- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8792 üzenetére
Ahamm, értem, köszi!
Tehát ár-érték alapon jó vétel, illetev a ha már boltban veszem kategóriában ajánlott.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
kmarci25 #8791 üzenetére
az én mércémmel ihatók, (de semmi extra, kapuczinert feljebb tenném), de nézni kell dátumot, meg ízlés kérdése...a feketétől volt asszem fejfájásom, a piros kellemes, most a világosbarna fogyott ki éppen, és így is raknám emelkedő sorrendbe. bár hozzátenném hogy "valami legyen otthon" alapon kaptam fel bevásárlás közben.
-
kmarci25
veterán
válasz
Mr.Csizmás #8790 üzenetére
Mármint, hogy az amaroy szemes kávék jók? Sose próbáltam, de ha azt mondjátok, hogy nem pénzkidobás, lehet benevezek egyre, ha a készletek ürülnek...
-
DrDobos
őstag
válasz
TheProb #8594 üzenetére
Ezt melyik freiben sikerült neked? Nemsoka beuzemelem az uj kavefozot (lassan de elfogynak a kapszulaim, es lecserelem a gépet. Asszony kivágna ha ket gep egymas mellett feszitene a konyhaban, úgyhogy meg ezt a par napot kibirom
) Irtam egy emailt a freinek, ott azt irtak vissza -a webshopos emailrol.. nem tudom h kerult oda a levelem..- hogy nem tudnak errol, hogy lehetne kerni a kavezokban az amugy nem elorecsomagolt szemes kaveikbol, de kerdezzek ra az adott kavezoban..
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Filterezéshez keresek szettet. Elsősorban a fenntarthatóság jegyében használtat, ha nincs itt senkinek, akkor pedig ajánlásokat várok, hogy honnan érdemes vásárolni.
Nem bánom, ha teljes szettet tudtok ajánlani: filter papír, dripper esetleg hattyúnyakú kiöntő.
Mérlegem van, de az csak sajnos 500 grammig mér, így akár az is érdekelhet!
Nem Lunar és hasonló kategóriában gondolkodom. (még...)
-
RetepNyaraB
veterán
Az IMS-t vedd meg, nem drága, sokkal jobb a gyárinál. Nem a grammtól lesz valami egy, vagy kétszemélyes; ezek elavult fogalmak. Nyilván 7g italt nem fogsz kettéönteni. A 14-16g egy "kisdupla", ha muszáj. A puck screen hasznos dolog és minimális kiadás (vegyél alá szűrőpapírt is, hogy kevésbé menjen tele kv olajjal) de nem biztos, hogy 53-as kosárba az 53.5-ös belemegy. Általában fél millivel alá szokták ajánlani (52.5 esetedben). Ráadásul az avx screen kb 1,5g-mal kevesebb őrleményt enged (kivéve koxx, aki beletuszkolja) a kosárba. Ha van screen, én 2g-mal nagyobb kosarat vennék, mint egyébként. Tehát mondjuk 18-as ims-t és akkor abba lehet screen mellett 15-16g-ot rakni közepesen sötét cuccból.
Vákumdoboz pénzkidobás, de jól mutat a pulton. Babot a saját, szelepes, simítózáras zacsijában, konyhaszekrényben ha nem borogatod, nyomkodod (főleg nem) két hétig biztos lehet tartani bontás után, baj nélkül. Kilós kiszerelést porciózd szét vagy gyári zacsiba (avx-en asszem 150-250ft egy 25 dekás profi zacs, amely sokáig működik), vagy befőttesbe. Utóbbi legyen teljesen tele. Nem bontogatott zacsi\üveg mondjuk egy hónapot bír a spejzpolcon, ha ennél több kéne, hűtheted. -
kmarci25
veterán
Attól függ, mikori pörkölés. 2-3 héttel a pörkölés után már beteszem.
Nem bírom annyira a palit, de ez egy érdekes videó tőle a témában. -
kmarci25
veterán
A Bambino Plus nem enged főzni, ha a min alatt van a vízmennyiség (hiába nyomod a gombot, nem indul el). Ha pont a min fölött vagy és úgy indítod, akkor persze lehet, hogy főzés közben ürül ki, akkor nem tudom mi van, ilyen még nem volt nálam.
Puck screen-t amazonról rendeltem, én mindig használom. (Ha többet főzök, és nem akarok tökölni, akkor papírfiltert. Így nem izéli össze a zacc a felsőszűrőt.) Biztos befolyásolja a vízelosztást is, de nem tapasztaltam különbséget a papír és a fém lap között.
A kávétároló doboz szerintem pénzkidobás. Nekem két 250g-os dobozom van, de leginkább a fagyóban tárolom a babokat, és annyit veszek ki, amennyi éppen kell. -
tKb.
tag
Értem, köszi!
Rendelés előtt állok, kinéztem egy mérleget és gondoltam a postaköltség miatt körbenézek még az oldalon és találtam ezt azt. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.
[link] Érdemes vásárolni ilyen kosarat egyből az elején? A 14-16 g 1 vagy 2 főre megfelelő mennyiség?
[link] Puck screenről azt olvastam, hogy segít az egyenletesebb vízelosztásban és a gép tisztán tartásában. Ez megfelelő lehet az előző kosárhoz? Nem tudom, hogy a vastagság mennyit számít, ez így rendben lehet?
[link] Végül pedig ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Egyrészt érdekelne az is, hogy mennyi ideig lehet egy kávét tárolni a felbontástól? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy mi a legjobb módja ennek? Ezeknek a dobozoknak van értelme?
Leírom a szettet, hogyha ez számít a kérdéseket illetően:
Sage Bambino Plus + Sage "The dose control pro"Köszönöm előre is!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
keresztg #8774 üzenetére
Sztem a hc-ben pont a kísérletezés mindig tárt karokra lel, mindegy mivel teszed
tKb.@ a gc-ben nem a foshalmaz és nehezen tisztítható (zegzugos) műanyag tartályt használtam, hanem egy hatszögletű aldis befőttes üveget. 3-4 dupla alatt kifogyott, vagyis max. egy nap. Sose volt nyákos, a tartály meg kb. mindig.
Nyilván az ember igyekszik nem pancsolni, meg feleslegesen locsolni a dizájner vizet. -
keresztg
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #8770 üzenetére
Ugyanazzal a kávéval, kb. ugyanarra a vízmennyiségre, 5g 10-20 másodperc alatt átnyomva a Nespresso gépen vs. 15g kávé 15-30 másodperc áztatással és utána fél perc alatt átnyomva az Aeropress-en, telegyomorral is nyomot hagy... De köszönöm, ez a hegyvidéki arabica jó ötlet az élvezeti kávéfogyasztáshoz.
Ha már filter/press: nincs valami középhaladó kávéfüggő csoport? A HC fórumból azonnal kiűznének, ha megtudnák, hogy mit, mivel őrlök bele az Aeropress-be. Itt viszont nem hinném, hogy annyira érdekelné a résztvevőket, hogy melyik pörkölésből, hogyan lehet a legtöbbet kihozni ezekkel a módszerekkel... Esetleg valami dedikált nem eszpresszógépes csoport?
-
tKb.
tag
válasz
RetepNyaraB #8768 üzenetére
Tehát mindennap kellene a tartályban cserélni a vizet legalább a minimumig? Nem fogy el így rengeteg víz?
-
keresztg
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #8759 üzenetére
Nekünk a Jacobs kapszula is bevált (a 6-os és a 10-es).
Mondjuk van újratölthető kapszula is itthon, abba meg bármi belemegy, ami a szekrényben van (olyan is a végeredmény)... Közel sem lesz annyira tömény, mint bármelyik gyári kapszula, de legalább a koffeinmérgezés sem fenyeget. (Ahhoz ott az Aeropress... 🤣)
-
tKb.
tag
Amennyiben desztilált vizet használok, mennyi ideig lehet benne hagyni a kávéfőző víztartályában? Vagy ott elfér, nem baj, hogyha mondjuk áll egy pár napot vagy egy hetet?
-
goom
senior tag
Mindenkinek nagyon köszönöm! Igazoán sokat segítettetek.
-
iatti
aktív tag
itt az öt lépcsőfokkal feljebb lévő podos. https://www.lollo.hu/kavegep
-
törölt tag
James Hoffmann tesztelt alap kapszulákat itt, a három legjobbnak ítélt az Ethiopia, Colombia, és a Tokyo. Ezek eléggé alap kávék de megbízhatóan finomak. Jó volt még a Ristretto Decaf, ami jobb volt mint a sima Ristretto, a Zimbabwe és Shanghai típusok is érdekesek voltak, a többi nem igazán, de ugye ezek csak az alap kávék, mindig rengeteg féle idénykávé van a Nespressonál és tényleg érdemes kísérletezni a kispörkölőkkel mert azok mindig kalandot hoznak az ízekbe, frissességük miatt.
-
kmarci25
veterán
Ahogy fentebb is írta Retep leginkább az eredeti Nespresso kapszulákat kéne preferálnod, azok meg egységáron mennek a Nespresso boltokban (ők butique-nak hívják, eltartott kisujjal). A legtöbb utángyártott kerülendő, ami még jó volt az a L'Or, meg biztos a kispörkölőik, de azokat nem kóstoltam. De pl. A Starbucks egy kalap sz@r pl.
-
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #8759 üzenetére
Köszönöm, meggyőztetek, Nespresso lesz.
Használ itt valaki olyant? A kapszula hol olcsóbb, hol érdemes vásárolni? -
törölt tag
Nem a Nespresso a leglogikusabb választás? Ahhoz van a legtöbb kapszula más gyártóktól.
Vertuot ne, mert indokolatlan a létezése is, csak magához akar láncolni a gyártó. Dolce Gustot ne, mert instant kávé és tejpor, kicsi a választék. Tchibot és egyebeket nem tudom...
Vannak gépek amik többféle kapszulával kompatibilisek, de a tartósságuk, a főzött ital minősége változó.Szerintem ha csak kávé kell akkor Nespresso. Ha tejes is, akkor kell mellé egy french press meg egy mikró, vagy valami tejhabosító.
-
goom
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #8745 üzenetére
Szívemből beszélsz. Épp ma merészeltem bátorkodni megkérdezni, hogy milyen kapszulást, de kb. öt lépcsőfokkal feljebb zajlik itt a diskurzus.
...Ami szerintem sem baj, csak hát... ugye...
A topic címe eközben - még mindig - "Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja". -
tKb.
tag
válasz
RetepNyaraB #8751 üzenetére
Ha már feljött a mérleg téma. Jelenleg az AVC KC803 9.990 Ft és az AVX KC200 pedig 17.990 Ft. Ér 8 ezer forinttal többet az utóbbi esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- iPhone topik
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest