- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Valahogy úgy lehetne összefoglalni, hogy nem minden gáz, ami membrános (Model M mint legismertebb példa), és nem minden jó, ami mechanikus (a gaymer piac nagy része pl trash).
Én használok mindenfélét, és szeretem is őket.
- IBM F122 USB-re adaptálva és ízlésem szerint mapelve a gombokat (hangos, de a legjobb érzetű billzet számomra, szerintem életem végéig meglesz)
- mezei Model M (az F mellett nem vagyok elájulva tőlük, de van több is, és előkerülgetnek)
- Lenovo SK8855 (ugyanaz a billzet van benne, mint néhány régebbi Thinkpadben, gumidóm+olló, nagyon élesen taktilis, de néma csendes, még keycap rattle sincs)
- Rafi lineáris kapcsolós régi billzet amin nincs címke így a típusát nem tudom megmondani - ez is nagyon csendes, többnyire ezt használom irodábanAmúgy borzasztó, milyen igénytelenek az emberek a billentyűzeteikre, nagyon niche market még mindig a mechanikus, netán egyedileg épített billenyűzeteké.
A 90-es évekbeli gumidómvihar túl sok kárt okozott, amit azóta is nyög a legtöbb számítógéphasználó.A munkahelyemen is, amikor tettem egy nagy kört az irodákban, a 300+-ból kettő darab olyan billzetet láttam az asztalokon, ami nem a céges gumidómos köpet. Ehhez jövök hozzá én, így vagyunk hárman.
Mindenki más, paygrade-től függetlenül ipari hulladékon végzi a munkáját. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
A jó mechákkal az a baj, hogy 45-50 000-től kezdődnek, és az még csak az értelmesebb készre szereltek alja.
Egészen bizonyosan össze tudsz rakni egy ilyet, de az DIY, és tutira nem 50 pénz lesz, meg nem is két nap, de valamiért sikerült olyan szélsőséges szempontokat összeszedned, ami kizárja, hogy egyszerűen és nem vagyonokért beszerezhető, ugyanakkor igényes perifériát használj. Egyébként sem a membrános, sem az ollós nem hangtalan, ellenben elég bazári.
A legegyszerűbb talán egy analóg Wooting 60HE moddolása lehetne.
-
Geller72
veterán
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Ugyanezért nem vettem én sem meg, inkább vettem egy vezetékes, mechát. De egy kört megérne, mert lehet, hogy van a kínálatban USB-kábel-csatis is.
-
Ribi
nagyúr
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
Én mondjuk utálom a laptop billentyűzeteket. Azért váltottam mechanikusra, mert nem volt nkro olcsóbb dómosból. Kénytelen voltam gumigyűrűzni a gombokat és így máris kb. ugyan olyan hangos mint a régi. Talán picit hangosabb, de nem sokkal. Dómos gombja is klattyognak, főleg amikor felengeded. Szóval egyik sem néma. De egy laptop bill is kattyog. Gépelés közben meg szerintem tök mindegy hol a nyomáspont, úgyis koppig nyomod. Hyperx alloy elite amikor vettem még "ócó" volt, mostanra ez is 50%+ árat kapott. Semmi csicsa, semmi driver. Meg kellett szokni nekem is de gyorsan ment. Lehet az ára sok, de én is napi 10+ órát nyomkodom. Előző bilentyűzetem is 20 éves volt kb mire lecserélődött, ez is remélem kibír annyit és akkor időre lebontva nem is drága.
De a cikkre térve, 300 dodó 1 billentyűzet elmebeteg. Mondjuk egerekből is adnak ki 200 dollárost. Elgurult a gyogyójuk. Persze ha megveszik miért ne. Meg is érdemlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest