Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Melyik tápegységet vegyem?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
toxicjew #896 üzenetére
Ez sem feltétlen szűrő.
Mikor az ex munkahelyem ment a lecsóba utólag kiderült, hogy minden cucc tényleg legális volt. Ami igaz is, mert tényleg mindent a magyar nagykerekből vettünk, bármire mutattál mondtam hozzá honnan jött.
Amiről mi sem tudtunk, csak a főni és nyilván 1-2 ember a felső karéjból, hogy papíron amúgy megevett a cég egy pár ezer telót és egyéb kütyüt is. De ezek nem lettek eladva, ezek csak utaztak a cégek között papíron.
Tehát ezt így kiszűrni nem fogja senki. Cuccok matricái és dobozai már árulkodnak dolgokról, de ismétlem, simán lehet, hogy egy cég full patyolat módon ad el vasakat és ennek ellenére megy a lecsóba 7 üzlettel egyik percről a másikra.
-
válasz
toxicjew #896 üzenetére
Ez most egy sokak által jogos kérdés lehet, mert pl. én is egy teljes konfigcsere előtt állok.
Az árukeresős véleményekkel az a baj, ahogy a Kazyval kapcsolatban is írták, hogy még a napokban is születtek pozitív vélemények, nyilván botok által. De tegyük fel, hogy más webáruházak esetében, az a több ezer pozitív minősítés mind valós volt, de egy dolog nem igazán derül ki az adott cégekkel kapcsolatban.
Ugye az adás-vétel az általában tiszta sor. Megrendeled a cuccokat, esetleg előre fizetsz, de ha nagyon parázol, akkor utánvéttel, de a lényeg, hogy ezzel le van tudva az ügylet, általában sikeresen.
Az értékelések 99,9%-a is erről szól. Amiről már nem szól a fáma, hogy mi történik, ha gariztatni kell, mennyire megy flottul a dolog, az adott cégnél.
Ilyen esetek viszont, már nagyon ritkán kerülnek fel az Árukeresőre, pedig egy cég megítélésében ez is nagyon hasznos lenne. -
toxicjew
addikt
Amúgy mit gondoltok, láttok a piacon még olyan boltot, amit érdemes lehet kerülni, mert hasonlóan járhat? Vagy elég csak az árukeresőn legelől szereplő, kevés értékeléssel lévő helyeket figyelmen kívűl hagyni? Tudom, nem vagyunk jövőbe látók... De itt is megfogalmazódtak már utólagos "jelek", amik alapján nem meglepő a történet.
-
Roland76
tag
Konkrétan nekem már volt ilyen esetem, ahol felperes voltam (meg még 190 másik "áldozat") Itt nem tudom mekkora összegről és milyen volumenű ügyről van szó, de ott 191 rendbeli folytatólagosan elkövetett csalás büntette és kb 15 millió Ft-os károkozás miatt vagyonelkobzást és 4 év börtönt, 2 évre felfüggesztve a kapott a két elkövető.
2013-as eset, és idén márciusban lett ítélet. -
Roland76
tag
Én rendszeresen vásároltam náluk, mivel magam is fehérvári vagyok, így személyes átvétellel rendeltem a cuccokat. Megnéztem az e-maileket és kb 8-10 rendelésem volt az elmúlt két évben. Most újból akartam egy 8 TB-s HDD-t venni, s akkor láttam a NAV-os kiírást. Nekem negatív tapasztalatom nem volt velük sose. Sajnálom kicsit, dehát nyilván jogos az eljárás.
-
Közel se biztos, hogy a kezdetektől csinálták. Másrészt 2022 óta ment az adatgyűjtés a cikkben meg a Kazy oldalán is kint az ügyiratszám. Épp ezért is mondtuk itt már páran, hogy ha ebből lesz is valamikor egyáltalán pénz az nem mostanában lesz, mert ezen ügyek évekig húzódhatnak.
-
Nem teljesen mindegy?
Amiatt volt csak olcsóbb, hogy kintről nettó áron vettek (cég esetén külföldi vásárláskor nem kell áfát fizetned) amit itthon elfelejtettek bevallani. Ebből volt a nyereség, ezért lehetett úgy belőni az árakat, hogy az ÁK legelső helyén legyen mindig minden termékkörben. -
greeen2000
csendes tag
Hát... Bár fehérvári vagyok, és többször is voltam, bár nem egy hónapja az tény...A felirat amire célzol egyébként az kb egy teljesen elterjedt Iipartelepi kiírás a raktárakban. "Kérjük, az épület sérülését azonnal jelezze!"....mindenesetre akkor sokmindent rendesen átstrukturáltak egy hónap előttihez képest. Ennek töredéke volt maga a cucc ott mindig, de sokkal több eltérést látok (leginkább csak azt). Viszont ha te ennyire megvagy győződve a teljes mértékű megegyezésről, pláne ha egy hónapja jártál ott szinte a megszűnés előtt, akkor biztos így van. A fórum témáját tekintve sajnos irreleváns.
-
Azozzer
újonc
válasz
greeen2000 #863 üzenetére
Nagyjából 1 hónapja voltam ott az M59es raktároknál ahol személyesen lehetett venni a cuccokat. 3:55nél a videóban jól kivehető a ne pakoljatnak a falra nyomva, falnak támasztva felirat serülések elkerülése végett vagy valami ilyesmi nem emlékszem a teljes szövegre pontosan.
Meg, ha tényleg jártal bent nálunk jobb oldalt is látszanak a telepítős/bios frissítős gépek is. (Az olyan 3:42nél kb.)Tuti itt voltak mostanában ez biztos.
-
Halo
senior tag
nydbig@nav.gov.hu
Ez most az igazgatónak megy, "személyesbe'".
Ez egyfajta Kazy fricska?
Aki ide írt mit kapott vissza válaszul? -
pitör84
tag
Most lehet látni milyen botok vannak ilyen értékeléseknél, egy napja irkálnak olyanokat hogy minden rendben zajlott elégedett vagyok jó stb.
-
-
Azt nem tudom megmondani, mert nem került úgy nyilvánosságra a dolog mint a Kazy-s, téma esetében, plusz ugye én meg tudtam oldani a garis témát a gyártókkal és más nagykerekkel ahol jó fejek voltak a srácok, és segítettek a garizásban (ha kellett, asszem összesen 2 eset volt).
De nem volt itt sem jogutód, a jelenlegi cég azt mondta mikor rákérdeztem a garira, hogy IJ. -
Azert ez eleg nagy sztori lesz,ha tobb szaz karosult van,es a NAV csak ugy visszalopja a penzt.
Azt te csak hiszed.
2022-ben az egyik itthoni számtech nagyker egyik hétről a másikra bedőlt.
Pénteken még hoztam onnan árut, hétfőn már nem volt elérhető az oldaluk, ekkor még nem gondolta senki, hogy gáz lenne. 2-3 nap múlva ugyan az volt a szitu mint a Kazy esetén, a weboldal elérhető volt, de de csak hibaüzenet fogadta az embert.
Ugyanezen hétvégén jött a levél a NAV-tól, hogy nyilatkozzak van e a nagykernek felém tartozása, vagy én tartozok e a nagyker felé még pénzzel esetleg (halasztott 8 napos utalás miatt ugye)Kb 2-3 hét múlva újraindult az oldal más néven, más címmel, minimálisan átalakított kinézettel, és kb ugyanazon árukészlettel, a régi dolgozókkal (legalábbis a számlán ugyanazon nevek vannak
Akkor kicsit jobban beleástam magam, és nem sokat kellett keresgetni, hogy eljusson az ember oda, hogy a cégjegyzésre jogosult emberke az igen csak kormányközeli emberke, és pici keresgetéssel az is kiderült, hogy ugyanazon személyek egyike aki részt vett a COVID idején a vakcina mutyiban meg sok másban. Még az átlátszó is hozott anno le cikket róla. [link]Még csak a hírekbe se került be, hiába a párhuzam vagy összefüggés.
Ezt csak kitekintésnek hoztam, én nem lennék olyan optimista. -
Robi86
senior tag
A francért kell előre kifizetni? Kb. 500ft spórolás miatt? Én még az állítólagosan legmegbízhatóbb boltokból is utánvéttel rendelek, mert mindenhol lehet valami gebsz.
-
lee732
tag
Igen,a media az alap,ha megvan a NAV-os negativ valasz.Hiaba irjak itt paran,hogy ok ezeket az ugyeket mar evek ota tudjak,meg Magyarorszag vagyunk stb, errol en meg nem olvastam.Teljesen tisztaban vagyok a banki csalasokkal,vagy a kirughatatlan alberlokkel. Illetve afa csalassal kapcsolatban emlekszem a szlovak cukorra / tejre. De nem emlekszem PC alkatreszekre.Azert ez eleg nagy sztori lesz,ha tobb szaz karosult van,es a NAV csak ugy visszalopja a penzt a kisembertol.
-
sakal83
addikt
válasz
The_Superman #772 üzenetére
Az jo hír h bunugyben zaroltak a szamlat. Igy tobb esely van, mintha inkasszaltak volna, mert akkor tuti buko.
Mint irtam itt lehet bombazni a NAVot, hogy a penzek sajat tulajdon, es lehet kiengedik. De javasolt egy jo ugyved most szerintem, mert a NAV allast foglalhat, de attoleg nem biztos h igaza van.
Fokent az lehet egy lehetoseg, hpgy az elutalt penzbol meg nem lett aru, amellyel kvazi afat csaltak, igy nem a bumcselekmeny targya a penz.
Akkor van gond, ha bunszervezet a minosites, mert akkor mindent vihetnek, es ott nehezebb a visszaszerzes.
Egyebkent t javaslom a mediahoz valo fordulast csoportosan, mert valasztas elott vagyunk...
-
phanzetomox
őstag
válasz
#830 üzenetére
Ha kimenekítette, akkor az ott marad a fa tövében elásva (vagy unokatesó dubai számláján) a következő 10-20 évben amíg nem szabadulnak. Csak akkor van értelme elővenniük, ha esetleg fedezne akkora részt a tartozásból, hogy csökkenti az éveket, de ennek kis esélyét látom.
Szerintem jobban járunk ha nem számítottak rá, hogy lecsap a NAV és jelenleg a pénz egy része még a helyén van. -
4Grider
félisten
Én szívesen fizetek bankkártyával olyan, a magyar piacon már régóta meglévő cégeknél, akik a nagyker áraktól magasabb árakon értékesítenek. A kazy árai többnyire bementek a HRP/CHS (legnagyobb hazai nagykerek) árai alá, így elég egyértelmű volt, hogy:
1., Külföldről szerzik be az árút olcsóbban
és/vagy
2., ÁFA-t csalnak veled együtt. -
pitör84
tag
Ki fog ezen túl is előre fizetéssel vásárolni és nem utánvéttel?
-
lee732
tag
válasz
ShadowGuy #818 üzenetére
Én sem tudom felfogni, hogy ez megtörténhet Magyarországon.
Ettől függetlenenül, én ezt nem fogom feladni. Csak majd társakat szeretnék találni (minél többet annál jobb), hogy a kipereljük ezekből a gazemberekből a gatyájukat is megosztott költséggel.Amúgy a tulaj fickó helyében én meggondolnám, hogy szeretne még 20-30 emberrel hadakozni a meglevő állam mellett. Mert ilyen összegeket lopni az nem szabálysértés, hanem büncselekmény.
-
ShadowGuy
csendes tag
Én ezt értem is, csak ez meg hol ésszerű, hogy fizetem az ügyvédet hogy polgári peres úton valahogy kiverjek egy félig döglött cégből valami pénzt vagy semmit (hacsak nem abszolút kivitték belőle az utolsó fityinget is és így 0Ft-ja van)? Vagy esetleg behajtókat küldjenek rájuk, amik szintén nem tudnak mit kihúzni belőlük, mert akár a vagyont képző dolgokat is elmutyizták a francba?
A NAV meg vidáman közli, hogy 28.-áig begyűlt pénzt a számláról befizette állambácsinak. De én meg menjek polgári peres útraA végén meg kiverek a Kazyból mondjuk egy 150-200k-t, amit az ügyvédnek odaadok, és akkor hűdejólmegvanapénz.
Ne érts félre lee732, nem veled van bajom, hanem ezzel az egésszel. -
lee732
tag
Ja és még egy fontos dolog. Minden ügy egyedileg lesz elbírálva. Jelenleg 3 típusra emlékszik:
1) Részleges előleget fizetett valaki
2) Teljes előleget fizetett valaki, és nem érkezett meg semmi
3) Teljes előleget fizetett valaki, és az áru(k) részben megérkeztekA rossz hír, hogy a polgári peres eljárás lesz a legvalószínűbb tanács...
-
geree8510
csendes tag
Na az jó "lenne", mert én 29-e kora reggel utaltam nekik. Akkor még minden "okésnak" tűnt.
Akkor a NAV-nak tessék csak visszautalni a pénzemet. Fizetek így is elég adót minden után.
Csak sajnos van egy olyan érzésem, hogy nincs miből. Mindent "kimenekítettek" amit csak lehetett. Valszeg az volt a nagy költözés. De többen is írták, hogy voltak ott személyesen. NAV-nak nem kellett volna kitenni egy cetlit, hogy ne keressétek, mert a cuccaitok, pénzetek már nálunk van. -
lee732
tag
válasz
greeen2000 #807 üzenetére
Igen, de a telefon alapján a rajta levő összeg május 28-ig a NAV-é, most elvileg már kifelé is utalhatna ( a semmit persze)
-
-
lee732
tag
Beszéltem a NAV-al telefonon. Május 28-án zárolták a számlát, az ottani összeg "megy az államnak kártérítésre".
Viszont állítólag "ha akarná a Kazy, simán rendezhetné a tartozásait". Még elvileg a mostani számláról is. Csak gondolom nincs más forrás hirtelen...Hivatkoztam arra amúgy, hogy az a pénz nem a Kazy tulajdona, amit utaltunk. Erre azt mondták, hogy még meg kell ezt vizsgálniuk jogilag. Úgyhogy kedves ügyvéd ismerősös fórumtársak: küldjetek valami hivatkozást (ha egyáltalán létezik ilyen...), segítsünk a NAV-nak.
-
ShadowGuy
csendes tag
Ja, ilyen pilátusi kézmosást szeretett volna a Kazys költő, dehát ez ugye nem jött össze (ja, mert ők "nagyon szépen kérték" a NAV-ot, hogy ugyan már na kártérítsünk már na... ki hiszi ezt a nettó baromságot el?
). Aztán a legegyszerűbb módszer Kazyéknál mutogatni a NAV felé hogy "kérjétek őket, mi nem tudunk semmit csinálni".
De legalább Árukeresőn sem nukeolták még az egész Kazycomputeres oldalt minden értékeléssel együtt, még mindig "Megbízható bolt", igaz már szét van reviewbomb-ozva egy kicsikét, meg webshop se volt egy ideig (úgy egyáltalán) - meg 29.-e óta konstans 1 üzenet van modalba kivágva az oldal közepébe, ami mától konkrétan kiírja hogy "Megrektelt minket a NAV". Árukeresőéket nem zavarja semmi se -
XinAgent
tag
Ez jut eszembe róla.
A "szemét NAV" megpróbálja elvenni, amit már elloptak. Nyilván a NAVra kennek mindent (akik gondolom nem reagálhatnak), ők tök ártatlanok, igazából ingyen adták volna a gépeket. Mi van azokkal a pénzekkel amik már a szállítónál voltak és a cucc épp érkezett? Vagy épp összeszerelés alatt volt. A termékek még a lezárás után is kellett hogy érkezzenek innen-onnan (ha nem is a Kazyhoz, de az első csaló céghez a hálózatban).
-
ShadowGuy
csendes tag
Intruder2k5 , KROK640
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022