Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• alphamooncam

őstag

válasz heavygrip #36625 üzenetére

Hát ha te mondod biztos így van.. nekem régebben több motorom is volt, te meg egy olyat próbálj ki egyszer... :)
    Látom nem esett le a mondandóm. Vett 170k - ért egy rollert, és nem akar rá költeni többet, mér nem tudod ezt elfogadni??

Sok éven keresztül motoroztam, és csapatostul túráztam külföldön is.

Teljesen irreleváns az hogy mennyibe került a kétkerekű, és hogy új volt-e ennyiért, vagy használt, mert csak az számít hogy ki hogyan árazza be a testi épségét.

Ilyen négydugattyús nyeregre cseréltem le a gyári olajos kétdugattyús nyergemet , (értsd olajost, olajosra*).

Csak a nyerget - költséghatékonysági okokból - a tárcsa maradt.

Ezzel több mint kétszer ekkora fékfelületre tettem szert, mint az eredeti, ami az mellett, hogy sokkal hatékonyabb ( vélhetően kitolódik az ideje a cserének is ) az mellett még érezhetően javult a fék adagolhatósága is.

Csak ez az utóbbi tulajdonság önmagában is életmentő lehet.

Azt elismerem, hogy szakismeret hiányában sokan nem mernek maguk belevágni - az esetemben ez nem volt kérdés, hogy magamnak csinálom - de ez megint csak pénzkérdés.

És igenis tudomásul kenne venni, hogy a közlekedésnek költsége van - időszakosan költeni kell rá.

Aki nem tudja viselni, az legalább legyen tisztában az alacsonyabb színvonal hátrányaival, ide értve egy elkerülhető balesettel járó fájdalmat, kieső jövedelmet, anyagi károkat.

Ez mindenkinek magának a döntése.

Azzal kampányolni, hogy egy biztonsági fejlesztés drága lehet igaz, de lehet pont az ellenkezője is.

Szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák