- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Autós kamerák
- Március végi hardverfolyam
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Már elkezdték árulni néhány régiós országban az LG B3 OLED tévét
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
senior tag
komolyan nem értem ezt a piacot. szó szerint mindegyik MK tökugyanolyan, semmi érdemi változatosság.
extended keymaps? extra funkciógombok? már annak is örülnék ha lenne olyan amin az összes modifier key fent van...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Azért ez nem semmi több mint 100 ezer forint egy billentyűzetért.
duree54
-
Geller72
veterán
Mi a 2 méter?
.
--->>Honor is only one<<--
-
katsi
tag
Az AW 510K kevesebb, mint feleennyibe kerül, van külön hangszóró némító gomb, hangeröszabályzó tekerő, 1 USB bemenet rajta és persze ott az RGB karácsonyfa is.
Cherry MX Red, low profile.
Vegyétek, klassz billencs. -
-
Semplar
őstag
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
Remélem sokan kidobálták a "régi xar membránost" ezekért.
Update = Replace old bugs with new ones.
-
fatpingvin
senior tag
csak membránosaim vannak, nem értem ezt a mechanikus hypeot. hangos és drága, egy normális ollós mechanikájú laptop billentyűzet szvsz ezerszer jobb. külön billentyűzetben is olyat kerestem anno, sajnos nagyon kevés ilyen modell van.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
dabadab
titán
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
csak membránosaim vannak, nem értem ezt a mechanikus hypeot. hangos
Jó, hát ha nem tudsz róla semmit, akkor nem csoda, hogy nem érted
(Éppen egy mechanikus billentyűzeten gépelek, ami egyébként kb. életem leghalkalbb billentyűzete.)DRM is theft
-
Geller72
veterán
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
A Rapoo-nak, ha jól rémlik, van/volt ilyen klavija..
-
válasz
fatpingvin #8 üzenetére
"csak membránosaim vannak, nem értem ezt a mechanikus hypeot."
Talán pont ezért.
Ha majd egyszer kipróbálsz egy értelmeset, talán megváltozik az álláspontod.
A magam részéről már akkor sem használnék membránosat (de még olcsóbb mechát sem szívesen, mert heti rendszerességgel minimum 80-100 órát van a kezeim alatt), ha fizetnének érte.
Na jó, LENNE az az összeg, amiért igen, de senki sem szeretné ennyire, hogy korán nyugdíjba vonuljak.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
fatpingvin
senior tag
...és Synthwave:
használtam mechanikust nem is egyszer nem is egyfélét, nem értem a szekszepiljét. nem zárom ki a lehetőségét hogy létezik számomra elfogadható, de eddig érintőlegesen se tapasztaltam ilyet.
viszont ha van tényleg gyakorlatilag hangtalan mechanikus, az érdekel. a legérzékenyebb pont az egészen a klattyogás amit nem viselek el. a másik az hogy ha hozzáérek egy billentyűhöz az ne adjon jelet, akkor küldjön inputot amikor ténylegesen leütöttem, azaz a nyomáspont végén. a travem megint más kérdés, minél kisebb annál szimpatikusabb nekem
van erre valami jól bevált modell ami ténylegesen tudja ezeket, viszonylag lapos, semmiképp nem vezeték nélküli (PS/2 preferált de USB is oké), vagy nem kell konfigurálni vagy megoldható plusz szoftver nélkül, illetve nem bazári karácsonyfa? mert ilyenről én nem tudok.#10 Geller72: igen, ismerem őket de sajnos mindegyik wireless, ami nálam egy kizáró ok, jelszavakat nem fogok légvezetéken keresztül begépelni. néztem már hogy lehetne-e őket modolni hogy USB-n keresztül működjenek de esélyesen nagyobb meló lenne mint amennyit az egész ér.
-
Ribi
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Én mondjuk utálom a laptop billentyűzeteket. Azért váltottam mechanikusra, mert nem volt nkro olcsóbb dómosból. Kénytelen voltam gumigyűrűzni a gombokat és így máris kb. ugyan olyan hangos mint a régi. Talán picit hangosabb, de nem sokkal. Dómos gombja is klattyognak, főleg amikor felengeded. Szóval egyik sem néma. De egy laptop bill is kattyog. Gépelés közben meg szerintem tök mindegy hol a nyomáspont, úgyis koppig nyomod. Hyperx alloy elite amikor vettem még "ócó" volt, mostanra ez is 50%+ árat kapott. Semmi csicsa, semmi driver. Meg kellett szokni nekem is de gyorsan ment. Lehet az ára sok, de én is napi 10+ órát nyomkodom. Előző bilentyűzetem is 20 éves volt kb mire lecserélődött, ez is remélem kibír annyit és akkor időre lebontva nem is drága.
De a cikkre térve, 300 dodó 1 billentyűzet elmebeteg. Mondjuk egerekből is adnak ki 200 dollárost. Elgurult a gyogyójuk. Persze ha megveszik miért ne. Meg is érdemlik.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Ugyanezért nem vettem én sem meg, inkább vettem egy vezetékes, mechát. De egy kört megérne, mert lehet, hogy van a kínálatban USB-kábel-csatis is.
-
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
A jó mechákkal az a baj, hogy 45-50 000-től kezdődnek, és az még csak az értelmesebb készre szereltek alja.
Egészen bizonyosan össze tudsz rakni egy ilyet, de az DIY, és tutira nem 50 pénz lesz, meg nem is két nap, de valamiért sikerült olyan szélsőséges szempontokat összeszedned, ami kizárja, hogy egyszerűen és nem vagyonokért beszerezhető, ugyanakkor igényes perifériát használj. Egyébként sem a membrános, sem az ollós nem hangtalan, ellenben elég bazári.
A legegyszerűbb talán egy analóg Wooting 60HE moddolása lehetne.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
"Gépelés közben meg szerintem tök mindegy hol a nyomáspont, úgyis koppig nyomod"
Kivéve, ha már megy a touch typing.
"De a cikkre térve, 300 dodó 1 billentyűzet elmebeteg."
Attól függ, milyen billencs. Mert vannak olyanok, amikért röhögveazonnal adnék ennyit, és utána megköszönném az égieknek a lehetőséget. Mondjuk az is igaz, hogy azok kicsit sem Alienware-ek, mert kb. a kapcsolóik és a rajtuk lévő kupakok többet érnek.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
válasz
Synthwave #15 üzenetére
én is agyaltam az építésen de olyan switchet meg nem próbáltam még ami meggyőzött volna. mondjuk az építés mellett szól erősen hogy akkor simán belerakhatok még plusz húsz funkciógombot, nem kell ez az rgb elmebaj, és tudok bele PS/2-képes vezérlőelektronikát építeni. majd ha egyszer lesz egyszerre keretem a dologra meg időm is...
[ Szerkesztve ]
-
Végre egy értelmesnek kinéző wireless billentyűzet.
Ilyet kérek nagy enteres, nagy shift-es, rendes magyar kiosztásban és már rohanok is venni. De szerintem a cégnél is azonnal rendelnénk pár tucatot. Gyűlölöm az érintéses laptopgombokat és a vezetékes bill+egeret, nem a 90-es években vagyunk. Egérből még csakcsak találni normálisat, de bill-ből semmit.
Ez vezetéknélküli, mechanikus, billentyűnként szabályozható háttérvilágítású, ráadásul van rajta egy normális hangerőszabályzó tekerő is. Szerencsére nincs telezsúfolva fölösleges extra gombokkal. Nagyon régóta ilyet keresek. Ha megcsinálják rendes magyar kiosztással, akkor veszek párat és egy életre megvagyok. -
Nem túlságosan nehéz ilyet építeni (sőt, kifejezetten könnyű), főleg, ha az ember elmerül pl. a Keycultban, de készre szereltek közül mondjuk egy Angry Miao AM HATSU, de még tálán egy megkent TTC Gold Blue kapcsolókkal és valami limitált PBT kupakszettel (például drop.com-ról) megkoronázott Cyberboard is ilyen. Vagy ott vannak a Novelkeys (pl. Box 75) és vintage Alps cuccok is, amiknél némelyik ketyeréért szotyi a 300 dollár. Vagy a...
[ Szerkesztve ]
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fatpingvin #17 üzenetére
duckyknal lehet makrozni kb mindent is.
vagy pl ott a Corsair K95 Platinum, igaz RGB, de egyebkent egy eszmeletlenul jo es nagyon massziv bill, igaz annak csak 11 funkciobillje van, a korabbi, 29 billes varianst mar nem kapni sajnos. gepelesi erzesre kb ez van nagyon kozel a regi buckling spring Model Mhez kepest, es ahhoz kepest halk
.
HummeRC: Corsair K100 AIR, igaz ahogy nezem ebbol sincs HU vagy EU.
---
a TKL alienwarek arban picit dragabb, annyi penzert a Ducky is van. a wireless megoldas viszont ahogy nezem hianypotlo es ott nincs akkora konkurencia.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Azért azt hidd el, hogy egy igényesen összerakott darab után szinte biztos, hogy még te is nagyon kiábrándítónak találnád a HyperX-hez való visszaülést.
"Az meg ahol árulnak billentyűzetet és kávét"
Ott tudják, hogy egy jó kávé kell ahhoz, hogy beinduljon reggel a gépelés.
Ez egy hobbi, plusz a végeredmény gyakorta munkaeszköz is. Így kell erre tekinteni; te sem mosolygod meg azt a szakit, aki költ a minőségi szerszámokra, mert azokkal könnyebb, gyorsabb, netán még élvezetes is a munka. Nyilván van lehúzás is, de egyáltalán nem minden többszáz dolláros billencs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
Synthwave #26 üzenetére
Elhiszem. 300ra is azt mondom eszetlen sok, akkor látva a weboldalakon a minden is 6-700+ akkor csak azt mondom nem nekem való ez. Minőségi szerszámot sosem mosolyognék meg, de ez azért már nagyon nem az a kategória. Szerintem. Nekem a bill egy bill és nem tudom hobbiként nézni. Én is figyelemmel követtem a grimsmo késeket, aminek "értem az árát", de kissé értelmetlennek tartom az létezését. Ezeken a billentyűzeteken még "nem értem az árát" sem, így még értelmetlenebbnek tartom a létezésüket.
[ Szerkesztve ]
-
Nem feltétlenül kell ehhez elmenni a sokszáz dolláros kategóriáig, hogy megértsd. Majdnem 25 évig gumidómost használtam. Persze időközben érdekelt, hogy milyen a mecha, de nem igazán alakult úgy, hogy nagyon kipróbáljam.
Aztán 2018-ban vettem egy Genesis Thor 300 RGB-t Outemu Blue-kkal, meg egy ugyanilyen TKL-t, Outemu Redekkel, mert újonnan kijött mindkettő (darabonként) ~15 pénzből. Gondoltam, ez annyira nem vészes, lássuk a medvét. Az utóbbi annyira nem jött át (túlzott kupak wobble), de az előbbit 2 évig használtam, és szerettem, kiszolgálta az árát, de végül eladtam. Utólag visszatekintve ócsó valami, csörög-zörög, de még így is kategóriákkal jobb volt, mint a dómos.
Időközben volt ez-az PH!-s teszten, aztán vettem egy Tesoro Gram Spectrum TKL-t Agile Red switch-ekkel, hogy a slim profillal és a lineáris karakterisztikával kíméljem az ujjízületeimet (gépelni még oké volt a Thor Blue, de játszani nagyon nem, néhány perc után már jött az ujjakban a diszkomfort érzés). Bejött, tetszett, segített abban, amiben akartam, és nyomultam vele pár hónapig.
Egy napon megláttam aprón egy Ducky x Varmilo Miya Pro Sakurát MX Silent Redekkel, makulátlanul, hiánytalanul, alig használtan, DE ISO-val (szóval PBT kupak, nem magyar ABS) + kis garival, harmadáron (25 pénz). Meg is vettem, mert ennyit igazán megér. Azóta vissza sem néztem, Duckyból már négy van, lett wireless Akko, ez-az, most meg már ott tartok, hogy a klavik közül három hot swapes, és Kínából rendelek switch-eket annyiért, amennyiért más billencset sem venne. Fontos a hang, a visszajelzés, a kupakok tapintása stb., és mivel nagyon nem keveset használom, ez hatványozottan igaz.
Csak belekóstoltam a billencsek világába, nézegettem, olvasgattam, és egy minimális tapasztalattal már el tudom képzelni, hogy miként tudnám fokozni a már most sem rossz élményt. Mert lehetne, hiszen teljesen átalakultak a szempontok és elvárások. Újra megtapodva a cimborámnak eladott Tesorót már kérdőre vonom magam, hogy nemhogy a Thorral, de még ezzel is miképp voltam elégedett, hiszen annyira olcsó hatást kelt, pedig 30párezer volt ez is. Egérpadoknál is ugyanez van az Artisannal és PureTrakkal, ezek után nehéz lenyűgözni az embert.
Szóval kétélű penge ez. Az biztos, hogy ma már sokkal kellemesebb a gép előtt eltöltött idő periféria-szinten, mint akár csak két éve, és nagyon nem akarnék visszamenni az akkorihoz, de cserébe a zsebem is könnyebb. Legalább vész esetén gyorsabban eljutok a retyóig, mert a Deákok nem húzzák le a gatyót.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Ott koncentrálni kellett, hogy pontosan csak annyira nyomd meg amennyire szabad, különben nem csinál semmit. Az a bill a szarnak a másik oldala volt. Legalábbis ahogy emlékszem. Az alapján ne vonj le következtetést. Amúgy én is észre veszem magamon néha, hogy a meha billentyűn nem nyomom le teljesen a gombokat. Ettől nem lesz fárasztó.
[ Szerkesztve ]
-
FoxiestFox
félisten
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Valahogy úgy lehetne összefoglalni, hogy nem minden gáz, ami membrános (Model M mint legismertebb példa), és nem minden jó, ami mechanikus (a gaymer piac nagy része pl trash).
Én használok mindenfélét, és szeretem is őket.
- IBM F122 USB-re adaptálva és ízlésem szerint mapelve a gombokat (hangos, de a legjobb érzetű billzet számomra, szerintem életem végéig meglesz)
- mezei Model M (az F mellett nem vagyok elájulva tőlük, de van több is, és előkerülgetnek)
- Lenovo SK8855 (ugyanaz a billzet van benne, mint néhány régebbi Thinkpadben, gumidóm+olló, nagyon élesen taktilis, de néma csendes, még keycap rattle sincs)
- Rafi lineáris kapcsolós régi billzet amin nincs címke így a típusát nem tudom megmondani - ez is nagyon csendes, többnyire ezt használom irodábanAmúgy borzasztó, milyen igénytelenek az emberek a billentyűzeteikre, nagyon niche market még mindig a mechanikus, netán egyedileg épített billenyűzeteké.
A 90-es évekbeli gumidómvihar túl sok kárt okozott, amit azóta is nyög a legtöbb számítógéphasználó.A munkahelyemen is, amikor tettem egy nagy kört az irodákban, a 300+-ból kettő darab olyan billzetet láttam az asztalokon, ami nem a céges gumidómos köpet. Ehhez jövök hozzá én, így vagyunk hárman.
Mindenki más, paygrade-től függetlenül ipari hulladékon végzi a munkáját. -
válasz
FoxiestFox #31 üzenetére
Egy buckling springes Model M majd lehet, hogy érdekelne valami bizniszre.
----------------------------------------------------------------------
(#32) fatpingvin: Egen, azt a céges dolgot én is kissé túlzónak éreztem.
Meg amúgy is; wireless beviteli eszközök terén az utóbbi időben kb. Kánaán van, csak tudni kell, hogy hol érdemes keresni. Bár céghez inkább vezetékest vennék, és nem is igazán a jelszavak miatt, csak sokkal egyszerűbb a logisztikája.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FoxiestFox #34 üzenetére
Tetszik ám az M122 is, de túl nagy ide.
A főgépnél két billencset használok, mert melóra nem feltétlen az a jó, ami játszódni; előbbihez most egy TTC Gold Blue-s Akko 3068B Plus van, az utóbbihoz meg egy Akko POM Silveres Ducky One 3 Mini DayBreak (a számsor alatt Akko CS Jelly Silverek ácsorognak, kell még egy POM csomag majd).
A kompakt viszont kell, mert terpeszteni nem szeretek, padból meg Artisanozok, és nem szeressem csak úgy áthelyezgetni, mert ugye a poliuretán hab alja vákuumot csinál. Egy Model M-nél még talán menne a tavasz terpeszben várása
, de az M122 már túl batár minden irányban.
Jól van, ha úgy alakul, és nem felejted el, majd dobj egy privit, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle!SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
FoxiestFox
félisten
válasz
Synthwave #35 üzenetére
Én azt szoktam mondani, hogy ahol egy mezei M elfér, elfér a 122 gombos is.
És azóta mondom ezt, mióta a saját asztalomon mérhettem őket össze.
Tény, az egérnek sok hely nem marad, úgyhogy gémelni nem a legjobb megoldás (főleg éjjel, ha nem egyedül élsz).
Én a Tex Shinobin szoktam játszani, mert annál elfér az egér bőven.
F122 is jó lenne, csak nem hagy helyet az egérnek, pedig az nkro ennek is megy.
Illetve a noname Rafi kapcsolósnak is megy az nkro, meg is lepődtem rajta. -
válasz
FoxiestFox #39 üzenetére
Ez a Tex aranyos, csak kár, hogy nem hot swap.
-
Ribi
nagyúr
Nekem van a fejemben egy kép kb. 30 évvel ezelőtti "számítógép táborról", ahol valami kapacitív (csak érinteni kellett, ha túl erősen nyomtam, nem reagált) billentyűzettel megáldott cuccon kellett irkálni és nekem valamiért c64 ragadt be. Lehet nem c64 volt. Szóval nem a tradicionális c64 billentyűzetről beszélek.
-
totron
őstag
válasz
FoxiestFox #31 üzenetére
(OFF)Amúgy borzasztó, milyen igénytelenek az emberek a billentyűzeteikre(/OFF)
Is. Ha negyed annyi, kijelzőkre irányuló akkurátusság-igényesség létezne a világban - főleg a laptopi terület szorulna rá - mint amilyen a billentyűzet topikban tapasztalható itt, már egy sokkal élhetőbb gyártástechnológia ontaná a produkcióit.gumidómvihar túl sok kárt okozott
Inkább csak a tömegtermelésbe fordulása.Mindenki más, paygrade-től függetlenül ipari hulladékon végzi a munkáját.
Más felbontáson ketyegsz, ez veleszületett és nem hozhatók közelebb az álláspontok. Ebbe kell belenyugodni (csak a többi 300-nak is menjen ugyanez).(#30) Ribi, Ettől nem lesz fárasztó.
Bár azt nem tárgyaltuk napi hány órában megy a nyimi-nyomi, én azért megéreztem. Más mechákon is. Nem mindenkinek való minden. Az a vicces különben, mikor műszakilag érdekesnek találod, jelen esetben a fancy-vé tett mechákat, csak nem bírod/jobban kedvelsz egy igényesebb gumidómosat (ami mai gyártásban nem is igen létezik). Soha nem tudsz menő lenni így.(#45) Ribi, szörnyű volt a rezisztív Primo.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
fatpingvin #32 üzenetére
Igen, nagyon úgy tűnik. Mások az igényeink és a szokásaink. Szerintem nincs ezzel semmi baj.
#24: Köszönöm, de az a Corsair már képekről sem tetszik. A süllyesztett laptop magasságú gomboknál bukott a dolog és rátesz a fölösleges médiagombok. Nem ezt keresem, de köszönöm az ajánlást.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
szerintem se, így van ez rendjén
ezzel együtt a maga módján mókás volt látni ahogy tételesen leírtad kb az összes számomra releváns szempontot, csak ellenkező előjellel
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az idei Mobil Világkongresszuson az Alienware egyebek mellett két mechanikus billentyűzetet is felsorakoztatott, melyek közül az egyik wireless.
- Az új Ryzen Threadripperről árulkodik az ASUS
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Házimozi haladó szinten
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Új, bontatlan, iMac 21,5"4K (2019) i7/32GB RAM/Radeon Pro 560X/1TB SSD/magic mouse2, keyboard 2
- Üzletből, iMac 27"5K (2017) i5/40RAM/Radeon Pro 570/1TB Fusion/magic mouse2, keyboard 2
- I3 10100F/Msi b460 Tomahawk/2x8Gb 2666mhz/Gt710/be quiet pure power 11 700w/240Gb
- Asus TUF RTX 3090 - eladó!
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Silver 64GB. K076
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest