Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HoTaZo

addikt

válasz zsid #20838 üzenetére

"Amíg a kreszbe nem kerül bele a kiírt rendszám és a kijelzőn megjelenő terelőnyíl addig az számodra nem utasítás,ennek figyelmen kívül hagyásáért nem tudnak megbüntetni."
    Amíg ezerből egy ember van tisztában ezzel, addig alkalmazni is fogják. A "nem tudnak megbüntetni ", ami nem jó megfogalmazás. Somatomnak volt gondolatmenete, hogy nem a rendőr a mindenható, lehet (és kellene is) fellebbezni. Aztán eldől, hogy kinek adnak igazat.
    Ha kihív és nem megyek ki, s rám küldi a rendőrt, akinek az utasítására viszont vissza kell mennem, ha úgy akarja, akkor nem csak megbüntet (jogtalanul, ami ellen bár harcolhatok), de rengeteg időmet is elrabol. Ezért nem látom értelmét, hogy szándékosan ne vegyem figyelembe a jogtalanul használt jelzésüket.
    Múltkor, csak azért hívott ki, hogy a mögöttem jövő, egy darab, autó még gyorsabban haladhasson. Pedig így is 87-tel mentem a 80-as útszűkített korlátozásban. Mivel a 40t-ás szerelvényekre vannak kalibrálva, így még túlsúlyosan se jelez be nekik az útba épített mérlegük, ezzel a babakocsival. De nem akartam időt vesztegetni rendőrökkel, akik már a sebesség túllépése miatt is büntethetett volna. Este volt, senki előttem a mérlegen, rögtön zöld lámpa a mérleg előtt, s alig értem a mérlegre máris zöldet nyomott, még integetett, hogy menjek. Tapsoltak neki.
    Nem azért mentem 87-tel, mert siettem, hanem, hogy ne tartsam fel az autóst nagyon. Bezzeg, ha mi mennénk gyorsabban ilyen egy sávos korlátozásban, akkor rendre kifogjuk a balgát, aki mindenáron beelőz, ha kell az utolsó métereken is a szűkítés előtt, mert nehogy már kamion legyen előtte, aztán szépen beáll 70-75-80-ra... :W

Új hozzászólás Aktív témák