- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Videós, mozgóképes topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi lenne benne? Minden gép ugyanaz belülről, csak a műanyag, vagy a fém körítés más. Mármint az a része, ami a kávét csinálja.
Max. a kapszulákról lehet írni, de azt itt is. Én szívesen írok arról a kb. 20 fajta kapszuláról (mármint gyártó szerint, nem íz szerint, mert az sokkal több), amit kipróbáltam, ha valakit érdekel. Ezt itt is meg tudom tenni. -
TA68
őstag
válasz
grizlisandor #198 üzenetére
Pont ezért is kérdeztem.
-
grizlisandor
veterán
Pedig a Dolce Gusto(katt)-nak is van.
-
TA68
őstag
Egyébként van annak valami különösebb oka, hogy nincs itt a PH-n Nespresso topik? Régebben mintha lett volna, vagy rosszul emlékszem?
-
Lehiñito
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tippeket. Megnezem az ajánlott kávékat.
-
anadroid
senior tag
válasz
Lehiñito #189 üzenetére
A megfizethetők közül eddig a legjobb a Tchibo Barista Caffe Crema. Tchibo üzletben a fél kilós 1999, az egy kilós 3999, utóbbi ugyanennyiért az Aldinál is előfordul, az Auchan viszont van olyan szemét, hogy rátesz egy ezrest. A Tchibonál szívesen adnak kóstolót is, ristrettót kérj, az a "réz eleje", erősre főzött fél szimplányi, úgy érezni igazán. Második ugyanott a Barista Espresso, erősebben pörkölt.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Megjött a philips ep3510 kávéfőzőm az aqua filterrel.
Ajánljatok hozzá légyszi szemes kávét, hogy melyiket próbáljam ki.
Eddig szarvasit használtunk őrölt segafredo intermezzoval, meg néha omniával.
Kis kiszerelést vennék kb. 250g, hogy tudjam próbálgatni a kávékat, de nem tudom merre induljak el. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #180 üzenetére
Beleolvastam a másik topikba, de a lelki békém érdekében az oldal felénél abbahagytam.
-
kraven54
aktív tag
2 Brikkám van mind kettő a román gyártású. Egyiket itthon vettem másikat olaszból mert azt hittem még ők is gyártanak, de miután megrendeltem láttam, hogy az is román, mert már csak ott gyártják. A lényeg a lényeg, hogy leföztem mind2-ben totál ugyan azzal az arányokkal a kávét és tök más lett. Ízre, mennyiségre is. Amit itthon vettem finomabb volt
. Másodjára csökkentettem a vizet hogy kb ugyan annyi kávét kapjak mint az itthonival és izre még akkor sem volt ugyanaz
ui. a kávé otthon őrölt Pellini N82 volt -
törölt tag
Szerintem valaki szóljon [link]neki, hogy van ez a topik.
-
TA68
őstag
válasz
Mr.Csizmás #177 üzenetére
Oké, ha megkívánom szólok.
-
oszy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #169 üzenetére
Akkor a pia megy?
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #169 üzenetére
Nem mondod, hogy azzal a dohány aromával kezelt szarral kevered a kávét?
-
csabulaxi
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #166 üzenetére
a profik szerint így teszed tönkre a gépedet is, mert valami szar aromával kezeli a kávéját. az meg lerakódik a gépben.
-
csabulaxi
senior tag
Kóstold meg egyszer.
értem én, hogy nagy hype a másik topikban csak szarbaksznak hívott cégné és divat is fikázni, de én még sosem voltam olyan helyen, nincs olyan poharam
Múlt hónapban 1200 ft volt egy doboz ilyen kávé, azaz egy kapszula 100 ft. megkóstoltam, nem rossz. Nem fogom az ardenza helyett venni. Ennyi a történet.
A kapszulás nálam csak ott játszik ahol nem rendszeresen iszom és ha kell akkor bármikor meg tudok kínálni vele egy vendéget, havert.
Tudom a Frei-t is szidják a profik, de mégis, mikor valaki azt hiszi, hogy értek a kávézáshoz, mert tudom, hogy van arabica és robusta, vagy néznek miért veszek 5 ezer ft/ kg-os kávét akkor mindig előjönnek, hogy ők mennyire finom kávét ittak a frejnél.a DG kapszulákat mindig akcióban veszem (figyelni a lejáratra, a penny 1-2 hónap lejáratost szokott akciózni) azaz 75 ft/ kapszula.
napi 6 kv 365*6=2190 * 75ft =164450 Ftf.
Nálam havi 1,5 kg megy el a vegyük a legdrágább általam vásárolt kv-t azaz 5500Ft *1,5= 8250.- /hó * 12hó =99000.-
a darálós autómatával spórolok 65 ezer ft-ot egy évben, 2 év alatt megvan egy vadi új ára.Ja és a tescoban van zacskós szemes starbucks is 50,000.- Ft / kg. áron.
na azt megkóstolni sem fogom. -
oszy
veterán
válasz
Mr.Csizmás #162 üzenetére
A dohányzásnál nincs súlyosabb!
-
lorcsi
veterán
válasz
csabulaxi #160 üzenetére
nem tudom elképzelni h ez a starbuck-os megéri akciósan az árát
az aldiban is most van a saját márkás a DolceGusto-hoz..1k/doboz
szerintem nem rossz -
csabulaxi
senior tag
Most találtam ide, végre. A profi kv-s fórumot napi szinten olvastam, de kb 1 éve már hanyagolom.
Nekem itthon egy Philips 3000 autómata van (Shell akció 2,5 éve), napi 5-6 adag.
Eddig habamentes.Kedvenc kávéink:
1 - Dallmayr-Espresso-Grande (professional)
[link]2 - IKEA PÅTÅR Signature szemes kávé, bio, UTZ minősített 100% Arabica kávébab
ebben még az a plussz is, hogy 250 g-os csomag és kis extra, hogy egy netes oldalon a lejárati időt beütve látható akár utca szintű térképen megnézve hol termesztették
[link]3 - L'OR Espresso Forza, szemes 500
ez szinte minden Tescoban van és sokszor akciózzák 1999ft-ra
a cégnél Dolce Gusto gép van
ott a gyári kapszulákból a kedvenc
- RISTRETTO ARDENZA (kék doboz)
- RISTRETTO NAPOLI STYLE (barna doboz)és most volt akcióban a Tescoban
- Starbucks by Nescafé Dolce Gusto Espresso -
TA68
őstag
válasz
Mr.Csizmás #157 üzenetére
Igaz, ez nem csinál krémes kávét.
Szóba jöhet még egy darálós automata kávégép. Sok tud americanot is készíteni.
(2 dl vízhez szerintem a kapszulás verzió felejthető, ahhoz már két kapszulát kellene elhasználni, ami hosszú távon nem kifizetődő) -
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #157 üzenetére
Ez sima filteres kávé vagy tea főző.
Ki minek hívja, fentről zubog rá a forró víz az örleményre.
Hosszú kávét főzni biztos jó.Én inkább egy FrenchPresst vennék.
Bár ahhoz kell egy őrlő is. -
TA68
őstag
-
törölt tag
Hali.
Aki kapszulás vagy párnácskás gépet használ, mennyi kávé az ami normális ízt meg krémességet ad? Martello Smart gépet vettünk, Aldiban kapható hozzá minden, de kapszulánként 6g kávé van benne, hosszú kávét innánk és a 2 deci vizet átengedve rajta vízízű. Két kapszulát kellene belefőzni?
Előtte volt egy párnácskás valami gép, az 10g per párna volt Amaroy az Aldiból, az érezhetően jobbat csinált. A kávé mennyiségével lehet a baj vagy más gépet/kapszulát/párnát kellene keresni?Olyan gép kellene amit fel lehet tankolni Aldi/Lidl/Penny/Tesco vonalon. Elsőre egy Bosch Tassimo Joy volt véve, de kibontáskor derült ki, hogy ez valami egyedi vonalkódos beszerezhetetlen kapszulával működik csak így vissza is küldtük a 14 napos elállással, szerencsére netről vettük azt.
Nem akarunk darálgatni, sem töltögetni, de nem akarunk 3-1 kávéport sem inni, ezért esett a választás a kapszulás, párnás gépekre.
Eddig egy sima Szarvasi gépet használtunk, classic Omniával, de.... Túl kommersz, meguntuk. Próbáltunk pár más kávét bele, de az se győzött meg, ezért mentünk át a párnás/kapszulás gépekre. -
oszy
veterán
Lemértem mennyi kávét darál a Saeco szuperautomata gépem. 12 gramm. Ez nem sok?
-
oszy
veterán
Ti láttátok valami igazán jó kávé akciót a mai napra?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
Spar poharas: beszallitot valtottak? Mert mas a pohar formaja, es szerintem az ize is. (nem vagyok otthon, muszaj volt beszerezni az eletfenntarto dozist)
-
Lackki
őstag
tchibo akcióval is kitörölhetjük, ha csak nem 20k felett rendelünk ...
-
nyikszi
őstag
Finom kávé 1+1 akció: https://mol.hu/hu/autozzon-velunk/aktualis-akciok/7151-kave-vilagnapja/
-
TA68
őstag
Én is kettő, ritkán három kávét iszok naponta. Először én is darálós kávéfőzőt akartam venni, de egy nespresso gép lett belőle.
A hátrányai (drágább a kapszula) mellett megvan az az előnye, hogy hangulatomnak megfelelő kávét tudok bármikor inni. A sok robuszta kávé után először nekem is furcsa volt az arabika íze és illata. Nem tudom másképp fogalmazni, kicsit mocsár szerűnek tűnt. Egy pár kávé után ez teljesen eltűnt és előjöttek a csodálatos ízek.
(#137) alpenwetter
Teljesen mindegy. Szerintem alig van valamilyen íz béli különbség a kettő között -
nyikszi
őstag
Én két-három kávét iszok. Delonghi automata kávégépünk van. Váltogatom a kávékat, de mindig visszatérek a Pacific Pin Up kávéhoz. Amiket itt írtak sokat kipróbáltam már, de ez ízlik a legjobban nekem. Egy kissé furcsa volt először a nagy robusta vonal után, de utána meg azok lesznek furcsák.Ittam a Lidl-ben kapható hordós kávéból kétfélét, Omniákat kipróbáltam, amikre már rá merik írni a kávéfajta arányokat, Illy, Pellini, Aro, Lavazza stb...
Sok ismerősnek mondom, hogy vegyenek ilyen gépet, mert összehasonlíthatatlanul finomabb kávét lehet inni ezek által, de még senkit nem sikerült megtérítenem
-
8
senior tag
Szerintetek a Tchibo Family vagy az új Family Espresso a jobb?
A kettő közül melyiket választanátok? (tudom, egyik sem nagy szám) -
TA68
őstag
Helló srácok!
Hány kávét szoktatok naponta inni és mik a kedvencek? -
TA68
őstag
Nem olcsó, de a cigaretta sem az, ha valaki elszív napi egy dobozzal.
"Én arra jöttem rá egyébként, hogy sokkal jobban ízlik az eredeti nespresso, ha váltogatom más gyártók kapszuláival."
Ezt már én is tapasztaltam."A rosszmájú megjegyzésedre csak annyi, hogy ezt addig mondod, amíg nem próbáltál a nespresso gépeddel a hónod alatt, rét közepén, 15 fokban, 70%-os páratartalom mellett, újholdkor lenyomni egy Voluto-t.
Majd rájössz a különbségre."
Na ezt ki is fogom próbálni, csak várom, hogy összejöjjön a 15 fok, 70% páratartalom. -
Igazad van, csak több, mint kétszeres áruk van. Én arra jöttem rá egyébként, hogy sokkal jobban ízlik az eredeti nespresso, ha váltogatom más gyártók kapszuláival. Ha csak azt iszom, akkor nem annyira átütő az élmény.
A rosszmájú megjegyzésedre csak annyi, hogy ezt addig mondod, amíg nem próbáltál a nespresso gépeddel a hónod alatt, rét közepén, 15 fokban, 70%-os páratartalom mellett, újholdkor lenyomni egy Voluto-t.
Majd rájössz a különbségre.
-
anadroid
senior tag
A mellédarálás valószínűleg akkor jön elő, hogy ha a zaccpogácsa nem tud leesni a zacctartóba, hanem annak a középső elválasztóján támaszkodva fent marad. Ekkor a takarító kar visszasöpör némi zaccot, amire rászóródva a következő őrleményből oldalra is jut. Ez szépen felgyűlik a kávéfőző aljában és a főzőegység melletti kis vájatban (jobb oldalt). A következő lehetőség: megtörténik a darálás, és utána nem indul meg a víz, hanem a kar lesöpri a friss kávét.
Az elválasztó középre helyezése konstrukciós baromság, 1 centivel oldalabbra téve, vagy ha alacsonyabb lenne, már nem jelentene stabil támaszt a zaccpogácsának.
-
Nespresso tulajoknak: mától a Penny-ben a Jacobs 20 db-os doboz 1.300, azaz 65 forint egy kapszula.
-
nyikszi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #113 üzenetére
Nem is értem én se ezt a mellé darálást
Hova darál mellé? Én csak akkor szoktam takarítani ha kéri a vízkőmentesítést. Jól beáztatom az őrlőt akkor és kitakarítom A-Z-ig mindenét. Amúgy meg csak kívülről szoktam. A kávé őrlési finomsága meg nálunk középre van állítva és kb. 2 havonta veszünk 1 kg-os kávét. Bár volt, hogy sikerült olyan kávét venni, amit inkább hígítva ittunk és pont jött hozzánk egy kávé fan, aztán egyből meg is jegyezte, hogy vízízű
Upsz
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Novemberben Bf-kor szeretnék venni egy új automata kávéfőzőt
100-150k ársávban.
Philips vagy Delonghi az ajánlottabb?
A Philipsnél látom, hogy ott kerámia örlőkést használnak.
Mennyivel előnyösebb a kerámia, mint a fém? -
anadroid
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #113 üzenetére
ESAM 04.110
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #115 üzenetére
Wiener extrával.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
grizlisandor #114 üzenetére
ofc sárgacsíbóval gondolom
-
grizlisandor
veterán
válasz
Mr.Csizmás #108 üzenetére
Gépfüggő menyi kávéval dolgozik. Szerintem sok lesz az, kolléga automata kávéfőzőket újít fel és árulja, szervizeli őket. Mesélt storykat, 6-8 g kávéből dolgoznak ezek a gépek általában. Azt mondta, hogy nem tud annyi 6 g-s gépet szerezni, mint amennyit a környékbeli kocsmák megvennének.
100 forintért a 6 g kávén átnyomott melegvíznél vajon milyen haszonkulcs van?
Más:
DolceGusto gépbe való kapszulákat honnan érdemes venni? -
anadroid
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #111 üzenetére
Inkább 1-2 hetente.
-
jansky1
senior tag
válasz
Nem nagyon vagyunk egyébként megelégedve a kávéfőzővel. Ez egy DELONGHI ESAM 3000 MAGNIFICA. Nem elég meleg amit főz, ráadásul szépen mellédarálgat. A kávé finom viszont, ezért nem cseréltük le.
Mellédarálásra van valakinek tippje, mit lehetne csinálni?
-
törölt tag
válasz
Megvárod míg kiszárad?
#DrBubo mivel kávét fogyasztasz itt a helyed.
Ez nem a vodoo topik, mint a másik. -
jansky1
senior tag
Nálunk szerintem elfogy 1 kg kávé az automata kávéfőzőben egy hónap alatt. Ketten isszuk, hétköznaponként 1 max 2/fő, hétvégén meg fix 2 adag/fő naponta. Legerősebb fokozatra van állítva a főző, nem tudom hány gramm őrlemény készül így.
-
salapp
addikt
Pár hete a tesco-ban 14ezerért volt ilyen gép, szerintem annyit megér. (Én is akciósan vettem, 17ért). Az emagon most látom, hogy a fehér ingyenes szállítással 18ezer alatt van, érdemes egy próbát tenni.
Amúgy meg mondasz valamit, ebben a kis országban mindenki olyan kva nagy autodidakta barista -
salapp
addikt
Miután a fél éves Saeco Xsmall belseje úszott az őrleménytől, elegem lett.
Azóta egy Senseo-t használok. Eredeti strong és extra strong espresso párnákkal is egész jó lungohoz és tejes kávéitalokhoz, de én kicsit upgrade-eltem. Egyrészt a párnákhoz egy espresso filtertartóval.
Illetve szemes kávé+kézi őrlő (kerámia őrlőművel)+tölthető kapszula.
Így mindig friss, az őrlemény kellően egységes, a kávé gazdag, az egyes pörkölések karaktere kijön, mellékízektől mentes, hőfoka jó, a zaccpogácsa szép tömör. A gép faék egyszerűségű, takarítani gyerekjáték. Ja, annyi, hogy csinálok az őrleménnyel két másodperc előáztatást és utána csapolok.
Volt érettségi büfé, ahova bevittem és a tanárok között a nespresso gép mellett is ez lett a sláger igen hamar. Hiába, a frissen őrölt kávéval nem lehet versenyezni.Valami ilyesmi, szerintem sokaknak megfelelne a kávé, ami kikerül belőle, nagy felfordulás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gaming notebook topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest