Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Garfield.37 #59 üzenetére
Az nem valami sok szerintem.
-
Garfield.37
tag
válasz
idegen lény #58 üzenetére
Én úgy tudom hogy 1500 - 1600-as nettó órabérek vannak a vagyonőröknél.
-
idegen lény
addikt
válasz
Garfield.37 #57 üzenetére
Lehetséges. Órabérben nem hiszem, hogy kevesebb lenne, sőt, de nekik kevesebb az órájuk, legalábbis nálunk így volt.
-
Garfield.37
tag
válasz
idegen lény #56 üzenetére
És ráadásul kisebb a felelősségük és jobban is keresnek mint az FBŐ-k
-
idegen lény
addikt
válasz
Garfield.37 #55 üzenetére
Akkor én is linkelek: Ki, kicsoda? Avagy anomáliák a fegyveres biztonsági őr elnevezésű munkakörben - MFBŐSZE
Úgyhogy ennél egy kicsit bonyolultabb a helyzet.
Sosem állítottam, hogy az FBŐ nem komolyabb a fegyveres vagyonőrnél. Gondolom erre gondolsz, és nem a fegyver nélküli vagyonőrökre, akikből sokkal több van.
-
Garfield.37
tag
válasz
idegen lény #54 üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
Garfield.37 #53 üzenetére
Mert az FBŐ milyen más esetekben használhatja még a fegyverét?
-
Garfield.37
tag
válasz
idegen lény #52 üzenetére
Pl a jogokra, a FBŐ gyakorlatilag olyan jogosultságokkal rendelkezik mint egy rendőr.
Aztán a fegyverhasználat terén is szélesebb a lehetősége.Pl a vagyonőr 2 jogszabály alapján használhatja a fegyverét a jogos védelem és a másik a végszükség.
-
idegen lény
addikt
válasz
Garfield.37 #51 üzenetére
Mire gondolsz konkrétan?
-
Garfield.37
tag
válasz
idegen lény #4 üzenetére
A vagyonőr és az FBŐ között hatalmas a különbség.
-
válasz
idegen lény #49 üzenetére
Nem is kezelni, bepötyögni ami bajuk van.
-
-
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy külön állatfaj. És - sajnos - ez a szakma is nagyon felhígult, 10-ből 7 ember az alábbi sablonra ráhúzható:
-Megveszi az olcsó szart (emag, alza, stb), vezeték nélkülit, mert gyorsan megvan. Telepíti drágán, "mert ha drága biztos jó". "Tud mindent IS!!!"
-Megveszi az olcsó szart(emag, alza, stb), vezeték nélkülit, mert gyorsan megvan. Telepíti beszerzési áron, plusz 20 munkadíj, "mert ócó". "Tud mindent IS!!!"
-Van minimális tudása, vesz valami "normálisabb", polc alja riasztót, összetaknyolja, véletlenül sikeresen felprogramozza, és ennyi (ja, persze a telepítői zár az első, amit bekapcsol, mert "az én rendszerem!!!").Közös ezekben az emberekben, hogy bármilyen papír, és biztosítás nélkülk csinálják, és amikor probléma van, vagy szerviz kellene, vagy be kellene kötni távfelügyletre, ne adj isten van egy betörés, akkor eltűnnek örökre. Garancia sose volt, sose lesz.
Nem csinálok belőle titkot, nem ismerek olyan vagyonvédelelmi rendszerszereléssel foglalkozó céget (de tovább megyek, ez igaz a villanyszerelőkre is), aki ne keresne folyamatosan embert, mert munka lenne, csak szaktudás nincs. Az esetek többségében a cégeknél van 1-2 olyan ember, aki toppon van szakmailag, és ugyan vannak mellette olyanok, akik már láttak róla youtube videót, és tudnak telepíteni, de ha jön szembe velük valami összetetteb rendszer, elvesztek. Innentől kezdve aki toppon van, az előbb-utóbb teljesen kiég, és otthagyja a céget (szerintem az egyik olyan szakma a földön, aho a leggyorsabban ki tudsz égni).
Második körben szintén nem csinálok belőle titkot: ez nem az a szakma, hogy 8-tól 4-ig dolgozol, eldobod a csavarhúzót, és ennyi. Ha tisztességesen akarod csinálni, akkor karácsonykor vasárnap este 10-kor is felveszed az ügyfélnek a telefont (mert "csipog ez a sz@r"), segítesz neki, elnavigálod, hogy mit csináljon, majd másnap reggel kimész. Ha meg nem sikerült telefonon elhárítani, akkor kiszaladsz, és megoldod. Ha te ezt így csinálod, a kollégád meg tojik bele (és mondjuk bérunió van, mert "ez a dolgod"), akkor extrém gyorsan kiégsz, és innentől három opció lépés van:
1., Elmész egy másik céghez, ahol 1-2 évet eltöltessz, és ugyanebbe a mókuskerékbe belekerülsz.
2., Abbahagyod a szakmát, és elmész teljesen más területre (van olyan volt kollégám, aki elment villamossági boltba eladónak, másik meg elment taxizni).
3., Azt mondod, hogy nem érdekel mennyit fizetnek, csinálod magadnak vállalkozóként, még ha rosszabbul is keresel.És innen indul az öngerjesztés a cégeknél: ember kell, de tényleg jó, annak mondhatsz bármekkora nettó bért, akkor se fog többet alkalmazott lenni, még ha kevesebbet is keres.
Én amikor felmondtam az előző cégemnél, mert kiégtem, és ennek híre ment, több cég is felhívott (legfőképp a konkurenciák), hogy akkor felmondási idő után azonnal kezdhetek náluk. Mindnek megmondtam, hogy nem tudom még, hogy hogyan tovább, valakinél még a bér előtt, de volt pár cég, aki instant bérrel kezdte a tárgyalást (a legalja írért bérem az akkori fizetésem kétszerese volt). És nem azért, meg a viléág legjobb VVRSZ-je vagyok. Hanem mert úgy állok hozzá, hogy vagyont védek. Mostegyszemélyes Kft-ként nem keresek annyit, mint alkalmazottként. Egymagam csinálom, néhanapján bejelentem volt kollégát, ha segíteni kell. Imádom, szeretem a munkám, és nagyon élem. Ma is például kiemelt ügyfélnél este 7-kor cseréltem akkumulátorokat. Nem azért, mert megkövetelte, hanem én ajánlottam fel.
Tehát nem az a gond, hogy nem fizetnének elget, hanem az, hogy ebben a szakmában nem túl sok valódi szakember van, aki "éli" is a vagyonvédelmet (rajtam kívül 10 km-es körzetemben egy kezemen meg tudom számolni, és nem félek levágni pár ujjat)...
Balázs
-
Sziasztok,
Pár napja írtam egy újabb blogot és van benne kaland is.
De természetesen nem, írtam bele mindent mert azért mégis erre oda kell figyelni. -
válasz
idegen lény #17 üzenetére
3:20kor kelek ha délelőtt dolgozom. <itt volt egy mélyebb elmélkedés, de rájöttem, hogy nem ér annyit, ha élből ez volt a kérdés>. Tehát megelégszem annyival, hogy van még kérdésed?
-
válasz
Donki Hóte #38 üzenetére
Itthon ebben mi a meglepő?
@Narxis :
-
válasz
Donki Hóte #38 üzenetére
Ilyen XPS lap sztorim nekem is van bár én nem láttam csak pletyka szinten hallottam róla, hogy valami helyi intézmény felújításáról tűnt el egy csomó. Jó drága lehet ha megéri lopni.
De ha már lopás én ezen döbbentem le a napokban: [link] Tényleg vannak igazi profik, oké szervezett bűnözés de na. Ebben azért volt munka.
-
idegen lény
addikt
válasz
Donki Hóte #38 üzenetére
Ezt miből gondolod?
-
Pesten velünk szemben volt egy nagy építkezés, száz feletti lakást építettek több tömbben.
Felülről láttuk a folyamatokat, a meló végén, délután 4 óra körül kezdték az egyik sittes konténerbe berakni a teljesen ép, 15 cm vastag víz és hőszigetelő XPS lapokat. A lapok darabja vagy 10 eft, beraktak 25-30 db-ot a konténerbe, aztán szórtak a tetejére valódi sittet
Ez elég sokáig ment így, gondolom, hogy a biztonsági őrök is benne lehettek a buliban
-
-
-
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
De ez mennyire logikus, azt nem fizetni meg és semmibe nézni, akin az múlik, hogy a cég cuccai védve legyenek
Mint azt az embert nem megfizetni, akin a cég milliós beszerzései átmennek
-
válasz
Öcsielvtárs #32 üzenetére
Ha jó lenne a biztonsági őrök megítélése és jók lennének a jövedelmi kondíciók, akkor nem lenne probléma az utánpótlással.
Lehet, hogy nálatok köszönnek nekik és ti bejelentitek őket rendes foglalkoztatásra, de nem ez a jellemző. A jellemző az, hogy levegőnek nézik őket és jobb esetben egy ismeretlen munkaközvetítő cégnél vannak bejelentve, 4 órára, minimálbérrel, rosszabb esetben egy eldobós cégnél dolgoznak TB és nyugdíjjárulék fizetés nélkül.
Nem véletlen, hogy még egy BKV ellenőri pozíció is vonzóbb nekik egzisztenciálisan, mint egy biztonsági őri hely.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Donki Hóte #28 üzenetére
Mit értesz azon, hogy "nem tekintik őket munkatársnak"? Nálunk ez nem divat. Nyilván van olyan kolléga (többnyire nők) akinek köszönni is derogál, de pl. a felsővezetést nem tudod megelőzni köszönésben. Ki mit hozott otthonról. (van őröm, aki már 20 éve itt dolgozik, igen, ugyanabban az irodaházban)
A vagyonvédelemben a probléma az utánpótlásban van. A rendszerváltás után tömegével szűntek meg a munkahelyek. a 90-es években szinte minden munkanélküli lette (és nem elvégezte) a vagyonőrit. És persze mindenki full feketén dolgozott. Na de akkor pl. egy Tescoban MINDEN pénztárnál őr volt. Minden bankfiókban, postán, DM üzletben, stb. Ez jelentősen beszűkült. Kevés helyre kell vagyonőr, és abból a kevés helyből is kevés a normális munkahely. Most egy vagyonőri mennyi? 120e körül? Nem fogják elvégezni a fiatalok úgy, hogy utána talán lesz munkája.
-
-
válasz
Winner_hun #27 üzenetére
Ez még csak az első lépés ami a kalandos útra vezet.
-
válasz
Winner_hun #27 üzenetére
Kalandos út az nem egy írással kezdődik.
Össze kell szendni a gondolatokat, de ahogy látod sokan megírják hogy mit és hogyan tapasztalnak meg.
-
Asszony két unokatestvére is biztonsági őr.
Az egyik egy menő pesti óraszalonban dolgozik, magas erős jó kiállású srác, pluszban nagyjából mindent tud az órákról, óraszerkezetekről, nagy hobbija az óra, ráadásul kiválóan beszél németül és az órákról angolul is.
Sokat jár a termékekre vigyázva a felső tízezer számára szervezett exkluzív eseményekre (itt most a valódi felső tízezert kell érteni, nem a cukormentes celebeket, percember politikusokat). Ott nyugodtan a vendégek kezébe adhatja a mi sokéves fizetésünkbe kerülő órákat, percekig beszél nekig az adott óráról.
A vicc az, hogy ennek ellenére alig keresi a dupláját, mint a másik unokatestvér, aki egy építőipari termékeket gyártó cégnél "talpas" őr, aki két óránként körbemegy és lecsippantja a tokenjét a séta során.
Persze a munkakörülmények között ég és föld a különbség, de jól látszik, hogy a biztonsági őröket mindenhol az infrastruktúra tartozékának tekintik, nemigen tekintik őket munkatársnak.
-
Winner_hun
félisten
Hol van a kalandos út? Az írásnak kb. semmi köze a címhez.
-
"Az egyik legnézettebb dolog pedig az, hogy szinte senki sem veszi komolyan az őröket."
Kéretik nem magára venni senkinek, aki Személy- és vagyonőri igazolvánnyal rendelkezik (a Rendőrség által kiállítoitt sárga kártya), de sajnos nagy a szórás. Mindjárt részletezem.
Kezdeném az elején, alap felállásként: én HIVATALOSAN is Vagyonvédelmi rendszerszerelő vagyok (igen, bizonyítvánnyal, Rendőrség által kiadott "Vagyonvédelmi rendszert szerelő" - zöld kártya - igazolvánnyal, szakmai felelősségbiztosítással, a cégem be van jelentve a Renrődségre, hogy HIVATALAOSAN végezhessem ezt a tevékenységet). Tehát nem jóskapistazoligéza vagyok, aki felköp pár kamerát, meg valami ZS kategóriás riasztót, megszedi magát, aztán eltűnik, mint Petőfi a ködben, mikor baj van. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy tíz emberből, aki ezzel foglalkozik, ki csinálja hivatalosan, és nem félek levágni pár ujjam. Hozzátenném még, hogy rendszerszerelőket oktatok, készítek fel vizsgára. Még hozzá tenném, hogy amikor én elvégeztem a VVRSZ-t, és mentem a kártyáért, én mondtam Rendőrnek, hogy az enyém lesz az egy darab zöld a pakliban (vagy 200 darab vagyonőri kártya volt ott).
Pár munkahelyemmel megelőzően távfelügyeleti cégnél dolgoztam (mint szervizes), aki vállalt kivonuló szolgálatot is. Ugye nekik kötelező ez a személy- és vagyonőri igazolvány. Oda bevállogatták a tényleg olyan személyeket, akikről messziről el lehet dönteni, hogy velük inkább ne kötekedj, de kb. 3 értelmes mondat után rájöttél, hogy totál jó arcok, ugyanolyan hülyék, mint én. Bírtam nagyon őket, normálisan elbeszélgettünk, az ironikus mondataimon szétröhögtünk magunkat (egyik nap nem volt kedvem dolgozni, mondom a kivonulósnak, hogy menjen már helyettem szervizetlni, ha meg szét kell verni megyek én - én akkor 71 kiló voltam, ő meg ilyen 250 kiló környékén nyomott fekve (most tette fel a videót facebookra 305 kilóval) - sikítva röhögögött az egész banda).
Aztán átkerültem egy másik céghez, mint VVRSZ. Onnan mentem, nyár elejétől a saját utamat járom. A célom az, hogy kimaxoljam a Vagyonvédelmi rendszerszerelő szakmát.
És itt csatlakoznék be én, mint Személy- és vagyonőr. Nem mennék bele a GDPR zegzugaiba, mert teljesen káosz. a Lényeg: hiába vagyok VVRSZ, és telepíthetek kamerákat, nem üzemeltethetek (valamelyik cégnél engedélyt se adnak megnézni, hogy jó szögben áll-e a kamera, mert nem volt meg a SZVŐ). Egy szó, mint száz, kellett a SZVŐ igazolvány. Van itt-ott protekcióm, betolattam magam egy SZVŐ tanfolyamra. Olyanra, amit rajtam kívül mindenkit az önkormányzat, munkaügyi hivatal, vagy valami már cég támogatott, és még ösztöndíjat is kaptak, ha elvégezték. 3 hónapos volt a tanfolyam, én utolsó órán mentem be megírni a tesztet, hogy kapjak képesítő tanusítványt, hogy vizsgára jeleznkezzek.
Eljött a vizsga napja, hú mindenki de kemény, mert vagyonőrök leszünk. Időm nem volt tanulni rá, nulla felkészüléssel bementem. Megírtuk az írásbelit, "hú de nehéz volt, sz*ás az egész". Hívtak sorban minket ABC rendben szóbelizni. Átlag 2 perc volt egy szóbeli, nekem 5. Ebből 4,5 perc azzal telt, el, hogy én VVRSZ-ként mit keresek itt. A maradék fél perc arról szólt, hogy felolvastam a szóbeli tételt (áruházláncnál vásárlás bejelez az áruvédelmi kapu, mit csinálok). Elmondtam, hogy mit csinálnék (mert a való életben is előfordul néha ilyen az emberrel). Jött az eredményhirdetés. Megszavaztuk össznépileg, hogy kimondhatja a az érdemjegyet. Elégséges-közepes volt csak (inkább elégséges), a végén én voltam, a vizsgabiztos is felhúzta a szemöldökét, hogy "jeles".
Mindez a felvezetés azért volt, hogy egy össeznépi képet lássunk: ha valaki tud logikusan gondolkodni, akkor 0 tanulással legalább egy 3-as írásbelit megír, amit szóbelin feltol 4-esre. Bemeneti alap? 8 általános legyen meg (és ne 2 első osztály, meg 6 második, hanem tényleg a 8 orsztály végig).
Tovább megyek. Egészségügyi alkalmassági? Felesleges. Vagyonőrként egy minimális erőnléti próba, hogy fel bírod-e emelni, és meg bírod-e tartani azt a 6 kg töltetű porral oltót, ha tűz van? Semmi nem kell. GDPR kontra kamerás rendszer? Azt nem ezen a szakmán fogod megtanulni. Van esetleg beépítet tűzjelző berendezés, és tudni kéne kezelni? Szintén másik szakma.
Látatlanban megalapozom Neked, hogy én, mint SZVŐ ha Nekedesnék, vagy a temetkezési vállalkozó vinne el, vagy jövő májusig kómában lennék. De vagy SZVŐ igazolványom (igaz a kamerás rendszer miatt), de ezzel a végzettséggel jelentkezhetnék egy áruházba biztonsági őrnek - és hozzá teszem engem is kiröhögnének (én is kiröhögném saját magam, ahogy azt megtettem). Sajnos abba megintnem megyek bele, hogy sok SZVŐ azt gondolja, hogy a 800 forintos netó órabér milyen hatalmas, met nem kell érte csinálni semmit, meg semmi felelősség (ami egyébként nem igaz).
Sajnos pont ezért tart az egész szakma a béka segge alatt, mert azt gondolják, hogy könnyű munka, könnyű pénz, nem kell csinálni semmit.
Ismétlem önmagam: nem általánosítok, csak a személyes tapasztalatom írom meg.
Balázs
Szerk: hosszabb lett, mint gondoltam, bocsi
-
idegen lény
addikt
Hajléktalannal, akinek a lábából öt centis kukacok másztak ki, úgy találtak rá, hogy egy darázsraj körözött a feje felett; részegekkel, drogosokkal, elmebetegekkel, a volt délszláv háborúban harcoló katonával, kőkemény magyar maffiacsaládok tagjaival, egyszer még három részeg rendőrkapitányra is kellett vigyáznom a sürgősségin, mert betörték üveggel egymás fejét a kocsmában. Találkoztam én már mindenféle emberrel és emberállattal. Sok híres emberrel is. Volt, hogy egy elmegyógyintézetből megszökött nénikét kellett egész nap kísérgetnem, mert folyton ki akart menni, hogy akkor ő most hazamegy, és elindult kifelé. Ezt így ötpercenként bejelentette, és akkor magyarázd el neki, hogy az nem lesz jó, és beszéld le a tervéről. A végén azért kedvesen odasúgták nekem a nővérkék, hogy ugye tudom, hogy a néni bogaras volt, mondom persze, na de nem úgy volt bogaras, hanem tényleg, rühös volt. Én meg még vizet is hoztam neki, mert szomjas volt. De ők vihogtak, hogy nem probléma, lekezelnek engem is. Máskor meg ugyanez egy részeggel, az is bejelentette ötpercenként, hogy akkor ő most hazamegy, mert szomjas, és megindult. Próbáltál már egy alkoholistát lebeszélni a tervéről? Ugye az ilyeneket nem lehetett kiengedni, amíg ki nem józanodtak, mert ha történik velük valami az utcán, azért a kórház lesz a felelős. Ehhez a munkához acélidegek kellenek, sokan nem bírják. Volt kollégámat, aki már nem él, minden nap megtalálta egy csöves, nem ugyanaz, hanem mindig másik, eleinte még kedélyesen beszélgettek, de valahogy mindig az lett a vége, hogy megfenyegette, hogy kint meg fogja ölni. Ő állandóan a rendőrségre járt, mert valaki mindig feljelentette. De ő olyan volt, hogy ha valaki leanyázta, akkor visszaszólt neki, hogy a te anyád. Na, ilyet egy őr nem tehet. Pláne nem a sürgősségin, ahol lehet, hogy ott fekszik mellette a haldokló anyja. Volt olyan, akit azért rúgtak ki, mert lefejelte azt, aki szemen köpte. Volt, aki nem akarta beengedni a köztársasági elnököt, mert nem ismerte fel! Azt bárki mondhatja, hogy ő a köztársasági elnök, ezt mondta neki. A több, mint tíz év alatt, amióta a szakmában vagyok, pár helyen azért megfordultam. Még a Hős utcai csodás épületegyüttes mellett is. Még a hős időkben, haha. Ott volt, hogy több drogos volt az utcán, mint rendőr. Amíg az egyikkel foglalkoztak, a másik már dőlt is ki az utcára vagy meztelenre vetkőztek, mert aznap jó volt az anyag. Egyszer egy kollégám éjjel kiment az utcára, mikor visszajött, bejött egy drogos is mögötte. Csak az ablakokból kidobált dolgokra kellett vigyázni, injekciós tű, döglött macska, műbráner. Azt a kutya mindig hozta a szájában járőrözéskor, az elég groteszk látvány volt, mit mondjak. De volt őrmacskánk is, az mindig ott állt mellettünk a sorompónál, és járőrözéskor is elkísért.
-
-
-
válasz
Én nem biztonsági őr voltam 12 órában, hanem informatikus, de még a 12 óra is olyan, hogy véged van, nem hogy még figyelem. (Meg mondjuk egy szalagon ülő QC-s még keményebb, ahol 12 órán keresztül több ezer terméket néz meg, és nem folyik össze előtte...)
-
válasz
Ez a dolog nagyon ember függő, van aki bírja van aki nem.
Egy nagyon nyugodt helyen, nem gond ha az ember 22-23 óra körül el megy pihenni.
De van ahol van, csekkolás és ott x időnként kell menni.
-
válasz
Öcsielvtárs #8 üzenetére
Ez ismerős érzés, én vezető pozícióban vagyok.
És amikor szólok és nem úgy csinálják az eléggé bosszantó. -
-
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy ennyien reagáltok erre a témára.
Szeretnék megosztani pár gondolatot, főleg mivel a VIII. kerületben dolgozom, és sok érdekes figurával találkozom.
Én nem üzletben dolgozom, hanem egy plázában.
Napi szinten érkeznek hajléktalanok és mások is. Ha esetleg megkérem őket, hogy ne jöjjenek be, különösen, ha látszik rajtuk, hogy ittasak vagy egyéb problémák alatt állnak, akkor hajlamosak felháborodni. Gyakran fenyegetőznek, és olykor elhangzik a klasszikus „kint várlak” vagy a „vetkőz” kijelentés. Természetesen az adott helyszín nappal és éjszaka teljesen más karaktert ölt. -
válasz
Öcsielvtárs #12 üzenetére
Már megyek is hozzátok. Megtanulok mindent, ne aggódj.
-
Ha több jog lenne akkor normális meló lenne. Pár golyó vagy törött csont beleférhetne. Legalább lenne elrettentő ereje.
-
Halljuk
@Narxis : 300 nettó már mindenhol karcsú sajnos, csak van, ahol nem adnak többet
-
válasz
Öcsielvtárs #8 üzenetére
Várjál, nem írtad, hogy a 450 az bruttó vagy nettó. 450 bruttó az 300 nettó ami Budapesten karcsú szerintem.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
-
válasz
Öcsielvtárs #6 üzenetére
Már megyek is oda dolgozni!
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Bank, központi székház, nyugiban, este film, jàték, stb. Ki lehet bírni havi 450ért...
-
Teljes munkaidőben is nyugis lehet.
Meg nem nevezett üzletlánc biztonsági őre 8 órából 5-öt minimum csukott szemmel "ül" végig.
Roma származású felebarátainkra rá se hederít, ellenben akit láthatóan nem szívlel - azokat méregeti - már ha épp nem a fentebb említett tevékenységét végzi.
Volt precedens rá, hogy lopás volt(vagy csak felmerült a gyanú?) - én már nem tartózkodtam az üzletben, épp pakoltuk el a vásárolt dolgokat - és emberünk egyszer csak megjelent kutyafuttában (egész pontosan imitált futásként tudnám definiálni) és elkezdte kérdezgetni a kint tartózkodókat, nem-e látta a gyanúsítottat.
Alapjáraton ezzel semmi gond, de a pultja a bejárat/kijárat előtt van, tehát mindenképp látnia kellett és ha a kasszák felől érkezett, vastagon ideje kellett volna legyen reagálni (mondjuk ha a lengőkaput nem rendeltetésszerűen használják - szintén).
Az elődje se volt sokkal jobb, nyílt titok volt, hogy seftelt a tolvajokkal, szemet hunyt a tevékenységeik felett - cserébe neki is ki kellett hozni dolgokat/ elvette ami neki épp szimpatikus volt.
Persze ezek csak az egyik véglet, van/volt jó tapasztalatom is, nem áll szándékomban egységesen degradálni a szakmát. -
idegen lény
addikt
-
herion
tag
Nem mindegy, hogy vagyonőr, vagy biztonságiőr. Két külön szakma, ezt is sokan keverik.
-
Szerintem ez egy nyugis helyen tök jó lehet, akár részmunkaidőben is. Én vinnék laptopot gémelni meg sorozatokat, filmeket nézni.
Boltban viszont akkor se csinálnám ha az éhenhalás fenyegetne. Egyszer hallottam, hogy beszél egy vevő egy őrrel mikor ki akarta küldeni a boltból valamiért, én biztos lekevertem volna egy maflást a vevőnek, gondolom akkor én lettem volna bajban. Viszont egy ideje már alig látok őröket boltokban, Tesco-ban láttam utoljára.
-
Leírsz pár érdekesebb esetet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sziasztok,Gondolom, itt is akadnak olyanok, akik ebben a bizonyos szakmában dolgoznak. Igaz, hogy ez egy tech oldal, de...
- Mire jó a mild hibrid?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- iPhone topik
- ricsi99: Mire is jó az utánvét eröltetése használt cucc vásárlása esetén?
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX3070Ti 8GB!
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC) Új!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Ryzen 5 4500 / ROG GTX 1080TI 11GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- 32" Odyssey Neo G7 (3 év gari, MiniLED, 4K, 165hz)
- Apple Magic Mouse (USB-C)
- macbook air 6.2 2013.09 gyártás
- Eladó PNY GeForce RTX 4060 Ti 8GB XLR8 Gaming VERTO EPIC-X RGB Triple Fan 31hónap garanciával!!
- Walimex WT-600 Dolly kamera állványok sima mozgatásához! BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Eladó HP Deskjet 5550 Nyomtató!!!
- Bontatlan ASUS ROG Astral NVIDIA GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KERESEM! AMD RADEON RX 9070 XT
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Dell Latitude 3540 - 15,6"FHD IPS - I5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest