Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Asztrofotózás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
Doki-HUN1978
senior tag
válasz
Dirtyz #40250 üzenetére
Ittenvannake... nagy vonalakban.
(#40252) cekkk
2010-ig mit használtak?! -
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Dirtyz #39310 üzenetére
2 tányérhoz miért akarsz 3 ast?
Szerintem nem fogod tudni bekorlátozni annyira amennyire kéne. Szóval alul lehet be fogja dobni a láncot, ha nem marad feszes a bowden kistányéron.
De ki kéne próbálni, még sose raktam fel országúti fékváltókarhoz monti első váltót, de a te bringádnál biztos kipróbálnám. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Dirtyz #39271 üzenetére
Rakjál fel 2 tányéroshoz való 10 es monti váltót. Az talán jó lesz hozzá.. jobban nem tudok kitalálni..
Ezekkel a kis tányérokkal előidézted azt amit nem kellett volna, mert erre normális megoldás nincs..
Az országúti váltókkal nem csak az a baj hogy hosszú az átdobó és beleakad a vázadba, hanem hogy az ívelése is tök más, totál el áll az ilyen kicsi tányértól.. Montis az már közelebb lesz hozzá, mert az 44 eshez való. Csak nem mondom 100% ra hogy az országúti fékváltókar jól fogja húzni a monti váltót.. de egy próbát megér mert akár tökéletes is lehet. -
-
SOAD19
addikt
válasz
Dirtyz #37587 üzenetére
Köszi!
A munkába járós bicajomra kellene a sárvédő, csak jobban néz ki a bicaj sárvédő nélkül, és ezért próbálok, könnyen szerelhető darabot keresni.
Nekem nagyon bejön Funés, a filmjeivel egyetemben persze. Talán a kedvenc színészem is, hihetetlen figura.
Ha, a tvben meglátom, hogy megy valamelyik filmje, nem tudom megállni, hogy ne nézzem.
-
SOAD19
addikt
válasz
Dirtyz #37585 üzenetére
Örülök, hogy felismerhető. Nagyon friss még, nekem nagyon tetszik a végeredmény! Ez volt a nyersanyag: [link]
Amúgy, köszi, de Ndruu-t illeti a gratuláció!Köszi az ajánlatot, hát igen, egyelőre még nem pálcás megoldást keresnék, de a végén lehet, csak az lesz a megoldás. Kb. mennyi idő, míg egy pálcást felszerel az ember. 5-6 perc alatt felszerelhető, vagy több idő kell neki?
Tavasszal vettem egy Topeak M1+M2-es szettet, de a hátsó nem véd eléggé, vagyis, ami én elvárnék. Igazából egy pálcás sárvédő védelmét szeretném elérni, hogy ne kelljen kerülgetni a tócsákat, hanem átgázolni mindenen, anélkül, hogy felcsapnám magam.
Most az első sárvédőt lecseréltem erre a XC1-esre, ami jónak tűnik. De, hátul az egész bicaj hót sáros lett ma, a sárvédő tetejétől kezdve a nyeregcsőtől hátrafelé minden.
Szóval valami olyan sárvédő kellene, ami hasonló a pálcásokhoz, vagyis, hogy a kerék nagy részét lefedi, és közel van a kerékhez. Ha tudtok alternatívát, akkor szóljatok.Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz
Dirtyz #37320 üzenetére
Esetleg egy Blackburn Flea?! Tépőzáras, gyorsan leszerelhető, kicsi, városba szerintem bőven elegendő a fénye, villogó üzemmód is van. Nekem teljesen megfelel. Szeretem, hogy tépőzáras, így könnyen lekapom, ha magára hagyom a bicajt, nehogy valakinek megtetszedjen véletlen is, hülyeségre vetemedjen.
Vagy drágábban van pl. az új első lámpájuk: [link]
Hátha megtetszik valamelyik.
Most nézem, hogy olcsó kellene, akkor az új kiesik.
-
lorcsi
veterán
válasz
Dirtyz #37318 üzenetére
neki van ilyen felfogatója..talán érdemes lenne megnézned...hátha meg is oldja
-
rekid
addikt
válasz
Dirtyz #32187 üzenetére
Teljes mertekben igazad volt! Jo lenne szeptemberben visszamenni, mert rengeteg látnivaló van még.
Na meg egy kis technikai és bringakezelési oktatás sem árt.
Apropo.. barátnőm hegyen is lekörözött..kezd frusztrálni a dolog..lefogom tiltani a spinningről..Amargo: Megnézem, de első körben játszom még egy kicsit az nyereg beállíásokkal hátha nyerek pár 10 kilometert
-
-
ludsimon
veterán
-
raczger
őstag
válasz
Dirtyz #26241 üzenetére
Bikemap.net-en fent van a Duna, de idén a közép egy része (20-30 százaléka) meg fog változni (a rövid marad), a pálya sajnos csak a verseny előtt lesz kitéve, de megszervezhetünk majd egy tekerést és bejárhatjuk időben a középtávot.
Sajnos az erdészet és a környezetvédők miatt van a pálya változtatás és az is, hogy nem lesz kitéve időben a nyomvonal.Tavalyi tracket találtam is: [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz
Dirtyz #25680 üzenetére
Tudom, csak sajnos hátsó nélkül egyenesen felveri a vizet a hátsó kerék a SMP nyereg eléggé nagy kivágásán keresztül alulról fenekemre. Ha hátulról kapná, az nem zavarna, de így megfázásesélyes a szituáció sajnos (ez a kényelem ára).
Első sárvédő is van, csak még a villanyakba fel kell szerelnem a konzolját. Mindenesetre elviszem magammal, aztán majd eldöntöm, kell-e. Szombaton megyek, majd írok helyzetjelentést arról, hogy mit látok.
salieri.:csak a tömítésnek már barátságosabb az ára.
venember83: nyuszifül nincsen, már régóta halogatom az elkészítését
GRAND D.A.D. van helyette, az előd Shockblade-et kinyírta az R7 hátsó merevítőhídja.
-
ludsimon
veterán
válasz
Dirtyz #24845 üzenetére
Elvoltam egy kicsit egy vonatszimulátoros játékkal vezettem le a mai napi feszültséget.
Igazából szerintem elég jól meg volt szervezve. Tetszett.
Bár sokszor a frissítőket nem értettem, mert elég töketlen helyre tették szvsz...
Elsőt két egymást követő emelkedő közzé. Aztán a végén 90. km-nél pedig a 10%-os emelkedő legvégére, kb 300 métert kellett ott megmászni érte....
Nagyon örültem neki mit ne mondjak.... 30 km-t mentem víz nélkül, de szerencsére nem dehidratálódtam.Összességében jó volt. Bár én ezt a sorsolásos dolgot nem teljesen így gondoltam..
Úgy volt, hogy 17h-kor lesz eredetileg, miután ellőtték a startot előrehozták 15:45h-ra az időjárás miatt.
Már ekkor szép kis 30-40 km/h-s szél volt, így igazából én meg se vártam.Ilyen tök hülyeségeket húztak ki.... Kulacs, mez meg ilyen pár ezer forintos sz*rokat..
Kb 20 percig vártam mire a 300k-s Cube-ra kerül a sor, hátha én leszek a szerencsés, de hát én nem vártam ki mert óránként jön a vonat s 16:13-kor Velencén van, így én össze szedelőzködtem és elindultam egy outis társaságában a vonat felé 16:05 körül.Sorsolás lehetett volna gépen is és nem helyben hanem utólag. Erre az egy dologra nagyon mérges vagyok.
De nagyon nagy élmény volt az egész. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem illetve bölcsebb is lettem a végére, hogyan bolyozzak, hogyan mikor durrantsam a rakétákat és mikor pihizzek a boly mögött. Kitapasztaltam mi az egyéni erősségem.
Jövőre mindenképpen fogok indulni újra. Mostantól kihagyhatatlan lesz a versenyek közül.
-
-
raczger
őstag
válasz
Dirtyz #23666 üzenetére
Macskakövön sajnos minden nyavaja kijön, ez rosszabb, mint bármelyik terep. Nekem nincsen soha ilyesféle bajom, de ha lehet kerülön a macskakövet, a legrosszabb útburkolat, ami létezik
(#23669) ludsimon: álmodozz
megfelelő mennyiségű készpénzért cserébe megmondom a nevüket
-
-
-
fpeter07
veterán
válasz
Dirtyz #23456 üzenetére
Sajnos ennek a Challengenek a versenyei mind a központi régióban vannak... Pedig még néhányat meg kellene pályáznom. Errefelé nagyon nincsenek versenyek... Vagy csak én nem találok egy weboldalt sem, ahol le lenne írva.
szerk: A pálya elég durva lehet verseny közben. Van egyfajta hangulata, de ahogy nézem a sok lassítás nem teszi könnyebbé.
-
ludsimon
veterán
válasz
Dirtyz #23477 üzenetére
Lehet ezt valahogy háziorvos által beutalóval?
Mondjuk tudom oda várni kell, de ha jövő hétre adnak beutalót még az is belefér.
Mit mondjak az orvosnak pontosan, hová kérjek beutalót?
Rendes a dokim, szóval nem szokott kekeckedni, csak azért tudnom kell, hová kérjek beutalót.Terheléses vizsgálat a neve, igaz?
Az is néz tejsavszintet? -
Ariadne
őstag
válasz
Dirtyz #23461 üzenetére
Uhh, ez azért nem piskóta, tényleg XC-s, rövid meredek mászásokkal, a macskakő miatt meg külön finom lehet... Viszont irtó hangulatos.
mindenki: Szombaton van egyébként egy jó kis teljesítménytúra is, a Tési fennsík tt, az 50 km/1300 m (valójában némileg kevesebb a szint, ha jól tudom, de így is elég) távon a gyönyörű Rómaifürdő vízeséssel, akinek Várpalota elérhető, érdemes megnézni! A bringás ismerőseim körében már kultikus ez a környék, annyira szép, itt egy élménybeszámoló is.
-
-
Ariadne
őstag
válasz
Dirtyz #23456 üzenetére
Ez az Underworld kupához hasonló dolog lenne, csak városban, kockakövön? Ahogy látom, volt már előző, tudsz valamit róla? Én kevés vagyok hozzá, de emberemet lehet megpróbálom ráindítani a témára, izgalmasan hangzik. Csak azért, hogy lefáradjon, na és akkor utána tolunk valami jó kis Pilises kört, az esélyegyenlőség jegyében.
-
szki
őstag
-
Manitou
veterán
válasz
Dirtyz #10862 üzenetére
Ha már maraton, ide is bedobom a kérdést:
Continental Mountain King 2.2 félig kopott ( nincs oldalfal védelem) vs Continental Exproler ProTection (Duraskin) 2.1 viszonylag újszerűKi melyiket választaná hátsó guminak mátra maratonra? Igazából a mountain kinget használom most, de félek a mátrán a köves részen elvérzik majd a vékony oldalfal miatt. Defektállósági szempontból a másik jobb választás lenne, viszont az meg nem éppen ideális köves terepre. A kettőt kéne összegyúrni.
-
Ariadne
őstag
válasz
Dirtyz #10752 üzenetére
Mondjuk azt még bőven gyakorolnom kell, hogy adjak bele mindent, túrázásnál sosem volt szempont teljes erőbedobással menni...
Most itt szigorúan elhatározom, hogy jövő hétvégén nem leszek nyúl, elég volt, hogy a Bükkön meg az Underworldön az voltam (Dunán nem
).
A ti részvételetek a szervezésben miben nyilvánul meg itt? Zerge írását mondjuk látom, meg a logót mindenhol.
Dynamora mész most esetleg, nosztalgiázni?
-
szki
őstag
válasz
Dirtyz #10529 üzenetére
Grat a dobogós helyezéshez!
(#10561) Tamoo: Itt is köszi! Kötelező olvasmány, és még mókás is! Elolvastam, és sok okosság van benne SPD-hez. Látom sokat kell gyakorolnom a fázisokat, és olyan izmot is erősítenem kell (pl csípőizom), melyre nem is gondoltam (bár biztos használtam). Érdekes lesz egyetlen lábbal gyakorolni a pedálozást!
Nagyon kíváncsi vagyok hova lehet eljutni a jó pedál használati technikával!(#10562) Ariadne: Pécsi futó haverom már mesélt erről a 10x-es IM bajnok magyarról! 1x is elég fárasztó az IM. De hogy 10 nap egymás után mindig megcsinálni!
Linkelt cikkeket elolvastam. Kicsi a világ, mert az első cikkben említett Zakariás Géza tesitanárom volt 20 éve a fősulin Győrben
Ilyet se hallottam még energiaitalnak: "gyermektápszer(!), fehérje, és hozzá még Nesquik kakaópor összeshakelve". Nagyon íztelen a gyermektápszer, de tényleg tápláló
08.21.-22. lesz a 24 órás verseny. Hol lehet ezt nyomonkövetni?
Ez a Sasi tehetséges ilyen fiatalon, de még messze van a két öregtől.(#10573) tzimash: "...biztató látni, hogy van élet 40-50 év körül is"
Csak a huszonévesek gondolják másként. Mikor kiröppenek a gyerekek, akkor a szülőknek sok olyasmire van lehetőségünk, amit korábban nem tehettek megPersze azért kell hozzá lóvé...
-
-
Manitou
veterán
válasz
Dirtyz #10183 üzenetére
[link]
Itt részletesebben leírtam, röviden a 3. itatónál voltam pont amikor elkezdett szakadni az eső. A 4. szakasz így szép sártengerré változott.
Nekem az első itatóig mért 160-as átlag pulzust és 180 maxot az kmóra.
A pályakijelöléssel nem volt gondom, ellenben a második itató elég rossz helyen volt és nem volt egyértelmű , én túl is mentem rajta, ez lett a "vesztem"...Napfénysüti: kösz
-
venember83
nagyúr
-
-
dqdb
nagyúr
Csúnyán visszeres a lába.
Az általad linkelt oldal szerint a kialakulásának nincsen konkrét oka, hosszan tartó állás, terhesség és öröklött hajlam közrejátszhat ebben. Az első a bringázással kapcsolatba hozható, az utolsót ki tudja, a középső "valószínűleg" nem
Maga a visszér arról szól, hogy az erekben található billentyűk szelepként akadályozzák még a vér visszafolyását, de ezek a problémás szakaszon nem működnek megfelelően. Még van egy bekezdés a kezelési módokról, kettő a felismerésről, és a legvégén megemlítik, hogy bár a tünetmentes visszereket nem muszáj kezelni (csak rondán néznek ki), de egyeseknél fekély is kialakulhat belőle.
-
Ariadne
őstag
Ó, köszönöm szépen, nagyon jól esik...
Egy csomó feltételt szabtam magamnak, hogy elinduljak, és ahogy elkezdtem, előbb-utóbb valahogy mind összejött (teljesíteni 30/800-at, induljon még egy ismerős (végül nem indult, de ez csak helyben derült ki), nevezést szerezni, fuvart szerezni), így már némi esőgyanús felhőtől nem hátráltam meg ott reggel.
A Meridás sátor magasságában közlekedtél, fényképezővel a nyakadban, amikor rajtoltunk, persze nekem könnyebb volt észrevennelek, a pálya szélén sokkal kevesebb ember volt, mint belül.Egy csomó helyen lementem meg fel, ahol nem gondoltam volna, inspiráló a verseny környezet - jövőre lemegyek a Salamon-toronynál is... Augusztusban irány Bükk rövidtáv.
Még pénteken viszont a szokásos habozós formámat hozva sikerült elborulnom és letérdelnem a kövekre a HHH tetején, rejtély, hogy lehetett a teljes jobb sípcsontomat teljes felületén lila foltokkal meg púppal borítani. Na azon a ponton azért majdnem feladtam, lefelé menet viszont segítettem egy lánynak defektet szerelni (ritka látvány lehettünk), jót beszélgettünk, így visszajött az életkedvem.
-
dqdb
nagyúr
Jól sejtem a hozzászólásod alapján, hogy kihagyod a holnapi sárdagasztást?
rétisün: szép nagy kör, idén még hányszor tervezed lenyomni?
Csak azért kérdezem, mert úgyis olyan keveset mész távban
amargo: igen, akkor hamarabb hazaértél, mint én, mondjuk a szinte teljesen lapos hátsó miatt nem mertem tempót menni, de ha merek, akkor se érek ennek a közelébe. Nem semmi tempó városon belül a 31,3 km/h-s átlag olyantól, aki a piros lámpát tényleg pirosnak tekinti (rejtett beszólás másoknak
)
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asztrofotózás
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest