Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #13195 üzenetére
Mármint mit?
Van egy napozó partszakasz, létrán vagy ugorva be lehet menni a vízbe. A cél egy kics lubickolás a tengerben volt. Csere alsó, kis törülköző, laza úszás. Csak azzal nem számoltam, hogy a Aviától levezető meredek út annyira kiveszi az erőt a lábamból, hogy remegni fog mire leérek, az utána jövő séta (kaszinók, szoborpark, pálma kert, F1 kanyar ...) meg rátett egy lapáttal, a hideg víz pedig görcsbe rántotta mindkét lábam, a hullámok pedig próbáltak eltávolítani a parttól. Megküzdöttem a létrához jutással, de egy srác szemmel tartott azért. Utána jött még az Óceánográfiai Múzeum (0€-sod van?).
Majd az emelkedő vissza, de azt már az utolsó busszal tettem meg.
Azt a sétát is csak ajánlani tudom (fulladás veszély nélkül).
Nyáron, napkeltével kávézni, utána indulás, busz La Turbie-től, séta, egy jó drága sör, majd vissza busz (az is 1,50€, emlékeim szerint), este napnyugtával visszatérni.Szerk.: Tüzi, ne hagyd ki legközelebb, ha ott tudsz hétvégézni!
-
válasz
Somatom #13195 üzenetére
Nekem az mindig kimerült annyiban, hogy amikor tudtam, a felette lévő avia kúton álltam meg pihenőzni.
Éjszaka nagyon menő látvány onnan... főleg nyáron, amikor a sok munkanélküli csóró a millióeurós ladikján nyomja a blues-t, és az összes víz alatti ablakból egy fénycsóva megy bele a kristálytiszta vízbe...más:
[link] ez az inverter jó lehet fülkébe? laptopnak, szendvicssütőnek, teafőzőnek. Lapos, beférne az ülés mögé frankón. Főleg, hogy a héten megállt az ultrabookom, valami rövid időn belül ki kell találnom, hogy legyen gépem filmezni... szóval vagy viszem magammal a házi m17x r2-t, vagy veszek egy m18x r2-t... ezek egyike sem megy szivargyújtós 24v-ról, mert nincs olyan hozzá, csak tápos... közben vettem olyan sencor-os rizsás cuccot én is (meg egy szenyósütőt) szóval az inverter beszerzése már kvázi kötelező dolog lesz a jövő héten.
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #13192 üzenetére
Nemtom, ezt miért csináltátok. Bár, én túristaként, motorral voltam Monacoban, de eszembe nem jutott volna ott csobbanni. Nincs is normális strandja. Sztem három dolog van Monacoban, amit nem szabad kihagyni.
1.: A kaszinó, illetve fedezet hiányában a parkja a szobrokkal.
2.: A hercegi Autómúzeum.
3.: Az Óceánográfiai Múzeum. -
zsid
senior tag
-
HoTaZo
addikt
Volt kirándulás, ha már Rómánál hétvégezek. Tegnap esős, ma csodás idő volt, át lehet jutni a parkolóból az Ikeához, onnan nem messze már busz is bevisz a metróhoz, azzal meg csak néhány megálló a Colosseum.
Róma koszos, buszról nem sok érdekességet láttam. Az odautat a busszal ellógtam, mert jegyet nem lehet a buszon venni, a metronál automatából 1,50€-ért ad 100 perces jegyet, de vannak napi s egyéb jegyek is.
Kellemes séta volt, ajánlom, ha itt tudtok hétvégezni. -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #13187 üzenetére
Persze, ez az utálat is baromság, hiszen ugyanolyan kevert lakosságú nép, mint az övék.
Párizsban császkáltunk sógorral (szőke, tüsihajú) rajta német zászlós katonai kabát, redskinek akartak nekiugrani, mert "nazi". Mondtam nekik, hogy nem, csak idióta, de magyar... tudós és Berlinben él. A végén majdnem sörözés lett belőle. Na, az egy szép csoportkép lehetett volna! -
HoTaZo
addikt
Róma mellé jöttem lerakodni, Bologna és Firenze közt álltam meg tegnap este. Onnan 4:15-ben a lerakón lehettem volna, de egy egészségügyi pihenőt beiktattam ~3:30-nál, főleg mert azt mondta a vezénylőm tegnap este, hogy nem fognak ma leszedni. Azért még rákérdezett ma reggel, persze, menjek oda, hátha...
Hát, nem. Nincs embere, majd hétfőn.
Végülis, nem lett volna rossz a közelben maradni, mert egy bevásárló központhoz vittem pelletet, tusolón kívül lett volna minden. Csak a hely, ahol parkoltam volna, az egy kukás cég parkolója lett volna. Pár perc alatt már csavarta az orromat a szag.
Délben zártam műszakot, a körgyűrűn, az Ikeától pár percre.
Tervezem, hogy holnap benézek Cézárhoz. Csak délig "melóznom kell", hogy hétfő reggelig ne legyen meg a 45 óra.Én is csípem az olaszokat, lazák, dinamikusan vezetnek. Ha bevág eléd, akkor nem totyorog előtted.
A két fő dolog, amit tapasztaltam:
1.: Ha be akar sorolni két jármű közé és látja, hogy előlre és hátulra még befér 2-2 gyufás skatulya, akkor besorol.
2.: Mindig a hátul lévő vigyázzon!A Dél-franciák és az Északiak teljesen más nép
A délieknek már Lyon is Észak.
Viszont, a normandok is eltérnek a ch'ti-ktől (Lille, Calais, Valenciennes...), akik méginkább eltérnek az Észak-keletiektől (Moselle, Alsace), s nem azért mert a németek több vagy kevesebb nyomot hagytak volna itt-ott. Mind utálja a németeket. Előszeretettel csúcsos sapkások-ozzák őket. -
zsid
senior tag
Már Firenze környéke is retkes, főleg Prato és Osmanorro. Ott ipari mértékben van szétdobálva a hulladék ami katasztrófa. Piacenza mellett is találtam egy főút melletti sávot, ahol kamionok parkolnak az ipari park mellett hát az meg egyenesen borzasztó volt. NEm elemeztem, hogy kamionos hulladék, vagy háztartási
Trieszt belső, de nem frekventált részei is brutál koszosak.Azért furcsa ez, mert rengeteg helyen nagyon gyönyörűen rendben van az ország, máshol meg mintha simán cigánytelep lenne és olyan hatalmas a kontraszt...
-
Helyenként retek csak (főleg nagyforgalmú helyeken).
Az értelmesebb régió (Toscana pl) teljesen tiszta volt. Jó, már amennyire lehet. Ott is van eldobálva helyenként ez-az, de mondjuk közel nem az van mint ha elmész Firenze alá, hogy Rómáról vagy Nápolyról már szót se ejtsünk. Nem véletlenül van Északi Liga, és akarnak elszakadni a déliektől... Állítólag pont Bergamo környéke náluk a sztahanovista régió.
Északon van intelligencia, igaz azért túlzásba ők sem esnek ezen a téren, és gyökerek mindenhol vannak, de van ahol elviselhetőek, főleg mert a jó arcok aránya magasabb.
Elképzelni nem tudom milyen lehetett a 80as években... mert amennyit rothadt (és amilyen rohamosan...) a világ 20 év alatt, 80-90ben kurvanagykirályság lehetett ott (is)...Amúgy a franciákról alkotott véleményem is változott némileg.
Át kellett értékelnem magamban néhány dolgot, és megállapítottam, hogy annyiban téves a róluk alkotott véleményem, hogy az északiak ott (is) normálisabbak valamennyivel.
Nekem eddig leginkább a déliekkel volt "élményem", és ezt rávetítettem az északiakra. De most találkoztam pár nomálisabbal, szóval... ja.
De ettől a déli rész az retkes, tele önjelölt nemzetvédővel, és idióta f.sszal.
Viszont ahova a németek vittek intelligenciát, ott azért találkozni értelmes népekkel isZolás
[link] -
Zolás
addikt
Végre hétvége csak nem otthon. Egy szlovák cégnél állok, és várom hogy megrakjon. Este haza akartam érni, de délután kettő óta nem képesek megrakni. Majd holnap. Kezd tele lenni a tököm a szervezéstől, és annak a hiányától.
-
válasz
HoTaZo #13175 üzenetére
Remélem le tudtál pakolni azóta/ma
Olaszokat csipázom nagyon. Jövök haza, valami hulladékvasas faszit beengedtem pályára.
Megyek kellemes 85, beáll mellém, ablak le, vigyorog mint a tejbetök, ment a hevimetálos kézirángatás, kiabál át valamit, látom, hogy nagyon jó kedve van, egyből rámragadt, hevimetálos kéz vissza, ez ment két percig, továbbment, villantottam neki, bejött elém, nyomta a kürtöt, én is...
Komolyan mondom, ez az észak-olasz és a spanyol/portugál a legjobb/vidámabb hely Európában. Irigylem őket. Itt is vannak hülyék, meg minden szemetet itt rak le a déli szél az Alpok miatt, de ezek tudnak közlekedni, megy, halad, van ritmusa mindennek, dolgoznak is...
Ha nem húzok el Kanadába, akkor szerintem én átköltözök oda.
Egyre jobban értékelem az ilyen dolgokat.
Ez a Toscana-i hétvége is, ballagok le a tóhoz, hárman álltak meg mellettem megkérdeni, hogy a tóhoz megyek-e, és igen, jó irányba megyek... Ez olyan mint amikor Sydney-ben megállt a busz a buszmegállóban ahol éppen ültem a bicajom társaságában (eddig ez nem meglepő, elismerem), de ezt tettek este 10 után, megkérdezte hol lakom, mondom, hogy Abbotsford, és mondta, hogy ha szeretném szívesen elvisz, majd utána megy a garázsba.
Tényleg egyre jobban értékelem az ilyen dolgokat... -
-
Zolás
addikt
válasz
Somatom #13177 üzenetére
Nálunk ez úgy nézne ki, hogy gurulj oda, és majd lesz valami. Pénteken megyek haza, de este hetes felrakó szlovákban, meg reggel hatos lelrakó. A többit, hogy hogy oldod meg, hát azt nem tudja. Több lerakós történet, nem tudok pihenőt kivenni, és később se tudok kezdeni, hogy beleférjen.
-
Freiherr
őstag
Szlovéniában tilos az előzés 6-18h között, hiányzott ez is, mint egy falat kenyér.
-
-
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #13161 üzenetére
Nem is értem, hogy bírod. Nekem most nincs párom, de így is épphogy elég a két hét a
deregenerálódáshoz.Amig megvolt az ex, szó szerint csak a mosnivalót pakoltam ki a táskából. Fölösleges volt otthon a ruhásszekrény, sosem használtam, csak táskából, táskába pakoltam.
-
HoTaZo
addikt
Oh, még 1½ nap és mehetek pihenőbe!
Észbontó, hogy mi tennivalót talál az ember párja egy hét otthonlét alatt! -
zsid
senior tag
Vannak az emelhető tetős ponyvás pótok, amiknél nem tudom pontosan (hálistennek sosem ponyváztam) ki tudsz emeleni 30-35 centit is, de az már túlméret és engedélyköteles!
Nem tudom milyen szerelvényed van, megásba befér 3 magasan a láda?Kis toleranciával bármit meg lehet oldani, megás árut a normál pótba, 22tonna helyett 26 tonna felrakását ( mert végülis felfér),pici tengelytúlsúly mert belefér.. Az a baj, hogy ezekkel a buta, képesítés nélküli fuvaroztatók szétbasszák a teljes fuvarpiacot. Fogalma sincs mit vállal be azt' rátukmálja az alvállalkozójára az meg szopjon.
Svájcban nagyon sok engedmény van a fuvarozásban, ami az unióban nincs és ezek jelentős része baromi jó a fuvarozás szempontjából. Viszont ezek jelentős részénél a szabályok megszegésével erősen piactorzító hatást lehet elérni, amivel kibaszot a többi fuvarozóval ezért ezek visszaszorítása érdekében az ilyen dolgokat brutálisan büntetik. Ez jó a sofőrnek is, mert nem kell illegálban nyomni meg jó a fuvarozóknak is mert sok helyen nyernek vele. Itt simán megmondhatod a diszpósnak, hogy nem rakod fel mert nem lehet é kész. Nem tud mit csinálni..
Néhány ilyen érdekesség, ami itt "egyedi" ( és az EUban is megléphetné bárki, csak sok esetben olyan hülye a saját dolgához a szakszervezet, hogy az fájdalmas):
-3,5t kisteher + utánfutó kombó belföldön nem tachográfköteles.
Egy utánfutós Sprinter vagy Iveco Daily 7 tonna lehet össztömegben és nem kell hozzá GKI,tachográfkártya, előképzettség, nem vonatkozik rá az 561 valamint az éjszakai kamionstop. A raksúlya az kiépítéstől függ, nálunk az emelőhátfalas ponyvások olyan 850+2000kg-t, összesen 16 raklapot tudnak elvinni.Ezek a "szerelvények" képesek arra, hogy ugyanazt a mennyiséget elvigyék, mint egy 7,5 tonnás teherautó, aminél van használat arányos útdíj,tachográf,561, éjszakai tilalom, C jogsi, GKI stb.. Ki tudnák nyírni a 7,5 tonnások piacát? Simán. Picit túlrakod itt-ott és nem gond, elviszed azt amit egy 12 tonnás teherautó tud - olcsóbban, gyorsabban, korlátozások nélkül.
Az első ellenőrzésig. Ha megmérnek tengelyesen, túlsúlyosan és ejnyebejnye a bünti akkor megcsinálod holnap is, holnap után is, jövő héten is ( mint Magyarországon.. ). Ezért itt ilyen esetekben nem ejnyebejnye a bünti és a jogosítvány is ugrik automatikusan, a szabálysértés mértékétől 3-6-12 hónapra. Ha valaki felrak a 2t-s utánfutóra 2,3 tonnát az már nem csak túlsúly, hanem egy piactorzító dolog is, mert olyan súlyt rakodott fel amit legálisan csak teherautóra tudsz, ilyen szerelvényre nem azaz az "illegalitással" piacvesztést okoz az e fölötti kategóriákban. Ezért csekk a cégnek, csekk a sofőrnek plusz a sofőr jogsiját el is veszik. Ennek van visszatartó ereje az elkurvulással szemben.
Pont azért büntetnek mindent durván - a külföldieknek annyira nem durván, mint a helyieknek - hogy ne torzuljon a piac és ne hozzanak a kedvezményekkel még véletlenül sem lehetetlen helyzetbe másokat.
Egyik ismerősöm sima 3 tengelyes 33 raklapos dobozos félpótot húz, de össztömegben vissza vannak minősítve így olcsóbb az útdíj ( 24 tonna helyett valami 14-re, postának dolgoznak, ott inkább terjedelmes áru van ez meg így olcsóbb volt, mint 2 tengelyes pótot venni ). Ha kontrollnál megfognák egy laza 20 tonnás rakománnyal ami még meg sem közelíti a jármű műszakilag emegengedett össztömegét akkor neki a következő két évben nem kellene semmit vezetnie, a főnökének is jutna olyna csekk, hogy a szeme felakadna.
Svájcban egybe vették a szociális és szakmai szabályokat, így vonatkozik ránk a szociális munkaidőkorlát, ami 26 heti átlagban 9,6 óra/nap( ilyen van Magyarországon is amúgy, de kb erről sem hallott senki
). Az 561 megenged ennél jóval többet is, itt mehetsz mint a töketlen, az első kontrollig. Egyik fuvarozó ismerősöm mesélte, hogy ők is b@sztak az ARV-ra aztán belefutott egy kontrollra ahol az akkor 3 autós céget 87 000 frankra büntették, mert túllépték az átlagos 9,6 órás munkaidőkleretet. Ez átszámítva 30 millió forint, azért mert az 561-et szabályait betartva túllépték a munkaidőkeretet, amivel versenyelőnybe kerültek a többi céggel szemben.
Pont ezért büntetnek ennyire ész nélkül, hogy ne forduljon elő olyan mint ami én/mi csináltunk otthon. Még véletlenül se legyen az, hogy valaki ekárcsak 1 centit is bevállaljon és elvigye olyan elől a munkát aki ezt legálisan meg tudja csinálni. Mint amikor én jártam hónapokig túlméret engedély nélkül 17,5 méter felett
-
Somatom
veterán
Azért az a 45 -ös tényleg necces. Az 561 -ben egy bötü sincs annak a konkrét korlátozásáról. Azt írja, hogy a csökkentett pihenő fülkében is tölthető. Ebből következtették, hogy a jogalkotó úgy értette, hogy akkor a 45 -ös nem. Erről nekem a szakközepes irodalom tanárom jut eszembe. 50 -es, baszatlan picsa, nyakig begombolt ingben magyarázza, hogy mire utalt verseiben Villon, aki 500 évvel korábban élt és egy bordélyban lakott egy prostival.
Most elkezdtek fájni nekik a keleti cégek és tekertek egyet a szabály magyarázatán. Hétközben napi 15 óra munkát ki tudok pihenni azon az ágyon, de hétvégén nem. -
zsid
senior tag
"Nincs meg az élni és élni hagyni elv már."
Szerintem ez az elv ez a melegágya a szebálymegkerülési mentalitásnak. Itt vagy pl te mint fuvarozó, tisztában vagy vele, hogy a nemzetközi forgalomban közlekedő szerelvényekre 400cm a magasságlimit. Ebből kifolyólag én úgy gondolom, hogy te mit tudatos "flottaüzemeltető" és vásárló csak és kizárólag olyan szerelvényt fogsz vásárolni ami új gumikkal legfeljebb 400cm magas és ahogy kopnak a gumik ettől csak kevesebb lesz.
Ezek alapján hogy tudsz belefutni egy 401 vagy 405 centis bírságban amikor ez elméletileg fizikailag nem lehetséges, hiszen te saját magadnak nem veszel olyat amivel kibasznál saját magaddal. Az én volt főnököm pl szakmailag és műszakilag buta volt és hiába könyörögtünk megvették a nettó 115 000 euros vontatókat úgy, hogy 408cm volt velük a pótkocsi magassága, de neki még jogsija sem volt B kategória felett. Te egyben sofőr is vagy és a saját főnököd és az írásad alapján én nem feltételezném hogy saját magad szopatod ( jó a francia résznél én is elbizonytalanodtam
)...
Ettől függetlenül,engem az bosszant ezekben a dolgokban, hogy a méret és súlykorlátozások immáron már vagy 40+ évesek és még ma is van olyan sofőr és FUVAROZÓ akinek halvány fogalma sincs ezekről. Nemrég egy kamionos lázadt a "kamionokban töltött hosszú hétvégék miatt büntető hatóságokról" szóló G7-es cikk alatt, hogy ez milyen új baromság - pedig ez nem új idén több mint 30 éves a rendelkezés. A csávó büszkén vállalta, hogy 15 éve kamionozik, de még nem is hallott erről...
Na az ilyenek miatt nem engednék egy centit és egy kilót sem.
-
Nekem az agyatlansággal van bajom. Hogy atombeton minden, semmi rugalmasság nincs semmiben és lassan senkiben. Amúgy is valami 5-6 százalék plusszal építik az alagutakat a szabvány miatt (ezért férünk át anno a fehérvári 3,80as alatt nyergessel, igaz a 36 palettás már nem fért át) szóval nem értem, hogy miért nem lehet 4.05ig toleranciát beépíteni a rendszerbe. Futsz mint a barom, hogy meg tudja csinálni mindent, mindenkinek ott legyen minden, de közben tachográfozz, tilalmazz, tengelyezz, kövesd az összes ország éppen kitalált agyrémét, ezekkel legyél naprakész, különben repkednek a százeurok mint ősszel a falevelek Most épp a szlovén agyrém (tegnap már láttam a rendőröket birságolni ez miatt magyar határ előtt), de közben az összes naplopó azon fáradozik, hogy ki tud nagyobb faszságot kitalálni.
Nincs meg az élni és élni hagyni elv már.
Ez az ami bassza a csőröm... -
Somatom
veterán
válasz
HoTaZo #13151 üzenetére
Saját autó, de én fogazok.
Kedden délután megkapom a fogakat a technikustól és szerda reggelig kell leadnom Münchenben a fogorvosnál. Ezért kapok 100 Erzsit. Így megfordítottam a kimenést. Este indulok, hajnalban kiérek a telephelyre és lefekszem az autókámban szundizni. -
Somatom
veterán
Ezért nem jó vállalkozóként autón ülni. Én pont lesz..om, hogy késik az áru. Jól sejtettem, hogy nagy csodát már nem fognak mára0 kitalálni. Kaptam egy 80Km -es fuvart, aztán üresen bejöttem a telephelyre. Legközelebb kedd reggel hatkor mozdulok a kamionnal. Itt az autóm, holnap elgurulok Augsburgba shoppingolni, vasárnap meg Nürnbergbe a haverokhoz bulizni. Annyira keserves a sors!
-
zsid
senior tag
És azzal mi a baj? 4m a megengedett mindenhol, a fölött engedélyköteles vagy. Ugyanezért ha otthon megfognak ott is elkérnek 10-15 000-ret ( már nem emlékszem pontosna a büntitételre).
Amikor bővítették az otthoni pályás mérlegeket akkor a terv szerint ki akartak építeni lézeres magasság és hosszúrásgmérő kaput is, nem tudom ez megvalósult-e mert közben leléptem otthonról. Ha igen, akkor ott sem tudod kidumálni, hogy csak egy centi, mint ahogy a túlsúlybüntinél is hoába reklamálsz, hogy csak 250 kiló...
-
válasz
Somatom #13146 üzenetére
Kedd reggel kellene Firenze alatt 150el leraknom.
Vasárnap tilalom.
Hétfőn tilalom.
Ez oké, de a cuccot még mindig nem szedtem össze kishazánkban, és ahogy áll a dolog, sanszos, hogy ma nem is fogom. Talán holnap délre megleszek vele.
Szóval érdekes lesz megint. Persze kedd délelőtt már van felrakóm onnan 200kmerre, fel Normandiába...
Szuper izgi lesz... -
Somatom
veterán
Tegnap váltottam. Első feladat Waldshut, svájci határ. Ma reggel le kellett volna vámolnom, leraknom, visszarakni, kivámolni, autózni 4 órát, lerakni, átállni, megrakni.
A reggeli vámolásnál kiderült, hogy nincs számla. 10 -re oldották meg. Negyed 11 -kor indultam. Két óra a lerakó, pont ebédidőben értem oda. 14:10 -kor indultam a felrakóra. Ott sem kapkodtak. 17:30 -ra értem vissza Waldshutba, bezárt a spedíció. Ennyi volt, nyitás holnap reggel 7, 13 órás pihenő. 8, mire végzek a vámon. Meg vagyok rakva, nem adhatnak más melót. Mire a lerakóra érek, péntek dél és 4 óra vezetőidőm elment. Sokmindent már nem tudnak velem varázsolni, jön a hosszú hétvége. Imádom Svájcot! -
Avicularia
veterán
válasz
Somatom #13134 üzenetére
Mi is jöttünk haza Magyarországról a nejemmel és 2 órát ott álltunk sorba Hegyeshalomnál este fél 8 -tól fél 10-ig. Rohadjanak meg, visszaállt teljesen a schengen előtti idő. Passaunál is nagykontroll, de ott a német rendőrnő csak vidáman intett, meg se kellett állnom. Itt a svédeknél meg a kompról való lejövet után útlevél ellenőrzés, meg a vámos is kérdezgetett, hogy hol voltunk meg van-e valami bejelentenivaló.
-
válasz
HoTaZo #13138 üzenetére
Nem erről volt szó, hanem német-hollandról... Dehát ez Magyarország, itt telibe pofánhazudik mindenki mindenkit ha le tudja húzni két forinttal...
Mindegy is, csinálom egy darabig, valamit keresni szeretnék azért a bolton, aztán vagy visszamegyek ahhoz az egy emberhez akivel dolgozni tudok, vagy felülök egy röpüllőre én is... -
zsid
senior tag
válasz
AsakuraDave #13133 üzenetére
Most már biztosan nem lesz. Nagyon nagy hiba volt, hogy a '90-es évek elején vasúti kapcsolat nélkül engedték megépíteni az élelmiszerláncok központi raktárait, aztán később a többi ipari parkot.
-
Franciaország... Állok a cég előtt, jön egy szürke pözsó, gyerek nagyban sz.pkodja a cigijét, meglát, tesz két kört, nagyon néz, megáll velem szemben, nekiáll fényképezgetni, majd f.szverést immitál.
Mondom... És ez most nem HoTaZo ellen offence, de ezeknél debilebb nincs az euban... Volt, de már kiléptek pár hónapja xD -
Somatom
veterán
Ki...ott labancok. Este fél 11 -kor három sávon áll kifelé az M1 a határnál. A kamionok +5Km -en állnak a szélső sávban.
-
zsid
senior tag
Múlt héten amikor szóba került a vasút akkor írtam a kombinált fuvarozásról, ahogy a cserefelépítmények feljutnak a hegyre. Ez így néz ki élőben:
A vonat elején 3 WAB a Migros áruháznak, majd a tartálykonti után 6WAB a Coop áruháznak, boltoknak és benzinkúti shopoknak. 1300-1400 méter szintkülönbséget nyom le ez a vonat
-
-
Elvileg meg van szabva, hogy melyik pihenöt kell kivenni előbb. Én úgy tudom, hogy a 30ast elsőként, aztán a 15öst, fordítva nem jó.
Kíváncsi vagyok a véleményekre :) -
Somatom
veterán
Megvan az új dili. Rizsfőző. 700W, elbírja a szolgálati inverter. Bedobálom a hozzávalókat és a fülkében, vezetőidőben megfőzi. Párolni is tud, van időzítő és melegen tartó funkciója. Még itthon tesztelem. Pörit már csináltam benne, most húslevest rotyogtat.
-
Nem tudok magammal vinni egy tartályt. Elférni elférne, de érted... az a húsz liter azért kell, ha német tranzitom van, akkor ott rendesen menjen, mert állítólag civil autóból mérik menet közben a nox szintet amit húzol magad mögött, és ha magas, akkor vesznek ki azonnal, és szerintem kb agyon is lőnek.
De amúgy ebből emulátor lesz.Vagy autó visszaad, és kihozok egy euro4-est. De azok meg mind retkek, meg annyival drágább rá az útdíj, hogy kb ott vagyok ahol a part szakad. Igaz az legalább megy, csak gázolaj kell bele.
De akkor itt meg jön a második kérdés, hogy ez mennyire dobja meg az inflációt, mert minden drágább lesz, ezt nem lehet lenyelni. Kiváncsi vagyok, hogy naaagy hősies nemzethy kormányok mikor fognak közbe avatkozni, vagy ezt miként tervezik megoldani.
Mert az egy dolog, hogy az új traktor, meg az kínából rendelt húsz centes macskafésű nem fog megérkezni, de a géppark 90%+-a már adblues, és azok viszik a kaját, gyógyszert, de jelezném, hogy a mentő és tűzoltóautók sem mennek nélküle sehova, és a kórházba oxigént szállító kamionok sem, ami a covid fényében külön pikáns.
De nézzük a jó oldalát is. Remélhetőleg eljön az elektonikus cmr és menetlevél kora.
[link] -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Vasárnap még 199ft-ért tankoltuk az ADBLU-t- a Tatai Shell kuton, pénteken 350ft-volt,reggel pénteken a kollégám még 300ft ért tankolt.
A kutas nem tudta megmondani fognak-e még kapni, ugy hogy nem tudom mi lesz ebből -
fesii
aktív tag
Ha telerakod a nagy tankot ad-blueval azt megértem, de mi a terved 20 literrel?
Ha valaki előre látónak gondolja magát és most vesz egy 2-3 ezer literes tartályt azt megértem. A nagy riadalom miatt biztos feljebb megy a lotyi ára azt én is így gondolom.
Foleg a korona óta itt már lassan minden héten van egy világ vége. Én már kezdem unni. Én egyedül a briteknél érzem azt hogy rendesen elfog húzódni nekik ez a válság. -
Amennyire én tudom, nincs sok gyár az eu-ban.
Azt írják, hogy lengyel megállt mint a szög, a TC-n még továbbá azt is, hogy a szlovák az takarékon megy (ahogy a németek is), és ahogy hallottam, a szlovák kormány exporttilalmat vezetett be rá
Szóval, hogy egy kőkori klasszikussal éljek:
"A nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik" -
-
[link]
Hát... úgy néz ki, hogy lesz itt még ezer forint egy kiló kenyér tavasszaldrágább szállítás, drágább kemence fűtés, nagyobb bérek, stb. Lesz itt olyan infláció bazeg...
[link] 32.5%. Szóval akkor 30 literhez kb 10kg kell, plusz a desztvíz. Ez nem biznisz akkor.
Mondjuk érdekelne mi van akkor, ha csak 20%os a lötty. Nox xszenzor letilt? Vagy többet nyom hozzá... ebből emulátor lesz akkor. Az csak egyszeri 30.000.
[emag]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gyermek okosóra GPS nyomkövetővel, Wonlex CT06PRO-L 4G lila, új
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Weboldal készítés verhetetlen áron! - Vállalkozásoknak, Portfóliónak, Cégeknek
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest