannak IR tanítható gombjai is, azokkal szinte bármit irányíthatsz, ami IR-esen működik. Csak azt kell megnézni, hogy hány IR tanítható gombja van és, hogy melyek azok. Általában 4-5 szokott lenni, ami ahhoz amire neked kell kevés.
Pl. az USB vevő a BOX-ba dugva, az akkor megy rádiós módban és egy gombbal átválthatsz IR módba amivel a TV-t, vagy egy másik Box-ot (vagy a kettőt vegyesen) irányíthatod. Persze IR módban az USB-s rádiós része pl. az egér nem működik. iweipoo GT01-ről tudok (ami nekem is van), hogy minden gombja IR tanítható és működik rádiós és IR módban is. Jó kis távkapcs/légegér amúgy. (Majd lehet írok róla egy kis tesztet is).
Még van az MX3-nak egy változata ami ezt tudja, másról nem tudok.
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #2970 üzenetére
Nekem nem dob fel semmit se sajnos az uT csaka tt.nél kérdez.
-
blakey
titán
válasz
Véreshurka #2974 üzenetére
Nem tudod használni, a Minix A2 Lite csak a vevőjével működik. Külön vevőt nem hiszem, hogy tudsz venni.
-
Véreshurka
senior tag
Csak arra lennék kíváncsi, hogy tudom-e használni az A2 Lite-ot a vevője nélkül, mivel az most a Minixbe van dugva. Vagy venni kell még egy vevőt? Ha venni kell tudok külön is venni olyat?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Véreshurka #2971 üzenetére
Az A2 Lite többi gombja mind rádiós (csak a bekapcsoló nem), tehát a kis USB vevővel működik.
-
blakey
titán
válasz
Véreshurka #2971 üzenetére
1. Igen, azt kell használni, legalábbis nekem azza működött.
2. minix A2 Lite légegés és a bekapcsológombja csak a Minixekkel kommunikál, mással nem fog. A kérdés nem teljesen világos, de használhatsz több távot is. -
Véreshurka
senior tag
válasz
szinimini #2969 üzenetére
Hellósztok!
Lenne pár láma kérdésem:
1. Aki X96 tulaj és Logitech Harmony távirányítóval bír, az OTT TV-s X96 adatbázis kell nekem?
2. Ha az X96-hoz (vagy bármilyen C kat. boxhoz) már használom a saját távirányítóját, hogyan tudok még mellette használni mondjuk egy Minix A2 Lite-ot úgy, hogy a Minixemet is tudjam vele irányítani és az X96-ot (vagy bármilyen C kat. boxot) is (természetesen attól függően, hogy melyik van éppen bekapcsolva)?
Előre is köszönöm!
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #2967 üzenetére
Megkérdezi egyből,h hova mentse, ez tetszik,de nem tud írni a HDD-re uh ez lesz a következő lépés,h ezt vh megoldjam.
-
szinimini
senior tag
válasz
SunMount3r #2967 üzenetére
Még nem,de akkor megnézem köszi
-
szinimini
senior tag
válasz
DoItYourself #2965 üzenetére
Eddig nem igazán jártam sikerrel, ezért is probálkozok itt, hátha....
-
DoItYourself
addikt
-
szinimini
senior tag
Hali,
használ vki olyan boxot ami belső hdd-s ( pl zidoo x10 ) ?
A lényeg az lenne,h hogyan tudom megoldani,h a belső hdd mensten a utorrent?köszi
-
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself #2962 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
-
kmarci25
veterán
Apropó Spotify... Még anno sajnos elkövettem azt a hibát, hogy facebook-kal regisztráltam a Spotify-ra. Ebben az esetben hogyan tudom a spoti-s addonokat használni? Mindegyik belépési nevet, meg jelszót kér, nekem meg olyan nincs. (Prémium van, de belépni akkor sem tudok.) Tudjátok a megoldást?
-
Heraldry
tag
A raspberry fórumba írtam, de itt is megosztanám a hétvégi pozitív élményemet. Egy pi3-at használtam eddig mozizásra openelec-el. Mivel van egy ideje spotify előfizetésem, feltettem rá a spotify plugin-t és azt tapasztaltam hogy nem csak az kodi felületén működik hibátlanul, hanem a spotify connect-en keresztül bármilyen eszközről rá tudom küldeni a zenét.
Az egyetlen gond hogy alaphelyzetben ugye a HDMI-n keresztül jött a hang, ehhez pedig be kell kapcsolni a tv-t. Mivel volt egy elfekvő hangfalpárom, vettem egy Hifiberry AMP2-őt és rátettem a p3-ra. Teljes hétvégi mókolásra számítottam, de itt lepődtem meg mert, de a kodi hangforrások között egyszerűen csak megjelent a hifiberry.
Így folyamatosan megy a pi, Spotify is és a mozi is ráküldi a hangot.
(Beviteli eszközre évek óta egy rádiós billentyűzetet használok ezen a +/- -al egyszerűen változtathatom a hangerőt, nem kell tv-t itt sem bekapcsolni a Spotify esetén.) -
SunMount3r
nagyúr
Nem biztos, hogy ez pont az a probléma, de egy tipp a megoldásra:
A System-> Settings-> Video-> Acceleration-> menüben próbáld meg ki kapcsolni valamelyik Hardware Acceleration-t. Azt hiszem a felsőt kell, de az is lehet, hogy mindkettőt ki kell. Viszont helyi videó lejátszáshoz meg érdemes vissza kapcsolni.
Azt hiszem létre lehet hozni ezekkel egy külön profil-t az IPTV-zéshez mondjuk.
-
kalker
csendes tag
Van egy H96 pro+ és az IPTV lejátsza a HD csatornákat, de a kisebb felbontásúaknál megáll a tudomány. Mit kellene tennem ez itt a kérdés? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ejelhar
senior tag
Ha a torrent is rá van engedve és marad az eredeti cím/elnevezés az se gond a sorozatoknál, csak arra kell ügyelni, hogy:
a.) a Kodi Beállítások->Média->Médiatár->Videók alá felvett sorozat források beállításainál ne legyen aktiválva "A kiválasztott mappa egyetlen sorozatot tartalmaz".
b.) A scrapper eredeti torrent nevekbe is jól tud keresni, ha biztosan be tudja azonosítani az évadot.
Teljes évad letöltésénél nincs gond, mert benne van a könyvtárnévben az évad, majd alatta az évad + epizód elnevezés szerint a file-ok. Például így:Sorozatok
Banshee
Banshee.S03.teljes.évad.bluray.x264Ha viszont nem teljes évadpackot szerzünk, hanem egyenként töltjük le az epizódokat, akkor érdemes kézzel csinálni egy évadra utaló könyvtárat (például 4. évad, akkor "S04") és az alá becumózni az epizódokat. Így is meg fogja találni, az se baj, ha az epizódok külön-külön könyvtárba vannak alatta, ez nem gond, tehát pl. így:
Sorozatok
Banshee
S04
Banshee.S04.E01.bluray.x264A már létező torrenteket le kéne állítani, át kéne így mozgatni az évadra utaló könyvtáraikba, a torrentkliensnek megadni hol találhatóak, majd újra elindít.
-
DoItYourself
addikt
Átnevezés és megfelelő könyvtárakba rendezés nélkül nehéz lesz. A filmeket és sorozatokat két külön könyvtárba kell tenni, és megadni a Kodinak a típust mindkét forráshoz (film vagy sorozat), a scraper így tudja megfelelően azonosítani az anyagokat.
Eredeticím (év)
, ez szokott segíteni.Fel tudja építeni a Kodi a médiatárat helyi információkból is, de ehhez neked kell legyártani az NFO fájlokat (xml-eket) filmenként. A linken a 3.1-es pontban vannak ehhez segédprogramok.
Bónusz tipp: LibreELEC való erre a boxra, nem android.
Ott csak bekapcsolod a sambát, és írod-olvasod a rákötött HDD-t problémák nélkül.
-
2rda
tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni a témában.
Van nekem egy Meecool M8S pro+ lejátszóm, amire csatlakozik usbn egy külső HDD.
Kodiban hozzáadtam a filmek és a sorozatok mappát is, előbbieket szépen beolvassa viszont a sorozatokat nem hajlandó, gondolom a nem megfelelő elnevezések miatt.
Van rá valami mód hogy egyszerre átnevezzem őket úgy hogy a kodi is elfogadja?
Mindezt az android felületen. Persze még jobb lenne ha nem nyúlna az eredeti fájlnevekhez hogy a torrent kliens ne problémázzon. Jelen állás szerint már az első opciónak is nagyon örülnék.
Bónusz kérdés:
Mi a legeffektívebb módja annak ha a HDD tartalmát hálózaton keresztül szeretném írni/olvasni?
Eddig a TC FTP kapcsolat segítségével oldottam meg. -
Sárpac
nagyúr
Azt szeretném megkérdezni melyik a legjobb ár/érték arányú média box jelenleg a piacon 4kra? Esetleg ez [link]?
Köszönöm! -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2951 üzenetére
Szerintem a tömörített fájlokat mappakent kezeli, tehát listázza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- B W PS PX8 jó áron eladó
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Microsoft Surface Headphones 2 Fekete Bluetooth USB-C 3.5 mm Jack (over-ear)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest