Hirdetés
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Libretom
aktív tag
Szerintem az idő a DRM ellen dolgozik.
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2011/07/18/drm_ujragondolva#more3068724
Nem vitatva azt, amit írtál, én a tendenciát jónak látom. Nem mintha nem vennék/töltenék le ugyanolyan szívesen epubos könyvet, de a DRM lazulása még ott is alig látható, amennyire tudom. Ám a Kindle ebook-ok (főleg a kijelző miatt) annyival jobb minőségűek, és olyan szuper a támogatás mögöttük, hogy nem szívesen térnék át.
-
freelanced
addikt
Hali! És erre Kindle-re mennyi magyar könyv van amúgy? Netről be lehet szerezni? Vagy hogy működik ez az egész? Köszi!
-
Efreet
senior tag
válasz
Libretom #7949 üzenetére
Ezzel az az egyetlen gyakorlati probléma, hogy kemény DRM-et (konkrét accounthoz-készülékhez kötést) mobi/prc formátumban csak az Amazonon keresztül lehet összehozni, akkor viszont ők a kiadók, a terjesztők, és a vámszedők, ami a magyar kiadóknak érthető módon nem felel meg.
Epub fronton eközben van valamennyire platformfüggetlen lehetőség (Adobe Digital Editions).A nagy kiadók pedig még egy jó ideig nem lesznek hajlandóak kemény DRM nélkül kiadni könyveket nagy mennyiségben, és főleg újdonságokat, bestsellereket alig - de ezt már végigcsámcsogta ezer blog és híroldal ezer módon.
-
Libretom
aktív tag
válasz
snowdog #7940 üzenetére
Vitatkoznom kell. A PRC hanyatlását, majd eltűnését már akkor "jósolták", amikor 2010-ben megvettem az első olvasómat, egy Cybook Gen3-at. Ez eredetileg az epubot támogatta, de választhattad hozzá a PRC-t támogató szoftvert. Tavaly a hazánkban eladott ebook olvasók 79.7 %-a Kinde volt. Tavaly előtt 65.3 %.
http://ekonyvolvaso.blog.hu/2012/01/20/felmeres_2011_kiertekeles#more3593924
Ezek a tények a magyar ekönyv forgalmazók okosabbját arra késztették, hogy ez epub mellett prc-ben, illetve mobi-ban is kínálják a könyveiket. (Bookline, Adastra, Fapadoskönyv, ekonyv.hu, Syllabux, Deltavision). Az sem igaz, hogy alig van olvasó mely támogatná ezt a formátumot: ONYX BOOX, WayteQ, Archos, Koobe Junior. Tehát a tendencia a felfejlődés, nem a kihalás. És amint azt előttem mások is írták, kiváló konvertálók vannak: Calibre, Mobipocket Creator.
-
adodaniel
őstag
Sziasztok!
A napokban érkezett meg az új Kindle 4-em (a fekete). A kérdésem az lenne, hogy az első hsz-ben írt sorkizárás, és keskenyebb margó működik-e rajta, vagy csak a Kindle keyboardon? Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Enszuke #7944 üzenetére
nem, az a MOBI-ban használt PalmDOC header
az eredeti, PRC féle ez, amiben még nem szerepel az újabb tömörítés
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Enszuke #7942 üzenetére
MOBI-ban a jobb tömörítés lehetősége van - amit vagy kihasznál egy program, vagy nem, és kompatibilis marad a csak PRC-t ismerő alkalmazásokkal
nem néztem a Calibre által generált MOBI belsejét, melyik eljárást használja, de gyakorlati tapasztalat, h ugyanaz a PRC könyv jóval kisebb lesz MOBI-ra konvertálva
hogy aztán azért-e, mert a PRC nem volt tömörítve, az végülis mindegy - ettől még tény, h a MOBI-ban lehetőség van egy újabb tömörítés használatára, tehát nem garantált a kompatibilitás visszafelé -
Degeczi
nagyúr
válasz
snowdog #7940 üzenetére
de ha egy olvasó esetleg valóban csak a régi PRC-t ismeri, a MOBI-t pedig tényleg nem (pl. jobb tömörítés lehetősége), akkor ez nem működik
(ha meg ismeri, akkor átnevezéssel sem kell játszani)egyébként fölösleges ezen aggódni, mert (persze amíg nem DRM-es anyagok) a MOBI/PRC és az EPUB nagyon jól átjárható automatikus konvertálással is, így ha Calibre-t használ vki az elektronikus könyvtára rendszerezéséhez, akkor az úgyis az épp használt olvasó formátumában fogja átküldeni a könyvet
ez csak a védett anyagoknál szempont tehát - ott viszont legyen az adott e-könyvesbolt gondja, ha nem akarja pont a legelterjedtebb készüléket támogatni
-
snowdog
veterán
válasz
Lethal Gene #7938 üzenetére
A prc-t viszont elég sok olvasó kezeli. A mobi kiterjesztést egyszerűen át kell írni prc-re, és kész. A Kinde-n kipróbáltam mindkettőt megeszi.
-
Efreet
senior tag
válasz
Lethal Gene #7938 üzenetére
Hogy pontosak legyünk, a mobi formátum (és a teljes Mobipocket cég) az Amazon tulajdona 2005 óta, és pontosan emiatt rajtuk kívül szinte senki nem támogatja az olvasóiban (a saját drm-el kibővített azw-t pedig csak ők). A Kindle csípőből kezeli, de szinte egyetlen másik olvasó sem, még a szoftverek is inkább az epub-ot támogatják, bár vannak mindenes eszközök.
Ez egy komoly hátrány lehet a könyvet nagyobb mennyiségben vásárlóknak: ha egyszer elkötelezted magad egy Amazon olvasó mellett, már nem válthatsz másikra, míg ha epubokat vásárolsz a többi könyvesboltból, ott van egy széles választék anélkül, hogy egy márka mellett kelljen maradnod (kicsit hasonlít az Apple-iOS és a többi cég-Android kapcsolatra).
-
snowdog
veterán
Érdemes elolvasni. [link]
-
Spy89
aktív tag
válasz
Libretom #7928 üzenetére
Kösz szépen!
Szeptember 10.-én rendeltem, és már akkor okt. 9-12. volt a szállítási dátum. A regisztrálás problémamentes volt.
A Paperwhite-ban a pdf kezelése maradt ugyan az. Az oldalakat képfile-ként kezeli és csak akkor olvasható kényelmesen, ha belenagyítasz, így viszont mozgatnod kell olvasás közben.Ha valakinek van valami konkrét kérdése, hogy miket teszteljek/nézzek meg, az írjon és válaszolni fogok! Talán így könnyebb lesz a kíváncsiságotokat kielégíteni
.
-
-
drmotto
őstag
Nem egészen kindle kérdésem akadt.
Ahol az van írva, hogy támogatott formátum a .mobi, az olvassa a .prc-t is, vagy nem?
Egyáltalán mi a különbség a kettő között?Köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
természetesen USB kábellel...
(a mailszerverek gyakran már 10 MB körül is limitálva vannak, és joggal, mert a kódolás miatt a levelek csatolmányai jellemzően a méret kétszeresének megfelelő adatforgalommal járnak)ha ekkora file, az nyilván nem szöveges, hanem scannelt képek sorozata - így konvertáltatni (ha azért küldenéd emailben) úgysem lehet, csak OCR után
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy valószínűleg primitív kérdésem,de sajnos nem sikerült megoldanom egyedül. Szóval 50mb a limit az e-mail-es küldésnél,viszont van egy 250mb-os PDF-em, ezt hogyan tudnám rávarázsolni a Kindle-re legegyszerűbben?
-
hampidampi
őstag
válasz
scarlett23 #7923 üzenetére
Valószínűleg az a baj, hogy angol nyelv van megadva a könyv nyelveként, ezért automatikusan azt a szótárat használja.
Töltsd be a könyvet a Calibre-be, a metaadatoknál állítsd át a nyelvet, majd konvertáld át. -
Spy89
aktív tag
válasz
koncsik #7924 üzenetére
Tokkal együtt volt 159 dollár. Persze volt aki haza hozza
.
Így elsőre a kijelző felülete tűnik érdesnek a 4-eséhez vagy az új 69 dollároshoz képest de ezen szerintem lehet segíteni egy védőfóliával. A reakcióideje egész jó a touch-ot alapul véve, és észrevehető a felbontásbeli változás is. A megvilágítást felvéve viszont kicsit fakónak tűnik a kép.
Már felraktam pár könyvet és érdekes, hogy némelyiknél nem jelenik meg, a metaadatoknál hozzáadott borítókép. Mivel mindegyik jpg, ezért a felbontásra gyanakszok, de ezt még le kell tesztelnem.
A Kindle collection managerrel próbáltam rendezni a feltöltött könyveket, de nem működött. A manuális rendezést követően belenéztem a könyvtárába, valószínűleg a rendezés szoftveresen eltér, mert a könyvek file-neveivel létrehoz egy-egy üres könyvtárat pl: Egri csillagok - Gárdonyi Géza.sdr néven és persze ott lesz az eredeti file is külön.
Hirtelen ennyi, amint gyűlnek majd a tapasztalatok megosztom. -
scarlett23
csendes tag
Sziasztok!
Szótárakkal kapcsolatosan lenne kérdésem, a Kindle3 wifi készüléken az angol működik, a német pedig nem, és az angol jön be úgy is, hogy a német a főszótár, ez nem volt eddig így, szépen működött mind a kettő. Nem tudom ez számít e, hogy 3.4 frissítésem van. Mi lehet a gond?
A választ előre is köszönöm! -
Spy89
aktív tag
és IGEN!!!
Végre a kezembe kaptam a paperwhite-ot!
Oh jeeee -
Degeczi
nagyúr
válasz
drmotto #7918 üzenetére
Dehogynem kerül rá ha magyar címet adsz meg!Items: $89.00
Shipping & Handling: $20.98
Total Before Tax: $109.98
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $29.69
Order Total: $139.67(mondjuk azt sem értem, mire jó "10k Ft"-ot említeni, hiszen az bármelyik nap jelentősen változhat az árfolyamtól függően - és az alapár egyébként is dollárban szerepel. A $21 szállítási költség fix, és a $30 is az, amíg meg nem emelik az amúgyis rekorder 27% áfánkat. Ezért beszélünk 30-31e-ről, mert a mai árfolyamon ez a $140 = 30.6eFt)
-
pecze
aktív tag
Közben kiderítettem mi a probléma, én könyvtárnézetet (kategóriák) használok, ott egy könyvtáron bal gombot nyomva megjeleníti a könyvtár teljes nevét, de a könyvtárak csak a szerzők neveit, illetve kategóriákat tartalmaznak, azok meg nem túl hosszúak, így is kiférnek. Ha viszont belépek egy könyvtárba az ott található fájlokon már nem működik.
Megnéztem a másik 3 nézetben is, ott mivel nincs könyvtár, hanem mindent bedobál egy gyökérbe, működik a bal gomb, kiírja a teljes címet, csak túl sok (234 db) könyvet tartok rajta, ezek nagy része szakmai, fejezetekre bontva, amik bármikor jól jöhetnek, nem tervezem letörlésüket. Teljes a probléma felderítése, még nem kezdtem el az átnevezéseket, de lehet az marad csak megoldásként. -
keszo
őstag
válasz
freelanced #7907 üzenetére
-
Degeczi
nagyúr
válasz
valóban semmit nem számolnak föl onnan a küldésért, sőt, magáért a készülékért sem - mert lokális Amazon kirendeltségekről Kindle-t ide nem szállítanak, csak USA-ból...
-
Efreet
senior tag
válasz
A nem amerikai (.com) Amazonokról csak saját országokba lehet rendelni, tehát a németről Németországba, az olaszról Olaszországba, stb. Ha van ott ismerős, aki utána haza tudja küldeni vagy hozni, akkor tényleg ez a legolcsóbb megoldás, ha nincs, akkor marad a .com-ról rendelés. Egyébként a legegyszerűbb regisztrálni, végigmenni a rendelésen, és a véglegesítés előtt az oldalon minden költséget összesítve kiírják, hogy mennyibe fog kerülni. Pont annyiba.
-
Mike76
tag
Felesleges az átnevezésre kattintanod, a felugró menüben látható kell legyen a könyv teljes neve. Lásd pl. itt:
Az eredeti Kindle OS és a Duokan egymástól független, egymással nem kommunikáló rendszerek, emiatt nem is várhatod, hogy az egyikben megnyitott könyv ugyanott folytatódjon a másik rendszer alatt is.
-
dani3l
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez Kindle topik, de kb ez az egyetlen nem halott ebookos is egyben, szoval itt teszem fel a kerdesem:
Van esetleg valakinek tapasztalata a Kobo Glo-val? Ebook olvason gondolkodom es a Kindle Paperwhiteot nezegetem, de a Glo is eleg jo alterntivanak tünik, tudasban is, arban is kb ugyanazt nyujtja. Esetleg talan valakinek tapasztalata, mind a kettöröl? -
keszo
őstag
válasz
freelanced #7903 üzenetére
Szia
Visszaolvasva több helyen azt írják olyan +10k-val kel számolni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
freelanced #7903 üzenetére
tegnap, tegnapelőtt volt róla szó...
-
pecze
aktív tag
Kösz a tippet, valamit elértem a bal gombbal, bejött egy menü és ha rányomtam az átnevezésre tényleg kitudtam venni melyik könyvről van szó, de ha átakarok térni rá, ez se túl kényelmes, át kell neveznem a hosszú címeket.
Verzió szerint: 2012-10-12.16488.rtm
A felejtést meg azóta kipróbáltam több könyvnél is, átváltva Kindle menüre, utána vissza Duokanra, mindet elfelejti, nem egyedi eset, amit Kindle menüsen kezdek el, azok Duokan menüsen elölről kezdődnek, de ha Duokanba kezdem, akkor persze megjegyzi hol tartottam a könyvben, szóval, mivel egyszerre csak egy könyvet olvasok csak annál kellett eljutnom oda ahol tartottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest