- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- Projektor topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
KaraDani #50016 üzenetére
Annyira nem vagyok finnyás, a dombok meg kifejezetten jól jönnek, bőven van mit erősödnöm lábra
Ez a Gödöllő-környéke dolog elég jól hangzik, asszem azt fogom legközelebb kipróbálni. A Szentendréig kiverekedem magammal van a gond, az a dolog amit odáig épitettek tök jó, hogy van,de ilyen bringával közel járhatatlan, folyton ugrálnom-kerülgetnem kell a repedéseket az uton, és a kivánatosnál hamarabb elfáradok. Persze ez sem baj, csak nem mindig ehez van az enbernek kedve.
Köszi a tippeket
amargo-nak is
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #49904 üzenetére
Mondjuk a versenygépeknek merevebbnek kell lenniük, hisz nem mindegy, hogy Cavendish sprintel rajta vagy egy vénember.
Így akár az az abszurd helyzet is előállhatna, hogy a versenybringák nehezebbek a "mindennapi" gépeknél.
Én szívesen bringáznék outival, de ilyen utakon monti kell, nem is tudom, milyen gyakran kellene centríroztatni egy menő karbon felnit...
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #49893 üzenetére
akor már eleve nem lehet 2-3 kiló, mint a cikk írója (tévesen, tegyük hozzá) írja. azért elég fura lenne majd +5 kilót rápakolni a versenyzéshez
F_Gergely: nem bántottál meg, mint írtam is feljebb, nem zavar. ha ez a véleményed, hát ez. amúgy sem könnyű engem megbántani, főleg ilyenben
de azért ne kezdjen senki kísérletezni, meddig mehet el
-
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #49884 üzenetére
A legelső képről komolyan azt hittem először, hogy az egy poszter.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Lenyűgöző párosítás!Cavendish+3kg bringa=állati gyorsaság!Én sem vagyok annyira gyorsaságpárti de ez a fickó amit művel az emberfeletti.Mindig lenyűgöz mennyire tudja a sprintet időzíteni és milyen kirobbanó erő van abban az emberben.Ha csapattársai felcipelik a célhoz ott egyszerűen nincs ember aki lesprinteli.Igazi sprintkirály.
-
rétisün
veterán
válasz
hiába, úgyse mehetne vele a tour-on
"most új, elektromos sebességváltóval is felszerelt gépével vágott neki." ez a sor gondolom mégse erre a bicajra vonatkozik, mert a sram red nem nagyon elektromos sebváltós......
mod: érdemes elolvasni a hozzászólásokat. jól megdícsérik a cikk íróját
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
KaraDani #49770 üzenetére
Azért kérdem mert próbálom a bicikli/egyéb jármű párost biciklire redukálni ha lehet.Mint például tavaly első nap Dunakeszi-Pásztó,második nap Pásztó-Galyatető-Pásztó,harmadik nap Pásztó-Dunakeszi.Kissé költségesebb,ott kell megszállni,de nem kell egyéb járművet igénybe venni.
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #49745 üzenetére
nem szeretem, amikor az Alsóerdőn ilyeneket rendeznek...mi ott sörözni szoktunk
mondjuk furán is szoktak nézni a versenyzők, ha éppen ott ücsörgünk sört iszogatva a pálya mellett
amúgy ismerem a ZKSE pár tagját, az egyik itteni boltban dolgoznak ketten is, ha érdekel valami, rákérdezhetek....
Meme: kösz, ez nem túl bíztató. persze attól még lehetnek jó cuccaik, hogy ide a (tőlük számított) világ végére nem ért el a hírük.
-
Xantomas
őstag
válasz
KaraDani #49459 üzenetére
Mennyi lett tisztán a visszaút Szobtól? 1 óra - 55 perc?
15:01-kor csináltam az utolsó farakásos képet, 1x megálltunk fáradt olajat leereszteni, meg WC csészét fotózni.Jó volt ez a kis túra, vörösre sikáltam a vádlimat, mire lejöttek róla az olajfoltok.
Hazaértem, most kicsit megpihentem, és frankón mehetnékem van.A muffin finom volt
Viszont sikerült 2,5 WC-csészét fotózni, szóval megérte az út.
-
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #49455 üzenetére
Ja, én a TT mindössze 52 kilométere alatt (66 km volt háztól-házig) úgy szétütöttem magam, hogy a visszafelé úton Szobtól muszáj volt hazavonatozni. Néhol 12-13 km/h környéki sík szakaszok, hegynek felfelé 2-3%-os emelkedőn 10 km/h-s tempó, 5%-oson 5 km/h-s tempó, még pocsék kondi ellenére is szánalmas számok.
rétisün: KaraDani + Xantomas + én, valamint Meme kivételével találkoztunk a váci bringabolttal is
-
fpeter07
veterán
válasz
KaraDani #49378 üzenetére
Na ma bebizonyosodott, hogy nem kell domb az elfáradáshoz. 2 és fél órás kört mentem, az utolsó egy óra folyamatos szembeszél volt. Szinte végig kistányéron mentem, 3-as és 4-es fokozat között váltogatva. Egy részen kénytelen voltam leszállni és tolni a bringát, mert nem haladtam előre. Akkor már jobb volt a helyzet, mikor elfordult az út, de ott is sok volt a tötyörgés. Hála a szélnek meg is fagytam. Holnap vszínűleg nagy körben megkerülöm a bringát.
Jóból is megárt a sok. Később indultam volna, szerintem megettek volna a medvék.
Buta fejemmel előtte az erdőben még felszedtem néhány deka sarat, nehogy már könnyű legyen.
Nem mondtátok, hogy ekkora szélre kell számítani.
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #49362 üzenetére
Ne tessék beszólni, reggel óta folyamatosan tekerek, először bringás haverokkal, akik azért messze nem kocabringások, aztán ebéd után levezetésként is kimentem egy laza harmincas körre fogorvos haverral, szerencsére nem nyomta nagyon. Utána meg a pár sör is lement. Jó volt.
A Brain sajnos nem az igazi, de használom így, aztán majd kap egy szervizt, mert nem gyerekbetegségről van szó, csupán valószínűleg az O-gyűrűk úgy döntöttek, hogy most már bizony szabad utat engednek a nitrogénnek vagy olajnak vagy mittomén, hogy minek. Ez van. De kényelmesebb a bringám így hátul tíz centi rugóúttal még rossz minőségű és kátyús aszfalton is, mint az exem volt. Igaz, nem olyan szép...
-
Xantomas
őstag
válasz
KaraDani #49385 üzenetére
Pöpec
Mikor találkozzunk?
kb 3 órányi autókázással, és budapesti bringaboltos rohangálással végre sikerült nyeregcsövet találni Mg pálcás nyereghez. Mindenhol csak olyan 27.2-es csövek voltak amiknek a felfekvő része ~ max 2.5 cm, az pedig ilyen puha anyagú pálcához kész öngyilkosság.
Egy teljesen alap, majdnem 4 cm felfekvésű, Zoom csövet sikerült szerezni, ami el fogja látni a funkcióját, míg nem kerül helyére egy normálisabb, könnyebb modell. -
Xantomas
őstag
válasz
KaraDani #49376 üzenetére
Én picivel a csúcsformám leszállóágán készültem ki a főiskolások országos bajnokságán, de úgy, hogy már az utolsó, vagy utolsó előtti körben már hánytam, de asszem, ezt már írtam is.
6 kör, körönként 17Km, és max 150m szint. (sokat kellett mászni, ugyanakkor a lejtős rész az csiki-csuki volt csipkebokrok közt, nem lehetett neki engedni.Nem is merek belegondolni, hogy mi lenne velem egy hosszútávon, ha elkap a versenyszellem :S
-
fpeter07
veterán
válasz
KaraDani #49355 üzenetére
Velo-ban olvastam egy edzőkört és csakúgy dobálgatták a vertikális métereket. Egy laza emelkedő 6 km-en át csupán 150m szinttel, de azért a 10km-en 450m szintet már kiemelték a nehéz kategóriába. Ma olvastam Rene Wildhaber himalájai kirándulását ott simán összejött szerintem a napi 3000m.
8 órán át tolta, vagy a vállán vitte a biciklit. Ennyi elég is lesz mára.
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #49355 üzenetére
Ami ugyancsak elég rossz állapotban van, össze-vissza foltozzák, mert teljes aszfaltfelújításra nincs pénz.
Ennyit a terepgumiról, marad a bringán a városi CST hátul, mivel a Race King oldalát a városban kivágta valami. Pedig akartam ma terepezni, de akkor aszfalt lesz, de legalább nem egyedül.
-
Meme
aktív tag
válasz
KaraDani #49303 üzenetére
elöször is itt van az a szép hajtókar elöfesztitő csavarod tavaly óta
5k az alap, minden egyéb nyavaja +1k.
esetedben a cápára nézva:
5k az alap, +1k első teló, +1k hátsó rész miatt, +2*1k a két hidraulikus fék miatt.
szumm 9k.A tagban csak a kenőolajat tudjuk cserélni, nincs tulnyomásos kamránk, hogy a nitrogénnel ügyeskedjünk. De a csillapítóolaj itt elég kevés, ~5-10köbcenti, ha öregszik is,nem veszed észre. Párom Giant NRS-ét használtan vettük nemistudom, talán 6 éve, most cseréltem benne kenőolajat, a csillapítása érzésre nem változott.
De ha igényled, akkor be tudom vinni a faktorba, de ott ugy kezdődik, hogy 2-3k a szervizdij, plusz tömitészkészlet, plusz fox olaj. 5 alatt nem uszod meg.
Szerintem fölösleges hozzányulni. -
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #49217 üzenetére
az apex a sram lagalsó kategóriájú outi szettje, ha jól tudom.....apex-rival-force-red, így jönnek sorba. hogy shimanoban mihez lehetne hasonlítani, nem tudom, de csak az árak összehasonlítása félrevezető lehet, lévén a sram szettek/alkatrészek jóval drágábak, mint a hasonló kategóriájú shimano-k (legalábbis itthon)
-
-
venember83
nagyúr
válasz
KaraDani #49041 üzenetére
Ha kész is lesz, estére. Így menettapasztalat max. holnapután, de igazi terepes menettapasztalat maximum hétvégén. Ki kéne vegyek egy szabadnapot keddre, mert mire hazaérek, már szinte este van. Nightride-hoz meg se lámpa se társ.
Most fürdés közben azon agyaltam, hogy a fekete-szürke SLX vagy az ezüstös XT hajtókar illene rá inkább kinézet szempontjából? Szerencsére erre könnyebb megfelelő színű alkatrészeket találni, mint a volt kockámra. Szerintem nem fogok másik váltót venni, ha nem lesz okés így az egész, inkább félreteszem azt a tízezer forintot s elleszek két tányérral elől májusig...
-
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #48948 üzenetére
Nekem sincs kamáslim, de térdmelegítő nélkül én se indultam volna útnak!Alsó+felső alá öltözet, térdmelegítő, rövid póló.
Ez nekem elég volt.
Alul tejesen fekete mindenem, felül a karom. Tehát nap= fűtés.De amúgy nem kell rögtön magadra venned Te.
A lustaság ≠ a hiányos ruházattal. -
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #48019 üzenetére
Sőt, sokkal szebben és környezetkímélőbben is meg lehet ezt csinálni. Bónuszként a külsők sem kopnak annyira a farolgatás mellőzésével. Egy jól mozgó első telós merev géppel simán végrehajtható a feladat.
Muton: kihívás alatt azt érted, hogy kihívja valaki a mentőket, miután összetört alattad a bringa?
-
dqdb
nagyúr
válasz
KaraDani #47960 üzenetére
Meg arra, ha a másik bringáról nem bírod leszerelni az M520-at
MarioAna: a neten talált képek és specifikációs adatok alapján el kell, hogy keserítselek az örök élettel kapcsolatban. Ezek alapján a tüskék nem cserélhetőek, alumíniumból vannak, és az alumínium gyorsan kopik. Egyébként tényleg jól néz ki. Ja, a prizmákat rövid időn belül el fogod hagyni (tapasztalat egy másik Wellgo platformpedállal). Azt már meg sem merem említeni, hogy nekem Meme határozottan nem javasolta nekem a festett pedálokat.
-
flash-
veterán
-
wxppro
aktív tag
válasz
KaraDani #47767 üzenetére
Szép vas, gratula. Nekem már nem lenne merszem a hegyre menni, illetve onnan jönni...mikor volt még, akkor nem voltak montik, csak ilyen otthon barkácsolt, ún. krosszbiciklikkel nyomultunk, Riga első teló, Riga dobfékes agyra fűzött kemping felni Romet kismotorgumival, szóval volt ott minden...
-
Manitou
veterán
válasz
KaraDani #47767 üzenetére
~11,9kg körül, de még ebből is tudnék faragni pár száz grammot. De most befejeztem a pénzköltést rá, így is már több mint elég ez. Még az új carbon cuccokkal nem is csináltam képet a gépről, most a hóba meg inkább nem viszem ki, majd ha száraz idő lesz csinálok képeket.
rétisün : Na igen, meg ha egyből mindenből a legkönnyebbet vennéd , már nem tudnál hova faragni rajta
Jó ez így.
MarioAna
Van konyhai digitális mérleged? A kormány szerintem 300g körül lesz vagy több. -
wxppro
aktív tag
válasz
KaraDani #47722 üzenetére
Értem mire gondolsz, csak éppen emelkedőn felfelé az első kerék alig tapad, hiszen minél meredekebb az emelkedő, annál inkább a hátsó kerék felé tolódik a súlypont, hiába állsz ki, annyira nem tudod előrevinni a súlypontot, ergo az első, hajtott kerék kipörögne. A hajtást meg továbbra is kapná a hátsó is, vagyis simán kiemelné az elejét, és már lehet is hanyattesni...
Mint a fronthajtású kocsiknál, néha nagyon meredek emelkedőn azokkal is csak tolatva lehet felmenni, mert orral kipörög az első kerék.
-
-
rétisün
veterán
válasz
KaraDani #47499 üzenetére
nem kell ahhoz online játék, én mostanság a stalker(ek)be vagyok belekockulva
Muton: igen, jól sejted, valóban különbözű szélességű láncok kellenek a 6-7-8, a 9 és a 10 sebességes rendszerekhez. a kazetta ugyanolyan széles, tehát minél több lánckerék van, annál közelebb vannak egymáshoz, és annál keskenyebb lánc kell. de gondolom ez montinál is így van, nem csak outinál.
campagnoloról nem tudok nyilatkozni, talán nem is láttam még campagnoloval szerelt bicajt (vagy nem tudtam. hogy azzal van szerelve) mondjuk nem tartom valószínűnek, hogy a 11-es kazettájuk szélesebb lenne, mint egy régebbi 8-as.
egy srammal szerelt bicajt viszont szívesen kipróbálnék (persze campát is) csak nem nagyon vannak ilyenek a közelben
megyek is a zónába, kis sugárterápiára
-
ludsimon
veterán
válasz
KaraDani #47497 üzenetére
Sro.
Elég keményen besz*pódtam a facebookba...(south park) helyett sro-ba.
Van egy 38 éves haver aki segít nekem fejlődni, meg ilyenek. Szóval az életkor nem igazán szab határt a játéknak.Egyébként micsoda véletlen!
Ő is outizik!!
Gödre tekert haza Pestről.
Ő is nagy bringás.
Azt mondja 60 km a minimum ha bringára ül.
Lecsaljam ide a fórumra? -
koshmar
addikt
válasz
KaraDani #47478 üzenetére
Valóban elég trágár lett a VV topik, bezárták, most újra megnyitották, ki tudja, meddig él még...
A
seggvalóban problémákat okozhat, főleg egy ilyen mai 6 centi széles divatnyergen...A 20 km/h meg egyáltalán nem sok, én azt szerintem egész nap tudnám tartani, ha egy versenyen/túrán lennék.
A 40 is lehetséges, de csak 1-2 kilométeres rövid sprinteken.
Különben is 40 felett már szerintem az anaerob zónában tekersz, vagyis oxigén nélküli izommunkát végzel, ami néhány perc alatt már veszélyes lehet.Akkor abba bele sem merek gondolni, hogy aki 900-at nyomott le egy nap, annak mennyi volt az átlaga.
-
koshmar
addikt
válasz
KaraDani #47476 üzenetére
A VV topikban kezdtök el, azért maradtál le.
A VV lakóinak 200 valahány kilométert kell letekerniük, mint rekord kísérlet, vagy mi.Azt vitattuk, hogy 200-at egy ember egy nap alatt is le tudna tekerni, de ezek amilyen lusták, nekik kell majd vagy 3-4 nap, úgy, hogy 10-en vannak.
Az a 600 km szép teljesítmény!!
Én is szívesen kipróbálnám magam egy ilyen versenyen, mert így a falun belül egyedül menni 50-60 km-eket unalmas. -
Tamoo
nagyúr
válasz
KaraDani #47030 üzenetére
gondoltam h amiatt célozgatsz
Nem akartam vonatozni. Nem tagadom. Cuccal...mindennel felmenni+haza koszosan,fáradtan. Egy hátizsákba nem tudom h pakoltam volna be. Ennyit nekem nem ért volna, ahhoz kényelmes vagyok. Ebbe még nem is veszem h Egerbe be kellett volna tekerni+vissza. Oda még valszeg el tudtam volna vitetni magam...Na de így utólag hogy láttam a képeiteket nem is bánom h nem voltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
KaraDani #47023 üzenetére
Semmi sem lehetetlen, max nehéz+nem kényelmes. De azért gondolod hogy nem arra az egy-két programra kell autó.
Valóban 20km-nek írja Egert (amit furcsállok mert több: ~25km...buszbérletből is 25ös kellett + a vasútállomás jóval messzebb van az busztól) és egy jó kis szint is van benne (bikemap szerint "csak" 340m de én többnek érzem). 1óra alatt biztos nem tudnék eltekerni a vasútállomásra. Ha mondjuk csak egy egynapos túráról van szó, akkor ez már oda-vissza megközelítőleg 50km 680m szinttel nekem már sok, és csak a vonatig mentem oda-vissza.
-
amargo
addikt
válasz
KaraDani #46949 üzenetére
Nos 20 éves koromig úgy néztem ki mint egy gebe, azzal groteszk humorral, hogy akkora volt a vádlim mint popeye-nek az alkarja.
Majd elkezdtem dolgozni - ülőmunka - és kapásból 10kg rám jött - 86 környékén is voltam -, állítólag megemberesedtem én elhízásnak hívtam
Most húzós hónapokon vagyok túl, ezt is ledolgozom. Félév kemény munkája van ebben a pár kilóban, gyakorlatilag július óta, azóta elég keveset mozogtam. Most kezdem összeszedni magam.
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Haditecnika, harcászat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Home server / házi szerver építése
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest