Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Analóg fényképezés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
tzimash #8487 üzenetére
Egy ilyen kütyüben lévő GPS semmivel se lesz jobb, mint egy telefoné, sőt... ráadásul ha megnézed ezt nem is a folyamatos logolásra találták ki, az egyik tesztben is 15-30 seces logolást javasolnak, ami biciklivel azért harmatos.
Nem véletlenül kerül az a Garmin annyiba, amennyibe.Amúgy szerintem neked a telefonoddal van valami gond, nem a tracker programok a hibásak, mert azért ha megnézed elég sokan linkelgetünk itt logokat, de senkinél sincsenek (durva) hibák.
-
-
tzimash
őstag
10-ből 9x nem bírja ki a túra végét. Elvisz Kongóba meg ilyenek
Holnap újra kipróbálom az Endomondo-t, egyszer már volt a telón, akkor 6km után megállt.
De a többi tracker progi se akar működni normálisan, ezért kezd elegem lenni belőlük.Napfénysüti:
Holnaptól egy hétig a napfényes alföldön leszek, de utána okdqdb:
tűzfal kivételével már mindet végigzongoráztam, FF-et újratettem, régi verziókkal, mentések nélkül szűzen, + flash reinstall, IE alatt is néztem, úgy sem ok, sőt lakásban másik gépen sem megy szintén FF-al. Volt már full scan avirával, malwarebrytes-cal, de semmi. -
amargo
addikt
Pont múlthét pénteken láttam ezt az akciót - most így utólag visszagondolva, ez volt az.
A lámpánál lettem figyelmes a túl sok rendőrre és a sok kerékpárosra. Gondolkoztam is, hogy most végig büntetnek mindenkit? Egy figyelmes járókelő figyelmeztettet a sok rendőrre. Amúgy is más fele mentem volna, de ha tudom, hogy nem büntiztetős kedvükben vannak, akkor megkérdem, hogy találnak-e kivetni valót a bringán
Mivel este volt és a dx-es lámpával voltam kint, így a láthatósággal nem volt gondtzimash: Nálam minden megy.
-
tzimash
őstag
bikemap.net megy nektek? napok óta semmilyen térképes oldal nem jön be nálam.
-
Zebu
addikt
Köszönöm a tippeket!
Már csak a halk kattogó hangom forrását kellene megtalálni. Persze a szervízben nem csinálta....
-
G@ben
addikt
válasz
Ariadne #8472 üzenetére
A szervizben lett ilyen, az tuti, vissza is vittem pár napon belül (amikor ráértem), hogy nem jó, de azután csak rontottak rajta. Akkor határoztam el, hogy oda többé nem viszem.
Tudom, hogy elég nehéz így, úgyhogy most megpróbálok kölcsönbe szerezni egy villát és megnézni, hogy azzal milyen a bicaj. Ha azzal is ferdén megy, akkor a vázat görbítették el.
Nem tárcsafékes a bicaj, lényegében reggel leadtam felülvizsgálatra, délután elhoztam és akkor már nem volt jó. -
dqdb
nagyúr
válasz
rétisün #8481 üzenetére
Pedig már éppen célszerszámot akarta javasolni a probléma megoldására
-
rétisün
veterán
nagy nehezen felimádkoztam az endomondo-t a telefonra...délután valami lightos tekerés keretében tesztelem
-
dqdb
nagyúr
Ha hátulra fel tudsz szerelni hagyományos, csavarral rögzíthető sárvédőt, akkor érdemes azt használni. Ha nincsen lyuk a csavarnak, vagy a támvilla olyan szögben áll, hogy a sárvédő eláll a keréktől, akkor nyeregcsőre rögzíthetőt kell venni. Ebből érdemes olyat, ahol egy csuklós szerkezettel rögzül a sárvédő, mert ilyenkor kevésbé mozog a sárvédő, és a rögzítési ponton túlnyúló rész jobban véd. A hagyományos csavaros rögzítésűt másfél perc felszerelni (ősszel-télen használok ilyet állandóra), a nyeregcsőre rögzíthetőt 10 másodperc felrakni (nyáron, ha kell). Eléggé jól véd mindkettő, én a linkelt típusú SKS-t használom (drága, de jó).
Előre a villád a meghatározó. Ha van lehetőség csavaros rögzítésre, akkor azt ajánlom ismét, ha nincsen, akkor valószínűleg krosszsárvédőt tudsz felszerelni. Ezeknek a rögzítőrészét alulról lehet beszerelni a villanyakba, és egy laza mozdulattal lehet felrakni/leszedni (10 másodperc ez is). Nekem a linkelt SKS ősszel-télen állandóan fent van, nyáron, amikor szükséges, simán bírja a terepet is.
A cipőd védelme érdekében jól tud jönni az alsócsőre szerelhető sárvédő. Nekem egy ilyen egész évben van (nem a linkelt, a legolcsóbb kapható darab), a cipődet nagyon meg tudja kímélni a víztől-sártól.
A fenti trióval bármilyen időjárási körülmények között tudok tekerni, esőben is, terepen kisebb sárban is (nagy esetén nem megyek oda ...), eléggé jól véd a felszerelt készlet. Árakat nem néztem, amit linkeltem, az szerintem drágább, de itt nem a konkrét modell, hanem a konstrukció a lényeges. Egy drága SKS és az olcsó kínai között a műanyag minőségében van nagy különbség, az előbbi nagyságrendekkel több feszítő-csavaró erőhatást bír ki. Hátulra a konstrukció miatt használok SKS-t, előre a szimmetria kedvéért, az alsócsőre pedig költséghatékony.
-
golyani
őstag
én ezzel:
eccer vettem ilyen barbieris láncolajat de az nagyon híg volt. ami még bejött az a fűrészlánc olaj de az eléggé gyűjti a port. motorolaj is jó, de nekem az LX láncon annyira nme jött be, mint régebben a KMC ami 8sebességes bringán volt.
mosni meg benzinnel szoktam. flakonban összekeverem a hozzávalókat (lánc, benya) rázom, hagyom állni, megint rázom, hagyom állni... -
dqdb
nagyúr
Izé, milyen olajjal kenegetitek a láncotokat?
Most Motorex Wet Lube sprayt használok, ha végre elfogy, akkor a mindenki által ajánlott, és a szekrényben felhasználásra várakozó Rohloff láncolajra térek át.A dry cuccok kevésbé szedik össze a port, cserébe egy eső pillanatok alatt le tudja őket mosni a láncról. A wet cuccok pont fordítva: sűrűbbek, jobban tapad rájuk a por, cserébe jobban bírják az esős körülményeket.
-
Zebu
addikt
válasz
belaazallat #8475 üzenetére
nekem is van valami lánc spray holmim, majd megnézem mit tud.
Nem nagyon bízom benne mondjuk....
Más!
Brútuszos HRM-t használ valaki symbianos telóval?
Ez a sports tracker nagyon jópofa kis cuccnak látszik. Már csak valahogy rögzítenem kellene a telót a stucnira menet közben! -
belaazallat
addikt
Lehet sima műszerolaj, olcsó, viszont "gyűjti" a szennyeződést, port. Víz/eső kimossa.
Lehet speciális láncspray. Én haver motorlánchoz való spray-t próbáltam, nem ragadt meg benne a por, és az eső sem mosta ki. Ellenben drágább, mint az olaj.
Vannak specko bevonatos kenőanyagok, pl teflon.
#8474) SOAD19
Hali!
Tapasztalatból mondom, ha könnyen fel/le vehető sárvédőt akarsz, szinte mindegy milyet raksz a bicóra, egyik sem fog teljesen megvédeni, hogy összecsapd magad.
Én több félét is próbáltam, még nem találtam olyat amelyik felvehette volna a versenyt egy fixen rögzítettel. -
SOAD19
addikt
Hali újra!
Milyen nagyon könnyen felszerelhető sárvédő szettet ajánlanátok a bicajomhoz. Csak, ha olyan az idő, akkor tenném fel. Mondjuk innen tudnátok ajánlani valamit: [link]
Max 7-8k-ig mondjuk.
Köszi!
Ja és MTB-hez kellene, 26"-os kerékhez.
-
Ariadne
őstag
Ha konkrétan a szervizben lett ilyen, akkor simán kérheted elvileg, hogy valamilyen módon kárpótoljanak, ez független a jótállástól. Ezzel nem is lenne gond, ha ott helyben ellenőrizted volna és panaszkodsz, de ha jól értem, csak otthon tűnt fel. Úgy már azért nehéz rájuk tolni, meg sajnos egyébként is nagyon macerás ezeket a dolgokat érvényesíteni.
Nem tudom, tárcsafékes bicóról van-e szó, úgy tudom a gyenge villát szokta elcsavarni a tárcsafék...
belaazallat: Brigéciol a neve, szépen tisztít, többször használható, literes zöld flakonban lehet kapni hipermarketekben. Még sose lett semmi baja tőle egyik láncomnak sem. Fontos még nagyon alaposan lemosni utána a láncot folyó vízzel, és hagyni megszáradni, mielőtt olajozza az ember.
-
Zebu
addikt
válasz
belaazallat #8469 üzenetére
Na beszaladtam a szomszédos bringaboltba és beállította a srác 5 perc alatt. Vettem egy lánctisztítót is
ha már ott volt.... Barbieri cucc 2 folyadékkal.
Az a kérdés, ha elfogy a folyadék akkor mit tudok használni?
-
Napfénysüti
nagyúr
Tegnap Brno-ban vettem egy bringás kesztyűt kíváncsi vagyok élesben hogy teljesít. Egyébként vicc hogy mennyi minden olcsóbb a cseheknél.
-
Zebu
addikt
Na kipróbálom ma a sports trackert!
Nem veszek semmit.Viszont kész vagyok.... elhoztam a szervízből a bringát, minden fasza volt. Azóta nem használtam. Ma felpattantam és az első láncterelő hozzáér a nagy lánckerőkhez ha középre teszem a láncot. Hogy lehet ez? Ott fasza volt, azóta nem borult, nem csináltam semmit és most kicsit hozzáér. Emeljek rajta egy kicsit? Akkor állíthatom újra az első váltómat?
Bár annyi történt, hogy az ember hogy a hajtókarra a srác ráhúzott amikor levette az állványról...
-
sanzi89
addikt
Idézet egy másik fórumról:
"Retorziók alapesetben: pénzbírság. Nem vehetik el a vezetői engedélyt, tekintettel arra, hogy a kerékpár vezetése nem engedélyhez kötött.
Ha 8 napon túl gyógyuló sérülést okozol kerékpárral és 0,8 ezrelék feletti a véralkohol szinted, akkor járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekmény súlyosabban minősülő esete.
www.magyarorszag.hu oldalon válaszd a jogszabálykeresőt. 218/1999. korm. r. 42. § vagy 54. §." -
amargo
addikt
válasz
DopeBob #8462 üzenetére
Én egy Camelbak CHILL-t használok. Vegyesek az érzelmeim, valamivel kevesebb idő, amíg felmelegszik és a kihűlése is ugyan így kevesebb. Nem egy termosz kategória. De szerencsére még tűző napon sem lesz hugymeleg.
-
ludsimon
veterán
Bátran ajánlom mindenkinek a reggeli tekerést.
Aki megteheti.
Nagyon jó volt a hőmérséklet 6:30 és 9:30 között. -
DopeBob
addikt
Használ valaki közületek hőszigetelt kulacsot? Érnek ezek valamit?
pl ez: http://www.decathlon.co.hu/HU/termosz-500-ml-18613842/
-
Jofi81
őstag
A hétvégén arról vitatkoztam két ismerősömmel, hogy vajon elveszik-e a jogosítványt, ha ittasan kerékpározunk. Szerintem nem, szerintük igen. Az a baj, hogy mindannyian meg vagyunk győződve az igazunkról. Tudtok valami hivatalos oldalt, ahol hitelt érdemlően le van ez írva?
-
sanzi89
addikt
válasz
Manitou #8384 üzenetére
Hárman mentünk. Békéscsabáról Balatonvilágosra vonattal, onnan kb 60 km Balatonudvari a Fövenyes kempingbe, 1750Ft/éj. Innen a következő állomás Balatonberény volt, itt a Tekergő bringás pihenőben szálltunk meg 1500Ft/éj, a harmadik napon pedig Balatonföldvár Diós kemping. Itt volt diák kedvezmény, kb 1500Ft volt fejenként. Egyébként egy ilyen sátorral mentünk, amibe kényelmesen elfért két bringa, meg volt egy egyszerűbb dómsátor.
-
dqdb
nagyúr
Tökre élveztem, ahogy a szurokcsíkokban kacsázik a bicikli, mert puhára van olvadva..
Ennél jobb, amikor annyira meg van már olvadva, hogy a traktorgumi kicsi darabokat tép ki belőle, és a forró aszfaltdarabok a szőrös lábadon landolnak, egyszerre égetve és beleragadvaAriadne, zabcs80: grat a tegnapi körhöz. Nekem szombat reggel 35 km jött össze némi szinttel, ma 15 km nulla szinttel, de mindez hátizsákra kötözött hátizsákkal, és mindkettő persze degeszre pakolva. Én a 4 literes folyadékfogyasztásodat szinte kevésnek is tartom, amilyen meleg volt.
szki: nekem ma reggel 6:15-kor elég volt mindössze 2 km ehhez, siettem a vasútállomásra, az épületben pedig csak 21-22 fok volt.
-
G@ben
addikt
válasz
tekeyagd #8454 üzenetére
Nagyon remélem, hogy azt és nem a vázat! Bár tippem van: mivel én szeretem, ha a kormány lent van, ezért anno lejjebb tették és a cső végéből levágtak, hogy ne lógjon ki. Gondolom kivették az egész teleszkópot, satuba fogták, amíg levágták és akkor sikerült.
Ma este nem jó, a többit még nem tudom. Most próbálok másik villát szerezni, hogy azzal egyenesen fut-e a bicaj, mert azzal meg tudnám mondani, hogy villa vagy váz. -
Flow
senior tag
Gyerekek, úgy néz ki, maradok a munkahelyemen, még talán fizuemelés is kinéz... lassan izzítom az outi projektet.
-
rétisün
veterán
ha már racsnicsere, ne 8-asra cseréld. nagyon jól tud jönni a leggyakrabban használt áttételeknél, ha egyesével vannak a fogaskerekek ( nálam ez 15-16-17)
az is igaz, hogy a 10-es fékváltókarok drágábbak, de bikemag aprón sokszor féláron is tudsz venni, újat! (ami persze így se olcsó, egy pár 105-ös fékváltókar volt 44k, de ez azért már bőven a középkategória. ez után már csak az ultegra meg a dura-ace van) -
szki
őstag
válasz
rétisün #8444 üzenetére
Na igen. Ma tekertem reggel 7-kor egy 11 km-es sprintet a Penny Market-ig, és mikor megálltam, akkor szabályosan patakokban folyt rólam a víz. Kb 20 fő vásárolni szándékozó engem sasolt az ABC előtt, mert túl gyorsan érkeztem, azaz még nyitás előtt
De pár perc izzadás után minden okés volt.
14 órakor ugyanezt a szakaszt megtekertem 35 fokban (hogy autóra pattanjak), de megállás után sokkal lassabban állt el a "vízfolyás"Ma kerékpározás után egyből autóztam a 75-ös főúton (amerre bicajjal gyakran tekerek). Amikor megláttam egy kerékpárral behajtani tilos táblát, akkor ösztönösen levettem a gázról a lábam, és kerestem a legközelebbi pontot, ahol a kerékpárútra felhajthatok
Szerencsére még időben eszembe jutott, hogy 4 keréken vagyok, és nem kettőn
De azért érdekes reflex alakult ki nálam...
-
fpeter07
veterán
válasz
venember83 #8441 üzenetére
Nem csak ő. [link]
-
rétisün
veterán
"aszfalton szerintem csakis reggel szabad mostanában tekerni. Esetleg este is, ha az aszfalt erdős terepen van, és nem aszfaltdzsungel nagyvárosban."
amíg tekersz, nem érzed, mennyire meleg van. ha megállsz, akkor meg mindegy hol vagy, mindenhol lever a víz 2 perc alatt.
én ma a második megállásomnál bementem egy árnyékos erdei útra, de ott is leizzadtam. amikor továbbindultam, még fáztam is az erdő árnyékában vízesen -
szki
őstag
válasz
Ariadne #8440 üzenetére
....Szentendrére visszaérve némi regeneráló cukrászdázás után rábeszéltem Csabát, hogy hévezés helyett tekerjünk haza, mert a 70 km sokkal jobban mutat, mint az 50...
Ebből gondoltam, hogy nem csak túra
Vagyunk itt páran itt, akik imádunk bicajozni.
szerk: vettem a poént elsőre is(#8437) ludsimon: aszfalton szerintem csakis reggel szabad mostanában tekerni. Esetleg este is, ha az aszfalt erdős terepen van, és nem aszfaltdzsungel nagyvárosban.
-
Ariadne
őstag
Nem értem a kérdést, kérem kapcsolja ki. Ez nem edzés volt, hanem túra. Az okaim csak ahogy sorban eszembe jutnak: iszonyúan jól esik az egész, imádok bringázni és túrázni, főleg jó fej emberekkel beszélgetve közben, szeretem az erdőt, kíváncsi vagyok azokra az ösvényekre, amiken még nem jártam, és van sok hely, ahova újra és újra el akarok menni, mert olyan szép. Plusz az ember mindig egyre többet akar kihozni magából, igen, ez is benne van, de a lényeg, hogy ez a kedvenc időtöltésem.
Dirtyz: Na az tényleg meglepő lett volna.
Bár ti valószínűleg jórészt olyan sebességgel haladtok, hogy csak annyit hall az ember, hogy ssss, felvillan pár elmosódott felirat, és már ott sem vagytok.
-
szki
őstag
Nem értem az egész problémát. Egy átlagos szerelő kapásból megmondja, hogy mi áll rosszul a bicajodon. Ezek szerint eddig elég gyenge szervizt fogtál ki.
Amúgy szerintem kézi erővel simán el lehet görbíteni egy bicaj villáját, vázát, stb. Persze kell hozzá izomzatÉn 10 éve a Seat autóm kerékcsavarját törtem bele kerékcserekor. A szerelő nem hitte el, hogy kerékkulccsal ekkorát tudtam húzni rajta. Annyit mondtam neki, hogy nézzen rám
Ariadne: Ti aztán keményen nyomjátok!
Hova ez a nagy erőnlét fejlesztés!?
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #8433 üzenetére
Holnap reggeli 'tornát' kipróbálom, ha bejön megtartom ha nem hát akkor marad a további váááárakozás a P7 heatsinkre és NightRide.
De sejtésem szerint 7-10 óra között azért még kellemes a hőmérséklet de legfőbbképpen a páratartalom sokkal elviselhetőbb.* * *
"meg is értem, ha valaki naponta egyszer bekukkant, nincs kedve visszaolvasni a napi hsz-mennyiséget"
Persze ez nem probléma ha heti 1-2 alkalommal fordul elő, de ha az embernek olyan munkája van, hogy nem az értesítéseket figyeli folyamatosan (avagy hsz vadászat) akkor 2-3 hét után úgy is megunja az ember aztán csak az utolsó 5-10 üzeneteket olvassa vissza meg a keresőbe beírja a nicknevét/felhasználónevét hátha valaki címzett neki valamit.
Aztán a végén azt veszi csak észre az ember, hogy jééé nem PH! kocka.
Nálam ez bejött, vagyis a munka leszoktatott a folyamatos e-mail értesítő figyelésről. -
fpeter07
veterán
válasz
rétisün #8433 üzenetére
Én is egy kicsit elmentem, de miután defektet kaptam otthontól 20 km-re, nem volt sok kedvem többet tekerni... Volt egy foltom és egyetlen egy foltra elég ragasztól. Meghallották a fohászt, mert a gumi felrakásakor nem csíptem ki a belsőt, mint legutóbb. Holnap el kell mennem egy nem lukas belsőt venni. Itthoniak elég szellősek.
Ha már ott vagyok, valami megbízható külső is jó lenne.
Amúgy jó volt, egy lefele után éreztem az úton, hogy elég visszafogottan gurul az első kerék. Egy temetőnél kisajátítottam magamnak egy kutat és megcsináltam. A minipumpa úgy másfél-két bárnál többet nem bírt. Na majd holnap bepótolom a mait is.
-
Ariadne
őstag
No hát amíg ti a szobában izzadtatok, mi a hűs pilisi erdőben töltöttük az időt zabcs80 kollégával, szakavatott túravezetés mellett, íme az eredmény: track (Pap-réten azért mutat annyi karikát, mert mindhárman kipróbáltuk egymás bringáját.
)
A túra része 50 km-en 900 m szintet tartalmazott, igaz azért volt benne aszfalt is rendesen. Szentendrére visszaérve némi regeneráló cukrászdázás után rábeszéltem Csabát, hogy hévezés helyett tekerjünk haza, mert a 70 km sokkal jobban mutat, mint az 50. És így is lett...
Azt hiszem, sokkal kellemesebben töltöttük az időt, mintha itthon maradtunk volna, mivel az erdőben _tényleg_ hűvösebb van, egyedül egy-két nyílt napos aszfaltos részen volt hőség, de ilyen nem sok volt. Az útközbeni kb. 4 liter víz után azért egy kis dinnye negyedét bizony betoltam azonnal.
-
rétisün
veterán
basszus, elmegyek egy kicsit bringázni, mire hazaérek 28 hsz
(a telefon sz***kodott indulásnál, lemaradt az első 24 km
)
meg is értem, ha valaki naponta egyszer bekukkant, nincs kedve visszaolvasni a napi hsz-mennyiséget -
Vasinger!
nagyúr
Szegény kiscsaj nem kicsit esett
Ha nincs sisak...
-
G@ben
addikt
Én sem, mégis ott történt valami, mert reggel, amikor leadtam, még jó volt, délután, amikor elhoztam, már nem.
Külső sérülés nincs, leszámítva a pedál kopását, amikor kanyarban kicsit leért.
Gari már rég nincs, egy év volt rá.
De valamelyik nap bemegyek és rákérdezek, hogy mi van. -
czanga
őstag
Igazából nehezen tudok elképzelni olyan esetet, amikor is kézzel, a szervízben egy villát bárki is elcsavarna, annyira, hogy a rugalmasságát felülbírálva deformáció keletkezzen.
Amennyiben nincs a bringán külső sérülés, és a gari még van a gépre, úgy szerintem megoldható a dolog, akár közvetlen az importőrt is megkeresheted, vagy egy olyan boltot ahol szintén árulják ezt a márkát. Érdemes lépned, mert itt a fórumon, távol a bringától sajnos nem fogok tudni sok okosat mondani, hiszen sem én, sem más nem látja a hiba pontos forrását.
-
G@ben
addikt
válasz
belaazallat #8415 üzenetére
Amikor "megjavították" a bicajt, akkor mondták, hogy kipróbálták az udvarban!!! és ott jó. Az meg van vagy 10-15 m, szóval nagy teszt lehetett.
A másik 2 szervizből csak egy számlám van, de már nem nagyon érdekel. Szerencsére 2500 Ft/szerelés volt csak. Csak legyen végre jó a bicaj! -
tzimash
őstag
válasz
belaazallat #8415 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen autó volt, nem csapaté az biztos, zsűri, vip vagy közvetítő-kocsi féleség.
A bringás folytatta, összefoltozták, de jelentős hátránnyal ért célba. Lábát összevissza vagdalta a drótkerítés. -
Zebu
addikt
Ciclosport 4.2 hr-rel van valakinek tapasztalata?
elég jó áron van...
-
belaazallat
addikt
válasz
tzimash #8413 üzenetére
Sima autós, vagy vmi más csapat járműve? Szándékosságot is lehetne feltételezni...
A kerítésre ráeső biciklissel mi lett? Nem szoktam nézni az outi versenyeket.
(#8414) G@ben
Szerintem egy jó szerelő látni fogja, hogy nincs esés nyom a bringán, tehát nem abból származik a hiba. Érdekes, ha mások is tapasztalnak hasonlókat, akkor annál a szerviznél valami nagyon nincs rendben.
Egy másik fél által felszámolt szerviz díj kifizettetése, csak polgári peres úton történhet sajna. -
G@ben
addikt
Azt hiszem, megvan! Az első kerék durván ferdén áll, azaz nem függőleges. A váz alsó és felső részének támasztottam egy hosszú vízmértéket és a felni felső részének távolsága a vízmértéktől a bal oldalon 15 mm, a jobbon 27! Kérdés, hogy ezt mi okozhatja? Centírozás? Ferde a villa? Egy Gila RST villa van benne.
Visszavittem már régen a szervizbe, ahol azt javasolták, hogy a kormányt állítsam egyenesbe és akkor egyenesen megyek. Mondtam, hogy akkor balra kanyarodok. Totál hülyének néztek, illetve ők sem értettek hozzá. Aztán amikor mégis otthagytam a bicajt, akkor nem javítottak rajta, hanem már a hátsó váltó is zörgött, illetve a küllők iszonyú lazák voltak. Abba a boltba legfeljebb azért megyek vissza, hogy fizessék ki a másik szervizt, ahol talán végre megcsinálják, amit ők elrontottak.
Sajnos nem egyedül én tapasztaltam ezt ezzel a bolttal, munkatársam bicaját is elrontották.
Ha a villa deformálódott, 2 év után is garanciális? Kötve hiszem, hiszen nem tudom bebizonyítani. Esni nem estem, de ezt sem tudom bizonyítani. -
tzimash
őstag
Szegény Johnny Hoogerland és Flecha,
remélem megeszik reggelire azt a sofőrt. Ha azt nézzük sima cserbenhagyásos gázolás.
Nem beszélve arról, hogy hazaért volna mindkettő a szökéssel kb 4 perccel a mezőny előtt, a balesetnek köszönhetően Hoogerland-nak lett vagy negyedóra hátránya.
Amúgy is katasztrófa volt a mai szakasz, tört kulcscsont, csukló, lapocka meg combcsont (Vinokourov) -
czanga
őstag
Egyszerűsítve:
A bringa fölé állsz, és függőlegesen rá tekintve a kormányt tartó alkatrésznek párhuzamosan kell futnia a kerékkel, hogyha ez jobbra vagy balra eláll, az is okozhatja ezt.
Mondjuk azt nem értem, hogy eddig miért nem vittel még el szervízbe.
Egész pontosan oda, ahol vetted, hogyha a villa deformálódott, az garanciális probléma, és az idő ezt nem befolyásolja, mivel hacsak nem estél vele, nem te vagy a hibás.
-
SOAD19
addikt
Hali!
A HYDROFORMING jelző az mit is jelent a váz leírásánál? Esetleg, hogy a váz nem kör keresztmetszetű, hanem szögletesebb? Vagy teljesen másról van szó? Eljátszottam a gondolattal, hogy 1-2 hónap múlva lecserélném a Gepida Sirmium-omat egy akciós Asgard-ra és ennél láttam a váz megjelölésénél az előbb említett szakszót... Akciósan most 160k lenne az Asgard. Ilyen árban van jobb felszereltségű bicaj, vagy tényleg jól járnék a cserével?
Köszi!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Egy egyszerű kis montival kezdtem már nagyon régen, amit szépen fejlesztgettem felfele. Annak ellenére, hogy szinte minden alkarész többet ért a váznál nagyon megszerettem, de sajnos ez a paripa már nincsen meg.
Kb 8-9 éve kapott el igazán az "országutis láz", s ekkor vettem egy használt Atala versenybringát 16 ezer Ft-ért.
Jó pár évig ezt hajtottam, aztán utána 2008-ban beneveztem én is egy új alap országútira, egy Neuzer Whirlwind basicre (1.0-ás vázzal, bár szerintem uaz, csak a festés más) Annak ellenére, hogy nagyon-nagyon alap bringa, szeretem tekerni.
A hosszabb túrákhoz azonban szerettem volna a táskák és miegymás miatt egy cross bringát is, így ezekre most neveztünk be a Kedvesemmel. Éppen ma készítgettük fel a szezonra, még a fóliák is rajta voltak a markolaton.
Egy Scott Sportster P5 és egy Merida Crossway TFS 400-as vázra épített Scott.Hát jelenleg itt tartunk.
Nah, akkor üdv a klubban és használd egészséggel. Attól még, hogy alap bringa, igazán más érzés lesz vele menni, mint az XC-ddel.
Szóval előre is grat!
Üdv
-
G@ben
addikt
Ha a stucni ferde, az a kormány állását befolyásolja úgy, hogy míg jobb kézzel elérem a kormányt, ballal már nem? Mert nem a kormány áll ferdén, hanem maga a kerék. Az első kerék ha a vázhoz képest jobbra áll, akkor megyek egyenesen. A kormány felőlem állhat hosszában is, nem az a hiba.
-
Zebu
addikt
Stucni-n mutatna jól, viszont ez elég vonzó:
[link]Bár nem tudom itt benne van-e a mellkaspánt. Igaz nem hinném ,hogy nincs benne!
Stucnira mondjuk karórát furcsal lenne rakni, ha jobban belegondolok
Igazából itt a 305-nél ha jül látom nincs szükség sem mágnesre, sem pedig semmire a GPS miatt. A lépésszámláló egyáltalán miért kellene, ha futsz ha egyszer van GPS-ed?
Bár az is jó lenne, ha vennék egy órát a stucnira, mellkaspánttal, majd vennék egy órát melé a futáshoz. Szerintem még talán árban ugyanoda ki lehetne hozni...
-
Zebu
addikt
Huh ez a forerunner 305 nagyon baba holmi... kár, hogy ezt sem klehet a stucnira rögzíteni!
Lehet egyáltalán bármelyik karóra fazont valahogy odarakni?
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest