- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Akit esetleg érint a kindle keyboard kijelző csere utáni "szürke árnyalat vesztés"/hibás waveform megoldása, annak mondom, hogy végre sikerült megtalálni!
Tesztelve és minden okés, nem nehéz.This problem of the bad waveform almost exclusively lies with the 3G models of the Kindle Keyboard (and also with the 3g Kindle Touches). Here is a practical solution to your problem which, although not perfect, works most of the time: (1) Save the old, broken screen that you have removed from a 3G model of K3. (2) While the Kindle is still open, attach the new screen to it and navigate to "Reset to Factory Defaults" in the system submenu of the Kindle, and press Enter. (3) Press the arrow to navigate to "OK" of the Cancel-OK prompt which appears in the popup window for Reset to Factory Defaults, but do not press Enter yet. (4) Remove the new screen and re-connect the original broken screen; you will now be running blind, but you know that the Kindle is poised to reset with the pressing of the enter key. After the old screen is re-attached, go ahead and press Enter. (5) The Kindle will now reset to factory defaults, (hopefully) accessing the eprom chip on the ribbon cable of the old broken screen and loading the good waveform that resides there. Since you cannot watch the progress of this reset, give the Kindle at least FIVE minutes to complete the process before unplugging the old screen and re-plugging the new screen. Then slide the power bar and take a look: your 'wireframe' pictures should now be restored to solid rich grayscale!
I have repaired hundreds of Kindles and followed this procedure with around a 90% success rate. Unfortunately I have had some units (all 3G) which persistently reset to a bad, or missing, waveform, but the process has worked most of the time. Due to those failures, however, I have built up an inventory of around 50 broken 3G screens so that I can keep trying to find one to boot to which the subject Kindle will successfully read.
By the way, you should follow this procedure only after upgrading to 3.4 OS, since a later system upgrade (with a replacement screen installed) can again lead to a 'bad waveform' problem.
Good luck!
Magyarul: a készülék legyen 3.4-es fw-re frissítve, ezután válasszuk ki a gyári visszaállítás opciót (home--> menu--> settings--> menu--> reset to factory defaults) és válasszuk ki az ok lehetőséget, de még ne nyomd be, csatlakoztasd le az új kijelzőt és csatlakoztasd fel a régi betörtet (ekkor vakon fogsz dolgozni, de nem kell sok mindent csinálni) és nyomd meg az okét, ezután várj kb 5 percet, hogy a készülék bebootoljon, majd csatlakoztasd le a régi kijelzőt és fel az újat, húzd el a csúszkát és ha minden jól ment, akkor sikerült a régi kijelző eprom chipjéből kiolvasni a szükséges waveformot és már a helyes szürkeárnyalat/kép megjelenítés fog minket fogadni.
Sima reset és kikapcsolás nem zavarja, de ha megint akarunk factory resetet, akkor minden egyes alkalommal el kell ezt játszani.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
dejaris
addikt
válasz hampidampi #11800 üzenetére
Es ez leszedi a duokant is? Es eggyel frissebb szoftver van rajta, azt is leszedi nem? Es azt hiszem torve is van (egyedi hatterkepek miatt), azt is leszedi?
-
Gabor970
addikt
Megvan a mi kindlenk is :-) Graz Saturn 49EUR!
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
-
ussseal
tag
Esetleg valaki nem tudja, hogy várhatóan meddig tartanak majd ezek a 49 €-s osztrák/német Kindle akciók? mert akkor úgy ütemezném az osztrák utam
-
Lmh
őstag
Nem tudom, de szóljatok, ha bármelyik PW-t akciózzák hasonlóan ;-)
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
dejaris
addikt
válasz hampidampi #11808 üzenetére
Oke, koszi a segitseget.
-
Lmh
őstag
Kindle paperwhite-hoz tudnátok néhány itthon is könnyen kapható, egyszerű, fekete tokot ajánlani?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
senki11
aktív tag
SendtoReadert használja valaki? Nekem egy ideje elhagyja az átküldött cikkek utolsó néhány sorát. Elég idegesítő jelenség. Már fel-le telepítettem a gépen de semmi... Pedig sokat használtam anno. Tapasztaltatok hasonlót?
-
Lmh
őstag
válasz Libretom #11814 üzenetére
Köszönöm szépen, pont ilyesmikre gondoltam!
[ Szerkesztve ]
-
Lmh
őstag
Annyira jellemző: Voltam MM-ban megtapogatni a Kindle PW-t. 8 hetente kell tölteni, de persze az én kezemben merült le fél perc nyomkodás után Tudtam, hogy nem nagy de meglepett a mérete. Kicsit fura volt a szürke háttér és azért azt sem mondanám, hogy egyáltalán nem csillog a kijelzője. Nem szerettem bele teljes hévvel a személyes randi után, de el sem vette a kedvemet. Ugyanott tartok, mint előtte, nem billent a mérleg nyelve semerre :S
-
Degeczi
nagyúr
fehér lapot mellétéve biztosan, normál használat közben azonban kizárt, h a Paperwhite kijelzője kimondottan szürkének tűnjön: a világítása is részben azért is hasznos, mert világosabbnak tűnik vele a háttér (a nevét is ezért kapta),
de még a világítás nélküli Kindle-ökön sem zavaró szintű a szürkeség, mert úgy tűnik, válogatottan jó kijelzőket kapnak (kisebb gyártók esetén néha tényleg kimondottan szürke egy-egy példány) -
Stalker-2572
veterán
Nagy dilemma előtt állok, van egy könyv, amit kiadattam papír formában és most azon gondolkozom megéri-e ekönyvként is forgalomba hozni. Úgy látom nincs semmilyen értelmes megoldás a másolásvédelemre, az itthoni szokásokat ismerve, pedig mindenki csak a másolt verziót akarná
Bárkinek épkézláb ötlete van szívesen fogadom. Thx
All Black...
-
hampidampi
senior tag
válasz Stalker-2572 #11819 üzenetére
Csak úgy elméleti szinten -- fogalmazd át ezt a kérdést úgy, hogy zenéről legyen szó:
"Nagy dilemma előtt állok, van egy zenekarom, aminek az albumát kiadattam CD formában és most azon gondolkozom megéri-e online, mp3-ban is forgalomba hozni. Úgy látom nincs semmilyen értelmes megoldás a másolásvédelemre, az itthoni szokásokat ismerve, pedig mindenki csak a másolt verziót akarná"
Mit válaszolnál?
-
lord.lakli
őstag
Jó árképzéssel nem lesz gond. Nem mindenki (tudom a többség sajnos igen) warezol. Van akinek 99 Ft is sok lenne. Occó mp3-at is vesznek az emberek.
-
Stalker-2572
veterán
-
Efreet
senior tag
válasz Stalker-2572 #11822 üzenetére
Az Amazonnak van egy self-publishing programja, nem tudom itthonról elérhető-e, nézz utána.
Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)
-
TazLeacher
nagyúr
Nézd...ez érdekes kérdés, kicsit megfordítanám. Van egy könyvsorozat, amit nagyon kedvelek, de nem jelent meg ebook formátumban. Mégis, 3 napja foglalkozom a témával, és már meg van a sorozat fele, attól függetlenül, hogy papír alapon kb. a 80%-a, már csak 4-5 könyv hiányzik. Egy másik sorozat itthon megjelent összes (28) könyve ott pihen a polcon, de ebből is megvan már a fele.
Lehet én vagyok a madár, de megvenném-e digitális formában ezeket a könyveket, ha lehetne? Meg. Meg lehte venni? Nem. Akkor biza nincs más megoldás, mint az alternatív módja a dolognak.
Szívesen vásárolnék digitális könyveket, de nem készítenek az én ízlésemnek megfelelő művekből ilyen változatot. Akkor nem veszem meg, rendben. Ha lesz, meg fogom venni.
-
lord.lakli
őstag
válasz TazLeacher #11824 üzenetére
Plusz amíg általában majdnem annyiba kerül, mint a papír alapú könyv, addig főleg nem veszi meg az ember.
-
feka007
veterán
Sziasztok, eldöntöttem, hogy veszek egy Kindle-t, a Paperwhite-ot néztem ki magamnak, de látom, hogy csak október 15-től lehet rendelni. A postaköltség mennyibe kerül? Nem látom sehol itt. És vámra mennyire szokott bemenni? Mert jó lenne, ha nem menne be, ezt eBayes egyéni eladóknál aránylag könnyű szokott lenni elintézni, hogy megmondom mit írjanak rá
-
feka007
veterán
-
Lmh
őstag
Pár kérdés: kindle pw a baromi hideget illetve a baromi nagy hőséget hogy bírja? igazi 40 fokos égető napsütés közbeni napozóágyas olvasás lehet rá valamilyen hatással? Továbbá párát, nedves időt hogy csipázza? Sielésnél belső zseb kompatibilis?
-
Robo sapiens
tag
Sziasztok! Esetleg itt tud valaki valamit mondani az iOS-es topicban feltett kérdésemre? Hátha itt többen olvasnak könyvet, mint ott.
-
lord.lakli
őstag
-
Robo sapiens
tag
válasz lord.lakli #11836 üzenetére
Inkább egy virtuális gépet keressek iOS-re?
-
Lmh
őstag
Jó akkor fogalmazzunk úgy, hogy egy átlagos okostelefonhoz képest hogy bírja ezeket?
-
hampidampi
senior tag
válasz Robo sapiens #11835 üzenetére
Írd be a keresőbe, hogy ios text to speech app. Én legalább egy tucatot találtam.
-
feka007
veterán
Na ha minden igaz, akkor jövőhéten küldik USA-ból a 2nd gen Paperwhite-omat. Remélem az eladó is készséges lesz, és azt írja rá, amit mondtam, és akkor minden ok.. Így most 41k volt össz
[ Szerkesztve ]
-
feka007
veterán
Ezt meg tudom csinálni eBay-ről vásárolttal is, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Libretom
aktív tag
válasz feka007 #11843 üzenetére
Elvileg mindegy, hogy honnan veszed, lehet reklám-mentesíteni. Tavaly még volt, aki akadályba ütközött az Amazonnál, de már jó ideje csak olyat olvastam, hogy simán és rögtön levették az SO-t. Ez az ebay-ről rendelt nem első generációs Pw? Igazából a specifikációnál sem látom, pl. a kijelző adatainál.... Meg túl gyors lenne a szállítás a 2. gen. esetén.
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek kicsit tájékozódni, én lemaradtam a K3wifi-m után az infóáramlásban...
Ismerős szeretne e-könyvolvasót, és mondtam neki, hogy 49euróért német saturnból hozathat (van kint ismerőse). Aztán találtunk itthon edigitálnál 30e-ért Kindle 5-öt...
Lehet ez? A kindle 5 nem a pw1 gen? és lehet, hogy tényleg azt árulják itthon 30-ért?
Pár napja néztem amazont, a most 139$ az ugye pw2.gen...
Köszi
Magicrat[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz Magicrat #11849 üzenetére
Nem, a Kindle 5 az a legújabb sima Kindle, ami ugye nem érintős és nincs világítása sem. Németországban épp akciós, amúgy 70€, itthon pedig ugye az ÁFA, illetve a viszonteladók haszonkulcsa miatt van 30körül...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPad 10th Gen. Wifi-Cellular 64Gb
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest