Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Petyuska111
tag
-
csakany2001
senior tag
válasz
Jhonny06 #32588 üzenetére
Mióta a Brasty-től kifogtam egy hamis parfümöt, azóta nem igazán merek ilyen helyről rendelni.
Marionnaud/Douglas páros maximum, persze elfogadom ha más rendel ezen webshopokból, csak helyén kezelem. Ha van, amiből könnyű hamisat eladni, az a parfüm és iszonyat sokat rajtakapnak napi szinten.Nyilván jártas embereket nem tudnak átvágni, szóval simán lehet, hogy ha kifogod akkor 100% eredeti, de én fenntartom az aggódalmamat kicsit...
Ezért érdekelt volna egy fix lista, de ahhoz mindig egy adott cégtől kéne rendelni, hogy teljes tapasztalat legyen.(mint példának ott az én esetem, Brasty-ből mégis sokan eredetit kapnak és megbízhatónak tartják, de vannak ilyen vegyes vélemények Notino felől is) -
Piftuka
veterán
válasz
Jhonny06 #32453 üzenetére
"Amúgy igen, engem se zavart sose ezeknek a könnyedebb illatoknak a tartóssága. Hozzátéve, hogy nem igazán találkoztam olyannal, ami ténylegesen 1 órát tartott volna - a 3-4 mindegyiknél megvolt, ez nekem teljesen oké az ilyen illatoknál."
Pontosan erről van szó.
Ráadásul a beszélgetés fonala ugyebár a sok órán keresztül tartós alma illat igényével indult. Azt pedig természetes összetevőkkel megvalósítani lehetetlen.
Még a citrusfélék, a zöld fűszerek olaja sem tud olyan tartós lenni, mint a nehéz, tömény fűszerkivonatok, a pézsma, az ámbra, az aldehidek, és más erőteljes összetevők illata, nem hogy egy magas víz tartalmú, savas gyümölcs - például az alma - illatanyaga. Ezeknek a molekuláik is kisebb méretűek, lazább kötésűek, ezért sokkal gyorsabban elillannak.
(Az sem véletlen, hogy ezek a könnyed természetes összetevők jellemzően a fej jegyekben érezhetőek. Alap jegyként használva viszont nem tartósak.)
Abban az illatszerben, amelyben ezek a jegyek sok órán át érezhetőek, mindig valami szintetikus alapanyag imitálja az adott alapanyag illatát. Ott pedig már belép a "valami van, de nem az igazi" esete is; a felhasználó orra érzékenységének függvényében.
Persze azzal sincsen semmi probléma, ha valaki ennek tudatában vásárolja az adott illatszert.
Ám szerintem kár elvetni egy jó, természetes alma alapú illatszert pusztán azért, mert "csak 1 órán át", vagy akár még rövidebb ideig tart az illata.
Nyilván, mindenkinek más a preferenciája... -
válasz
Jhonny06 #32546 üzenetére
Persze, hogy próbáltam. Sőt, klónt nem is próbáltam belőle. Többször is nekifutottam, hogy vajon velem van e a baj. Volt dekantom régi batch-os és F széria is. Nem tudom, hogy az ananász, vagy mi váltja ki belőlem, rajtam hányás szaga van. Feleségem csak a levegőben megérzi és rosszul van tőle, a lakást szellőztetni kell. A MFK Rouge 540 a másik ilyen illat, amit ha megérzek, rosszullét kerülget. És igen, ez. A másik olyan illat, aminek a legtöbb klónja van odakint. Sajnos pont ezek azok az illatok, amiket ha nem számoltal meg, akkor is ismered, mert napi szinten szagolod valakin. És bizony nagyin expertnek kell kenni ahhoz, hogy egy Montblanc Explorer, club de nuit, vagy aventus között különbséget tegyen valaki, mert 90% felett azonos illat.
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #32451 üzenetére
Köszi - igen ezt sokan írtátok, de visszagondolva amikor próbálgattam őket, habár lehet nem előny de tetszett, hogy ilyen könnyed "lenge" illatok, amit lehet 3 óránként újra fújhatsz viszont végtelenül kellemes mind amit kipróbáltam - olyan alig város hogy újra fújd (de lehet túl idealizálom, és az olasz kis falvakban az összkép mélyebb nyomot hagyott bennem mint amit tudnak
majd itthon is próba fújok és kiderül)
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #32341 üzenetére
A legelejétől elég durva promo csomagokat küldött ki a csávó kb minden parfümmel is kicsit foglalkozó influencernek a világ minden kontinensére. 1-2 unboxingot láttam, 5-6-7 üveg parfümöket nagy diszdobozban de még a nagy díszdoboz is dísz műanyag fóliával volt csomagolva. Ügyesen tolja ezt a már már gerilla marketinget a csávó. Egy része ezeknek az emberkénken örümökben csinált róla videot a másik fele a nagyobb cápák pedig fizetett hírdetések. Szerinted Jeremy 2 üveg parfümért fog itt táncolni meg fújkodni magát és 10-20 postot kitenni csak superz -ről? Valszeg egy szemmel látható összegért csinálja, 10M követővel. Google szerint nem olcsó mulatság:
"The value of a TikTok post from an influencer with 10 million followers can vary based on several factors, including engagement rate, niche, and the specific terms of the sponsorship. However, on average, influencers with such a large following can earn upwards of $10,000 per post"
szerintem ha holnap előállnek a saját illatommal és fizetnék neki és azért fizetnék, hogy mondja azt hogy a korábban próbált superz -nél lehengerlőbb, simán azt mondaná...ezek színészek. -
csakany2001
senior tag
válasz
Jhonny06 #32158 üzenetére
Szerencsére lement, de vidéken abszolút nem volt jellemző ez az illatvilág.(meg úgy általában a parfüm) Utóbbi években vagyok Pesten, itt azért használ a lakosság, de inkább a nők fúják magukat többnyire.(ami azért fura, mert árukeresős top10-ben szinte férfi illatok vannak)
Bár manapság tényleg nincs azzal sem gond, ha valaki Sauvage-t hord, vagy bármit(nem mintha előtte az lett volna)csak ne zavarja a környezetet.
Erre a termékvonalra meg azt lehet mondani, hogy az Elixir és Parfum pároson kívül, nem igazán tartotta az árát. Míg a valamikori alternatívák pedig elindultak elég rendesen felfelé.
Szóval ár/értékben meg jók lettek, ha valaki kimondottan akar egy tartós, 4 évszakos darabot.(néztem sok videót a témában, és sokak szerint szelídült sokat az EDT is az évek alatt, de nekem inkább az EDP jött be eddig) -
csakany2001
senior tag
válasz
Jhonny06 #32155 üzenetére
Amúgy szerintem a mostani fiatalokon nem érezni gyakran, inkább a Jean Paul kókuszos illatatait, illetve az Invictus-t és különböző változatait. Ezek mellett Dylan Blue-t mondanám, illetve a Most Wanted/Stronger With You/Armani Code irányt.
Meg nincs az a nagy készlethiány sem belőle, előbb fogyott el a Prada Carbon is mostanában, pedig jelenleg a Sauvage EDT-t jobb áron be lehet szerezni.
De simán előfordulhat, hogy 10-15 éve ez másképpen volt.
UI:
Meg szerintem a Montblanc Explorer is iszonyat népszerű lett manapság, a videómegosztós oldalak hatása igencsak nagy.(Jeremy-ről is volt szó pár HSZ-el előtte, rengeteg fiatal ízlésére gyakorolt hatást) -
AssAssynn
őstag
válasz
Jhonny06 #31950 üzenetére
Anno ezt a nevet, Spicebomb Extreme többször olvastam, amikor megfelelőt kerestem a Bvlgari Man (a régi, nem az új man in black) helyett. Ha azt mondod ez inkább karácsonyi, akkor ennek viszont lehet adok egy blindbuyt esélyt, mert már régen is terveztem a kipróbálását.
Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy hogy lehet az, hogy a Bvlgari Man-nak és a Spicebomb-nak van több változata, de mind más... -
Elektrosokk
veterán
válasz
Jhonny06 #31907 üzenetére
Érdekes, hogy mennyit változik az ember ízlése parfümök terén.
Bizony, ezért kell mindent azonnal használni ami tetszik.
sikerült beszereznem egy 2015-ös Ambre Nuit-ot
Ispahanra kaptam én is ajánlatot, 50ml dekant 130 Euro. Hihetetlen dolgokat írnak a régi formulákról.Én valami olyasmit keresek most, ami működhet melegben is, és van benne oud.
-
pohár
félisten
válasz
Jhonny06 #31721 üzenetére
megjött mindhárom csomagom a forwarding céghez, és kellene árat adnom nekik manuálisan... na most itt mennyire merjek kamuzni vajon?
(a dobozt nem bontották ki természetesen, ha van is benne számla, nem látták)
van opció számlát is feltölteni természetesen, de ha van rá mód, inkább fele összeg után fizetném ki a járulékos költségeket a határnál...
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
válasz
Jhonny06 #31714 üzenetére
sajnos nem, idén egy packet forwarding céggel egyeztek meg, azzal fogják ideszállíttatni a cuccokat
(ha te is szeretnél rendelni, akkor felezhetünk a postaköltségen, biztos lesz vagy 30-40 font
- plusz az áfa a határon)
sőt, a cooperation miatt lesz egy 30%-os kedvezmény a szállításra hozzánk
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Jhonny06 #31596 üzenetére
Szerintem ott benne van az is, hogy tipikusan olyan illat amit nem érzel magadon. Nekem az OL is ilyen, én sosem érzem, de a megjegyzéseket kapom rá.
De az viszont tényleg kicsit elbizonytalanítja az embert, ha valamit nem érez magán amikor viseli, főleg úgy, hogy vannak illtakok amik máshogyan működnek.
-
Bondix
aktív tag
válasz
Jhonny06 #31482 üzenetére
Igen tudom annak a klonja csak írták azt is hogy az Endless Sea-hoz is hasonlít ami volt nekem olajba és finom édes volt tartós is de az se ugyan az már egy ideje változott de ennek köze nincs ahoz mondjuk 🤣
Melyik tavasz/tél illat van ami tartós nagy felhő és édes illat?
20e-ig vakon vásárlásra mondjuk? Mert már annyi mintát vettem hogy hihetetlen és...
Vagy vakon annyira egyik se ajánlott mert tudom bőr pH függő is egy parfüm az pedig ki tudja kinek mit dob!? -
fles1
csendes tag
válasz
Jhonny06 #31469 üzenetére
Így van. Nem parfüm, hanem pipettában sűrű olaj. Elméletileg IFF a gyártója. Nem lettem kiütéses sem tőle (bár ez rám amúgy sem jellemző).
Sajnos nincs viszonyítási alapom, hogy megítéljem az eredetiségét, de kellemes (kissé fanyar) az illata és elég sokáig kitart. Önmagában viszont nekem kevés, szeretnék valami "szúrósabb" fás-fanyarságot kihozni belőle (YSL Y-nak baromira bejön az illata, az édes jegyeit leszámítva).Tegyük fel, hogy sikerül megtalálni a hozzá passzoló parfümöt, akkor az olajat fel kellene hígítani tiszta etanollal és úgy összekeverni? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merültek fel bennem... Nem akarom offolni a topicot, szóval ha esetleg tudtok segíteni, hol tudnék érdemben tájékozódni a témában, azt megköszönném
-
pohár
félisten
válasz
Jhonny06 #31454 üzenetére
én hoztam be ebből az átlátszóból tavaly nyáron 500-500db 5/10ml-s verziókat, van egy kínai kapcsolatunk szerencsére, így a vámolás is megvan okosba', plusz légi szállítással itt van 2 nap alatt DHL-lel
bár akkor kicsit drágább volt, mostanra már úgy tűnik, mérséklődtek az Alis árak is (5ml 120Ft, 10ml 155Ft volt nálam, de most már olcsóbb lenne valószínűleg)
-
dirtboy86
tag
válasz
Jhonny06 #31363 üzenetére
Detto...mindig megveszem a nagy kiszereleseket es kb beszer + uveg aron adtam ki...abszolút minimális szó szerint pár száz ft haszon ha volt rajtuk...de magamnak így jött ki a legjobb ár / érték arány - viszont ha továbbra is a nagy kiszereleseket veszem de nem lesz vevő az úgy luxi
. Most pl párom nagyon rákattant a Gentle Fluidity Gold - ra , gondoltam veszünk egy 200ml -et de most nagyon elgondolkodom rajta - hogy így pang az egész...
-
dirtboy86
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest