Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elementgamer
csendes tag
Árukeresőn is elég érdekes most,hogy bot profilokkal van pozitív véleményekkel a Kazy oldala bombázva
-
Dinasti
senior tag
Amúgy ki hogy tervezi? Rendőrség ma vagy várjunk 1-2 napot még?
-
Kix88
csendes tag
válasz
Menyus01 #193 üzenetére
Én írtam neki visszatérítés ügyben és egyelőre ott tart az ügy, hogy nekik sem válaszolt a kereskedő (milyen meglepő). Szóval ha nem érkezik érdemi válasz felőle akkor visa esetében 30, mastercard esetében 45. nap után a mi javunkra dől el az ügy és kapunk visszatérítést.
-
Kix88
csendes tag
Már nevet is meg bejelentett címet is tudunk, csak lehet az már felérne egy zaklatással is ha ott helyben megrohamozza őt az ember. Bár ha én is abban a helyzetben lennék hogy több százezer forintos rendelésem lenne bent, akkor lehet nem haboznék egy látogatásra. Mondjuk lehet most ez lenne a legkisebb problémája a kedves cégvezetőnek.
-
Geri111
újonc
Sajnos én is előre utaltam, szomorúan követem az eseményeket.
Annyit kiderítettem, hogy a tulaj usere gegi1995, utolsó belépés 05.22...
Természetesen a telefonszám kikapcsolva. -
Menyus01
csendes tag
Ezt fontolgattam én is a hétvégén mivel Revoluttal utaltam, gondoltam megvárom azt a bizonyos "hét első felét", de látván hogy a weboldalnak is annyi, indítottam inkább egy reklamációt én is. Eddig csak jó tapasztalatom volt velük, elő is fizetek prémiumra, meglátjuk mit tudnak kihozni belőle.
-
BB9000
senior tag
Én OTP-s bankkártyával fizettem. Már megreklamáltam. Mivel belföldi, azért 30 napja van a banknak, hogy tisztázza a helyzetet. Vizsgálat fog indulni! Külföldi vásárlást is reklamáltam már meg korábban, na ott nem él a 30 nap! Ott is visszakaptam, de 4 hónap kellett, mire lezárták a vizsgálatot (külöldi vásárlás esetén 1 év a határidő) Ha a vizsgálat során megállapítja a bank, hogy valóban nem kaptam semmit a kártyával kifizetett összegért, akkor "vissza fogja vonni" a kártyás tranzakciót, és visszakönyveli a kifizetett összeget a számlámra a tranzakció napjával!
Aki banki utalással teljesített, arra sajnos ez a védelem nem vonatkozik! Egy példa: A Malév csődjénél is az történt, hogy aki bankkártyával fizette ki előre a repjegyét, az visszakaphatta, (ha reklamált a bankjánál) aki utalással, az sajnos nem kapta vissza. Lehet ezért haragudni másokra, de leginkább mindenki magára kell hogy haragudjon, ha így járt. -
torma1981
veterán
válasz
pendre54 #181 üzenetére
Meg hát gondolom komplett gépnél nem 1-2 ezer volt a spórolás. Az, hogy pl csak utalni lehetett nekik azt nem is néztem. Az valóban kicsit gyanút keltő dolog. De annyi erővel akkor most ne bízunk a kisebb boltokban? Oázis, Foramax, Firstshop mind ugyan erre juthat. Ki tudja ők nem-e voltak benne? Vagy lesznek benne? Vagy az Aqua, Ipon? Ott mi a garancia, hogy valami turpisság nincs-e a háttérben? Sajnos semmi.
-
Kix88
csendes tag
Talán még annak van egy kis remény aki esetleg Revoluttal fizetett, mert ők viszonylag elég gyorsan és jól szokták kezelni ezeket a helyzeteket. Nekem volt rá példa, hogy visszakaptam egy hasonló vásárlás árát és most is ebbe reménykedem. Gondoltam szólok, hátha valaki szintén így vásárolt mint én.
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Tikakukac #177 üzenetére
Na, a te hozzászólásod például tökéletes tényközlés és érzékletes is. Köszönöm.
Igen tudom, már kezdem elengedni ezt az egészet, csak szar, mert 6 év után végre egy komplett gépet akartam összerakni, 3 hétig kaparásztam a netet (speckók, memory qvl, reviewok hada, tesztek stb), hogy összeállítsam a dream gépet, itt meg minden alkatrészt megtaláltam (és nem volt olcsóbb mint máshol, sőt.)
Az biztos, hogy a keserű tanulságot most levonom egy életre. -
válasz
ShadowGuy #174 üzenetére
Gyertyát ne gyújtsak érted?
Azért irom le, hogy tisztán lásson mindenki, és ne tápláljon hiú reményeket mert az szerintem rosszabb. Ez van, ezek a rideg tények, így működik a rendszer ezen nem tudunk változtatni reménykedéssel sem. Tisztában vagyok vele, hogy sok embernek több havi pénze van oda, de ettől még sajnos ez van ami.
Másrészt ha pénz is lenne belőle az alsó hangon is hónapok kérdése, de leírtam miért is esélytelen kb a dolog.
Elhiszem, hogy ez szarul esik ha oda van a pénzed de mit vársz mégis?Abban pedig egyet kell értenem a fentebbi hozzászólóval, hogy senkinek nem volt gyanús, hogy előre kell fizetni? Sajnos itt jön az amit Brekk is írt, hogy itthon sajnos az a mentalitás, hogy a legolcsóbb helyet keressük nem azt, ami bejáratott meg stabil és ezért sokszor az intő jeleket is figyelmen kívűl hagyjuk.
Ettől hidd el, még sajnálok tényleg mindenkit akinek akár 10 forintja is odamaradt, de ettől ez még nem egy film, vagy mese, ez sajna a rög valóság.
-
Tikakukac
titán
válasz
ShadowGuy #174 üzenetére
A hamis remény az, amit ne keltsen senki magában. Ezek a hétvégén válaszokat várás meg minden hasonló ezeket el kell engedni, venni nagy levegőt és lezárni, mert rámegy az ember egészsége.
Ez van, nem az első és nem az utolsó eset, 4-5 évente egy ilyen kör megbukik és a lényeg épp ez, hogy itt pénz sosem kerül vissza, mert akkor miért érné meg adót csalni.
Van aki ilyenkor elveszíti a munkáját is, anno volt 3 olyan kolléga aki hitellel és gyerekkel kapta meg ugyanezt az üzit. Bolt tele, hatóságok kint, fel kell hívni 200 ügyfelet a gépeik miatt, meg nyilván van bent 3000 email a dühös emberektől.
Hónapok lesznek mire itt bármi érdemleges kiesik a sztoriból. Szomorú, mindenkit sajnálok, de ezek a visszautalások meg reménykedések csak rosszat tesznek hosszú távon.
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
torma1981 #175 üzenetére
Van több módja is a tényközlésnek.
Például: van amikor az ember részvétet nyílvánít, és utána úgy közöl tényeket, hogy lehetőleg ne állítson bicskát a gyászoló tömegbe, vagy odamegy a gyászoló néphez és "mit sírtok ,meghalt a Bandi, meg am is végig csalta a feleségét a Jutkával, de na, ez van, fogadd el." mondással elintéz mindent.
Ha érted, mire gondolok ezalatt a jelen esetben. Értem a NAV eljárást, értem a sorrendet, értem, hogy valszeg mi is ugyanígy beszoptuk, és igaza van, attól még lehetne ezt úgy közölni, hogy nem belevágja az emberbe. -
torma1981
veterán
válasz
ShadowGuy #174 üzenetére
Sajnos, csak tényeket közli.
Mindenkinek joga van reménykedni, de azért a tények sajnos tények.
Az a mocsok dolog, hogy ezek az emberek simán milliárdokat csalhatnak, és lehet semmi büntetése sem lesz. Vagy max valamelyik bűnbaknak. Vagy pár év múlva szabadulva előkotorja a milliárdokat, és él mint hal a vízben.
-
ShadowGuy
csendes tag
Köszi, hogy leírtad ezt már 3x. Legalább ahhoz legyen joga pár embernek, hogy reménykedik, mégha valószínűleg értelmetlen is.
Nagyszerű érzés, amikor hozzávágsz a "falhoz" több 100k forintot és akkor beugrik valaki melléd hogy "engedd el, ez van, úgyse tudsz már mit csinálni". Én kívánom, hogy veled ezt más NE csinálja. -
válasz
Bourne20 #164 üzenetére
Tenyleg sajnállak téged, és minden más károsultat, de kezdjetek el megbaratkozni a gondolattal, hogy nem fogjátok látni.
Ugyanis ilyen esetben a követelésekkel szemben mindig első az állam, aztán a bankok, majd a vásárlók a sor vége felé találhatóak. Amennyiben több a lefoglalt érték mint a követelés akkor van rá esély, hogy lásd a pénzed, de mivel itt 3 milliárd a követelés az államnak és 650 milla az össz lefoglalt vagyon, erős kétségem van, hogy ebböl bárki bármit is fog látni, de rövid távon már most boritékolható, hogy esélytelen. -
ShadowGuy
csendes tag
Webshop volt nincs.
-
Kix88
csendes tag
Mondanám, hogy jó hír, frissült az oldal, de sajnos rossz hírem van srácok.
-
Bourne20
csendes tag
Szomorúan olvasom az előző hozzászólásokat, csak reménykedem, hogy viszontlátom az előre kifizetett közel 903 276 Ft-ot. 27-én reggel kaptam üzenetet, hogy rendelése összege kiegyenlítve és megkezdik a beszerzést, rendelés feldolgozását.
Telefonon elérhetetlenek. -
válasz
#162 üzenetére
Ez vakvágány, felejtsd is el nyugodtan. Az tuti biztos, hogy a NAV-tól nem fogsz felvilágosítást kapni.
-
torma1981
veterán
válasz
Maddrive321 #159 üzenetére
Nagyon sajnálom. Azért ez komoly stressz lehet sajnos. Reméljük megoldódik.
-
geree8510
csendes tag
Végig próbáltam az összes telefonszámukat, hátha valami csoda folytán felveszik, de mindegyikre azt jelzi, hogy foglalt vagy nem kapcsolható.
-
Maddrive321
tag
válasz
phanzetomox #158 üzenetére
Jó lenne már tudni valami biztosat, mert kb csütörtök óta nem alszok, akkora érvágás lenne a pénz elvesztése.
-
Kix88
csendes tag
Valakinek sikerült elérnie őket vagy érkezett bármi visszajelzés a hétvége folyamán?
-
Yamala
lelkes újonc
Sziasztok!
Nekem egy gariztatásom volt bent náluk, pont kértek egy megerősítést hova küldhetik vissza a terméket, arra még reagáltam, aztán se kép, se hang. Ma viszont meghozta a GLS a csomagot, bár a mailemre még mindig nem reagáltak.
Ennél többet én sem tudok, csak egy kis reményt próbálok adni azoknak, akiknek félbehagyott ügyük van velük, valami talán változhatott.
Kitartás mindenkinek aki érintett! -
Brekk
addikt
Egy automata mindig legelőre árazott náluk, akkor is amikor olyan áron volt kint egy megbízható cég egy akcós termékkel ami árat csak ők kaptak meg. Ezeket lehetetlenség másnak megcsinálni, csak bukóban működik. Rengeteg ilyen termékkel találkoztam náluk. Látszott hogy a front árrés sosem érdekelte őket, és a másik nagyon érdekes dolog az volt hogy mindent külföldről hoztak 2hét szállítással. Akkor is ha a magyar partnereknél hegyekben állt a termék. Innen már teljesen látszik, hogy az áfával dolgoztak. Az más kérdés, hogy az itthoni vásárlók bárkitől váaárolnak aki 2forinttal olcsóbb mint egy 20éve létező megbízható cég. A 3% árrés és az 1milliárd forgalomra meg csak annyit, hogy ebből még a fizetéseket sem tudja kifizetni akkor se ha minimálbérrel számolunk. És az általában a költségeknek csak kb. a fele.
-
válasz
balint0806 #151 üzenetére
Nyugtathatod magad, de azert ne ugy kepzeld el, hogy mire kiment a NAV mar zarolva volt barmi.
Senki sem bunos amig azt be nem bizonyitjak.
Ergo a NAV elozetes vizsgalodasok alapjan sumaksagot sejtett, kimentek es akkor talaltak gondolom elegendo bizonyitekokat, hogx intezkedjenek. 16 helyszint emlit a cikk es valoszinuleg nem egy helyen voltak egyszerre de biztosan nem tudtak lefedni egyszerre a 16 helyet de ha igen akkor is kell 1-3 nap amire hivatalosan lehet intezkedni pl a bankszamlaszamokat illetoen is.
Mert nem ugy zajlik a dolog, hogy odacsorognek csak ugy mancikanenire, hogy kezitcsokolom zarolni kene a bankszamlakat. Mindent papirozni kell, es hivatalosan csinalni, hogy veletlen se legyen benne hiba ami utolag megtamadhato a birosagon.Szoval siman rendben lehetnek a datumok arrol nem is beszelve, hogy a bolti dolgozok lehetseges, hogy semmirol sem tudtak es lehetseges, hogy nem a boltba kezdtek a hazkutatasokat hanem a tulajdonosnal. Siman benne van, hogy a boltot csak 1-2 nap mulva a tulajdonosi kor orizetbe vete utan zartak be.
-
válasz
balint0806 #147 üzenetére
De eleg egyertelmu, hidd el.
Ha figyelmesen elolvasod az indexes cikket akkor abbol kiveheto, hogy tobb masik ceg es fantomceg is volt ebben az egeszben. A kazy a kirakat ceg volt, az erdemi munka mogottesen tortent a tobbi cegbe, ott ment az afacsalas, de ezek egyertelmuen a kazyhoz kothetoek.
Egy normalis ceg (de meg egy kicsi sem) tunik el ugy normal esetben ahogy most lathatjuk.
Egy koltozes miatt (amit ok allitottak korabban) nem fog elerhetettlen lenni a ceg osszes felulete, nem szunik meg a telefonos ugyfelszolgalat, vagy tunik el szinte az osszes online megjelenes. Max egy "one man business" eseteben ahol 1-2 ember csinal mindent meg max el tudom kepzelni, hogy nincs vagy akadozik a valaszadas a megkeresesekre de egy akkora ceg eseten amekkorak ok voltak ez tudva levo volt, hogy ordas nagy kamu.Persze valamit mondani kellett, de azt meg se mondhattak, hogy bocsi sracok epp itt a NAV.
De meg ha akartak volna se tudtak volna, mert ilyen esetben meg wc-re is kisernek, hogy veletlwn se tudj semmit meg eltuntetni, vagy valakit figyelmeztetni stb.Szoval lehet itt remenykedni, meg bizni a jo szerencsebe ettol a story sajna meg nem valtozik.
2 eve nekem egyik nagykerem is volt igy, hogy egy penteken hoztam meg arut, hetfon mar nem lehetett elerni oket aztan jott is a NAV-tol megkereses, hogy nyilatkozzak van e fennalo tartozasom az adott nagyker fele, illetve nekik van e felem.
Csak ott annyival masabb volt a story, hogy ott kormanykozeli erdekeltseg is volt benne, es kb 2 het utan mas neven, mas cimmel de regi dolgozokkal, meg 95%-ban ugyanazon weboldallal ment is tovabb mindenEkezetekert sorry, telorol irom mar ezen sorokat.
-
Dinasti
senior tag
válasz
balint0806 #147 üzenetére
Meg ugye az utalások . Én 23.án és 26.án utaltam valaki írta hogy 27.én. És minden rendben volt. Ahogy fentebb is írtam a cikk 23.án jelent meg a Nav akció után . Tehát papírforma szerint 26-27 környéken már nem lehetett volna utalni a zárolt számlákra. De amúgy már teljesen le vagyok zsibbadva a bizonytalanságtól remelem holnap okosabbak leszünk . És amúgy most felidézve a dolgokat nekem úgy rémlik hogy csütörtök környékén mintha a fejlécben a weboldalukon fel lett volna valami érkező karbantartás tüntetve … Bàr már kínomba lehet keverem más oldallal….
-
balint0806
csendes tag
Valszeg igazad lehet, hogy gyanús a hirtelen eltűnésük, de azért szerintem nem egyértelmű, hogy az Indexes cikkben említett ügyben ők is gyanúsítottak.
Ami miatt nekem nem egyértelmű a dolog:
- A cikkben „vendégmunkás” ügyvezetők-ről van szó. A Kazynak magyar srác az ügyvezetője
- A cikkben 2022-től működő szervezetről van szó. A Kazy 2017 óta működik.
- Írtad, hogy az árukereső elején levők 3,5-5% között keresnek az árukon. A Kazynak 2023-ban 1Mrd volt a nettó árbevétele. Azért ez még a 3,5%-al is 35 milla nyereség 2023-ban. Nem vagyok képben a működési költségekkel, de azért ez nem tűnik hihetetlennek nekem. -
omfgk
veterán
Meglévő cuccnál csak az eladásnál lehet ez probléma.
Mert a Kazy garanciára nem lehet hivatkozni. Számlával ez onnantól egy gyártói gari.A gyártói gari meg aprón olyan mint az átlag külföldi, jellemzően német gari. Tehát kevesebbet ér mint a random magyar kisker gari. Mint a Kazy.
-
A számtechen jelenleg ha árukereső elejébe akarsz lenni akkor 3.5-5% között tudsz átlagba keresni. Ez régóta vicc kategória. A Kazy pedig 95% mindig a legolcsóbb volt, mindenki alatt volt árban. Épp ezért is voltak gyanúsak már a kezdetektől kezdve.
Amúgy meglévő cuccok tulajaként nem kell aggódni, számla megléte mellett a gyártó intézi a garit lehet hivatkozni a bolt megszűnésére mert amúgy mindig azt javasolja a gyártó elsődlegesen oda vidd vissza ahol vetted.Tehát nem mind1, hogy keresel 100K-n 4K-t, vagy keresel 10-12K-t mert nem fizetsz áfát.
A kettő nagyon nem ugyanaz -
Winne
nagyúr
Igen, csak nem nekik vannak egyedül ehhez hasonló áraik. Egy jó barátom számtechboltos, nagyker árakat szokott mondani, sok esetben még az árukeresős bruttók felett vannak, vagy annak a szintjén. Érdekes világ ez, szerencsére a sok techcuccomból kb semmi sem ment tönkre, tehát ha már megvan, nagy kockázat nem volt benne eddig.
-
válasz
Juhaszatti #141 üzenetére
Kb 101%-ra vehető, mivel minden felületük eltűnt, vagy nem elérhető, és árukeresőről és egyéb más felületekről is lekerültek.
Illetve mi akik üzletszerűen értékesítünk (de igazából az is aki kicsit is gondolkodott) tisztában voltunk vele már rég óta, hogy nem tisztán játszanak, itt csak az volt a kérdés mennyi idő lesz amíg bedől az egész.
Hát úgy néz ki eddig tartott. -
válasz
Juhaszatti #111 üzenetére
Naja, csak egy vizsgálat és intézkedés alatt álló cégnél ezek felülíródnak amíg le nem zárul a nyomozati szakasz (akkor is ha a NAV nyomoz, nem pedig a rendőrség)
Amikor ez lezárult, és át van adva minden az ügyészségnek akkor szokott megkezdődni a kártérítés és egyéb dolgok. -
Mit nem értesz azon, hogy évek óta áfát csaltak?
Ezért voltak ők mindig a legolcsóbbak.
Az áruk többségét külföldről szerezték be áfamentesen, itthon megforgatták 1-2 cégen, aztán az áfát "elfelejtették" befizetni.
Ennyi a történet, most meg a NAV közbelépett. 3 milliárd áfa elcsalása után. -
Tikakukac
titán
Persze, ilyenkor megy a nagy leltározás, NAV viszi ami az "övé", szervizes meg egyéb vasakat meg szépen csörgetik fel, hogy ez van és akkor lehet vinni.
Tök jó amúgy, hogy ezek a sztorik így 4-5 évente mindig előjönnek. Még az őskorban beszéltem egy azóta már szintén megszűnt tech boltos tulajjal, hogy amúgy tisztán eladott hardver ebben az országban még lehet nem is volt soha. Valahol valaki egy kicsit mindig szürkít a fehér lapon. -
Winne
nagyúr
Kíváncsiságból ránéztem az Optenre, de nincs semmilyen bejegyzés még, gondolom ez csak később kerülne be, ha lenne is rá ok.
-
Dinasti
senior tag
Még azt nem tudom, hogy a cégjegyzékben meg a navos oldalon milyen gyakorisággal van frissítés mert azok alapján minden rendben van.
-
válasz
phanzetomox #131 üzenetére
Amennyiben tényleg érintett a Kazy ebben az ügyben, akkor jó eséllyel felszámolási eljárás fog majd indulni ellene. Ebben az esetben kell az érintett személyeknek, a kijelölt felszámoló biztos felé jelezni a követelésüket, amiket azután majd szépen sorba rendez a kielégítés szempontjából, de mint írtam is, ilyenkor az első helyen, az állam követelése áll, és ha az teljesül, utána jönnek a többiek. Persze csak akkor, ha lesz még miből kielégíteni a követeléseket.
-
Baluhh
újonc
válasz
phanzetomox #131 üzenetére
Egyelőre nem tudjuk hogy a NAV-nak köze lenne hozzá. Várjuk a jövő hetet, hogy állításuk szerint visszaküldjék a pénzt.
-
phanzetomox
őstag
Sziasztok, én is 27-én utaltam több alkatrész árát, nem kevés pénz. Egyelőre reménykedem, de nem tudom, hogy ilyen esetben a NAV felé nekünk ezt kell jelezni, hogy amúgy ügyfelek pénze még ott van? Főleg, hogy nekem ez céges vétel volt, amivel el is kell tudnom számolni számlával stb.
-
ShadowGuy
csendes tag
Legjobb scenario, amire tudok gondolni:
A Kazy olyan szinten érintett lehet a dologban, hogy az indexes cikkben szereplő cégek közül az egyik volt a legnagyobb vagy nagyobb beszállítója. (ez részben lehet a válasz az alacsony árakra is). Lehet, hogy megjelent a NAV, és lefoglalta az ettől a cégtől rendelt cuccokat, esetleg átnyálazta a teljes könyvelését / mindent a cégnek. Lehet, hogy ebből akkora kiesése van a cégnek, hogy a mostani helyükről költöznek valami régebbibe, és akkor onnan folytatják tovább.
Bár az, ahogy kezelték ezt az egészet meg a 0 alá beeső kommunikáció kritikán aluli akkor is.
Meg van ugye a legrosszabb scenario, hogy nyakig benne voltak az egészben és game over.
Meglássuk, mit hoz a jövőhét eleje.
-
Baluhh
újonc
Akkor talán így még van remény...
-
Dinasti
senior tag
Bár az is érdekes , hogy a cikk 23. ÁN jelent meg amikor én utaltam nekik a nagyobb összeget majd 26.án vettem észre hogy lemaradt a procihűtő és még 17et utaltam és arról is jött igazolás . Na most a cikk alapján 23.án már a bűnösök le voltak állítva és minden zárolva . 26án meg már javában bent kellett előzetesbe lenni zárolt számlák mellett. Ez adhat egy kis reményt…
-
Dinasti
senior tag
Nyilván én is próbálom fejben szépíteni a dolgokat mert ugye lehet az is hogy hallották a hírét ennek és azonnal eltüntettek mindent (áru kereső hirdetések , Facebook , weboldal) hogy esetleg ne kerüljenek képbe. Vagy akar az is lehet hogy atvilagitjàk őket is hogy minden rendben van e. 16 helyszínt említ a cikk de még nem biztos hogy mind a 16 helyszín érintett az ügyben . Bár ehhez azért én se fűzök nagy reményt csak próbálom nyugtatni magam…
-
-
Itt az eredeti cikk, teljes terjedelmében. [link] Egy biztos, ha ebben az ügyben érintett a Kazy, akkor nekik itt ért véget a történetük. A cikkben az is szerepel, hogy nagy értékű ingatlanokat, gépkocsikat, és bankszámlákat is zároltak, 650 millió Ft értékben.
Viszont, a NAV szerinti okozott kár az állam felé, kb. 3 milliárd Ft.
Az ugye alap, hogy az állammal szembeni tartozás nem évül el, és elsőbbséget élvez, mindenféle végrehajtás során. Az eddig lefoglalt 650 millából, meg elég macerás lesz, a 3 milliárdos, az állam jogos követelését bevasalni, és sor végén meg majd ott állnak, a károsult ügyfelek. -
Dinasti
senior tag
Csak nem?
-
szerintem mindenki vissza fogja kapni a pénzét ahogyan ígérték
Ebben azért ne legyél annyira biztos
Ebből szerencsére most kimaradtam, nem vettem mostanában semmit a Kazy Computerstől, de hasonló helyzetben már voltam
Sok évig jól menő, 101 %-osan megbízható(nak tűnő) utazási irodánál fizettem be nyaralást, a cég becsődölt, se nyaralás, se pénz
A befizetett pénz ~60%-át kaptuk vissza 2 év elteltével
-
Varázslóó
senior tag
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Angelland13 #113 üzenetére
Nem értem az általánosítást. Páran már amúgy is felvetették, hogy a NAV-os könyvelős dolog félinfó + titoktartási kötelezi a könyvelő céget is.
Ettől eltekintve tapasztalat alapján nem lehetetlen elképzelni. Viszont a végeredmény, a probléma jelentős része nem a NAV-os félinfóra alapoz, hanem a végtelenül puruttya "ügyfélkezelésre", meg az fb oldal törlésre.
Szóval nem, nem mindenkinek egy félinfóra alapszik a félelme. -
Kix88
csendes tag
Hát akárhogy nézzük a mostani helyzetet, a cég az már most rosszabb helyzetből indul a jövőbeli esetleges vásárlóknál a rossz kommunikáció és a tájékoztatás hiánya miatt. Szerintem vagyunk egy páran akik már bizalmat vesztettek most a cégnél. Ebből felállnia nehéz lesz az tuti.
-
Baluhh
újonc
válasz
Én nem nagyon hiszem el, szerintem mindenki vissza fogja kapni a pénzét ahogyan ígérték. Ha annyira el akartak volna tűnni akkor még a weboldalt és az árukeresőn a cég információs oldalt is törölték volna.
-
Tikakukac
titán
válasz
Igazad van, csak ez van, valaki felkelt ma reggel és minden alap nélkül kreálta az egész ügyet.
Huh, erős a vasárnap reggel
-
Angelland13
tag
Durva, hogy egy random új regisztráló benyögésén alapszik mindenkinek a félelme.
-
Futzee
újonc
1. Megnéztem az egyszerűsített pénzügyi beszámolókat (ezt bárki megteheti, ingyér) 2017-től 2023-ig (ez az utlsó jelenleg feltöltött). Volt könyvvizsgálat is, ami '23-ban rendben talált mindent. A pénzügyi adatok ránézésre nem mutatnak olyan mozgásokat, amiket az elmúlt 5 év piaci mozgásai (ide értve a covid miatt megugrott informatikai fellendülést és utána visszaesést) ne indokolhatnának. Plusz a termékeik nem voltak "gyanúsan olcsók" a versenytársakhoz képest (sőt...), de persze ez nem jelent semmit.
2. Az is lehet, hogy sárosak, de az is lehet, hogy valamelyik beszállítójuk. Mindkét esetben a NAV felfüggesztheti a tevékenységet a vizsgálat végéig. Az, hogy most elérhetetlenek, még önmagában nem bizonyít semmit, azonban az, hogy 2017-ben alapították, sajnos a mai gazdasági helyzetben pont semmi bíztatót nem jelent.
3. A garancia kérdése nem akkora probléma. A gyártó is vállal garanciát (ha beregisztráltad náluk a terméket, akkor van, hogy még plusz időt is kapsz), ha esetleg a boltot elvinné az ördög, akkor a márkaképviseleten, vagy szakszervizben, vagy magánál a gyártónál továbbra is érvényesíthetsz garanciát. Ez az út valamivel körülményesebb, de időben nem feltétlen több. Persze, ilyenkor a számlát, garancialevelet érdemes nagyon gondosan őrizni a garanciaidő végéig.
4. Hitelbe nem izgulunk. Tudom, akik akár több milliót elutaltak nekik, azoknak nehéz azt mondani, hogy legyenek türelmesek, de most más úgysem tehetnek. Hiába levelezgetnek, vagy hívogatják.
5. Ha sáros is a cég (akármekkora mértékben), itt most a vásárlók a tőlük elvárható legnagyobb gondosság mellett sem jöhettek volna rá, így a saját bajukat meg sem előzhették. -
Juhaszatti
addikt
"Írj nekik egy emailt hogy törölni szeretnéd a rendelést és akkor elvileg jövőhéten vissza adják a pénzt."
Ha írsz nekik hogy törölni szeretnéd a rendelést, az a vásárlástól való elállásnak minősül. Ilyen esetben a magyar jogszabályok szerint hivatalosan 14 napjuk van visszatéríteni a rendelés teljes összegét.
Onnét számítva, hogy jelezted az elállási szándékod. -
Tikakukac
titán
Dolgoztam olyan cégcsoportban, ahol pénteken mentél dolgozni, hétfőn a NAV bezárta az országban az összes boltot. És itt 2 évtized is majdnem megvolt, ez nem jelent semmit.
Kemény hónapok voltak utána
Van onnan pár rendszer és cucc, izgalmas lesz intézni ezeket is.
Percig ne gondolja senki, hogy xyz bolt stabil. Mint kiderült nálunk is tiszta volt amit eladtunk, hiszen tudtuk honnan van. Csak közben papíron amit mi nem tudtunk megpörgött pár száz milla adócsalással is, aztán ez volt a bukta.
-
Rewmac
aktív tag
Nagyon durva amiket itt olvasok, remélem mindenki visszakapja a pénzét. Semmit se lehet tudni biztosan?
-
gaborsari
csendes tag
Értelemszerűen még semmit nem tudunk biztosan, de tegyük fel, hogy lehúzzák a rolót.
Felmerül egy másik kérdés is: mi van ilyenkor a korábban náluk vásárolt, még garanciális termékekkel? Ebben van valakinek tapasztalat? -
Én azért csendben megjegyezném, ha valóban az áll a történet hátterében, hogy a NAV eljárása miatt függesztettek fel mindent, abban az esetben, a rendőrségi feljelentés, túl sokat nem fog érni.
Ugyanis, a NAV eljárása, az hatósági eljárás, aminek része lehet például a cég számláinak a zárolása, és ha ilyen történt, akkor visszautalások sem lesznek jó darabig, már ha egyáltalán engedélyt kapnának majd rá később, viszont ez semmi képen nem bűncselekmény.
Egy NAV-os, hatósági eljárásba, a rendőrség nem fog beavatkozni, maximum majd akkor, ha a NAV talál olyan dolgokat, ami már bűncselekménynek minősülhet, és emiatt kerül át a rendőrséghez. -
zseko
veterán
Én is gondolkoztam anno hogy tőlük rendelem a 9070XT-t, de végül csak itt vettem meg helyben. Még ha ez most nem is érintett, és egy hónappal ezelőtt megkaptam volna a rendelést még (bár így utólag nézve könnyű okosnak lenni), de ez egy dologra rávilágított: előreutalással, főleg nagy értékben, ezután _semmit_.
-
Baluhh
újonc
Engem talán az nyugtat, hogy 8 éves múltja van, nem arról van szó hogy tegnap jött létre a cég és már is húzza le az embereket. Bízom benne hogy az ígéretüket betartják és megkezdik a visszafizetéseket. Már az is valami, hogy legalább egy embert tájékoztattak.
-
ShadowGuy
csendes tag
Nem vagyok benne 100% biztos, de az már nem minősül zaklatásnak ha elkezdjük ostromolni az ügyvezetőt? Persze, megértem valahol, mert az abszolút egyoldalú "kommunikáció" és bezárt oldal, lezárt webshop, félretett telefon és sablon "dógozunk-majd-fizetünk" levél után más opció nemigen van. Én egyelőre békénhagyom csütörtökig.
Részemről próbálom kivárni a beígért jövőhét elejét - igaz... körülbelül annyira bízok az "adott szóban", minthogy holnap a Marson ébredek. Csütörtökön, ha nem jön meg az utalás addig, akkor tuti, hogy a rendőrség lesz az első napi programom. -
Dinasti
senior tag
Na akkor belépek én is a klubba sajnos… 774.536 Ft 23.án el utalva nekik. Komplett gépre. Mindenről jött a számla és visszaigazolás. Reggel kiesett a kávé a kezemből mikor a Facebookon ez volt az első hír ami velem szembe jött … Bő 10 év konzol után osszetaknék egy értelmes pc-t erre a 2 héten at tartó nyomozás ,hol a legjobb ki a megbízható bolt után beleszaladok ebbe… Nem is tudom mit mondjak… Remélem tényleg csak valami szervezési hiba vagy valami egyszerű dolog. Ezek után csak személyesen fogok vásárolni vagy utanvéttel…
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest