Hirdetés
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lefkosia
őstag
Budapesten az Aldiba, hol lehet kapni kabátot, illetve nadrágot? Nálunk V. kerület természetesen nincs
-
madmike
őstag
válasz
HwAdokVeszek #10396 üzenetére
Szerintem én ma elgurulok. Holnap maraton verseny a bakonyban és nem vagyok felkészülve a reggeli hidegre.
-
madmike
őstag
Volt már valamelyikőtök az Arénában nyilt Sportsdirectben? Szeretnék venné egy hosszú ujjú mezt. A honlapjukon már 4000 körül van. Az üzletben is ennyiért lehet?
-
venember83
nagyúr
válasz
Runner_fxr #10393 üzenetére
Hmm, Epic? Mennyire fog tetszeni a villának a lényegesen nehezebb kerék?
-
válasz
planbmokus #10382 üzenetére
Ismerem a típust, a boltban ahol dolgozom árultak ilyet. Ki is próbáltam, de én nem nagypapa kerékpárt akarok hanem egy elektromos montit. Ráadásul ezek a green sparkok 30 kiló körül vannak, én meg szeretnék 20 kiló alatt maradni. Van egy Specialized Epic bringám, ebből akarok elektromostat, de úgy hogy bármikor vissza tudjam alakítani. Csak kicserélem a kereket, rádobom az aksit és ennyi. Ezenkívül nekem nem elég a 250w-os motor, pláne nem 300 ezerért.
venember83: Köszi az infót.
-
fpeter07
veterán
válasz
belaazallat #10383 üzenetére
-
fpeter07
veterán
válasz
belaazallat #10387 üzenetére
Azért nem olyan nagy a valószínűsége, hogy jó aszfalton eltörik a kapott váz egy gödör miatt (és +30 kg miatt)
szerk: (#10384) Toomy: ~90 felett ment a csávó, nem értem mit gondolt.
-
belaazallat
addikt
válasz
venember83 #10385 üzenetére
Valszeg nem, de nem véletlen van a súly korlát sem. Nem szeretném, ha a +30 kilóm miatt kipurcanna valami a bringán. Aláírásom bringára is vonatkozik, nem csak hardverre.
-
válasz
Én se sok helyre férnék be, ahogy elnézem.
-
venember83
nagyúr
válasz
Szerinted mérlegelni fognak?
-
Bazzzz ez nekem fájt.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Gondolkodtam hogy felutazok Bp-re, Csillebércre a bringás tesztnapra, kiprobálnék pár outit. Erre nézem a tesztelhető bringáknál van súly korlát.
És természetesen nem férek bele egyikbe se!
Ez milyen már! -
planbmokus
senior tag
válasz
Runner_fxr #10365 üzenetére
Nagyon sok a macera vele.
Vegyél inkább egyben egyet. Nálunk a kölcsönzőben ilyenek voltak a nyáron:
[link]
Ezek elég kemény strapateszten mentek át, és hiba nélkül átvészelték. -
venember83
nagyúr
válasz
Runner_fxr #10365 üzenetére
Javasolnám a revomag fórumot, vagy esetleg a bikemag fórumot, ott a témában kissé jártasabb fórumozókra lelsz.
-
Erre valaki tud választ adni?
-
D.Orion
veterán
válasz
Daniel Alves #10375 üzenetére
Én használtat vennék a helyedben, mert ha sikerül 150K-ig kitolni a költségvetést, akkor abból már komoly gépet is lehet venni. A téli havas tekerést csak akkor próbáld ki ha utána nem vagy lusta egy teljes mosás-újrakenés folyamatot elvégezni a gépen. A városi tél közlekedést pedig a felsózott utak miatt nem ajánlom.
-
planbmokus
senior tag
válasz
Packersbay #10348 üzenetére
4500.- ért vettem, de tényleg nagyon jó minőségű cucc.
Mondom, legalább 6-7 éve használom, a mai napig. -
TripleB
senior tag
válasz
HwAdokVeszek #10333 üzenetére
Áhh, kell
Nagyon tetszik! -
Daniel Alves
őstag
Sziasztok.
Az Alföldről átteszem a helyem Ajka és környékére
A kérdésem az lenne ,hogy most 100-150k között milyen best buy biciklit érdemes venni?
Országúti ,treking otthon van szóval egy MTB-ra fáj a fogam. Esetleg nézelődjek a használt piacon? (nekem fontos lenni a gari miatt)
Napi szinten csak 5-8km lenne viszont hétvégente 1-1 túrát is szeretnék nyomni amig nem esik le az első hó.(mondjuk utána meg buli lenne hóban hegyre tekerni
)
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
A korábban linkelt téli kerékpáros nadrágból az esztergomi Aldiban még van férfi 48-50-52-es méretből 1-1 darab, nőiből 2 db , illetve a kabátból még 2 db 50-es.
-
hoffman_
nagyúr
más, lopott bringa
ismerősöm gépét lovasították meg. cimbora rántotta gatyába részben, felismerhető, elég egyedi cucc miche, geax, manitou minute cumókkal. hátha látja valaki...
-
Solad
addikt
válasz
venember83 #10367 üzenetére
Valahogy így gondoltam és is, így már reálisabb az 54-55 centi
Oké, de a méreteket többnyire az alapján adják meg nem?
-
Sziasztok, elektromos kerékpárt szeretnék építeni. 26-os mtb-ból. Hátsó kerékbe fűzhető agy motort használnék. A kérdés az lenne, hol érdemes ilyen szettet vásárolni? Nem szeretnék fél milláért bosch szettet, de mondjuk nem is olyat ami 1 hónap alatt tönkremegy. Valahol a kettő között. Tud valaki ajánlani valami jó webshop-ot?
-
Solad
addikt
Sziasztok!
A vázméretnél a felsőcső hosszát illesztéstől illesztésig, vagy a kapcsolódó csövek középvonalától szokás mérni?
Fogalmam sincs mekkora a vázam, a matricáról sajnos lekopott az írás, és szeretnék képben lenni. de nekem az illesztéstől mért 50 centi nagyon kevésnek tűnik
-
Muton
addikt
szerintem nem. motorokon látni gyakrabban ezt/ehhez hasonló megoldást. a lényeg, hogy a fékezés nem befolyásolja a rugózást, de hogy mi a hátránya, azt nem tudom. lennie kell, mert nem terjedt el. vagy mert drágább, vagy mert kevésbé stabil, vagy mert nincs szükség akkora rugózási pontosságra ilyen áron.
meg ahogy a kolléga is írta: ez a bicaj csúnya -
Tomi_Sci
őstag
válasz
stracker06 #10359 üzenetére
A BikeLand-ban Meridákat lehet tesztelni (tavaly lehetett), a Kusziban pedig főleg Speciket. (fel van matricázva az ami tesztbringa). Illetve nemrég volt Speci tesztnap is a Kuszinál.
Bikeland-ból kettő van, nem tudom mindkettőben él-e a dolog. -
Muton
addikt
válasz
planbmokus #10323 üzenetére
azért Te is durva cuccot szedhetsz...
ennek nem az a lényege, h szép-e vagy sem, hanem hogy fékezés esetén nem torzul az első tag, ergo nem befolyásolja a rugózást a fékezés. normál villánál fékezéskor a becsúszó nekifeszül a lábaknak, itt ilyen nincs, mindig axiális terhelést kap a tag
-
_seth_
veterán
válasz
venember83 #10350 üzenetére
Négyszögtengelyes ami benne van.
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
venember83 #10342 üzenetére
Vagy a kereket fordítva vissza...
-
válasz
Packersbay #10348 üzenetére
Azzal a 6-7 évvel ezelőtti árral sokra nem mész
Ezzel már inkább -
_seth_
veterán
2009-es merida matts tfs 300-ba tudja valaki, hogy milyen méretű monoblokk való?
-
Packersbay
tag
válasz
planbmokus #10347 üzenetére
és mennyibe kerül vagy került??
-
planbmokus
senior tag
válasz
Packersbay #10346 üzenetére
Én ilyet használok, már vagy 6-7 éve és nekem tökéletesen bevált:
[link] -
rii
nagyúr
válasz
Packersbay #10341 üzenetére
ok
amint találok, szólok -
planbmokus
senior tag
válasz
HollyBoni #10340 üzenetére
Volt teljes palettájuk.
A lényeg az volt, hogy igényesek voltak.
Például a teló is ami a tiédben van, kategóriájában egy gyöngyszem (volt akkor).
Ha nem zárták volna le a bringás fejlesztéseket, sokra vihették volna.Az országúti vázuk is hihetetlenül jó volt, könnyű és merev, a bikemagban is volt anno egy cikk róla. Atom épített belőle egy 6 kiló alatti egysebit, ha jól emlékszem.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Dr.Zoo #10338 üzenetére
Nem valami nagy szám az első villa. Levegős, 11 centi rugóút, bár a becsúszók brutál hosszúak és nagyon merev. Kicsit meg van csavarodva egy esésemtől, azóta nem mozog olyan jól.
A váz anyagáról fogalmam sincs.
(#10339) planbmokus: Úgy látom te eléggé ismered a Hungary:A-t. Milyen gépeket gyártottak még? Én csak országútikról tudok, pár alap villáról, meg láttam egy képet valamilyen nagyon alap fully vázról.
(#10342) venember83: Mindegy, működik így is.
-
rii
nagyúr
válasz
Packersbay #10334 üzenetére
nagyon köszönöm!!! .-)
téli kesztyűt én is vettem, de -1 fokban le kellett vennem mert izzadt benne a tenyerem ...
asszem akkor mindenem megvan nekem is mártérdvédőt szoktál hordani?
nnna akkor én meg nézek futókesztyűt ... .-) -
HollyBoni
veterán
válasz
planbmokus #10335 üzenetére
Nem nagyon akarok foglalkozni már a bringával, igazából örököltem, már nagyon korlátoz szóval elkezdek spórolni valamilyen FR/DH gépre. Meghagyom így, ha nem nyúzzák még sokáig élhet szerintem.
Én itt lakok a gyár melletti faluban, maga a fémforgácsolás még megy, csak a Hungary:A márka szűnt meg. Hogy miért, passz.
-
Packersbay
tag
Bár előbb ígértem,hogy leírom sajnos elég sok munkám volt. Szóval a tavalyit télen én így öltöztem föl.
Fejre megfelel bármilyen vastagabb sapka,én is ilyet hordtam. Felülre a következőképpen öltöztem föl:legalul 1 kerékpáros póló(olyan 2-3eközött lehet kapni) e fölé vettem egy aldi-s kerékpáros kabátot ami ha jól emlékszem akkor 6-7e lehetett,e fölé pedig ha 5fok alatt volt a hőmérséklet akkor 1 vastag polár pulcsit,ha fölötte volt akkor megfelelt egy sima mackó felső is
Polár pulcsit 3-4e körül lehet kapni már a decathlonban.Ha valaki fázósabb akkor a póló és a kabát közé tehet újságpapírt. Kezemre én egy sima futókesztyűt húztam ami egy ezres volt a lidl-ben. Ha hidegebb volt akkor még ment rá 1 síkesztyű. Alulra vettem 1 kantáros téli kerékpáros nadrágot a decá-ban ez 7000 volt,majd rá egy pamut mackónadrág. Lábamra 2 vastagabb zoknit húztam és 1 bélelt bakancsot. Még gondolkoztam 1 vastagabb merinói gyapjú zoknin,csak tavaly azt még nem tudtam beszerezni normális árban. Most vettem az aldi-ban téli kerékpáros kesztyűt az majd most lesz tesztelve ha bejön a hideg,lehet akkor a futókesztyűt el is tudom hagyni.
Én ezeket viseltem tavaly télen a lakás és munkahely között ami oda-vissza 40-43km.
-
TripleB
senior tag
válasz
HwAdokVeszek #10247 üzenetére
Specialized logót tudnál melléje gyártatni párat?
-
rii
nagyúr
válasz
Doki-HUN1978 #10329 üzenetére
hát azért amikor a kerékpár 30-40 kg akkor nem tudok gyorsan menni .-) rommá pakolva ... bakkanóknál lelassítva ... szóval inkább "techinkásan" kell menni, sok helyen kiállni .... óvatosan ... szóval a lassú tekerés miatt nem mozgok annyit mintha csak egy sima kerékpárral mennék .-)
van ahol macskakő van ... ott pld szinte 5 kmph-val se megyek. ... ja meg a gáton ...
föld út .-) hát ott is max 10 kmph .-) 5-6 km-en keresztül .-)
térdévtőt kell nekem is néznem, meg amit írtatok, hogy keresztszálas kötött kestyű vagymi.....
-
HollyBoni
veterán
válasz
planbmokus #10326 üzenetére
Igen
.
Lehet hogy öregedik, végülis 2001-es a váz. Viszont múltkor hűvösvölgyön voltunk ott kapott rendesen, utána vettem észre a repedéseket. Elég könnyű vagyok szóval szerintem még bírni fogja ha óvatosan használom. -
planbmokus
senior tag
válasz
HollyBoni #10301 üzenetére
Ez agy Hungary:A Pillangó?
Szerintem ezek öregedés jelei.
Egy pár tíz-száz kilométert még kibírna biztosan, ha nem DH-ra használod.
Ha jól nézem akkor a nyeregvázcsövet tartó csonk és a forgáspont környékén jelentek meg azok a bizonyos repedések.
Ha nem vagy 90+ kiló, akkor még használhatod, de óvatosan, aztán minél előbb csere. -
HollyBoni
veterán
Használt bringánál hogy jövök ki olcsóbban? Ha kompletten veszem, vagy alkatrészekből rakom össze?
-
rii
nagyúr
válasz
Packersbay #10182 üzenetére
bár már sokat tekertem télen, rendszeresen, és D.Orion postját is elolvastam, meg át fogom magam még rajta rágni, de érdekelne a Te megoldásod is ....
mert még óvatosságban fejlődnöm kellenelentre:
2 réteg jégerlasó + 1 futónadrág + sima rövidnadrág (–10 fokig is asszem)felülre:
nagyon hideg esetén
2 hosszúujjú póló
+ 2 rövidujjú
+ 1 vékonyabb vagy vastagabb piulóver
+ 1 vastag pulóverez –10 fokig
ha "melegebb" van, akkor valamelyik kiegészítőt elhagyom .... -
_seth_
veterán
válasz
Doki-HUN1978 #10321 üzenetére
Szilvásváradon pl lehet kölcsönözni specialized bringákat, 600e alatti és 600e feletti kategória van, legutóbb az egyik 1,2m volt amit el lehet vinni tekerni pár ezerért. Igaz ez kölcsönző.
-
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
---Lasali--- #10313 üzenetére
Aham. Minden mozgó részt kizzedtem, mert széttörtek (szerintem egy borulás miatt). Csak a perselyek vannak a csapágyházban, azokba csúszik a tengely.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
HollyBoni #10307 üzenetére
Nem igazán lehet megjósolni hogy mikor és hogy fog eltörni. Lehet csak megnyílik, érezni fogod hogy torzult a geometria, megállsz, és nem lesz belőle baj, de az is lehet hogy totál kiszakad egy cső, egyik percről a másikra, lehet ez egy ugratás, vagy akár szimpla biciklizés közben is. Akkor van baj ha olyan bukást okoz a váztörés, ami kockáztatja az életedet, rosszul esel, kiesel valami jármű elé, esetleg bele esel az eltört csőbe és az átszúr, fejedet beütöd valamibe, betörik a koponyád, bármilyen váratlan szerencsétlen bukás okozója lehet a törni készülő váz. Attól is függ hogy hol akar eltörni éppen.. pl ha a homlokcsövet akarja ledobni, talán az a legveszélyesebb, mert akkor eltűnhet egyszer csak menet közben a villa a bicikliből, irányíthatatlan lesz és orra buksz. Én mindig attól félek a legjobban, hogy úgy esek el, hogy kiesek közbe egy kocsi elé..
-
lukaszokni
aktív tag
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Szakbarbár #10311 üzenetére
Menj be egy bringaboltba és kérj tesztbringát.
Más: Minap tekertem és észrevettem, hogy a jobb pedál kioldott. Erre lenézek, és azt látom, hogy a Look pedáltest ott van a stoplin, a tengely meg a hajtókarból áll ki. Leszállni kicsit trükkös volt, meg lefeszegetni a pedál maradékát a cipőről is, DE: kiöntöttem a belsejéből a darabokra tört csapágyazást, kiszedegettem a tűgörgőket meg az elgörbült távtartókat, visszatekertem a tengelyt majd hazamentem vele
Itthon rendesen kitakarítottam és meghúztam a záróanyát, azóta is tökéletesen működik. Semmi kotyogás vagy szorulás
-
Szakbarbár
aktív tag
Országúti bérlésére egy hétvégére vagy egy napra van valamelyik cégnél lehetőség? Ki szeretnék próbálni hosszabb távon egy kisebb vázú (52-54) biciklit, mielőtt vennék valami mást a mostani helyett. Komárom - Esztergom megyei vagy Budapesti cégnél lenne jó.
-
válasz
belaazallat #10308 üzenetére
Gondoltam rád, de azért Kaposvár egy kicsit arrébb van. Azért köszönöm, hogy ezt megemlítetted! Ha legközelebb lesz ilyen tuti szólok Neked!
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Az a gond hogy már a nyomdának le van adva az anyag, és csak nagyobb darabszámot tudok mindenből.
Így is 200-200db lett végülViszont a szétosztásba számítok bárkire aki becsületesen vállalja!
-
HollyBoni
veterán
válasz
lukaszokni #10302 üzenetére
HA tovább használnám amúgy mi történne? Kettétörne valamelyik hegesztésnél? Úgy érzem nagyon itt az ideje a bringacserének, már nagyon korlátozott. Csak olyan drágák.
-
válasz
Gyufaaa #10305 üzenetére
Áááá, dehogy. Ő más dimenzióban mozog. A nyomába sem érhetek egy mezőnyversenyen. Van 17 év előnye és kemény edzéseket nyom nem úgy mint én aki a km -re megy rá.
Egyedül lenyomta a PELSO KUPA előtt a 200km -es kört 40 -es átlaggal. Igez bevalotta most nekem, hogy abban azért volt stéherezés is. -
Az milyen már, hogy a bikemag aprón a mountimhoz vettem egy TECTRO DRACO komplett tárcsafék szettet, de Nagykanizsán volt a holmi. Már azon agyaltam, hogy melyik nap fogok miatta 400 km-t tekerni, mikor is az eladó mondta hogy ezen a héten fent lesz Bp-en egy ismerőse.
A sok melóm miatt elég nehezen tudtam volna ma elmenni a holmiért Bp-en belül, mikor is az eladó ismerőse felajánlotta, hogy elhozza nekem címre, mert úgy is megy edzeni, mivel országútizik. Nagyon hálás voltam neki érte.
Megérkezik a srác. Nézem UTENSILNORD -os ruha van rajta. Gyorsan kiderült, hogy Simon Peti az idei PELSO KUPA győztes kézbesítette nekem a fék szettet. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
Hasaggymeg #10299 üzenetére
Nekem unisexnek tűnt.
Amúgy ezt találtam gúglin, .png-be, egységeset.(#10301) HollyBoni: ÚHH! Ez nagyon durva!!
Ennek annyi, ezzel már csak boltba, 20-szal, semmi DH!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dark Souls sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Milyen videókártyát?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
- DJI Mini 3 RC drón szett - megkímélt állapotban, garanciával (2)
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest