Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a hozzászólást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
SolidColor=255,255,255,1
H=20
W=100
[mCPU]
Plugin=Plugins\PowerPlugin.dll
Measure=CPU
PowerState=MHZ
Substitute=" ":""
[Mtitle]
X=50
Meter=String
MeterStyle=Style1
Text=| CPU
[Mstring]
X=50
Meter=String
MeterStyle=Style2
MeasureName=mCPU
NumOfDecimals=0
Text=%1%[MeasureCPUMHz]
Measure=Plugin
Plugin=Plugins\PerfMon.dll
PerfmonObject="Processor Information"
PerfmonCounter="Processor Frequency"
PerfmonInstance="0,0"
PerfmonDifference=0amit kiemeltem azt szurtam be a skin utan, azt akartam hogy a Mhz ket is mutassa ne csak a % os kihasznalast. Mi lehet a gond hogy nem jelezz semmi valtozast a skin?
-
Rimuru
veterán
-
Kup986
csendes tag
Conky: drawing to double buffer
itt megáll a conky indítása? van valakinek valami tippje mit csináltam ?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Akkor jó, had menjen. Az OHM-t is le lehet tenni, jó kis progi. Csak nem tudtam,hogy normális-e így. De akkor jó, megnyugodtam.
A sokfiókos emailre nincs ötleted? esetleg magát az az óra melletti tray-es részt nem lehetne valahová kirakni?
Továbbá nem lehet a rainmeterrel valami olyan "nyitott " mappát csinálni, mint ami a KDE-ben van, hogy állandóan az asztalon van egy halvány kocka, benne a fájlok, ami végül is egy mappa.....
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Sikerült az openhardwaremonitor pluginjével kijeleztetnem a proci és vga hőmérsékletet a notimnál. De mennyire normális az, hogy a programnak futnia kell, hogy mutassa a rainmeter? ha kinyomom a progit, akkor nem mutat semmit.
Valaki tud valami jó módszert a digsby vagy több gmailes cím figyeltetésére?
-
BeeNiTTo
tag
Na most megprobálok megismerkedni az openbox-al
-
Maxtreme
addikt
Alakítgattam még kicsit a múltkorin, tehát megszületett a v2
-
Rimuru
veterán
(#32078) DanielK: Az asztal többi részébe nem tudtam belekötni.
(#32079) BeeNiTTo: Hát igen ez a különbség egy rolling release, és egy kötött kiadású rendszer között. 1.9 a legfrissebb conky és 3.5.3 a kernel.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Rainmeternél van valami cucc arra, hogy a windows taskbar óra melletti ikonjait kitetessük? Nekem ugye ott van a disgby beállítva 5 címre és azt azért jó lenne látnom, elvileg a többi nem is fontos.
-
Kup986
csendes tag
Rainmeter nova skinjében az időjárásnál mit kell átírni, h fokban és ne farenheitbe mutassa? linux alatt rájöttem a conkybe, de itt sehogy nem találom
-
KYZRR
őstag
Mai:
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kup986 #32062 üzenetére
Én azóta mióta fizetős lett az általam használt script weboldala, nem találtam működő és ingyenes conky weather scriptet.
A conky hátterének eltüntetéséhez kell egyszer az own_window_transparent yes illetve, ha van fenn compiz, akkor abban is le kell tiltani a conkyhoz rakott díszítéseket. Compiz beállítás kezelő/Effektek/Ablakdíszítés alul az any helyére, az ablakok díszítése és árnyékolása sorok mellé:
(any) & !(class=Conky)
(#32066) BeeNiTTo Bár a KDE-t nem ismerem, lehet neked is valami ilyesmi a gubanc. -
BeeNiTTo
tag
Kde-n hogy lehet normális átlátszó conky-m?? mert mindig van mögötte egy fekete keret ..ezt probáltam nem csinál semmit
-
Kup986
csendes tag
válasz
Rimuru #32026 üzenetére
Üdv!
Na srácok eddig jutottam és megakadtam! Az alábbiak a kérdéseim:
-beírtam a weather.sh-ba az ID kódot ,de nem ismeri fel valamiért! Hogyan kell beírni, és esetleg még hova? vagy esetleg tud valaki valami másik ebbe a környezetbe illő időjáráselőrrejelzőt? próbáltam egy python alapút de az valahogy nagyon nem működött teljesen tönkretette az egész conky-t
-hogyan tudom a conky hátterét eltünteni, hogy beleolvadjon a háttérbe?
-miért nem ismeri az ékezetes betűket, azt hogy lehet normálisan megcsinálni?
-és esetleg valami oldalt tudtok küldeni ahol vannak még forráskódok normálisan megmagyarázva? sikerült kicsit bővidgetnem ami benne volt, de tennék még bele egy kicsitestleg a videókártyát is lehetne figyelni?
Más: hogy lehet hozzászóláson belül szürkíteni szöveget?
-
qamu74
őstag
válasz
Heyman #32056 üzenetére
sys32-ben az explorerframet és a téma explorerframet ki kell cserélni, de mindkettőt saját jogba veszed.A sys 32-ben az explorerframet átnevezed !
Majd feladatkezelőben letiltod az explorert,majd újra engedélyezed és kész is!
Én így szoktam csinálni, de lehet ,hogy valaki tud egyszerűbb-jobb megoldást! -
qamu74
őstag
válasz
Heyman #32056 üzenetére
sys32-ben az explorerframet és a téma explorerframet ki kell cserélni, de mindkettőt saját jogba veszed.A sys 32-ben az explorerframet átnevezed !
Majd feladatkezelőben letiltod az explorert,majd újra engedélyezed és kész is!
Én így szoktam csinálni, de lehet ,hogy valaki tud egyszerűbb-jobb megoldást! -
Heyman
aktív tag
Hello! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hogyan lehet kicserélni a windows intézőben a vissza/ előre nyilakat olyanra, mint ami a letöltött témában bent van? Próbálgattam már, de sehogy se akar összejönni.
-
Kup986
csendes tag
válasz
BeeNiTTo #32046 üzenetére
Elsőre a témacserénél én is kinyírtam a winfost
amúgy annyi szerencsém volt, h bedobtam egy linux live CD-t és ott cseréltem ki az explorer.exe-t és ilyeneket! (Ráadásul megtaláltam a D-n olyan fájlokat amit a windows tavaly nyáron eltüntetett, de a linux megtalálta, és fontosak is
)
-
BeeNiTTo
tag
válasz
Rimuru #32043 üzenetére
Ja tetszik ez a dolog hogy mindenféle külső program meg patch nélkül meg lehet oldani szinte mindent! (win+2honap alat 3-ára sz@rt be még szerencse hogy mulktkor fent hagytam a gépen a linuxot mostmár biztos hogy ez lesz a fő rendszer win esetleg játékra lesz felrakva )
-
Rimuru
veterán
válasz
kiskaktusz #32044 üzenetére
Azért kell hozzá még egy külön alkalmazást is letölteni... Amúgy meg az összes DE-ben rohadt egyszerű cserélni (majdnem ugyanaz a műveletsor). De mindegy is nem ettől jön el a Linux Destktop éve.
-
atesz117
aktív tag
válasz
BeeNiTTo #32032 üzenetére
Kijelölöd a témát, katt az "alkalmaz" gombra, és ennyi. A témák viszont csak a panelt, a menüt és a plasma-widgetek ("asztali minialkalmazás") változtatják meg, az ablakok keretét egy menüponttal feljebb találod "Ablakdekorációk" néven, az ablakok stílusát, színét, az ikonokat, betútipust a Beállítások > Az alkalmazások megjelenése menüpontban lehet variálni szinte a végtelenségig. Ha telepítés után nem jelenik meg az új téma, általában a Rendszerbeállítás újraindítása megoldja. ( A Firefoxnál, ha a default témát használod, annak a színét is megváltoztatja a színbeállítás, ha más témát használsz, azt nem módosítja )
-
-
Recon666
Közösségépítő
Beszóltatok?
Pedig ugyan jók ezek az ikonok.
-
vans?
őstag
válasz
kiskaktusz #32030 üzenetére
pedig nagyon ronda
-
BeeNiTTo
tag
-
válasz
kiskaktusz #32030 üzenetére
Vagy kiégett.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kup986 #32027 üzenetére
Az ikonokat vagy egyesével cseréled, vagy icon packagerrel.
Nem is néztem linkeltél...
Egyébként kért rá engedélyt!
Ott "vagyok" a cikk végén:
Forrás:
Az eredeti leírást pocokxx készítette és a logout.hu oldalon jelent meg. -
Kup986
csendes tag
válasz
Rimuru #32026 üzenetére
Köszönöm a válaszokat Neked is és pocokxx-nek is! Majd kipróbálom! Közben amíg vártam a válaszokat kicsit átszabtam a winfost is a másik gépen
Kérdés: Az ikonokat csak egyessével lehet lecserélni, vagy van valami más módszer is, mert leírást nem találtam
Pocokxx: Amúgy most nézem, h a cikk amit belinkeltél ugyan az amit én is, csak sztem az én cikkem szerzője alkalmazta a Ctrl+c, Ctrl+v módszert
-
Rimuru
veterán
válasz
Kup986 #32023 üzenetére
Ha nincs neked akkor hozz létre, az mindegy hogy hova teszed csak akkor majd úgy kell indítani hogy megadod melyik fájlt használja (ha csak egy konfigurációs fájl kell akkor elég a /home/user/.conkyrc mert így ezt indítja el ha a conky paranccsal indítod). Nézd vissza amiket én beküldtem az utolsó kivételével mindegyiken conky van, segítségnek legegyszerűbb ha a man-t nézed: man conky
Szerk: Jó lassú vagyok, legközelebb frissíteni kellene mielőtt befejezem és elküldöm a félbehagyott írásomat.
Ahogy pocokxx mondja az own_window_type-ot vátoztasd de van több lehetőség is ha az egyik nem működne jól. -
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Kup986 #32023 üzenetére
Ha nincs olyan mappád, akkor csinálni kell, és oda beletenni a szerkeszteni kívánt fájlt. Így elsőre a pozíció van rosszul belőve. Bár nem mostanában foglalkoztam conkyval, de ilyesmit keress own_window_type és írd utána, hogy normal.
Szerk.: ja és egy kis segítség:
[link] -
Kup986
csendes tag
válasz
Rimuru #32017 üzenetére
Találtam a neten ezt a leírást! sikerült is bekapcsolnom, de amint kattintok az asztalon 1-et el is tűnik. Na meg ugye írja, h a conkyrc-t kellene lecserélni, de nekem a /home könyvtárban nincs ilyen, rejtve sem. Hol keressem esetleg? meg esetleg tudnál küldeni egy leírást, h te hogy csináltad, és a tied milyen esetleg?
köszi a segítséget előre is
-
atesz117
aktív tag
válasz
kiskaktusz #32021 üzenetére
-
BeeNiTTo
tag
ha linux mint re tettem egy kde felületet akkor a késöbb letöltöt kde-s témákat ugyanúgy a .theme mappába másoljam? mert nekem úgy nem mutatja őket a témák közt
(ehez kel külön kezelőt leszedni mint gnome-nál a tweak-tool?
vagy elég a megjelenésnél megkeresni?a kde them manager-t nem engedi leszedni mindenohl 404 error kde-look -on is
-
Kup986
csendes tag
Olyan kérdésem lenne, h akad-e itt olyan valaki aki ért a conky-hoz és segítene is nekem
-
-
-
RD4N33
tag
Arra vagyok kíváncsi, hogy egy ablakot hogyan tudok ilyen szürkére csinálni? (lehetőleg regeditben)
-
Kup986
csendes tag
Parancsolj!
[link] -
BeeNiTTo
tag
válasz
Gubek-Einste #32009 üzenetére
-
-
RD4N33
tag
Gondolom itt lehet állítani, csak nem tudom mi micsoda. :S
-
RD4N33
tag
válasz
kiskaktusz #32002 üzenetére
Már próbáltam, csak nem tudom, hogy mit írjak be
-
RD4N33
tag
válasz
kiskaktusz #32000 üzenetére
Bocsánat, hogy rosszul fogalmaztam!
Regeditben nem lehet megoldani, vagy valami programmal, mert nem szeretnék témát váltani
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest