Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz
qestion #38686 üzenetére
2 héttel ezelőtt vasárnap, közvetlen az esőzések után pár nappal a Pap-réten keresztül vágtam át és többen leszarták, hogy ki volt írva, rengeteg bringással találkoztam útközben.
Jó régi hír (akár hülyeség, mert lehet már helyreállították) egyébként....
Különben nem kell annyira fosni, semmi fakidőléssel nem találkoztam, csak egy helyen kellett egy satuféket beiktatnom ahol egymást követő két U kanyar, 50-el jöttem lefelé és a 2. U kanyar megkezdése előtt láttam a hatalmas sárt, amin inkább átvágtam civővel, nem akartam bringát mocskolni.
Erre viszont figyelni kell, a hatalmas lyuk volt kicsit érdekes, sötétben lehet nem vettem volna észre lámpa nélkül. -
Noddy
senior tag
válasz
qestion #38294 üzenetére
Ezt a pulzus dolgot mindenkire külön ki kell számolni. Általában a max pulzus 60%-a optimális a zsírégetésre a nagykönyvek szerint.
Mondjuk én nem fogyni akarok, hanem hízni, de nincs annyi pénz amivel a jó minőségű fehérje bevitelt fedezni tudnám, szemétből ehetek sokat de attól nem hízok. Kellene kb. 5-6 kg pluszba, akkor lenne normál a BMI-m.
-
-
Thulcandra
senior tag
válasz
qestion #35606 üzenetére
Elsősorban kitaposott ösvényéken közlekedsz, ahol nem dörgölőzöl neki az aljnövényzetnek. Másodsorban zárt alsó öltözet, gatya betűrve a lábbelibe ami szintén zárt, mivel a legtöbb kullancs lentről megy felfelé. Általában ilyen susogós nacikon nehezen kapaszkodnak, könnyen leesnek. Bennem ritkán volt kullancs, de az összes akkor amikor rövidgatyában rohangáltam derékig érő susnyásban és hasonló helyeken.
Van jó pár riasztó spray is, meg b vitamin és ki tudja még micsoda, ezekről nem tudok mit mondani.
Kiszedés: Túra után alaposan átnézed magad, mindenhol, lábad között lábújjaid között hátul, tényleg mindenhol, hidd el tudnak furcsa helyeken lenni, fejbőrön, haj alatt is meg kell nézni! Ha nincs aki segít ebben használj tükröket...
Ha kullancsot találtál NEM CSESZEGETED fogsz egy erre célra árult csipeszt vagy szemöldök csipeszt, berakod a kullancs alá, közvetlen a bőrödnél a feje alatt / fejét kell megfogni és egy határozott mozdulattal kirántani. Ha a kullancs utána még él, nem folyik belőle semmi és sokszor rémülten rohangál akkor jól csináltad. Ha összenyomtad akkor sikeresen megnövelted az esélyét annak, hogy valami kellemetlen bajod lesz :/
Ami viszont nem baj, ha a kullancs feje vagy a csápjai beléd szakadnak, ez gyakran megesik. Az ilyen helye általában picit bepirosodik, 1 - 1.5 cm átmérőjű szabályos körrel pár napig. Sokan emiatt azonnal Lyme kór hisztériát kapnak és nyelek az antibiotikumot mint kacsa a nokedlit - feleslegesen - és még bajt is okozhat ez. Ha tényleg Lyme kóros lett az ember az kicsit más, olvasd el a tüneteket!
Agyvelőgyulladásra van oltás ami állandó védelmet nyújt és van olyan is amit csípés után lehet beadni 3 napon belül ha nagyon parázol (és nem vagy beoltva állandóra) .Én meg mindjárt elalszok itt de még másfél óra a műszakból
-
dqdb
nagyúr
válasz
qestion #34594 üzenetére
Bár pont ma felsültem vele, mert körülbelül 50 méternyi útszakaszt mentett le hazafelé ... Vagy a használt HTC Diamondban lévő GPS problémás valamiért, vagy megsérült a fájl, amikor lemerült (amit nem kellett volna, mert reggel vettem le a töltőről, és flight mode-ban volt az eszköz. Legközelebb egy 3000 mAh-s akkumulátorral rendelkező ipar PDA-val megyek majd
Itt tudsz a programhoz turistatérképeket letölteni.
-
siti
őstag
válasz
qestion #34579 üzenetére
azért örülök hogy már nem kell tolnom és 2/4-es áttételben 12km/h val birok menni
csak tényleg nem számoltunk azzal, hogy hirtelen megállnak előttünk, mert ott elfogyott az akarat. meg hogy ilyenkor egymás mellett. de volt sűrű bocsánatkérés meg nem volt harag, meg így hazáig követtem egy feszesfenekű kislányt. -
sestertius
őstag
-
peugeotmate
őstag
-
törölt tag
válasz
qestion #31560 üzenetére
Óóó, hát ha ennyivel haladnánk, akkor minden bokorban teremne egy Francesco Moser.
Gondolok Moser egyórás híres rekordjára (51.151 km egy óra alatt, ez akkor rekord volt). Én amúgy átlagban ma ahol tudtam haladni, olyan 35-öt hoztam. De még nem értem el a maximális edzettségi szintet, mindig van valami, ami miatt kihagyogatok, időjárás, vagy ujjcsonkítás.
-
rétisün
veterán
válasz
qestion #31560 üzenetére
én (mint a topik legkényelmesebb outisa) általában olyan 25-35 között
a többiek (outisok, természetesen) biztos jobban nyomják, nekem ennyire futja
ludsimon: vegyél patentszemet (ha már egyszer shimano láncod van, amihez nem jár) aztán nem lesz gondoda rossz láncszem-összeillesztéssel....illetve a lánctisztításnál is sokkal jobb, nincs mindig új helyen megbontva a lánc
Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 9 5G 8GB/128GB újszerű kártyafüggetlen dobozában!
- ThinkPad T15p Gen3 15.6" FHD IPS i7-12800H RTX 3050 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Keveset használt Sennheiser IE 100 PRO
- Új, bontatlan dobozos, PS5 Slim lemezes 1TB-os gép Astro Bot játékkal, 2 év gyári Sony garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 6/128GB Kártyafüggetlen!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest