Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
-
nebancsa
senior tag
Nagyon dúrva a lumenje ennek a seestern-nek, amin külön meglepődtem hogy a dátumtárcsán is van lumen
-
válasz
Avicularia #38296 üzenetére
Köszi, örülnék, ha az enyémen is ekkorát mutatna, de nincsenek illúzióm. Viszont a három közül a 1736 tűnik ránézésre a legnagyobbnak - számokban nyilván a tuna az.
-
Tasunkó
őstag
válasz
dzsi23 #38287 üzenetére
Nekem most ez nagyon bejön, a jobboldali frosted dizájn.
[Hruodland F013] Árulják PT5000-es és SW200-as mechanikával, az sw200-at drágábban. Nem fogom megvenni ilyen áron, de a jövőben foglalkoztat az biztos. Ér annyit az sw200? úgy most akció nélkül 350 euróért kínálják, a PT5000-el szemben, ami 200. Ehhez már csak egy vadászbombázó kell és irány az ellenséges vonalak. -
dionaea
őstag
Szoktatok esetleg venni úgy órát, hogy magatok rakjatok össze? Tehát tokot szerkezetet, mutatót, számlapot olyannak amilyennek szeretnétek? Akár egyedi logóval vagy anélkül?
-
válasz
Avicularia #38291 üzenetére
A számok alapján én is azt hittem, hogy a tuna egy baromi nagy óra.A 1736 mennyire érződik nagynak? Azt a képen is látom, hogy az L2L elég méretes, de érzetre milyen? Még nem jutottam el odáig, hogy megvegyem. A bal oldalinak megkérdezhetem mi a száma? Az még talán nagyobbnak érződik/tűnik, mint a 1736.
-
Avicularia
veterán
Megjött tegnap az Addiesdive tuna meg korábban Pagani PD-1736.
Kicsit csalódott vagyok az Addiesdive mérete miatt, mert azt hittem, hogy ez egy nagy óra. Odaillesztve a csuklómhoz ami 19 cm elég kicsinek látszik. Szóval szét se szedtem ,lehet megy egyből eladásra, de még gondolkozom rajta.
Balra a képen Pagani amit kb. 3 éve vettem.
-
Ra3
őstag
válasz
Faresz1976 #38280 üzenetére
Nekem meg csak egy willard van és régóta néztem a teknőcöket, már akkoriban is mikor még csak Seikoban volt elérhető 150k környékén, de most nem adja be a coinos résznél akciós áron az istennek sem...
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Faresz1976 #38276 üzenetére
(#38278) Churpik
Köszi! Nekem is nagyon tetszik, 42 dollárt nagyon megért.
Húha, ha már órával álmodsz az durva. -
Bukk900
őstag
válasz
Faresz1976 #38268 üzenetére
Jól néz ki! 25 ezerért jó vétel, annyi a fura rajta, hogy a lünettán nincs lume.
-
Churpik
tag
válasz
Hát én csak ezt a kettőt találtam:
-
dzsi23
addikt
válasz
Tapasztalat és utánajárás híján csak annyit tudok mondani, hogy jónak tűnik, de eddig bizonyára te is eljutottál, különben nem érdekelne a márka.
A csaton lehetne több állítási lehetőség...
Egyéb:
Örülök, hogy végül lebeszéltem magam a 2-tone Pagani GMT-Masterről, mert a lünettán a számok színe közelebb áll citromsárgához, mint az aranyhoz...Alis visszajelzésekből:
-
Churpik
tag
válasz
CactuS #38253 üzenetére
Létezik Skmei 9281 Luminox Evo Navy Seal Colormark és az Addiesdive-nak is van Luminox homage-a.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
Faresz1976 #38259 üzenetére
Senkinek nincs vékeménye a Thorn-ról?
-
Churpik
tag
válasz
Zola007 #38261 üzenetére
Nem, nincs ilyen nyomtatvány (óraútlevél)
De szúrópróbaszerűen ellenőrizhetnek, erre minden jogkörük megvan. Akkor elég írogatni bármit. A drága ékszerekre meg amúgyis érdemes biztosítást kötni külföldi utazásoknál, akkor meg már a biztosító papírjai is elég sokat nyomnak a latba igazolásként (nem biztosítanak be nagy összegre csak úgy akármit).
A csomagokra ugyanez igaz: a vámkezelő cég köteles jelenti a hatóságoknak, ha hamisítványt talál a kínai rendelésben (csomagérték ugye).
A Tag Heuer Aquaracer meg azt hiszem külön sztori, ha jól emlékszem százával jöttek egy időben a profi hamisítványok, és már a bevizsgálást és igazolást sem vállalta be sok órás szaki emiatt.
-
dzsi23
addikt
válasz
Churpik #38256 üzenetére
Valóban használ sasszeget is a Pagani, de nem tudom fejből, hogy melyik modellnél.
Viszont a termék adatlapokon elég sok fotó van általában, azokon látszik, hogy csavar vagy nem csavar.
Amúgy én sem rajongok a csavaros megoldásért, mert menetrögzítő nélkül meglazulhat (ez luxusóráknál is így van, nem csak a kínaiaknál), + az olcsó órák esetén nem éppen csúcsminőségűek a csavarok, sem az anyaghasználat, sem a menet kialakítása szempontjából, könnyen "elnyalódik" a menet, és akkor többé nem jön ki a csavar... Paganival jártam már így. Csavarok tekintetében egyébként a San Martinnál sem sokkal jobb a helyzet; bár a menet jobban meg van csinálva, ez nagy előny, de az is elég "puhának" tűnik. -
Zola007
veterán
Ha jól értelmezem akkor ha veszek egyszer egy Tag Heuert akkor a határon igazolnom kell az eredetiséget ha külföldre megyek vagy jövök?
-
Churpik
tag
Ez a Boderry Admiral GMT Titanium milyen jól néz ki.
-
Churpik
tag
válasz
CactuS #38253 üzenetére
A Paganinál talán nem is a pillangócsat szokott gond lenni, hanem az, hogy a fémszíjaknál nem pushpint hanem kis csavarokat használnak. Amit eleve nehezebb kiszedni, szerszám sincs hozzá mindig kéznél, el is törhet, és ha elveszik akkor nehéz pótolni.
Bár nem mindegyik modellnél, de valamelyiknél normál push-pinek vannak? Ezt konkrétan talán dzsi23 vagy Faresz jobban tudja.
-
válasz
dzsi23 #38250 üzenetére
Így van, ha van saját kreatív alkotás a legjobb.
Ugyanakkor, ha nem egy nagyon különleges valami, pl. egy Konstantin Chaykin, esetleg a Mr Jones órák féle cucc, akkor abszolút belefér nálam a másolás. Pl. Rolex modellek. Oké, anno a formavilágot ők hozták össze, de azért az viszonylag behatárolható dolog, hogy mi az ami arányos és jól néz ki egy órán az adott funkciók mellett, szóval levédeni vagy tiltani pl. egy panda szín kombót vagy daytona elrendezést... az szerintem már túl általános, ott - nekem - abszolút belefér ez. Hamisítványt viszont biztos nem vennék és nem is viselnék soha.
-
dzsi23
addikt
válasz
CactuS #38246 üzenetére
Nem csak jogilag hatalmas a különbség, hanem etikailag is. Természetesen a homage-ok gyártását sem mondanám követendő példának (még akkor sem, ha én is megveszem és viselem), jobban szeretem az egyedi megoldásokat, és megértem, ha valakinek nem tetszik (ha ennek sokadjára is hangot ad, azt kevésbé), de egészen más kategória, mint a hamisítás.
Egyéb:
A Hruodland neve nálam eddig kizáró tényező volt, de annyiszor felmerült már itt, és dobta fel nekem is az ali, hogy nem tudtam figyelmen kívül hagyni, és megtetszett 1-2 modellje. Ebből már megint pénzköltés lesz...#38248 Churpik:
Ja értem.Szerintem nem kell félteni, a koronazár (ha van) ad neki elég stabilitást.
-
Ra3
őstag
válasz
Faresz1976 #38206 üzenetére
Ezt a king Turtle-t nálad mennyire engedte levinni?
Nekem mondjuk tetszik a narancs-barna verzió is, de most csak drágán látom. -
válasz
dionaea #38243 üzenetére
Pedig hatalmas a különbség, jogilag mindenképpen. A hamisítványokért van, ahol letöltendő jár, vagy combosabb bírság, árusításuk is tilos, nem véletlen, hogy órások se akarnak foglalkozni velük. A homage fehér zóna. Nyilván mondhatja rá egy Rolex rajongó, hogy ez gáz, meg lopás - nem az -, stb. de erről már korábban kifejtettem a véleményem.
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #38242 üzenetére
Oké, de ennek a kedvezménynek sincs semmi köze a discount finderhez.
-
dzsi23
addikt
válasz
Churpik #38231 üzenetére
"A korona kialakítása rossz, egy polcon ül kiemelve, és gyakorlatilag nem védi semmi, szépen le lehet ütni."
Ezt arra érted, hogy nincs koronavédő? Csak mert ez elég gyakori dolog.(Nem tudom, melyik óráról van szó.)
Churpik #38237:
Azért egy jól megcsinált, "dupla nyomógombos" pillangócsat nem nyílik ki magától.
Viszont az állíthatóság valóban probléma (a mostanában előkerülő állítható pillangócsatok sem győztek meg igazán, inkább csak érdekességnek jók). Félszemekkel lehet orvosolni ezt a problémát, de csak korlátozottan, és a kínaiak ritkán gyártanak félszemet. -
dionaea
őstag
válasz
Churpik #38233 üzenetére
Köszi az infót.
Hát én nem gondolom sokkal rosszabbnak mint bármelyik koppintot PD,Guainon vagy bármelyiket. De tény hogy nem jó mert ezeknél még gondolokdni sem kell, hogy mire hasonlít.
Viszont 13 éve használom, automata szerkezett javítva nem volt, 40óra járás tartalék kb, napi 6-7 sec késés. És működik. De tény többet nem vennék. bár van pár tipus ami tetszik de ha meglátom a Porche Design feliratot egy speedy-n azért az vicces. De szót se többet erről -
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #38239 üzenetére
Igen, lehet, hogy amiatt, de a lényeg, hogy hagyni kell a fenébe a discount findert, teljesen felesleges.
-
Churpik
tag
válasz
CactuS #38223 üzenetére
CactuS ezt neked: MWA-100H. Sikerült jó sz*r képet lőnöm, de a lényeg látszik: a gyári szíj megvan 23-as, és még marad bő két centi a bújtatóba. A tok 50x50, jó testes, alul felül rozsdamentes, középen műanyag. 100m WR, két elemmel (a második a világításhoz külön CR1616).
A képen nem látszik, de ez egy nagyon szép óra, csak ajánlani tudom, 15 ezer körül van az alap fekete számlapos (a kék sunburstos párezerrel drágább, és a legszebb az ezüst sunburst, ami szórja a megvilágítást is, viszont nehezebben leolvasható).
(A pillangócsatokkal az a baj, hogy a legváratlanabb helyzetben kinyílik
Minél kopottabb, annál nagyobb eséllyel. Búvárórákra nem szokás rakni. Micro-adjust meg a legritkább esetben kerül rá, szóval nehéz belőni az ideális méretet.)
-
Churpik
tag
válasz
dionaea #38229 üzenetére
Ha kamu Rolexet, vagy hasonló Tágójert és társait akarod szervizeltetni könnyen falakba ütközhetsz: kisebb műhelyek elemcserét vállalnak vagy új bőrszíjat raknak az ilyenekre, bár számla nélkül és vastagon fogó cerkával. Más javítást (szerkezet, repedt üveg) tuti nem fognak vállalni, mert senki nem kockáztat annyit.
Figyelj az ilyesmivel, mert ha külföldre mész, és az EU-s vámosnak rossz napja van és nem tetszik neki a képed, akkor leszedeti a karodról, és annak már súlyos következményei lehetnek (az EU-ban a személyes használatra hivatkozás sem mentesít, a belső piac védelmében). Persze kicsi az esélye, hogy szivatóra kerülsz, de sajnos van (lefoglalás, adatszolgáltatásra kötelezés, esetenként bírság).
-
Churpik
tag
válasz
#85128448 #38225 üzenetére
Azért kompromisszumos ez is. A bezel 80(!) klikkes,és ha egyszer eltekered soha nem talál vissza pontosan 12 órához, mindig idegesítően félre fog állni (már annak akinek OCD-je van
). A korona kialakítása rossz, egy polcon ül kiemelve, és gyakorlatilag nem védi semmi, szépen le lehet ütni. A hátlap pedig "Rolex coin edge", bár elvileg azt egy átlag felhasználó soha nem szedi le.
Viszont "ezért az árért?", ugye. Ha van Addiesdive MY-H3 pár ezressel drágábban, akkor inkább azt. Vagy ajánlom Faresz tömörszemes, Seiko szerkezetes, zafíros Wanvi kronóját megtekintésre...
-
törölt tag
válasz
Faresz1976 #38227 üzenetére
köszönöm
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
#85128448 #38225 üzenetére
Ebben a hozzászólásban van a link a használatáról.
-
törölt tag
válasz
Faresz1976 #38203 üzenetére
Coinnal 9750 Ft!!!!!!!
Nah, ebben segíthetnél. Hogy kell ezt csinálni? (egyébként engem nem zavar az elírás)
-
Churpik
tag
válasz
dzsi23 #38205 üzenetére
Nézegettem ezt most egy kicsit, vannak itt problémák. Az egyik review-ban az ipse keze 7.5-ös (19 cm) és épphogy jó rá a bracelet maxon. A kronográfra ugyanezt a rövid fémszíjat rakják.
Aztán ott a pillangócsat, búváron külön felüdülés az ilyesmi. A lume az meg ugye a 15 perces kategória, bár ez a 10 ezer Ft alattiakra jellemző.
Szóval 9000-ért kompromisszumokkal ajánlott csak, inkáb pár ezres hozzá és egy akciós Addiesdive.
(Az egyik customer reviewban ez áll: "the glass fell out. It was probably poorly pressed into the body.")
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #38162 üzenetére
Gondolkozom rajta erősen. Csak ugye van bronz tokos is, az is piszkálja a csőrömet, de árban az nagyon messze van. Observerver is tetszik. Talán majd black fridaykor leárazzák.
-
Zola007
veterán
válasz
Faresz1976 #38199 üzenetére
Kvarcot néznék első sorban
Van 3 automatám is, de nem hordom rendszeresen, ezért mindig allitgatnom kell induláskor és jobban féltem is őket a rázkódástól ( kerékpár, munka, stb) -
Faresz1976
aktív tag
válasz
padre71 #38215 üzenetére
Biztosan van még óra, de egyenlőre ezek ugrottak be. Tandorio órákat is ajánlom szintén nagyon jók. Jelenleg ebből van egy Serica homage-m (kép)
Addiesdive swiss kvarc GMT is ajánlott
-
padre71
tag
válasz
Faresz1976 #38214 üzenetére
Igen, ha automata, akkor az egy alap.
A Seiko Tuna, Turtle, Sumo klónok tetszenek, azok mind voltak Seikoba.
-
padre71
tag
válasz
Faresz1976 #38213 üzenetére
Köszi! A Watchdives WD50F tetszik, de az már drágább kategória.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
Faresz1976 #38213 üzenetére
A Willard-ot meg kihagytam, ami nem hiányozhat egy gyűjteményből sem
Meg a Pagani "holdóra* -
Faresz1976
aktív tag
válasz
padre71 #38210 üzenetére
Nekem is 19-20-as csuklóm van és történetesen volt egy Pagani fele Daytonám is
. Nem kicsi óra a csuklódra, mert lehet 39,5 de az L2L meg pont passzol. Viszont arra készülj, hogy jó szemnek kell lenni a leolvasáshoz. Annyira beleolvad a számlapba a mututó, hogy küzdeni kell a leolvasással.
Ajánlott órák: Addiesdive, Steeldive, Pagani, Berny, Cadisen, Militado, Tandorio. Corgeut is jó, de ott azert körbe kell nézni a YT videókban. Ha nagyot akarsz akkor az Addiesdive "korong"-ot ( kép lent) pl az nekem is volt, automata Seiko NH35. Pagani PD1736 szintén NH35 43mm 30e. Addiesdive AD2034 VH31 kvarc panda 26.400. Ha találsz árban jó Watchdives órát akkor azt vedd meg, minőségileg jobb mint az Addiesdive. -
dionaea
őstag
Ha szervizelésre szorul egy kínai óra azt hova szoktatok vinni? És az olyan órát ami kínai de ismert márka logója van rajta?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Lev Abalkin #38148 üzenetére
Én is nagyon billegek az eladás/megtartás között, minden felpróbálással jobban és jobban bejön újra, ez a kaucsuk szíj is jól mutat rajta, megkérdezhetem milyen szíj van a képen?
-
padre71
tag
válasz
Faresz1976 #38209 üzenetére
Persze, ismerem, csak a múlt hónapban a coinok nagy részét elhasználtam egy vásárlásnál, mostanra kevés maradt. A Chamerinél a 3000-es kupon jött le meg 444 ft coinba, ennyit engedett. Az Addisdive esetében meg 2100 kuponba és 3670 coinba.
Nullára futottam, most kezdem előről a gyűjtést, napi kb 105-öt tudok gyűjteni.
Az alkalmazást természetesen használom, vagy 200-300 közötti rendelésem volt már, figyelem az akciókat, berakom a kosárba ha valami érdekel és akkor egy idő után megjelenik a coin listában vagy az apróságok a 3 from 2,69 USD listában. -
-
Churpik
tag
válasz
Faresz1976 #38203 üzenetére
Jó, köszi, nézem is a Watchdog videóját, mielőtt Ronaldoék kezdenek
Meg a Tianas-t is, ezeket valahogy kihagytam, pedig pont az a 10k alatti kategória, amiben szeretek nagyon otthon lenni
-
padre71
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Az elmúlt négy év elég rendesen beszippantott az "órázás" világába, folyamatosan figyeltem az akciókat, rendszeresen vásároltam néha újat, néha újszerű állapotú használtat, majd ha meguntam akkor eladta és vettem a következőt. Szerencsére általában vagy nullára hoztam ki vagy minimális veszteséggel járt a cserebere. Nem számoltam össze, de volt vagy 50-60 órám (elsősorban Seiko, Orient, Casio Edifice és G-Shock, Festina, Citizen) ezalatt a négy év alatt.
Tavasszal azonban elérkezett egy pillanat, hogy elég volt. Eladtam mindent, csak egy kocka szoláros G-Shock maradt és vettem egy okosórát.Sajnos az órák iránti szenvedély nem hűlt ki bennem és most megint nézegetem az órákat. Takarékossági okokból és hogy napi szinten okosórát hordok, a kínai órák felé fordultam. A Pagani Design, Addisdive, Steeldive, Cadisen vonal ismerős, de a legtöbbet nem ismerem. Elsősorban kvarc vonalon keresgélek, de az automatát sem zárom ki (ha seiko vagy miyota a szerkezet). Mivel 19 centis a csuklóm, a 40-43 mm átmérőjű órák jöhetnek szóba, a tok pedig rozsdamentes acél legyen. Árban max 30 ezer.
A jelenleg futó akcióban már vettem egy kvarc Addisdive 41 mm fekete submarinert 9 ezerért és egy kvarc Chameri 40 mm white birch számlapos öltönyórát 18 ezerért.
A Chameriről egyébként soha nem halottam korábban, itt olvastam róla a fórumban.KÉRDÉS: Miket ajánlanátok még kvarc fronton miyota vagy seiko szerkezettel?
A Pagani Daytona van kinézve fehér számlappal, de félek, hogy kicsi a 39,5 mm-es mérete.
Bocs a hosszú felvezetőért, csak érzékeltetni akartam, hogy nem vagyok teljesen vakegér a témában.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
dzsi23 #38205 üzenetére
Hát sajnos nincsen. Kinézett egy vásárlás melóba jó lenne, de most, hogy ilyen árak vannak coinnal mást vennék. Apropó árak! Valami történt mert ma Rdunae R3 már csak 20e Ft. Kb -10%a tegnapi árból. De nem csak ennél hanem mindegyiknél. A Corgeut GMT már csak 15e, ami most eszembe jut még. Ja meg a Pagani lumineszkáló számlapos is lemet. Rákattantam ma a Heimdallr King Turtle kék "töredezett" számlapos verziójára. Meg ugye a Militado ML1868-2
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #38199 üzenetére
Tianasszal volt már tapasztalatod? Múltkor láttam tőlük acélos-zafíros-kerámiás kvarc Submarinert 6-7 ezerért, de nem mertem bevállalni. + nem tetszik a "superlative chronometer" felirat a számlapon, emiatt valószínűleg nem is venném meg, viszont olcsóbb még az Addiesdive-nál is.
-
-
PD 1736-ból lát esetleg valaki egy jó áras példányt? Nekem most ilyen 26-30k fölött dobálja, pár hete még 20k vagy kicsivel alatta is volt.
-
dzsi23
addikt
válasz
Lev Abalkin #38158 üzenetére
Pedig a mostani akcióban még nem is vettem semmit...
Jó, a múltkor kicsit túlzásba estem a 4 órával, de abból kettőt hordani is fogok, a másik kettőre csak kíváncsi voltam, azokat talán nem kellett volna megvennem.
"soha nem lesz elégedett azzal, ami van"
Azért ez nem teljesen igaz, mert vannak "fix" óráim is, amikkel abszolút elégedett vagyok, és ha nem vehetnék több órát, és csak ezeket kellene hordanom, akkor is elégedett lennék.De vehetek, így veszek is, és a fix darabok mellett mindig van 1-2, amit cserélgetek.
"kell a szerzés izgalma, postásvárás, bontogatás, nézegetés, csak még egyet"
Ez viszont teljesen igaz, csak én nem gondolom, hogy ez olyan rossz dolog lenne. Ez is csak egy hobbi, mint pl. a pingpong, amit szintén mindig várok, és ugyanúgy megvan a "csak még egyet" érzés, amíg állni bírunk.
Csak az órázásnak megvan az az előnye, hogy bárhol bármikor lehet űzni, és nem kell hozzá másik ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Gitáros topic
- Suzuki topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tesla topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest