- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
válasz
musli26 #23732 üzenetére
az időkép szerintem végtelenül pontatlan, én a met.hu-n szoktam településre leszűrni egy napppal előtte ott pontosan írja, hogy melyik időtartományban milyen szél, légnyomás, idő várható én ez alapján döntöm el, hogy megyek -e
És múltkor is tényleg full korrekt adatokat jósolt meg, megmondta, hogy 11 körül 27 fokot várhatok, az időkép meg 34-et mondott
-
vendingo
veterán
válasz
musli26 #23383 üzenetére
Én többnyire csak natúr halas pelletet használok. Nagyon ritkán vajasat, mert azt nem sok helyen kapni. Ha legközelebb ráakadok vajas pelletre, akkor veszek egyből 10kilót, mert nagyon fogós.
Boltban kapható ízesített, meg dip-es pelletek nekem nem váltak be.
Néha próbálkozok házi ízesítésekkel: fokhagyma, öngyújtós rápörkölés, különböző itthoni szeszes italok (jäger...)
Eddig az öngyújtós pörköléses halas pellet vált be a legjobban. Kap egy pikáns kellemes aromát, illetve kicsapódnak az olajok a pellet külsején.Holnap kávézaccos etetőanyaggal kísérletezek, illetve espressos házi DIP-el.
Érdemes kísérletezni. Egyik botra a referencia alap gyári csali, másik botra ugyanaz házi ízesítéssel.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
musli26 #23227 üzenetére
Használok Guru QM1-et, és MWG-t is. Szerintem az MWG áráért nagyon jó (annyira, h ha pótolni kell majd a horogkészletemből valamelyik méretet ezt fogok venni), idáig nekem nem hajlott ki, nem tört még.
Egy hibája azért van, az arany színű bevonat nekem kopik róla, de ettől semmilyen hátrány nem származik.
-
válasz
musli26 #23181 üzenetére
Az én véleményem meg az, hogy az ég világon semminek semmi baja nem lesz. Az a lényeg, hogy maradjon szárazon, semmi nedvesség ne kerüljön be, különösen az orsókhoz.
Régebben télen mínuszokban jártunk matchbotozni és rakózni és peca közben sem lett bajuk a cuccoknak. Még a rakónak sem, pedig annál azért már nagyon vigyázni kell nulla fok alatt.szerk: Mondjuk azt én sem akarom elhinni, hogy legalább az orsókat nem tudod elrakni a lakásban.
-
Zola007
veterán
válasz
musli26 #23181 üzenetére
ha csak nem fűtött és légmentesen zárt, akkor pár nap után ugyanolyan hőmérséklet és páratartalom lesz benne, mint ha a szabadban tárolnád.
Orsókat csak el tudod rakni valahova beltérben, gondolom azért nincs 50db
Botokat pedig inkább vidd el szülőkhöz vagy ismerősökhöz vidékre, ahol van hely nekik -
-
vendingo
veterán
válasz
musli26 #22847 üzenetére
Nem tudom, mert csak S Force-t használok.
Nem akartam ekkora vitát generálni a pergetéses kérdésemmel.
Kezdésnek mindenképp egy átlagos botot szerettem volna, aztán ha megtetszik a pergetés, akkor váltanék finomabb botra. Szeretem az érzékeny, finom botokat, technikákat. Nekem nem lényeg a hal mérete, inkább fogjak több kisebbet light bottal, mint kevesebb nagyot dióverővel.Tudnátok ajánlani pár csalit amivel érdemes nekikezdeni a pergetésnek?
Van egy pici rapalám, meg egy villantóm. -
gerii
addikt
válasz
musli26 #22596 üzenetére
Az egyik ingyen van, ha úgy nézzük. Tóparton lehet olvasgatni.
Most olvasom:
Az ausztrál kormány 15 millió dollárt különített el arra, hogy megtizedeljék az ország pontypopulációját. - csak nehogy így kezdődjék a zombivírus. Zombipontyok. -
jansky1
senior tag
válasz
musli26 #22558 üzenetére
knotless knot, ha hajszálelőke is kell.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
musli26 #21762 üzenetére
Drága bot, kezdőknek főleg. Ezzel sokkal jobban jársz. Azzal viszont számolj, hogy a láda, a görgő, a kiegészítők legalább annyi, ha nem drágább, mint egy rakósbot.
Teher alatt nő a pálma
feleslegesek amúgy az ilyen tesztek, de itt tart ma a rakósbot gyártás.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
musli26 #20850 üzenetére
Ne várj karácsonyig ezek közül valamelyikkel szerintem.
10,2 % engedmény ritka, Walterlandban most van 15%, Keleti horgászbolt 10-15%.
-
Zola007
veterán
válasz
musli26 #20850 üzenetére
Én is vásárolnék mostanában, de szerintem nem várható nagy általános akció, inkább csak alkalomszerű a nagyobb webshopokban.
Shimano, Spro, Nevis, Daiwa, Okuma, Energo már kiakciózta az idei dolgait.
Év legelején szokták még kiszórni ami megmaradt, hogy átvigyék a pénzt az új készletbe.Attól függ mit szeretnél venni?
-
válasz
musli26 #20707 üzenetére
Nekem meg a 30 éves Silstarom csavarján a műanyag kezd elmállani, töredezik le. Már alig tudom megfogni, én is megoldást kell keressek rá.
Volt egy kukába dobott kínai rettenet, de persze nem jó a csavar mérete, pedig azt direkt eltettem belőle, a hajtókarral együtt, hátha jó lesz valamibe. -
Zola007
veterán
-
Zola007
veterán
válasz
musli26 #20582 üzenetére
Én ma próbálgattam egy Dam Quick HRX 650 FS-t.
Szerintem jó kis orsó. Jó és precíz a fék, jó a nyelető, szépen vált vissza
Sima futású, dob egy picit lötyög ha a helyén megpróbálod forgatni jobbra-balra, a tengelyt esztergálhatták volna 1-2 tized milliméterrel paszentosabbra.Nem csigás, hanem hagyományos tányéros dobemelésű. Ennek annyi hátránya van, hogy 1 hajtókar fordulat 1 fel/le út. Zsinórkép ettől függetlenül nem rossz, ez a rendszer ennyit tud.
Gyári dob jó anyagból van, pótdob grafit és sokra nem mész vele. Ha mégis használatba veszed a grafit dobot, akkor 600-as vagy 1000-es csiszolópapírral egyengesd meg ott ahol az öntőforma vonala látszik, mert a kikezdheti a zsinórt a sorja.Ennyi pénzért ennyit adnak, 12e Ft-ot megér szerintem
Feederre elég az 50-es belőle -
Jofi81
őstag
válasz
musli26 #20536 üzenetére
Én tudom ajánlani őket, ár-érték arányban nagyon jók szerintem. Hasonló árban Simanoból például sokkal gyengébbet kapsz. Ha most kéne orsót vennem, biztos DAM-ot vennék. Nyeletőfékesből csak egy 40-es HRX-em van, de használok kettőt pergetni is, egy 20-as Quick Camarot és egy 30-as Quick Shadow-t. Ez utóbbi már a negyedik szezonját futja hibátlanul, ami szerintem nem rossz egy tízezer forint körüli pergetőorsótól.
-
Jofi81
őstag
válasz
musli26 #20534 üzenetére
Én szétnéznék a helyedben a DAM orsók között is.
-
forras2
őstag
válasz
musli26 #20380 üzenetére
Én rendszeresen netről rendelek horgász cuccokat.
Xfish honlapjára felmegyek, kinézem az adott cuccot, rákeresek gugliba, a legolcsóbb ár linkjét elküldöm az xfishnek, ők meg az az ár alá viszik az árukat. Egyszer volt még csak gondom a termékkel, felhívtam őket, hogy ez a gondom, vissza postáztam, és kérdés nélkül vissza utalták az árát, még a postaköltséget is.
Garantáltan a legolcsóbb hely a neten, rendesek, jó fejek, és bármikor vissza veszik azt a cuccot, amit Te hibásnak gondolsz. Kézhezvételtől számítva 8 napig indoklás nélkül is vissza küldheted, és nekik kötelező vissza fizetniük az árát.
19900 ft-ért volt fent náluk ez a rodpod.
Írtam nekik a jelölt helyen, hogy találtam 1 olcsóbbat. Akkor levitték az árukat 18161 ft-ra.
Utána még keresgettem neten, és találtam ezt az oldalt, ahol akciósan 16800 ft.. Ennek a linkjét is elküldtem nekik a jelölt helyen, és íme, 16750 ft-ért megvehető akcióban a 20ezres rodpod -
mano660
tag
válasz
musli26 #20380 üzenetére
Szia!
Igen, már többször is.
Konkrét eset. Rendeltem egy botot, a kértem tőlük, hogy mielőtt elküldik nézzék át, ne legyen görbe.
A bot megérkezett, azonnal ellenőriztem, persze görbe volt, jeleztem feléjük, hogy visszaküldöm, és posta fordultával visszament.
Megkapták, és mivel eredeti csomagolásban, sérülésmentesnek találták, utalták is vissza a vételárat.
Volt amikor cseréltettem, az is gördülékenyen lezajlott.
Persze a visszaszállítás költsége téged terhel.Remélem tudtam segíteni.
Üdv: mano660
-
joe979
aktív tag
válasz
musli26 #20345 üzenetére
Nekem a haldoradós van, Nem kék, hanem az eggyel régebbi verzió, akkor még méreg zöld volt, az az előtti meg majdnem Sensas Zöld
A lényeg, hogy jók, teljesen elégedett vagyok vele, bár az évek alatt rendesen használódott és kénytelen voltam cserélni a középső kihúzható tagot egy masszívabbra [ Cygnet műanyag leszúróra , elég masszív és tartós ] .
-
forras2
őstag
válasz
musli26 #19865 üzenetére
Aránylag sok orsó megfordult a kezeim közt, így találkoztam már jó pár hibával.
Amire mindig oda figyelek, a felkapókar rögzítése, találkoztam már töröttel, nem is egyszer.
A dob emelkedést is szintén figyelembe veszem. Szeretem az olyan orsót, ami szép zsinór profilt csinál.
Ha van rá lehetőségem, akkor megpróbálom terhelés alatt tekerni kicsit az orsót, mit mutat... 1-ik ismerősöm járt úgí, hogy vett 1 vadi új orsót, közben meg kiderült, hogy az az orsó kívülről patyolat állapotban volt, de valaki használta már, mert a fogaskerekek fogai igen csak el voltak nyalva -
MdewC
nagyúr
válasz
musli26 #19684 üzenetére
Üdvözletem, nekem mind a kettő méret van, egy 3 méter körüli Catana bot pluszban (most nem vagyok közelben, hogy pontosan mondjam a hosszt), de én a 3000-est javasolnám. Mind a kettőt szeretem, de a nagyobb talán strapabíróbb picit és tényleg nem zavaró a méret különbség. Illetve, mert talán úszózáshoz és könnyű szerelékes fenekezéshez is alkalmas lehet. Pergetni még nem pergettem a nagyobbal.
(#19683) [-HERO-]: Mi vasárnap délután érkeztünk a nagy melegben, bőven volt hely, bár az tuti, hogy előtte pénteken és szombaton többen voltak, de van akkora a hely, hogy lehet találni helyet. (A Rekord tó viszont nem túl nagy, ha esetleg oda többen mennek, akkor szűkös lehet. Elméletileg érkezési sorrend van. A nagy tavon javaslom a stégekkel szembeni oldalt, de a stéges is elég kényelmesnek tűnt szemből...)
(#19678) Zola007:
Durva, mondjuk majdnem felnyársalta magát, azért volt ott bottartó szép számban...
-
Zola007
veterán
válasz
musli26 #19550 üzenetére
jól tetted, remélem sokáig hű társad marad.
Javaslom egyébként etetőkosarazáshoz, hogy vegyél használtan egy ezresért egy kisméretű digitális konyhai mérleget és meggyúrás után dobd rá néha a gombócot.
Egy jó nedvszívó etetőanyag nagyon sok vizet fel tud venniÉn is azt hittem régebben, hogy a 30g-os a kosár megtöltve van vagy 60-70 gramm, míg ki nem derült, hogy van az 100g is, ha jól megtömöm.
Idézném ezt a cikket: [link]
Éppen csak megtöltve a kosarat annak tömege 46 gramm
A túltöltött kosár tömege 80 gramm felett van. Ebből is látszik, hogy a nagyobb saját tömegű kosarakkal vigyázni kell, hiszen egy 50 grammos kosár hasonló módon túltöltve már 100 gramm fölé is kerülhet -
Zola007
veterán
válasz
musli26 #19543 üzenetére
nem veszel: bot értéke = 0 Ft
veszel tagot: bot került 7860 + 4300 = 12160 (hol a nagyker? nem jár arra ismerős?)
új botot veszel: 7860 Ft és választhatsz másfélét isha nem régi a bot és jó állapotban van, akkor megvenném a tagot
ha már viszonylag sokat horgásztál vele, akkor vennék egy újat -
joe979
aktív tag
-
dredbiro
senior tag
válasz
musli26 #19209 üzenetére
Pont ugyan ezt a kérdést szerettem volna feltenni a napokban ,de megelőztél. Ha minden igaz akkor kedden érkezik a szemüvegem, én ezt választottam.
-
afrojack1
senior tag
válasz
musli26 #18279 üzenetére
Én ezt használom!
3k-ért vettem és nincs az a zsinór amit ne tudna szöszölődés mentesen elvágni! Nagyon éles (tapasztalat) és a leglágyabb fonot zsinórt is elvágja!
egy jó többet ér egy műanyag sz.rnál olyat használtam de meguntam, földhözvágtam!
nem bírta elvágni a 30-as expert zsinórt!
-
Argos
őstag
válasz
musli26 #17724 üzenetére
Eleve mijaz', hogy féderbot... vagy fenekezel, vagy úszózol, vagy pergecc'... Az, hogy milyen divatnévvel illetnek egy adott botot, -orsót, zsinórt, etetőanyagot..stb.- az olyan, mint amit minap láttam egy üzlet kirakatában. Erőteljes kozmetikai reklámszaküzlet volt vala, nevesítve: 3D műszempilla! ........ Mer' bazze, eddig csak kéttdében volt, és csak szagoltad, meg ízlelted?! vagy mi? Na, ilyen a feederbot is.
A feeder-ezés, az kb. annyit tesz, hogy etetsz a halaknak, mielőtt csalit dobsz nekik. (az angol feed ~ etet szóból ) Az, hogy ezzel xy botot, orsót, zsinórt el akarnak neked adni, ezzel a célzattal, az bullshit..
És sokan másznak bele, mert eztet mongya' nékik a gyártó által jó erőssen szponzorált peca-tálentum.
Uff beszéltem... -
Steady74
Topikgazda
-
forras2
őstag
válasz
musli26 #17454 üzenetére
Én ilyen mindent egyben csomót. Tekerek, hurkolok mindent mindenhova, hogy biztos megmaradjon minden a damil végén. De biztos ami biztos alapon, néha megszoktam cseppenteni 1 csepp pillanatragasztóval.
Ezt. Csak én többet szoktam rajta tekerni, meg több helyen a tekerésen áthurkolom. Az úgy a biztos.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
musli26 #17450 üzenetére
Idén a KORUM XPERT POWER MICRO BARBED horgokat próbáltam, alakja, mérete tök jó, viszont csomómentes kötéshez nem jó, mert sok horognál nincs teljesen visszahajtva a fül, így szétcsúszott a kötésem, illetve a sorjázás vagy nem tudom mi miatt, de kötéskor is volt szakadásom. 14-6-os méretek között használtam. Jövőre a GAMAKATSU A1 Team Feeder Pellet Carp horgokat próbálom, ki. Kézbe véve igényes darab, könnyű és kellően erősnek tűnik. Korábban még a 2260B-t használtam, csak macerás megkötni a hajszálelőkét normális méretben rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- BOSCH Tronic Heat 3500 ERP elektromos kazán 230V, 6 kW
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged