Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ludovicus
aktív tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Itt 22 euróból is kijön az LM feliratos VST, ha meg tudsz barátkozni a peremes kialakítással.
-
icm
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Vagy veszel egy IMS nanotech-et Bélától 10ért (715 lyukkal ~ közel azonos átfolyási keresztmetszet mint a VST csak olcsóbban).
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Kérdés, hogy menyire mélyen akarsz belemenni a víz témába.
Bevezetőnek kellemes és olvasmányos kis írás Asami honlapján [link] , a végén van pár alap recept is. Én ezzel kezdeném.
Nincs tuti recept. Függ a darálódtól, az adott kávétól, ekészítési módtól és persze az ízlésedtől. -
cotagg
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ha ez segít, nekem ez volt a menetrend. DPD hozta, vám, áfa miegymás nem volt.
29.12.2025
15:18 Uhr
(HU)
Erfolgreich zugestellt.
29.12.2025
06:08 Uhr
(HU)
In Zustellung.
29.12.2025
06:07 Uhr
(HU)
Im Paketzustellzentrum.
18.12.2025
22:51 Uhr
Hamm (DE)
Paket unterwegs.
05.12.2025
20:49 Uhr
DPD Datenzentrum ...
Warenausgang beim Versender.
05.12.2025
19:36 Uhr
DPD Datenzentrum ...
Auftragsdaten übermittelt -
zolnagy
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Érdekes, mert én is dec 21-n rendeltem, de nekem fedex teacking jött, nem dpd.
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Joe Swanson
üzenetére
November 27én rendeltem, ezüstöt.
1 hétre rá lett csomagszám, írták, hogy feladták.
Ezután legközelebb akkor történt valami a nyomkövető oldalon, amikor Németországba megérkezett. Onnan már jobban mutogatta az oldal. -
Bazsee71
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Azt írták a visszaigazoló mailben, hogy az lehet, hogy csak a vámkezelés után frissül.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Én feketét,12.10 és elvileg csütörtökön érkezik.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
vegyel egy egyszeru olcso M10 szurotartot expolygon-rol, vadassz hozza valami nyelet (pl tadamm.hu) es mehet bele a kosarad. meg szep is lesz.
-
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Bocs, fogalmad nincs. Rézöntvény fej, krómozva. Lehet, hogy a csini porfújt, vagy eloxált, pláne slim jobban tetszik, semmi baj. Csak ne akard megindokolni. 🤷
Egyébként expolynál van szimpla seggetlen fej is, M10-es. Olyan kart húzol rá, amilyet szeretnél. -
Bazsee71
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Én csak azért nem vennék feketét, mert itt masszív fém-fém kontakt van, tippre ezek nagyon gyorsan megkopnak, és akkor oda a szépség.
-
dozó
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
[link] egy ilyen miért nem jó?
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Mikor legutóbb rendeltem 1-2 éve, akkor nem jött rá semmi, de erre semmi garancia nincs. Most novemberben már a német amazonról rendeltem, arra biztosan nem jön rá, meg árban is jobb volt ugyanaz.
-
pikkubee
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Bookoora nem jön rá plusz költség.
Valahogy nekem is az a benyomásom, hogy a Mini jobban sikerült, már ami a minőségérzetet illeti. -
BBpeter
tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Még nem találtam rá egyértelmű választ, hogy fog-e rá valami extra jönni. Nekem van a Miniből, amellé rendeltem ezt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Emlékeim szerint nekem megvan még a Pullmann kosaram, hétfőn megnézem. Ha igen, eladó lesz, nálam maradt a VST napi használatban.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
mindig használok pucsreen-t, Gaggián is, Roboton is.
papírt is szoktam néha, de nekem nagyon bevált a Normcore 58.5mm / 0.2mms titan PVD screen. Toobee meg a sworksdesign-ra esküszik ugyanebből. AVXcafe-t nem szeretem, de náluk is van ennek kopi verziója szinte bagóért, valószínűleg pont ugyanazt tudja, mint ezek.#142635, BBpeter
én igen (az árat én néztem be), napi használatban még nincs, még felújŧás alatt a konyha. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Nem figyelem a vst árakat, úgy rémlik, 30eur+posta volt, mikor legutóbb láttam, de nem tudom, most hol járhat. Rá kell keresni.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
ha ugyanaz a végár, akkor én talán a Pullmant venném, de igazából fingreszelés. mindkettővel remek kávét fogsz húzni. én elég maradi vagyok pár megközelítésben, VST akkor is legyen a polcon, ha soha nem nyúlok hozzá, mert iparági mérföldkő volt anno.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Nekem ilyen van, ehhez kell tamper, puck screen és leszorító rugó mindenképpen, tölcsér nem árt. Ízlés és pénztárca szerint van egy prémiumabb változata is.
Ez pedig a Normcore, ehhez "csak" tamper kell.
Annyi, hogy én dugattyús géppel használom a step-down basketet, azzal nagyon jó, de egy pumpás, alacsony flow rate-ű géppel szívás lehet a lassú headspace telítődés. De biztos vannak itt mások, akik pumpás géppel használják, azok majd felhördülnek, ha azzal egyenetlen lesz a kivonatolás.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Mindenképpen érdemes lejjebb menni 15bárról.
VST-t szerintem külföldről olcsóbban veszel postával együtt is. Nekem valami 30 eur körüli ár rémlik.
IMS teljesen korrekt, de a VST "jobb". De ha már veszel kosarat, én inkább 58-49 step down basketet vennék vagy Sworksdesign-tól, vagy Normcore-tól. -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Pontatlan lyukak, biliacél. Sajnos igen.
Van amúgy egy AVX 2118 kosaram eladó ha érdekelne. 20e akciósan egy vst? hínnye... -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Mert az IMS kosarak elég hulladékok. Ha állod a foxot szívesen odaadom neked az itthoni 18g-s IMS-em.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Joe Swanson
üzenetére
nem, napi használatban van, szeretem nagyon. nekem továbbra is a VST-re húz inkább, semmint egy HE kosárra, bár abból csak a normcore-t próbáltam, de az teljesen más őrleményt igényel. a Pullman remek allrounder szerintem.
-
Ferike81
senior tag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Én csak hétvégén, mikor ráérek nézni a lefolyást, akkor használom a naked kart. Hétközben a zárt karral főzök, szerintem a nagyobb tömeg miatt stabilabb a fej hőmérséklete. De lehet csak placebo. De majd a hozzáertők jobban elmondják. Ha van időm, gyönyörködni a lefolyásban naked kart használom. Most vettem egy GC-t mert az enyémet a régit felújítom. Tegnap bontottam szét. Na az újhoz van gyári zárt kar is, az elég gyér. Na meg a gyári gőzcső sem nagy durranás. A bal oldali a gyári kar, a jobbos meg ami a fejen van az a régi gépé. Szerintem sokkal jobb fogásúak mint a gyári.
-
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Pontos mérleg (0,1g), (normcore, timemore, bookoo)
Kalibrált/rugós tamper (normcore)
Esetleg egy wdt-s eszköz.
Tejes italhoz 350ml-es kiöntő, itt semmi fancy nem kell. Alzától kb egy ilyen elég is [link] -
Gergőke88
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Mérleg?
bookoo
-
Speti69
csendes újonc
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Holnapig tart az akciójuk, ingyen választhatod postára az all inclusive módot, abban a postaköltség és a vám is benne van.
-
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Nem US-ból. Elvileg most vám és minden mentes. Postánál alapvetően több opció is van. Most annyiért kapnád meg amit dollárból átszámolsz. (cca 165k HUF)
-
válasz
Joe Swanson
üzenetére
A gyártótól.
Még holnapig akciós, ingyen postával. [link] -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
18-20g kb. 1-1,5 perc alatt megvan a J ultrával. (Ezt írják inkább eszpresszóra.)
-
Gergőke88
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Én végül erre mentem rá sok olvasgatas után.
https://www.option-o.com/shop/p/lagom-casa -
Csápájev
őstag
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Jobban jársz a drágább ajánlott őrlőkkel (nem vagyok képben mostanában mik mennek) , nekem Mazzer Mini van. Ezekben van anyag, örök élet +10 év, max a késeket kell cserélni.
Az olcsó kis műanyag őrlők nem az igaziak.
Ráadásul a jó őrlők az árukat is tartják. -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Ha kézi akkor 1Z presso K ultra vagy J ultra.
Elektromosból talán egy ilyen ami már ajánlható ennyiért [link]
De ha mondjuk napi 1-et iszol akkor bőven jobb választás a kézi, halk, nem foglal helyet és patika minőség.
-
Gergőke88
addikt
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Mondj egy keretet is ahhoz tudunk ajánlani.
Kézi is lehet vagy csak elektromos ?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest