Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L7wy
őstag
Érdekes, de én nem látom magam az 1.hszban, pedig neveztem!!!!!!!
-
stvnppp
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #7792 üzenetére
Bocsi, ha ezzel megsértettelek volna, nem Téged akartalak ezzel minősíteni, hiszen nem is ismerlek, hogy is tehetném... Nem is volt szándékomban. Hanem a módszert írtam le 'szlengben', azt a módszert, ami egyébként abszolut célravezető volt/lehet.
-
Blue@X
senior tag
Na már csak 1 óra, és vége a nevezésnek. Aki még nem tette meg, az nevezzen a versenyre...
A nevezés lezárta után 1-2 órán belül várható a logout-os bejegyzés (ahol a szavazás fog zajlani), linkelve lesz itt a fórumon... -
7
addikt
Várom a bejegyzést. Valaki belinkelheti, ha majd kint van a cikk, mert nem biztos, hogy a főoldalon észreveszem
-
stvnppp
senior tag
válasz
Axel pRo #7783 üzenetére
Ikonlétrehozása, ikonkép cseréje:
Először is létrehozol egy parancsikont akárhol (legegyszerűbben jobb gombbal húzod az elindítani kívánt fált mondjuk az asztalra, a helyi menüben kiválasztod a Parancsikon létrehozása funkciót). A parancsikon tulajdonságait megnyitod (jobb klikk az ikonra, majd Tulajdonságok). A Parancsikon fülön lesz egy olyan gomb, hogy Ikoncsere. A megnyíló ablakon betallózod a kívánt ikont (lehet .icon/.PNG/.JPEG). Az így létrejött parancsikont ráhúzod a Dockodra.A másik verzió, hogy alapból a Dockon hozol létre parancsikont. Jobb klatty a Dockra, Új elem hozzáadása, ott, ami kell, és annak a tulajdonságait nyitod meg. Ott megadod az elérési útvonalat (amelyik alkalmazást meg akarod nyitni), illetve beállítod a kívánt ikont.
(Én Rocketdockot használok, mert az abszolut ingyenes, de ha Objectdockot használsz, az sem lehet sokkal másabb)
-
Axel pRo
aktív tag
Na akkor UP-olnám a kérdést hátha van valaki aki tud rá válaszolni: [link]
A kérdés még mindig ugyanaz: Hogy lesz Dock ikon abból amit a netről szedtem le .png kiterjesztésü képfájlként?
-
toldy
őstag
válasz
hoffman_ #7779 üzenetére
Azért tartozik a mindent bele kategóriába mert ott van az a dock ,ami külsős kiegészítő progi.És a gadgetek is kiegészítők ezért azok is mindent bele. Az egyszerű az csak maga az asztal, tálcával ( vagy nélküle) és ikonokkal ( vagy nélkülük), semmi más nem futt rajta, még egy gyári gadget sem.
Az órára pedig szerintem a rainmeter jó választás.
-
hoffman_
nagyúr
Ezt mondjuk nem értem, mert tisztább mint sok Egyszerű kateg-es Asztal, de nekem tényleg mindegy, szóval akkor Mindent bele.
más:
Tud valaki olyan órát, ami nem használ semmilyen dugig tömött reklámos vackot - mint pl a yahoo widget-es sz@r - hanem csak egy csini, formázható órát lehet felküldeni vele az Asztalra?
-
Axel pRo
aktív tag
válasz
[pod]Diablo #7735 üzenetére
Hali töltöttem le innen ikonokat de png fájlt tölt le ebből hogy lesz ikon
Segítsen vki pls nem csináltam még ilyet
-
hoffman_
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #7714 üzenetére
-
válasz
CsiguszMaxim #7745 üzenetére
Akkor mit szólszehez?
-
Értem én, és persze a linux megint más tészta, hisz eleve nem úgy néz ki, mint egy win. Nyilván azt is tele lehetne pakolni olyan dolgokkal,amik legtöbb linux-on nincsenek meg(nemtudom, nem vagyok jártas benne
), és akkor mindjárt ott is van a mindent bele kategória. De mondjuk egy win-nek nem alaptartozéka egy dock pl..
Én csak azon vagyok "fennakadva", hogy ott az első hsz-ben, hogy mi mi, magyarán meg van adva a kategória besorolása, és ilyen alapon több egyszerűbe nevezett nem oda való. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mi az egyszerű, és mi nem, de ha már egyszer most az sorol valakit az egyszerű kategóriába, hogy nem használ semilyen pluszt, ha meg igen, már mindent bele, akkor illene ehhez tartani magunkat nemde?
Az ömlesztésnél igazad van, úgy nem lenne benne igazság, de így meg gyakorlatilag az összegzőnek adnak plusz munkát, mert ahelyett, hogy csak rákeres erre-arra a kategóriára, és feladja szavazásra, most válogathat is, hogy melyik hova. Ha meg x mondjuk használ egy dock-ot, de marad egyszerűben, és a többi "szabályossal" ellentétben ezzel nyeri meg a kategóriát, akkor meg... szal érted.
Egyébként nekem pl mindkettő kategória tetszik, ha jó az összképSzerintem eléggé érthető, ami az első hsz-ben le van írva
A logout-os dolgot én is támogatom
-
stvnppp
senior tag
válasz
[pod]Diablo #7742 üzenetére
Azon gondolkodtam, hogy ugye a szavazásnál már mindenkinek meg fog-e jelenni a használat közbeni kép is?
Meg néhány gyakolati kérdés: Gondolom mindenkinek lesz egy-egy szavazata mindkét kategoriában, illetve hogy a nevezők gondolom alap, hogy magukra nem szavaznak, de attól szavazatukkal támogathatják-e azt a desket, ami nekik tetszik legjobban? (Meg logoutra lehetne írni egy cikket, amiben felhívjuk a figyelmet, hogy van ez a verseny, hogy több szavazatot adjanak le, tisztább legyen a küzdelem. Illetve akkor már ott is ki lehetne rakni a képeket, és annak a topicjában szavazni.)Az egyszerű/mindent bele vitához annyit szólnék hozzá, hogy ezzel a csoportosítással az a gond, hogy elég relatív dolog. Pl nekem a saját asztalomon van egy egyszerű dock (a mindent bele kat. képe), és nekem ez egyszerű, de van, akinek már sok az is, hogy kinn van a tálca. Van akinek meg alap dolog, hogy kinn van az időjárás, a tv műsor, stb.
Elég nehéz kategorizálni, hogy melyik-melyik, ez talán a szervező(k) döntésének kellene lenni...
[OFF]Ellenben lenne egy olyan javaslatom, hogy amennyiben későbbiekben szerveznek egy ilyen versenyt, akkor minden desk mehetne egy csoportba, és onnan egy lenne, aki győz, illetve lenne pár különdíjas (letisztult, mindent bele, legjobb windows/linux, stb) Bár ehhez a rendszerhez a mostani nevezési számot elnézve kevesek vagyunk, meg elég nehéz a megszervezése, hogy ki, mennyi szavazatot adhatna le meg hogy.
[/OFF]
-
7
addikt
válasz
Barthezz2 #7753 üzenetére
Azért ezt érdemes elolvasni (gondolom átsiklottál felette)
Szerény meggyőződésem, hogy a mindent bele és a minimalisztikus kategória nem egy súlycsoport, és egybemosáskor leginkább az döntenet a szavazatoknál, hogy hányan vannak, akik a csupasz asztalt szeretik, illetve hányan, akik a sok extrával rendelkezőket
-
Adam86
tag
Letöltöttem a tuneup utilities programot. Állitólag ezzel lehet a win7 alatt a boot skint átállítani, illetve ez a program kezeli a tbs file-t is.
Sajnos nem sikerült.
Valaki tud ebbe segíteni? -
scream
veterán
egyszerű kategoriába beleférnek a sima ikonok ? vagy csupasz asztal kell ?
-
Bopez
tag
A téma az Transblack ahogy már előttem is mondták...
Vistára készült ezért w7 en nem is nagyon fog rendesen menni ha pacheled ha nem mert ugye ott a superbar.
W7 re elég jó skinek vannak már devienart on nézd meg tényleg jók.
Amúgy jól látod ez teljesen skinezi a Windowst de nem barmol bele mert ugyan olyan téma mint a gyári aero, csak be kel másolni a themes mappába meg előtte pachelni ami szintén nem gányolja össze a Wint.
A felső tálca rainmeter, objecdock, kombóból jött létre.
A winamp kezelőszerv odalent egy identy nevű rainmeter skin, de elég durván átalakítottam szóval inkább csak az alapja az... -
stvnppp
senior tag
a témát a windows/resources/theme mappába kellene bemásolni, és az Asztal testreszabásától kell betölteni.
DE!
XP, Vista esetében fel kellett patchelni bizonyos fájlokat, hogy felismerje, hogy extra témát tettél be, és valószínűleg ez van 7-en is (azt nem tudom, hogy készült-e már 7hez program, ami patchel) -
Blue@X
senior tag
Szerintem meg a Rainmeter programmal csinálja...
Aki meg rossz kategóriába nevez az nem baj, utólag átrakom a megfelelőbe, természetesen reklamálást nem fogadunk el...
A szavazás valószínűleg itt lesz a PH! egy külön topikjában, hogy csak az szavazhasson aki regisztrált tag, illetve ezt a topikot ne szemeteljük össze majd a szavazással. A nevezés végéig már csak 2 nap, úgyhogy hajrá! -
Zefír
őstag
válasz
[pod]Diablo #7754 üzenetére
Semmeikkel nemtudok mit kezdeni, samurize nem támogatja a win7-et a másikkal egyetemben
-
Zefír
őstag
válasz
[pod]Diablo #7754 üzenetére
Kipróbáljuk hogy win-7 en elfut-e
Köszi!
-
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy ezen a képen mien tálca van? esetleg honna tölthető le?
A fölötte lévő lejátszó is érdekelne, ha valaki tudja a nevétBocsi az offért!
-
Mondjuk az egyszerű kategoriát már lassan tényleg törölni kellene, és menjen minden egybe.. nem hiszem el, hogy 20x le van írva, de még mindíg nem tiszta mindenkinek, mért egyszerű az egyszerű
-
Adam86
tag
törölhető, elnézést a dupláért.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azért mondjuk használat közben, ablakokkal már lehet variálni. Nameg ki milyen dokkot használ, vagy nem használ azt sem, esetleg az az 1-2 ikon ami kint van milyen, satöbbi...
Tipikusan az lehetsz aki rámondja egy jó minimál dologra, hogy "Ez könnyű, hát semmi nincsen ott/benne.." Pedig azt a legnehezebb ugy megcsinálni, hogy ne legyen üres, semmitmondó, mégis minimál legyen. -
[pod]Diablo
őstag
Osszeszedtem megint a nevezeseket:
eddig nevezesek:[link]
ujabbak:
letisztult elegans:
toldy nevezese
D1Rect nevezese
Nyugdíjas nevezese hasznalat kozbe
i90venom nevezese
jenei92 nevezese
Edween nevezesemindent bele:
toldy nevezese
mukibuci nevezese
i90venom nevezese
Piloss nevezese
CsiguszMaxim nevezese
Ha esetleg elrontottam valamit,szoljatok es javitom,sry ha esetleg felreirtam vmit,csak kicsit faradt vagyok. -
Psych0
őstag
Hi!
Az egyszerű kategória az minek van? Simán lehetne legjobb háttérkép szavazás.
-
válasz
[pod]Diablo #7733 üzenetére
És ha becsukom, és mégis kell, akkor hogy szedem elő?
megvan, systray-ből..
-
Bling95
őstag
válasz
[pod]Diablo #7735 üzenetére
köszi
-
Nyiscsák
aktív tag
válasz
[pod]Diablo #7733 üzenetére
Köszi
-
Bling95
őstag
válasz
CsiguszMaxim #7715 üzenetére
azta
megkérdezhetem hogy milyen oprendszerrel vagy hogyan és mivel csináltad ?
nagyon tetszik -
Nyiscsák
aktív tag
Yahoo Widgetnél hogy lehet eltüntetni az az oldalsó valamit ami felsorolja a widgeteket? Hiába rejtem el nekem egy kicsit akkor is látszik!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Psychonaut #7729 üzenetére
Sima default QuickTime-ban szalad a Boston Celtics Champions film.
-
Bopez
tag
válasz
[pod]Diablo #7725 üzenetére
Köszönöm szépen, és kösz a linkeket is utána járok hátha jutok valamire...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Psychonaut #7726 üzenetére
Kikapott a Jersey 10 pontal, ha arra gondolsz. Természetesen..
-
Bopez
tag
Versenyen kívül egy kis update az asztalomon:
És egy kis help kérés:
Ha valaki tudja, hogyan tudnám lecserélni a tálca jobb oldalán lévő ikonokat másfélére, gondolok itt a képen is látható telep, hálózat, hang és egyéb ikonokra.
Ugyanis a w7-ben már faján megoldották, hogy ezek fekete fehérek, de pistán még színes.
Aki találkozott már valahol valamilyen módszerrel az ne féljen jelezni...
Köszönöm előre is. -
stvnppp
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #7711 üzenetére
Nem tudom, talán ebben nem lehet semmilyen hőmérsékletet kiíratni, de már láttam olyan gadgetet, amivel igen. (Ha keresel, biztos találsz is) Amit anno láttam, ahhoz kellett egy külön progi, ami le tudta olvasni a hardver adatait, és azon keresztül tudta mutatni. Próbálkoztam én is vele, de nekem valamiért nem sikerült...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Igen, valami ilyesmi lesz, legutóbb is helyrejött. Csak amiket akkor tanácsoltak, most mind ellőttem már, és semmi... Szóval marad a laptop
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
-
[pod]Diablo
őstag
válasz
hoffman_ #7713 üzenetére
Probalj itt a ph-n segitseget kerni az erre megfelelo topicba.Hatha megtudod csinalni kis segitseggel a geped.Am ajanlatos egyesevel lehuzni mindent es ugy probalgatni a gep eletrekelteset,ezzel a modszerrel legtobbszor kilehet deriteni melyik hardver lehet a ludas.
Addig dekorald ki a laptopot: D
-
hoffman_
nagyúr
válasz
[pod]Diablo #7688 üzenetére
Hát, köszönöm
De egyenlőre ebben maradunk, mivel a gépem nem szimplán összeomlott tegnap, hanem inkább elszállt, már be se tudom kapcsolni - most is laptopról vagyok. Csinál ilyeneket már régóta, és nem tudok rájönni, hogy melyik alkatrész lehet a ludas, de most úgy elég végleges elszállásnak tűnik, úgyhogy egyenlőre abbamarad a "lakás-dekorálás"
De köszönöm a segítőkészséget, remélem mihamarabb újra leszek, és jövök egy szép deskkel
-
stvnppp
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #7709 üzenetére
-
-
Zefír
őstag
dangerzone kollégának a pirospont jár, gyors, és becsületes üzeltért, beszámította a 4670-emet, minden patent volt!
Üzlet. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TCL LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest