Hirdetés
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videószerkesztés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi. Már majdnem megvettem a csapágyat. Az írás ~10 éves volt, lehet azóta fejlesztettek rajta.
-
-
csƵ
addikt
Használ valaki Shimano Aero Spin 2500 vagy 4000 orsót? Kellene a dobátmérője.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
"Van egy 3000-es ecusimám,gondoltam felturbózom egy kicsit,mert a tányérkerék egyik oldalán csak műanyagpersely volt benne gyárilag.
Kiszedtem a perselyt,és ma elmentem a csapágyboltba.Sikerült is kapnom megfelelő méretűt,amit már be is raktam a helyére.Szépen működik.Ha valaki kedvet kap a barkácsoláshoz,annak itt a porvédett(zárt) csapágy mérete:
7mm x 11mm x 3mm
Ahol az első a furatátmérő(belső átmérő),a második a külső átmérő,a harmadik pedig a csapágy szélessége,vastagsága
Vagy itt a tipusszáma: MR117ZZ
Ez a 3000-es mérethez való csapágy....a többi mérethez nem tudom jó -e..."
-
Emu
őstag
Tudnátok valami jó feeder bot+orsó kombót ajánlani távolabbi horgászatra, ami nem olyan merev mint egy dióverő? Azt nem mondom, hogy az ár nem számít, de inkább ár/érték arány tekintetében szeretnék egy jó szettet.
Más: Hétvégén futottam össze egy STÉG-es teszthorgásszal, DG féle távdobó feederekkel horgászott, de nagyon nem volt megelégedve velük. Mondta is, hogy télen cseréli őket, mert ezeknél még a zászlórúd is jobb. Bár az vitathatatlan, hogyha kell egész nap tud velük 100+ méterre horgászni mindenféle megerőltetés nélkül. -
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Olvastam valahol, hogy valami műanyag valami helyére lehet tenni csapágyat, aztán jobb lesz tőle. Majd megkeresem a forrást, aztán linkelem.
-
tomrRRR
senior tag
Sziasztok!
Milyen fajta zsinórt használtok feederezésre ? Illetve milyen színűt, neon színek beváltak nektek, használjátok?
Ezt néztem vélemény: HALDORÁDÓ STRONG LINE 350M -
tween
őstag
Tudom, nem ide való, de hátha valaki: [link]
-
-
egykettő
aktív tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Inkább 4 még aznap ugyanott megfogta egy gyerek, szerintem ugyan azt(mintázat alapján) Saccra olyan 80 cm körüli volt, és tényelg nem küzdött olyan borzasztó sokat. Küzdelemből nekem a harcsa tetszik eddig a legjobban, az inkább lefele úszik mintsem oldalra és veri a farkával a zsinort, karikába húzva a botot

-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi.
Remélem holnap itt is lesz az ecusima. Már kaptam tippet is tuningra, lehet bele tenni extra csapágyat. A fonott zsinór még nem jött meg kínából, addig rátekerem a mostani monofilt. -
FireFox1996
addikt
ez 4-5kg-s lehet ?!
Csukával nem annyira élvezetes fárasztani, mert hamar feladják a küzdelmet. Szerintem a balin is jobban küzd, mint a sűllő + csuka.
Viszont egy hihetetlen éményem volt (kb. 2 éve), hogy egy majdnem 5 kgs- csukát 3szor kellett bevágnom, hogy sikerült kihúzni megakasztani: az első bevágásnál nem akadt meg, visszadobtam ugyanoda a szereléket, ráment, bevágás, megakadt, de azonnal leküzdötte magát a horogról, újra bedobás ugyanoda, megint ráment, és akkor sikerült megakasztani, de fárasztani már nem nagyon kellett. Általában 1 perc után szokták feladni (nekem) a harcot, ugráltak 1-2-t a levegőbe, aztán annyi
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
A Stradic FK is törékenynek tűnik. Biztosra veszem, hogy pergető ágon 2-3 évnél többet nem bír ki. Mondjuk a belső összetevőkről nem tudok semmit.
-
válasz
vendingo
üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem nem érné meg.
Ecusima-ból volt két darabom, most már csak egy, mert az egyiket elajándékoztam (ezt nem is használtam soha). A másikat viszont megtartottam. Jelenleg ez is pihenőágon van mint sok másik orsóm, de régebben azért tettem rendesen bele "kilométert". Volt exage-m is, de már nincs meg.
Én kézbe véve az ecusima-t valahogy komolyabb orsónak tartom mint az Exage-t. Az ecusima is csak kompozit anyagból van akár mint az exage, de én ahogy megfogom az exage-t az valahogy "gagyibb" érzést kelt bennem. "Törékenyebbnek" és gyengébbnek tartom, és valahogy nekem jobban érződik benne a műanyag hatás is. Nekem az exage mindig olyannak olyannak tűnt mint egy felturbózott és valamivel jobban összerakott catana. De ez csak én véleményem, ettől függetlenül még teljesíthet jól az exage is, és biztos sokan vannak akik nagy megelégedéssel használják. De a ryobi-t én jobb konstrukciónak tartom, szerintem nem véletlen, hogy annyian koppintották le. -
vendingo
veterán
Valahogy engem nem győzött meg, valamiért nem szimpatikus. Pót dob sincsen hozzá, ami nálam kizáró ok, ugyanis jövőre másik pergetőboton és match/feeder boton is szolgálnia kellene majd.
sityupityu: Azt mondod, hogy nem ér meg 5 ezer felárat az exage?
Személyesen még egyikkel se volt dolgom, de mind a kettőt csak dicsérték, ezért is ajánlottam több helyen is az ecusimat.
Te miért ajánlod inkább az ecusimat az exage-el szemben? -
-
Jók, szépek és igényesek. Én két darab 3,90-es CX heavy-vel tolom az élő Dunán. Bár megjegyzem, hogy jobbak lennének egy fokkal erősebb botok ide, de hát nem is folyóvízre tervezték őket. Eredetileg én sem kizárólag ide vettem őket. Csak úgy spontán akartam két olyan feederbotot venni amik karcsúak és érzékenyek, de legyen bennük erőtartalék is. Viszont a 3,90-es hosszra nem azért esett a választásom mert nagyot akarok dobni, hanem már akkor gondoltam arra, hogy biztos fogom a Dunán is használni őket ahol én jobban szeretem a hosszabb botokat. Állóvízen (különösen az utóbbi években) gyakorlatilag a nullával egyenlő az az idő amit feederhorgászatra fordítok, ezért most már csak és kizárólag Dunai botok lettek belőlük.
-
tween
őstag
-
tepenzed
őstag
Valaki írt multkor egy késmozdulatról, amivel a hal azonnal, szenvedés nélkül elpusztul és nem kell leütni sem. Nem találom, le tudnád írni mégegyszer?
-
gerii
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem ez eldönti
Ennyiért már túl nagy az árkülönbség, ha csak átmenetileg kell szerintem. -
vendingo
veterán
Segítsetek dönteni.
Beraktam 2 orsót a kosárba:
Ecusima 3000 15k postával, exage 3000 20k postával. (mindegyikhez jár pótdob)Megér +5 ezret az exage?
Amúgy viccesek a webshopok. Mindenhol minden akciós. Kiírnak egy bődületesen nagy árat áthúzva és aláírják, hogy akciósan csak ennyi, de még így is drágább, mint a többi helyen. Ez kb. minden webshopra igaz.
-
gban
veterán
Fonott úton, az megy majd a másik dobra.
Írtam, múlt héten semmi nem jött körforgóra, de mondták, az megy ott nagyon, így vettem 3 szimpatikusat.
Be is vált, 3-ból kettő arra jött, most a twister nullázott.
Érdekes, a bordó kanalasra jöttek csak, még a sügér is arra jött, a zöldre rá se szagoltak.
Viszont megtapasztaltam én is amikor követi majd elúszik keresztbe, nem semmi érzés. -
csƵ
addikt
Tényleg brutál. Úgy kiszedi az afrikait, mint a sicc.
Nem tudok dönteni e között és a Tubertini Reflex között... -
gban
veterán
Én is erősen cserélnék veled.
A múlt hétvégi 4 csuka után, amikor a villantó sikertelen volt (2 Rapalára, 2 twisterre), most megjött életem első pergetett sügere, 10 centis volt, egy 4,5 g-os körforgóra
, meg életem első balinja, sajnos az se volt nagy, 25-ös forma volt.
Meg jött 3 csuka is, 45-50 közöttiek, 2 az említett körforgóra, egy meg megint Rapalára. Most viszont twisterre nem jött semmi.
Zsinórt ilyet vettem: TRABUCCO T Force Spinning Pike - nem tudom mennyire meglepő, de néha ez is tekeredik, igaz, nem vlészesen. Ami még érdekes volt, hogy a csomót nyálazva - meghúzva is picit továbbcsúszott, elég nehéz volt jól fixre húzni. -
tween
őstag
Fiúk! Beastmaster feeder botjai jók? Megérik a pénzüket? Egy DX 60g 11'-t néztem ki finomabb pecákra.
-
-
Grillo
őstag
A kis kockatavakon a rajoknak elég, nem? Lassan ki sem kell bontani az etetőanyag zacsiját. Lehet új termékvonal a vízben oldódó zacsi, csak felakasztod a készen vett, fél kilós kiszerelést a speciálisan ehhez fejlesztett bigyóra (hevifluózacsiklipszerprobizgere, sokér megvehető), és már csűrheted be 30 méterre, vagy fejbe a szemben ülő sporit.

-
tween
őstag
-
zsola32
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
szia
én a halponthu-ról rendeltem az ecusima-t.
most pénteken jött meg, más kiegészítőkkel. (ismételten köszönöm Segítséged)
szombaton elmnetünk a párommal horgászni, nagyon jók az első benyomásaim.
egyébként pécsen is lehetett venni ecusimát, de elég sajátságos feltételekkel.
14200 ft volt a termék, ez még bele is fért volna,
a csákó szerint, nem jár hozzá pótdob, de 3600 forintért tud hozzá hozatni. (gondolom kiszedte a dobozból...)
a garancia 3 év úgy lett volna, ha évente beviszem egy tisztításra 3000 forintért.nem is értem, hol él a pasi, vagy mit gondol, az internet korában...ezeket a dolgokat nagyon hamar le lehet nyomozni.
innen már nem voltunk "barátok", utána már kár is volt feltennem a záró kérdést: ismeri a Sakura pergető botjait?
válasz: a neve alapján valami japán lehet, de teljesen mindegy, mert az összes botot kinában gyártják, egy gyártósoron...és ők is (a bolt) csináltatnak saját márkás terméket náluk...és Ő 6 éves kora óta horgászik...
(most kb. 60 lehet)illedelmesen elköszöntem...az Úrtól
jelenleg ott tartok, hogy az említett bot hiányzik még, de erre is szeretnék pontot tenni a jövő héten.
Írtad a Sakura sportism (2.4m 10-35g) botot mint tuti vásárt. (erre hajlok én is)
a másik amin töröm az agyam, egy Mitcell bot MP ADVANCED 732H 12/40 Spin 2.18m
ha jól tudom a Sakura mellett a Fuji orsótartó illetve gyűrűk szóltak- meg hogy Te is megelégedéssel használod... -
musli26
tag
Sajnos elment egy szép pontyom elszakadt a zsinór.
Csak akkor vettem észre ,hogy a damil elöregedett.Hány évente cseréltek damilt?
Az én használt zsinórom:TRABUCCO T-Force Special Feeder 0,20 mm.
Olyan 3-4éves lehet. -
vendingo
veterán
-
csƵ
addikt
Használ valaki Shimano Aero orsót?
-
vendingo
veterán
Szokott valaki nordfishingről rendelni?
Mennyiért, és mennyi idő alatt szállítanak ki?Daiwa legalis, shimani exage került előtérbe. 20k latt van mind a kettő.
Ha itthon rendelem az ecusimat, akkor postával együtt majdnem annyi lenne, mint az említett orsók. -
tween
őstag
Ha van itt székesfehérvári, meg tudná mondani, valamely boltban vannak e Daiwa orsók? A Caldia érdekel konkrétan, megtekergetném.
-
vendingo
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
10 ezerért én nem vennék rá. Kotyognak, mozognak, nem tartóssak, szar a fékjük, letapadnak...
Ecusima már ajánlott vétel és csak kicsivel több mint 10k. Én is olcsó orsót keresek napok óta. Sok tesztet átnéztem, és az olcsó orsókat többnyire lehúzták. Ha mindenképp olcsó kell, akkor daiwa legalis, de már dobozból kivéve kotyog a cucc. Kis melóval használhatóvá lehet tenni, de nem ér ennyit az egész.
Ecusima tratós, stabil, adnak hozzá pótdobot is.Tween: azér írtam 30-40-es orsót, mert sok gyártónál ugyan az a 2 modell, csak más a dob.
-
vendingo
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Neked mi számít olcsónak? Én a helyedben valami 30-40-es orsót néznék rá 5kg körüli fékerővel.
Ryobi ecusima: 13-15 ezer (best buy)
Abu garcia Orra 2 : 25 ezer
Ryobi zauber: 28 ezer (best buy)
Abu garcia orra SX: 30ezerAzért kíváncsi vagyok, hogy mások mit fognak ajánlani, mert én is hasonló orsót keresek.
Nem tudom eldönteni, hogy vegyek valami olcsót (ecusima), vagy vegyek valami drágábbat dupla pénzért.

Az Abu orsók most nagyon megtetszettek, ez az Orra széria nagyon jónak tűnik.
-
DonThomasino
veterán
20-50g dobósúlyhoz 240 es pergető bothoz
milyen viszonylag olcsó technika párosítható ?
-
tween
őstag
Horgásztársam fogott egy nyolcas süllőt elő hallal, sajnos mélyre nyelt. Nem élte túl. Ámen.
-
tween
őstag
-
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Egy kérdést megér, de gyanítom, hogy bármit is teszek bele, azt kinyírja. Lehet meg kéne hirdetnem hibásnak, az árát meg beleforgatnám másik orsóba. Nem tudom mennyit érhet csapágyhibásan. 10-15 ezret?
Bosszant, hogy hónapok óta az őszt vártam...hiába. -
válasz
vendingo
üzenetére
Nincs mit. Azért megkérdezzem a beszerzést? Csak azért, mert ez már tényleg gyanús, hogy 20 perc alatt tönkremegy egy csapágy. Ennél még egy gagyinak is többet kéne bírnia.
(#25909) tween Az nem lesz olcsó. A legújabb stella-t tavasszal megtudtam tekerni. Nem mondom, jó kis cucc, de az ára....
Nekem nem érné meg, bár te jóval többet pergethetsz mint én. -
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi. Ez zártabbnak tűnik, mint az enyémek, de lehet csak a kép csalóka. Enyém csak a fémforgácstól véd állítólag.
Holnap lehet felküldöm BP-re szerelőhöz, még meglátom.
Ma is örömmel mentem pecázni, aztán 20 perc után már zajt adott a csapágy. Másfél óra múlva már itthon is voltam, nem bírtam hallgatni.tween: Felcsigáztál az ABU revoval. 7 rozsda- , por- és vízálló HPCR™ csapágy + 1 hagyományos. Amekkora szerencsém van, tuti a zsinórvezetőnél van a hagyományos csapágy, aztán elkezdene majd ez is darálni.

Stradic meg ez eddig a befutó. Stradicba is spéci csapágyak vannak?
Szerintem idén vége van számomra a horgászatnak, talán majd téli akcióba veszek valamit.
-
tween
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Tudom. Következő projekt egy Stella beszerzése lesz.
-
-
-
gban
veterán
Én azért vettem ezt mert nem kell se match se feeder plusz teleszkópost szeretem és nekem az a praktikus.
Szóval nálam minden körülménynek ez felelt meg a legjobban.
Vagyis nálam nem így néz ki hogy "ennyiért már match vagy feeder" hanem hogy ha fele ennyi lenne akkor se kellene feeder vagy match. Nem azért mert nem jók és hülye vagyok (bár nem tudom ezt mindenki így gondolja-e
), hanem mert nem olyat szeretnék, és azok nekem nem passzolnak a szokásaimhoz, vizekhez, módszereinhez.
De a keret nálam is így van, ha ennyi, akkor igyekszem betartani az ésszerűség határain belül. -
Emu
őstag
Köszönöm, de nagyon túl van a kereten. Ilyen 12-13k még beleférhet, de ez nagyon sok

Egyébként én is azt látom, hogy vannak a gagyi cuccok, ami attól függ milyen gyártó árulja 5-10k ft között mozog kb. és a normálisabb telós botok 15+ indulnak. De ennyi pénzért van már match, vagy feeder bot is...csak nem teleszkópos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Csak, hogy lásd, hogy nem igaz amit olvastál. Jól látható a képeken mind a két hajtókarcsapágy (a tányérkerék felöli is, 4-es kép).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nekem nem érné meg, bár te jóval többet pergethetsz mint én.
), hanem mert nem olyat szeretnék, és azok nekem nem passzolnak a szokásaimhoz, vizekhez, módszereinhez.