Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali médialejátszót?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számos VGA kihalhat a memóriapánik miatt
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
senior tag
válasz
apholyon
#10080
üzenetére
Mármint melyik kar, mert több is van.
A Szarvasinak is van karja, vagy ő a másikfajta Szarvasit használja?Ezek szivattyús presszógépek nagyobb nyomáson dolgoznak és alacsonyabb hőfokon, mivel nem a víz forráspontja és zárt térből kiszökési hajlama folyatja át a vizet a kávén, hanem a szivattyú nyomja át. Finomabbra darált kávéhoz is vannak tervezve, kevesebb víz van átfolyatva a kávén is, így egy krémes, sűrűbb kávét ad, tömörebb ízzel. Klasszikus értelemben ezt szokás felhígítani melegvízzel utána aki akarja, de ezeket is lehet használni Szarvasi féle kávézásra hogy átnyomat rajta annyi vizet ami kell épp, ha 1-2 emberről van szó, mert annyi kávé még belefér. Ki kell tapasztalni, hogy mikortól romlik az íze, mert ezek a szivattyús gépek a nagyobb nyomás miatt, ha túl sok vízzel van főzve mindent kimosnak a kávéból, azt is amit nem kéne már. Erre a Szarvasi kevésbé hajlamos, az viszont a túl meleg víz miatt ad másfajta ízt.
Igazából ez két teljesen külön kávékészítési módszer, valamennyi átfedéssel.A kis kar az gőzt ad, tejbe kell rakni és felhabosítja, de vannak gépek amik forróvizet is adagolnak ki vele a teához vagy a kész kávéhoz hígítani pl. vagy előmelegíteni vele a poharat meg a gép többi részét.
Karos alatt a manuális gépeket is lehet érteni, de az megint egy más műfaj, az biztos nem fog kelleni anyukádnak.
[link] -
Dorian
félisten
válasz
apholyon
#10080
üzenetére
Korábban már írtam. Ezekkel nem egy szétégetett keserű, híg löttyöt lehet csinálni, amit cukor meg tej nélkül meg se lehet inni, hanem sűrű, krémes, kismennyiségű kávét, aminek van önmagában is íze és nem kell hozzá cukor, h iható legyen.
Cserében nagyon nem árt viszonylag friss pörkölésű szemes kávét venni, és csak főzés előtt az adott adagot, tizedgrammos mérlegen ledarálni egy normális őrlővel. Sokan nem akarják ezt a "tökölést"
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- JBL Quantum400 gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A
Mr.Csizmás

